Samenwerkingen & statistieken

Reisblog Followmyfootprints.nl richt zich voornamelijk op zonnige en warme bestemmingen. Het onbekende en ‘het andere …’ maar ook het mooie achter de massabestemmingen. De focus ligt op Zuid-Europa en de landen rond de Middellandse Zee, maar ook bijzondere plekken iets verder over zee.

Doelgroep reisblog Follow my footprints

Follow my footprints is voor mensen die van mooie steden én van natuur en strand houden, van lekker lokaal eten en een goed glas wijn. Mensen die graag (rond)reizen en het liefst zo vaak mogelijk weg gaan, op vakantie naar de zon (waar ze ook graag iets zien) of even een weekendje weg.

Mensen met een meer dan gemiddeld besteedbaar inkomen maar ook mensen die -net als ik- níet zoveel te besteden hebben, maar die reizen belangrijker vinden dan andere dingen, en dus als het maar even kan weg gaan. Even ontspannen en ontdekken, even eruit, mooie plekken bezoeken en leuke dingen doen, mét of juist even zonder kinderen. Als gezin, als single parent, solo of samen. Doelgroep: 30+ (maar ook veel lezers van 25+).

Reisinspiratie, mooie foto’s en concrete tips

Travel blog Followmyfootprints.nl is er voor wie reisinspiratie wil opdoen voor een volgende vakantie naar de Méditerranée of verder weg, wie mooie foto’s wil zien, concrete tips wil over een bepaalde bestemming, wie soms ook echte verhalen wil lezen of voor wie gewoon even lekker weg wil dromen.

statistieken-reisblog

Statistieken Followmyfootprints.nl

Reisblog Followmyfootprints.nl is sinds de livegang in februari 2015 enorm gegroeid, zoals in bovenstaande grafiek duidelijk te zien is. Dit blijkt ook uit de cijfers (unieke bezoekers) van het afgelopen jaar volgens Google Analytics:

 • januari 2016: 3.778
 • februari 2016: 4.002
 • maart 2016: 4.291
 • april 2016: 4.945
 • mei 2016: 7.293
 • juni 2016: 8.917
 • juli 2016: 10.590
 • augustus 2016: 11.063
 • september 2016: 7.399
 • oktober 2016: 6.658
 • november 2016: 7.922
 • december 2016: 7.949
 • januari 2017: 11.972 
 • februari 2017: 10.532
 • maart 2017: 11.642
 • april 2017: 13.631
 • mei 2017: 15.596 (hoera, een nieuw bezoekersrecord!)

Mijlpaal

In juli 2016 haalde ik voor het eerst de magische mijlpaal van de 10.000 unieke bezoekers per maand. In augustus 2016 voor het eerst de 11.000 uniek. Na de zomer t/m december was er een teruggang te zien waar veel reisbloggers last van hebben, omdat er in de herfst nou eenmaal minder vakanties geboekt worden.

Nieuwe bezoekersrecords in 2017

Maar, precies zoals ik voorspeld had, trok het in januari weer aan, en hóe: de maand eindigde met een nieuw bezoekersrecord! Bijna 12K unieke bezoekers. In april weer een nieuwe record met ruim 13,5K unieke bezoekers en mei ging daar nog eens flink overheen met 15,6K unieke bezoekers en ruim 25.000 pageviews! Hoera!

Ruim 15.000 unieke bezoekers!

Groei en voorspelling

Gezien de groei van mijn blog met gemiddeld meer dan 300% t.o.v. diezelfde maand het jaar ervoor heb ik hoge verwachtingen voor de maanden juli en augustus 2017! Ik verwacht die maanden op minimaal 20.000 unieke bezoekers te zitten en ik hoop zelfs op/over de 25.000.

Wanneer, hoe lang en waar komen bezoekers vandaan?

Reisblog Followmyfootprints.nl heeft veel trouwe volgers. Bezoekers lezen gemiddeld meer dan 2 minuten en meerdere pagina’s. Dat is mooi! Het is dus bezoek dat niet teleurgesteld is en meer dan 1 pagina leest of vaker terugkomt. En engagement is natuurlijk mooi.

Mijn blog wordt het drukst bezocht op zondag, maandag en dinsdag, vooral de zondag! Ook de maandag- en dinsdagavond doen het goed.

Het meeste bezoek komt via Google (organic search); 10-15% komt via sociale media en ook meer dan 10% komt direct (dat zijn ook die trouwe volgers weer). De meeste lezers komen uit Nederland (80%), daarna België (8%) en vervolgens Italië en Spanje (vnl. Nederlanders die daar op vakantie zijn en ter plekke mijn blogs over die landen nog checken).

blog-Denise-Miltenburg

Follow my footprints op social media

Ook op social media is nog steeds een grote groei zichtbaar. In totaal heb ik daar inmiddels ook ruim >9.700 volgers. De meeste volgers heb ik op twitter (4.800+), maar ook op de andere kanalen, zoals de Facebookpagina van Followmyfootprints (2.060+) en instagram (1.640+).

Samenwerken?

Follow my footprints staat open voor samenwerkingen. Hiervoor kunt u mij (Denise Miltenburg) altijd mailen. Ik vermeld hier alvast dat ik alleen eigen tekst en beeld gebruik en niet geïnteresseerd ben in het publiceren van voorgeschreven teksten of andermans content. Eventuele sponsored posts schrijf ik zelf. En ook hiervoor geldt dat ik alleen eigen foto’s gebruik. Hierbij vermeld ik dat het om een gesponsorde blog gaat en gebruik ik no follow links. Voor een voorbeeld zie de blog die ik voor de Vakantieboulevard en voor Van Verre schreef.

Heeft u ideeën voor een review, een sponsored post, persreis/blogtrip of een andere samenwerking? Neem contact met mij op via followmyfootprints.nl (info@) of middels het contactformulier. Ook voor het aanvragen van mijn mediakit. Tip: volg me alvast op mijn social media kanalen. Zie hiervoor de buttons rechtsboven op de blog.

Would you like to work with me? Please send an email to followmyfootprints.nl (info@) or use the contactform at the section Contact. Mediakit can be provided. Please follow me as well on my social media channels. See the buttons on the top right of the website.

Hablo español. Parlo italiano.

fotos-follow-my-footprints

Eerdere samenwerkingen

Ik heb samengewerkt met reisorganisaties, reiswebsites, hotels en verwante partijen zoals Sunweb, Expedia, de Vakantiediscounter, Corendon (Mayia Travel), TUI, Van Verre, Flair, VrouwOnline, Reisomdewereld.nl, Verkeersbureaus.info, Hip & Hot, Just Away, NS International, Líbema vakantieparken, Bluezzz, Dewereldin27vakantiedagen, de Vakantieboulevard, Visit Portugal, Visit Azores, Vist Morocco, Visit Costa Brava, Visit Benidorm, Visit Valencia, Visit Malta, Visit Greece, Thermae 2000, Paradù EcoResort, Baja Bikes, Genius, Tinker, Ibis City Centre, The Neighbours Magnolia, Fitflop, Protest, Eastpack, Ikdraag.nl, Rose & Rebellion, Playmobil, Albert Heijn, Marqués de la Concordia, Life! en daarnaast met uitgeverijen en dergelijke als Sanoma, Informatie Verre Reizen en vele anderen.

Daarnaast werk ik sinds september 2015 met affiliates.

Ben je eigenaar van of werkzaam bij een DMO, reisorganisatie, accommodatie, media-, marketing- of PR-bureau en heb je een voorstel voor iets wat bij mijn blog past? Stuur gerust een mailtje naar followmyfootprints.nl (info@) of reageer via het contactformulier.

Denise Miltenburg
Follow my footprints
KvK: 60793120