Samenwerkingen & statistieken

Reisblog Followmyfootprints.nl richt zich voornamelijk op zonnige en warme bestemmingen. Het onbekende en ‘het andere …’ maar ook het mooie achter de massabestemmingen. De focus ligt op Zuid-Europa en de landen rond de Middellandse Zee, maar ook bijzondere plekken verder weg.

reisblog-zuid-europa

Doelgroep reisblog Follow my footprints

De site is bedoeld voor mensen die van mooie steden, natuur en strand houden, van lekker lokaal eten en een goed glas wijn. Mensen die graag (rond)reizen en het liefst zo vaak mogelijk weg gaan, of dat nou een vakantie naar de zon is (waar ze ook graag iets zien), een verre reis of even een weekendje weg naar een mooie stad.

De blog wordt bezocht door reizigers met een meer dan gemiddeld besteedbaar inkomen maar ook mensen die -net als ik- níet zoveel te besteden hebben, maar die reizen belangrijker vinden dan andere dingen, en dus als het maar even kan weg gaan. Even ontspannen en ontdekken, mooie plekken bezoeken en leuke dingen doen; mét of juist even zonder kinderen. Als gezin, als single parent, solo of samen. De doelgroep is 30+ (maar er zijn ook veel lezers van 25+).

reisblog-denise-miltenburg

Reisinspiratie, mooie foto’s en concrete tips

Follow my footprints is een travel blog voor wie reisinspiratie wil opdoen voor een volgende vakantie naar de Méditerranée of verder weg, wie mooie foto’s wil zien, concrete tips wil over een bepaalde bestemming, wie soms ook echte verhalen wil lezen of voor wie gewoon even lekker weg wil dromen.

statistieken-reisblog

Statistieken Followmyfootprints.nl

Reisblog Followmyfootprints.nl is sinds de livegang in februari 2015 enorm gegroeid, zoals in de grafiek duidelijk te zien is. Dit blijkt ook uit de cijfers (unieke bezoekers) van het afgelopen jaar volgens Google Analytics:

 • januari 2017: 11.972
 • februari 2017: 10.532
 • maart 2017: 11.642
 • april 2017: 13.631
 • mei 2017: 15.596
 • juni 2017: 20.618
 • juli 2017: 33.686 
 • augustus 2017: 32.429
 • september 2017: 22.858
 • oktober 2017: 18.565
 • november 2017: 12.442
 • december 2017: 13.543
 • januari 2018: 27.497
 • februari 2018: 24.223
 • maart 2018: 26.713
 • april 2018: 34.349 (hoera, een nieuw bezoekersrecord!)

In totaal had Followmyfootprints.nl in 2017 349.930 pageviews.

Prognose 2018

Het najaar zijn voor de meeste reisbloggers de minste maanden. In januari schieten de bezoekersaantallen altijd weer omhoog en dat zie je. In de zomer hoop ik op de 50.000+ unieke bezoekers te zitten. De lijn is stijgend, dus spannend hoe het gaat lopen!

Update half mei 2018

Even een tussentijdse update d.d. 14 mei 2018. De afgelopen 30 dagen (van 14 april t/m 13 mei) werd Followmyfootprints door meer dan 39.000 unieke bezoekers bezocht:

unieke-bezoekers

Mooie mijlpalen: 10.000, 20.000, 30.000 en (bijna) 40.000 unieke bezoekers!

In juli 2016 haalde ik voor het eerst de magische mijlpaal van de 10.000 unieke bezoekers per maand. In augustus 2016 voor het eerst de 11.000 uniek. Na de zomer t/m december was er een teruggang te zien waar veel reisbloggers last van hebben, omdat er in de herfst nou eenmaal minder vakanties geboekt worden. Ik wist zeker dat het goed zou komen en ja hoor, in het voorjaar 2017 was er weer een groei en in juni 2017 haalde ik een nieuwe mijlpaal: ik passeerde de 20.000 unieke bezoekers!

Een groei van 300%!

Juli 2017 werd nog beter. Met een enorme groei kwam ik uit op 33.686 unieke bezoekers in 1 maand! Een groei van 300% t.o.v. dezelfde maand vorig jaar! En meer dan 13.000 unieke bezoekers meer dan de maand ervoor. De grootste groei tot nu toe!

Ook augustus 2017 was weer goed voor een heel mooi resultaat: 32.429 unieke bezoekers! En zowel in juli als in augustus meer dan 50.000 pageviews!

reiseblog-niederlande

Meer informatie over de lezers van Follow my Footprints: wanneer zijn ze actief, hoe lang blijven ze en waar komen deze bezoekers vandaan?

Followmyfootprints.nl heeft veel trouwe volgers. Bezoekers lezen gemiddeld meer dan 2 minuten en meerdere pagina’s. Dat is mooi! Het is dus bezoek dat niet teleurgesteld is en meer dan 1 pagina leest of vaker terugkomt. En engagement is natuurlijk mooi.

Mijn blog wordt het drukst bezocht op zondag en maandag, de hele dag door, en de hele week door in de avonden. Veel bezoekers komen op zondag- en maandagavond, maar ook op de dinsdagavond en woensdagavond zie ik een piek.

reisblog-denise-miltenburg

MOZ-score: domain authority & page authority

Goed om te weten is dat reisblog Follow my Footprints een hoge DA en PA heeft. Een DA van boven de 30 wordt als goed gezien. Lang niet elke blogger haalt die score, dus wil je samenwerken dan is het slim dit te checken. Je kunt de Moz score checken via Open Site Explorer. Het schommelt iets.

 • Domain Authority: 31-34
 • Page Authority: 42-45

Bezoekers via Google, social media en direct

De meeste bezoekers komen via Google (organic search, dus d.m.v. zoektermen); 10-15% komt via sociale media (met name Facebook, maar ook twitter) en ook meer dan 10% komt direct (dat zijn ook die trouwe volgers weer). De meeste lezers komen uit Nederland (80%), daarna België (8%) en vervolgens Italië, Spanje en Griekenland (vnl. Nederlanders die daar op vakantie zijn en ter plekke mijn blogs over die landen nog checken).

influencer-instagram

Als een post of foto op social media goed opgepakt wordt, is dat natuurlijk extra leuk!

Follow my footprints op social media

Ook op social media is nog steeds een groei zichtbaar. In totaal heb ik daar inmiddels ook meer dan 10.000 volgers! De meeste volgers heb ik op twitter (ruim 5.000), waar ik overigens ook vaak foto’s op deel (zoals je hierboven ziet), maar ook op de andere kanalen, zoals de Facebookpagina van Followmyfootprints (2.775+) en instagram (1.920+). En niet te vergeten Google+ (500+), Pinterest en YouTube.

Meer dan 10.000 volgers op social media!

Samenwerken?

Follow my footprints staat open voor samenwerkingen. Hiervoor kunt u mij (Denise Miltenburg) altijd mailen. Ik ben de eigenaar van Follow my footprints.

Ik meld hier wel alvast dat ik alleen eigen tekst en beeld gebruik en niet geïnteresseerd ben in het publiceren van voorgeschreven teksten of andermans content. Eventuele sponsored posts schrijf ik zelf. Hierbij vermeld ik dat het om een gesponsorde blog gaat en gebruik ik no follow links. Voor een voorbeeld zie bijvoorbeeld de blogs die ik voor Van Verre schreef.

 

blog-Denise-Miltenburg

Alleen maar eigen foto’s

Ook alle foto’s zijn altijd door mij gemaakt (tenzij ik er een keer zelf op sta). Ik gebruik dus geen stockfoto’s, maar vind het juist belangrijk eigen beeld te gebruiken. Zie je een foto die je graag wil gebruiken, neem dan contact met mij op. Gebruik zonder toestemming is niet toegestaan. Het rechtstreeks delen van foto’s in social media uitingen kan uiteraard wel, mits het originele bericht in tact wordt gehouden en mijn naam Denise Miltenburg dan wel Followmyfootprints.nl), Facebookpagina of blog dus zichtbaar zijn.

Suggesties?

Heeft u ideeën voor een review, een sponsored post, persreis/blogtrip of een andere samenwerking? Neem contact met mij op via followmyfootprints.nl (info@). Ook voor het aanvragen van mijn nieuwe mediakit (die ik uiterlijk in december 2017 klaar wil hebben, compleet met de meest recente cijfers en blogstatistieken). Tip: volg me alvast op mijn social media kanalen. Zie hiervoor de buttons rechtsboven op de blog.

Would you like to work with me? Please send an email to followmyfootprints.nl (info@) or use the contact form at the section Contact. Mediakit can also be provided. Please follow me as well on my social media channels. See the buttons on the top right of the website.

Hablo español. Parlo italiano.

reisblogger

Eerdere samenwerkingen

Ik heb samengewerkt met reisorganisaties, reiswebsites, hotels en verwante partijen zoals Sunweb, Expedia, de Vakantiediscounter, Corendon (Mayia Travel), TUI, Van Verre, Flair, VrouwOnline, Reisomdewereld.nl, Verkeersbureaus.info, Hip & Hot, Just Away, NS International, Líbema vakantieparken, Bluezzz, Dewereldin27vakantiedagen, de Vakantieboulevard, Visit Portugal, Visit Azores, Vist Morocco, Visit Costa Brava, Visit Benidorm, Visit Valencia, Visit Malta, Visit Greece, Thermae 2000, Paradù EcoResort, Baja Bikes, Tinker, Ibis City Centre, The Neighbours Magnolia, Fitflop, Protest, Eastpack, Ikdraag.nl, Rose & Rebellion, Playmobil, Albert Heijn, Marqués de la Concordia, Life! en daarnaast met uitgeverijen en dergelijke als Sanoma, Informatie Verre Reizen en vele anderen.

Daarnaast werk ik sinds september 2015 met affiliates.

Ben je eigenaar van of werkzaam bij een DMO, reisorganisatie, accommodatie, media-, marketing- of PR-bureau en heb je een voorstel voor iets wat bij mijn blog past? Stuur gerust een mailtje naar followmyfootprints.nl (info@) of reageer via het contactformulier.

Denise Miltenburg
Follow my footprints
KvK: 60793120