Sushi Festival JOY met Asian street food

Sushi Festival JOY met Asian street food

Sushi Festival JOY komt eraan. Een walhalla voor Asian street food fans! Met verse sushi, sashimi en dim sum, met sukiyaki en yakitori, maar ook vele andere Aziatische hapjes. De beste bites uit Azië dus, van Taiwanese lotusbroodjes tot Japanse poffertjes. Lekker in het park of in de open lucht, met food trucks en veel gezelligheid. In Den Haag, Den Bosch en Maastricht. Zet het snel in je agenda!

Hét festival voor sushi fans

Als sushi fan móet je daar natuurlijk bij zijn. Lekker de hele middag of avond sushi eten, gewoon her en der bij een food truck of zittend aan de vijftig meter lange lopende band vol heerlijke sushi en sashimi. Loopt bij jou het water je ook al in de mond als je dit ziet? (Ik maakte de foto’s elders, maar mmm… heerlijk toch?)

onbeperkt-sushi

sushi-eten

dumplings

Meer Aziatisch streetfood

Hou je niet zo van sushi (wat?!) maar op zich wel van de Aziatische keuken? Geen nood! Zoals ik al zei vind je er niet alleen sushi, maar nog veel meer. Of je nou kiest voor een dampende kom noodle soep, voor Chinese dum sum of iets culinairs met zeewier.

Liever iets knapperigs voor bij de borrel? Zet je tanden in tempura of klets bij met wat crispy bites.

Kom ook en proef de beste bites uit Azië!

Poké bowls, bao buns en onbekende bites

Het meeste street food ken je misschien al of heb je wellicht al eens in Azië geproefd, maar er is vast ook wel wat bij waar je nog nooit van gehoord had. Zoals bao buns, Taiwanese lotusbroodjes. En kende je de poké bowl al? Een kom met stukjes vis (meestal) en groenten dat van oorsprong overigens Hawaiiaans is. Gezond en lekker.

Helemaal hot!

sushi-festival

Sushi workshop

Op een sushi festival mag een workshop sushi maken natuurlijk ook niet ontbreken. Wil jij eens echt van een zeer ervaren sushi docent leren hoe je zelf sushi rolt? Dat kan. Je kunt zowel sushi met vis als vegetarische sushi maken. Onder begeleiding maak je twee maki rollen van 6 sushi per stuk. Het duurt 50 minuten en het kost 15 euro. Hier lees je meer: sushi workshops. Let op: je moet je wel van te voren opgeven en de bevestiging van inschrijving meenemen of op je telefoon kunnen laten zien. Zorg dus dat je telefoon dan niet net leeg is.

Wat is er nog meer te doen op het sushi festival?

Behalve het proeven van bekende en onbekende bites bij de vele food trucks op de food market kun je ook gewoon alleen wat drinken. Er is Japans entertainment, er is een gameroom, er is muziek en je kunt je laten masseren. Een heerlijk dagje in andere sferen dus, compleet met lampionnetjes en al. En durf je aan de karaoke mee te doen?

Geurige gerechten, Aziatische biertjes en heeeel veel sushi. Ik wil!

En die Japanse poffertjes? Die at ik op de Vakantiebeurs al eens. Wat waren die lekker zeg!

japanse-poffertjes

Wanneer is het en waar?

Het sushi festival reist rond. Eerder waren ze al in Utrecht, dit weekend zijn ze in Den Haag en later deze zomer is JOY nog in Den Bosch en Maastricht. Hier zie je de events op Facebook:

Van hoe laat tot hoe laat is het festival?

  • Op vrijdag van 16:00u tot 23:00u.
  • Op zaterdag van 14:00u tot 23:00u
  • Op zondag van 14:00u tot 22:00u.

Wat kost het?

Het festival is gratis. Alleen voor een drankje vragen ze je eenmalig 2,50 te betalen voor je glas. Dit zie je op meer festivals. Het glas is van milieuvriendelijk (hard) plastic kun je bij elke volgende bestelling ruilen voor een nieuw glas. Aan het eind van de dag of avond kun je ‘m niet meer terugwisselen voor je geld, maar mag je ‘m houden. Zo blijft het terrein schoner en wordt op plastic bespaard.

Is festival JOY ook geschikt voor kinderen?

Ja, kinderen kunnen gewoon mee. Er is een kinderprogramma met kookworkshops, theater, spelletjes en knutselen.

Deel je foto’s!

Ga je? Dan vind ik het leuk als je een foto van het lekkers dat je eet of van de sfeer van het festival deelt bij het betreffende bericht op Facebook.

JOY in Utrecht

Begin mei was het in Utrecht. Hoe dat was, zie je hier: foto’s van festival JOY. Was jij er toevallig bij? Hoe was het?

Nog meer sfeer proeven? Zo was het in Utrecht:

De foto’s in deze blogpost maakte ik van sushi en andere gerechten elders. 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *