37x doen in Parijs met kinderen

37x doen in Parijs met kinderen

Wil je Parijs met kinderen bezoeken? Ik deed het! Parijs is een kindvriendelijke stad en erg leuk voor een citytrip met kids. Bezoek zeker wat highlights en bekende plekken in Parijs. In dit blog vertel ik je welke leuke activiteiten en bekende bezienswaardigheden je met kinderen in Parijs zeker niet mag missen en wat er allemaal nog meer kan. Daarnaast geef ik nog veel extra tips voor Parijs met kids, zoals hotels, vervoer en praktische tips.

Er is veel leuks te doen in Parijs met kinderen!

Het is een uitgebreid reisblog geworden met tips die leuk zijn met mooi weer, maar ook dingen die je kunt doen in Parijs met kinderen als het slecht weer is of als het regent in Parijs. Er staan tips tussen voor gezinnen met kleine kinderen (peuters en kleuters), maar zeker ook met oudere kinderen (tieners of pubers).

Behalve de tips die ik zo geef (specifiek met kids) kun je ook kijken of je hier nog iets leuks tussen ziet staan: bezienswaardigheden, tours, activiteiten en kortingskaarten Parijs!

Of je nou maar 1 dag naar Parijs gaat of lekker een heel weekend of nog langer, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zoals je zo zult zien kun je met kinderen in Parijs ook makkelijk een week zoet zijn.

parijs-met-kinderen

Parijs met kinderen

Voordat ik met de kinderen naar Parijs ging was ik er zelf al vaak geweest. Als puber al, maar ook met een ex-vriendje die er altijd graag ‘even’ naartoe reed. Heerlijk ronddwalen, romantisch door parken struinen, terrasjes pakken, leuke buurten ontdekken, lekker uit eten, etcetera.

Parijs met kinderen bezoeken is heel anders, zeker als ouder alleen (zoals ik), maar ook echt heel leuk! Ik heb zo genoten! Ik heb heerlijk met ze rondgewandeld. Het was echt supergezellig.

parijs-met-kinderen

Wat je niet mag missen in Parijs

Van alles wat ik hieronder ga noemen mag je de Eiffeltoren uiteraard echt niet overslaan. En, ook al heb je maar kort de tijd, het is wel zo leuk om in elk geval de belangrijkste bezienswaardigheden even van dichtbij te bewonderen, zoals de Arc de Triomph en de Notre Dame. De trappen naar de Sacre Coeur, Place du Tertre en het uitzicht vanaf Montmartre mag je ook niet missen vind ik. Net als een metroritje of boottocht. Met oudere kinderen zou ik zeker een fietstocht doen! En natuurlijk neem je tussendoor een keer zo’n overheerlijke crêpe!

Leuke dingen doen in Parijs met de kinderen!

vakantie-met-kinderen

parijs-kinderen

Doen in Parijs met kinderen

Parijs is echt een erg leuke stad om met kinderen te bezoeken. Je ziet hieronder wat ik er met de kinderen deed en wat er nog meer voor leuks te doen is met kinderen in Parijs. Een lijst met 37 tips!

1. Bezoek de Eiffeltoren

Ga je voor het eerst met je kinderen naar Parijs dan is het natuurlijk leuk om de Eiffeltoren te beklimmen. Dat is wel echt dé ‘Parijs met kinderen’-must see! Echt klimmen, met de trap dus, is voor de ervaring het leukst en ook nog het goedkoopst. Wil je echt helemaal naar de top? Dan wordt het duurder, maar ook dat is natuurlijk leuk. Je leest meer over de keuze trap of lift in de aparte blog die ik schreef over de Eiffeltoren bezoeken met kinderen.

Wil je meteen tickets voor de Eiffeltoren bestellen? Er zijn verschillende opties:

parijs-met-kids

2. Ga even kijken bij de Arc de Triomph

Mijn kinderen wilden heel graag de plek in Parijs zien waar de finish van de Tour de France altijd is: de Champs Elysees en de Arc de Triomph. En dus stapte ik even uit met ze bij metrohalte Charles de Gaulle-Etoile (niet te verwarren met de luchthaven Charles de Gaulle).

Kom je van onder de grond naar boven dan lijkt de Arc de Triomph ineens nog groter! Je kunt de Arc de Triomph ook nog van bovenaf bewonderen, maar dat hebben wij niet gedaan. Vroeger heb ik het wel gedaan, en het uitzicht is inderdaad mooi, maar nu stond er een enorm lange rij!

Wil je van te voren tickets voor de Arc de Triomph kopen? Hier vind je het:

arc-de-triompf

3. Ontdek Montmartre

Ontdek ook zeker het gezellige en levendige Montmartre. Ik vond het vroeger al een leuke buurt en nu nog steeds, ook met de kinderen. Je bezoek aan Parijs met kinderen is niet compleet als je Montmartre overslaat.

Reis je met pubers naar Parijs (die al Engels kunnen) dan is deze Montmartre-game leuk om te doen in Montmartre!

montmartre-met-kinderen

Beklim de trappen naar de Sacré Coeur, dé must see van Montmartre.

stedenreis-met-kinderen

parijs-met-kinderen

En neem zeker ook een kijkje op Place du Tertre, ook een leuke plek voor kinderen.

place-du-tertre-met-kinderen

4. Beklim de Sacré Coeur

Wat ik echter na al die keren Parijs nog steeds nooit had gedaan was het beklimmen van de Sacré Coeur zelf. Altijd was ik de trappen naar Sacré Coeur opgelopen en had ik prachtig over Parijs uitgekeken zoals iedereen dat doet, maar dat je de Sacré Coeur ook kon beklimmen tot in de koepel was me eigenlijk altijd ontgaan.

Ga links van de ingang de trappen af en volg de bordjes Dome. Je kunt dan binnendoor naar boven. Met de kinderen deed ik het en ze vonden hartstikke leuk! Een aanrader dus! Dit is wel echt 1 van mijn top tips voor Parijs met kinderen. Voor de kinderen betaalde ik 4 euro, voor mezelf 6 euro. Inmiddels is het 7 euro. Hier lees je er meer over:

Supertip: Naar de koepel van de Sacré-Coeur. Heel leuk!

uitzicht-sacre-coeur

Prachtig!

sacre-coeur-beklimmen

uitzicht-parijs

5. Neem de Petit Train Touristique

Zijn je kinderen te moe of nog te klein om zelf nog door alle straatjes van Montmartre te lopen? Neem dan het treintje. Een fijne manier om iets te zien en tegelijkertijd even uit te rusten. Er zijn verschillende stops. De rit zelf duurt 40 minuten. Meer over het treintje lees je op de site van Promotrain.

treintje-parijs

6. Kijk hoe een crêpe gemaakt wordt en geniet ervan!

Overal in de stad zie je ze: kraampjes en open ramen waarachter crêpes worden gemaakt. Leuk om te zien en héérlijk om te eten. Wij hebben er veel meer op dan de bedoeling was, maar van al dat lopen krijg je nou eenmaal trek. Met suiker, chocopasta of iets anders, goddelijk zijn ze! En het voordeel is: het is goedkoop. Ga lekker even op een bankje of stoeprand zitten en geniet.

Ben je met tieners in Parijs die het leuk vinden om zelf iets te bakken? Denk dan eens aan een macaron workshop! Dat is ook lekker natuurlijk!

jippe-parijs

crepe-parijs

crepe-eten-parijs

7. Bezoek het Louvre

Het Louvre is het grootste museum ter wereld en uiteraard het meest bekende museum van Parijs. Een must see dus. Je ziet in het Louvre niet alleen schilderkunst maar ook afdelingen met andere interessante overblijfselen en voorwerpen. Voor een bezoek met kinderen worden behalve het zien van enkele meesterwerken uit de schilderkunst ook het Egyptische gedeelte en het gedeelte met Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden vaak aangeraden.

Wil je het Louvre bezoeken, plan je bezoek dan goed en regel van te voren een ticket. De rijen zijn soms extreem lang. Voor kinderen onder de 18 is een bezoek aan het Louvre gratis! Wil je van te voren tickets bestellen dan kan dat ook via Tiqets:

louvre

piramide-parijs

8. Maak een foto bij de Glazen Piramide bij het Louvre

Ben je maar kort in Parijs, wil je gewoon lekker buiten zijn of zijn je kinderen echt niet te porren voor het zien van de Mona Lisa en andere meesterwerken in het Louvre, stel het dan gewoon nog even uit tot ze wat ouder zijn.

Tip: ga er wél even langs. De Glazen Piramide bij het Louvre is sowieso leuk om te zien en dé plek voor een selfie of toeristisch fototrucje.

parijs-kinderen-glazen-piramide

9. Relax lekker in een beroemd Parijs park

Als het zonnig of lekker warm weer is is het natuurlijk ook heerlijk om lekker door een echt Parijs park te wandelen. Parijs heeft meerdere mooie parken. Het Bois de Boulogne is het meest bekend, maar dat ligt niet heel centraal. Wel heel centraal ligt Jardin des Tuileries. Het ligt tussen het Louvre en Place de la Concorde. In de zomermaanden is hier vaak ook nog een kermis.

Ook Jardin du Luxembourg is een mooi en groot park. Even uit de drukte zijn doet altijd goed en de kinderen kunnen er even lekker spelen. Er staan stoeltjes waar je gewoon op kunt gaan zitten (neem iets te eten of drinken mee), er is een waterpartij waar kinderen bootjes kunnen besturen, er zijn draaimolens en speelplekken met verschillende speeltoestellen voor kinderen.

parken-parijs

Speeltoestellen en klimrekken vind je overigens ook gewoon tussendoor wel eens.

speeltuin-parijs

10. Eet een croque monsieur

Een croque monsieur gaat er natuurlijk altijd wel een keer in. Je vindt ze bij ronde kraampjes op verschillende plekken en ze zijn niet zo duur; in elk geval een stuk goedkoper dan ergens gaan zitten om te lunchen.

croque-monsieur

11. Wandel heerlijk langs de oevers van de Seine

Ga zeker ook lekker wandelen langs de oevers van de Seine. Lekker buiten zijn vind ik zelf toch altijd het fijnst. Na ons bezoek aan de Eiffeltoren hadden we er net een flinke bui op zitten, maar het was inmiddels open getrokken en de zon begon zowaar weer te schijnen.

Parc Rives de Seine -zoals dit gedeelte langs de Seine officieel heet- is een heerlijke plek om rustig langs het water te wandelen en zeker een aanrader met kinderen. Je bent even lekker van de auto’s en drukte vandaan en toch nog steeds midden in de stad, echt in het hartje van Parijs.

Ben je met een dreumes, peuter of kleuter let dan even op dat je een stuk uitkiest met een reling. Het eerste stukje waar wij liepen had dat namelijk niet en dan kunnen kleinere kinderen natuurlijk zo de Seine in lopen en dat wil je natuurlijk niet.

Wij begonnen ter hoogte van het Louvre en liepen door tot aan Ile de la Cité. Het allereerste stukje is gewoon kade, maar iets verderop ontdekten verschillende leuke dingen en toestellen om op te spelen en te klimmen, zoals boomstammen, rekstokken en een kleine klimmuur. We waren echt verrast; mijn kinderen vonden het allemaal superleuk. Ook waren er een paar terrasjes.

parijs-kinderen-seine

Parc Rives de Seine:

parijs-parc-rives-de-seine

rives-de-seine

jippe-bish

Wil je het als gezin in Parijs goedkoop houden, haal dan van te voren ergens een broodje (of, nog Hollandser; peuzel hier lekker je van te voren gesmeerde boterhammetjes op).

reisblog-parijs-kinderen

12. Ga sporten op de kades van Parc Rives de Seine

Behalve gewoon wandelen en spelen is Parc Rives de Seine ook een fijne plek om te joggen, fietsen, skaten, etc. Vlakbij Ile de la Cité vind je zelfs nog enkele fitnessapparaten. Sta lekker vroeg op en maak een rondje of wandel er op een ander moment langs.

Het fijne is dat er sowieso geen auto’s rijden, dus je ziet alleen maar wandelaars en op het weggedeelte fietsers. Hopelijk blijft het autovrij (er is wat om te doen begreep ik), want zoals het nu is is het ideaal.

Overigens had Parijs een paar weken geleden met overstromingen te kampen. De Seine trad buiten haar oevers en deze delen stonden toen onder water, maar hopelijk is alles toch in goede staat gebleven en kun je er inmiddels weer lekker genieten. Het is gewoon gratis.

parc-rives-de-seine

fietsen-seine

sporten-parijs

13. Bewonder de Notre Dame in het echt

‘Ik zie helemaal geen mooi gebouw.’ Ik hoor het mijn zoon nog zeggen. Hij keek de verkeerde kant op, we kwamen met onze rug ernaartoe aangelopen. ‘Je moet je even omdraaien schat.’
Dat gezichtje. Mooi was dat. De Notre Dame blijft indrukwekkend als je ‘m voor het eerst ziet.

Kennen jouw kinderen de Disney film De Klokkenluider van de NotreDame? Dan is het natuurlijk leuk om die mooie kathedraal uit de film nu eens met eigen ogen te bewonderen.

Ik ben overigens niet met ze naar binnen gegaan omdat ook hier (rechts, net niet in beeld) een hele lange rij stond tot ver op het plein en we er toen al een hele lange dag op hadden zitten.

Tip: er is een Notre Dame Virtual Reality Tour!

citytrip-parijs-met-kids

14. Ga naar Centre Pompidou & ‘View of Paris’

Centre Pompidou valt qua gebouw meteen op en vooral kleine kinderen zullen de kleurrijke beelden en de rode lippen in de Stravinsky fontein op het plein ervoor mooi vinden. Zelf ben ik er als tiener geweest en later ook nog. Inmiddels is er wel het een en ander veranderd. Behalve het museum, de exposities en het uitzicht over Parijs hebben ze ook een speciaal kindergedeelte. Voor kinderen van 2 tot 10 jaar is er de ‘Galerie des Enfants’ en de ‘Ateliers des Enfants’, voor tieners is er een ‘Studio’, en dan is er ook nog ‘Le Fabrique’ voor kinderen van 9 tot 12.

Op de site van Centre Pompidou zie je (als je iets naar beneden scrollt) onder het kopje Discover een tabje Young Audience; daar kun je zien welke Family Workshops en Childrens Workshops er aangeboden worden.

Ook kun je op de site zien welke dagen en tijdstippen doorgaans druk zijn in Centre Pompidou en wat de rustiger uren zijn, meestal in de avond. Het is dus slim om dit van te voren te plannen. Dat kan ook via Tiqets.

Iedere eerste zondag van de maand is de entree gratis. Ik vermoed echter dat het wel heel druk is dan.

Wil je niet naar het museum maar alleen het uitzicht over de stad bewonderen? Dat kan. Je kunt hier gewoon los naartoe. Voor volwassenen kost het 5 euro, voor kinderen en jongeren t/m 25 jaar is View of Parijs gratis. Let op: je hebt wél een ticket nodig, ook voor de kinderen.

15. Ontdek de speeltuin bij Les Halles: Terrain d’Aventures

Achter het Louvre (grofweg tussen het Louvre en Centre Pompidou) vind je de Nelson Mandela-tuin. Een ‘avonturentuin’ met een ontdekkingsroute, een bamboebos, glijbaan, speeltoestellen en trampolines. De speeltuin is voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Voor kleinere kinderen is er een apart speeltuintje.

16. Spot beroemdheden in wassenbeeldenmuseum Grévin

Wist je dat Parijs ook een wassenbeeldenmuseum heeft? Het heet Grévin en je vindt er 250 wassen beelden van Franse én internationale beroemdheden; van Ronaldo, Messi en Ibrahimovic tot de paus, Brad Pitt, Angelina Jolie en Lady Gaga. Voor kinderen is er ook nog een speciale Kids Corner waar kinderen o.a. kunnen zien hoe wassen beelden gemaakt worden en waar ze een leuke foto met een beroemdheid kunnen maken als herinnering.

Tickets voor het wassenbeeldenmuseum koop je hier. Maar kijk ook verder op de website van Tiqets voor leuke combinatiemogelijkheden.

17. Neem een kijkje in Galeries Lafayette

Ben je met pubers in Parijs die het leuk vinden om te shoppen? Neem dan zeker even een kijkje in Galeries Lafayette, het meest bekende warenhuis van Parijs. Het is de oudste warenhuis van Parijs. Als je binnenkomt besef je pas hoe enorm groot het is. Ga zeker even kijken!

Wist je dat je ook een macaron workshop kunt doen in de Bakery van Lafayette? Een leuke tip voor als het regent in Parijs!

galeries-lafayette

lafayette-parijs

18. Bewonder het uitzicht vanaf een wolkenkrabber: de Tour Montparnasse

De Eiffeltoren torent overal bovenuit, maar er is nóg een toren die opvalt, hoog en rechthoekig: de Tour Montparnasse. Lange tijd was dit de hoogste wolkenkrabber van Frankrijk. De Tour Montparnasse kun je vanaf de 56e etage bewonderen en zelfs vanaf het panorama terras op 210 meter hoogte.

Het kost 17 euro voor volwassenen, 9,50 voor kinderen van 4-11 jaar. Voor kinderen onder de 4 is het gratis. Tip: je kunt ook een Day & Night kaartje kopen; je mag dan 2x komen, 1x overdag en 1x ’s avonds met alle lichtjes. Dit kost 23 euro voor volwassenen, 16 voor kinderen en is gratis voor kinderen onder de 4 jaar.

De toren is dagelijks geopend tot 22:30u ’s avonds; vanaf 1 april tot en met 30 september tot 23:30u. Meer informatie vind je op de site Tour Montparnasse. Of boek hier je ticket voor het terras op de 56e verdieping van de Montparnasse.

montparnasse

Mocht de Eiffeltoren dus onverhoopt door drukte niet gelukt zijn, dan is dit een mooi alternatief. Het leuke is dat je vanaf de Tour Montparnasse juist heel mooi uitzicht op de Eiffeltoren hebt! En andersom. 😉

montparnasse

19. Duik de catacomben in

Wil je juist de diepte in? Ga dan naar de catacomben! Wij kwamen er niet aan toe, maar het lijkt me zeker bijzonder om te doen. Je ontdekt ondergrondse gangenstelsels en tunnels vol botten en hoofden van skeletten. Er zijn verschillende tours mogelijk in de Catacomben van Parijs. Ook kun je combinatietickets met iets anders erbij boeken.

Deze foto maakte ik van de reisgids die ik mee had voor de kinderen. Een erg leuk en leerzaam Nederlandstalig boek over Parijs: Lonely Planet Parijs voor kinderen, alles wat je altijd al wilde weten (verboden voor ouders!)

catacomben-parijs

20. Ga naar de Galerie des Enfants in de botanische tuin Jardin des Plantes

Voorbij Ile de la Cité, net voor Gare de l’Austerlitz is een botanische tuin. In deze botanische tuin bevindt zich ook het Museum National de l’Histoire Naturelle (Natuurhistorisch museum) met de zeer kindvriendelijke Grande Galerie de l‘Evolution. Gaaf! Hier zie je foto’s. Speciaal voor kinderen (van ongeveer 6 tot 12 jaar) heb je hier ook nog de Galerie des Enfants. Hier zie je foto’s.

Tickets voor Grande Galerie de l’Evolution boek je via Tiqets. Ook zijn er tickets in combinatie met de Jardin des Plantes.

21. Ontdek het wetenschapsmuseum en Cité des Enfants in La Villette

La Villette is nog vrijwel niet bekend onder Nederlanders. Het ligt iets verder uit het centrum, bij de Périphérique. Je vindt hier het wetenschapsmuseum ‘Cité des Sciences et de l’Industrie’. Speciaal voor kinderen is er het ‘Cité des Enfants’ wat erg leuk moet zijn.

Ook vind je in La Villette een groot rond bouwwerk waar je net als in het Omniversum op een megagroot scherm mooie films kunt zien. La Geode heet het.

little-villette

villette-parijs

cité-des-sciences

Dit was gewoon nog langs de kade:

timescope-parijs

doen-in-parijs

22. Ga zwemmen bij Paris Plage

In juli en augustus is er ook nog Paris Plage, bij Parc Rives de Seine waar ik het eerder hierboven al over had, en dan op het stukje net voorbij de Notre Dame zeg maar, maar nog steeds aan diezelfde kade als waar je liep als je mijn wandelroute langs de Seine volgde, richting La Villette.

Ondanks de naam ‘plage’ zijn het niet echt stranden, maar het is meer een plek om in een soort zwembad in de Seine te zwemmen; lekker in de open lucht dus. Of het dit jaar weer komt is nog niet zeker. Hier zie je foto’s van 2017. Bassin de la Villette heet het. Toen ik met de kinderen in Parijs was in september was het helaas net weg. Zie hier nog een plattegrond.

23. Stijg op met Ballon de Paris

Bekijk Parijs vanuit een luchtballon. Niet eentje die vliegt, maar eentje die vast zit en een tijdje zweeft. Voor volwassenen 12 euro, kinderen tot 11 jaar 6 euro, kinderen onder de 3 gratis. Informatie hierover vind je op de site van Ballon de Paris.

Tip: Ook via Tiqets kun je een ballonvaart boven Parijs boeken.

24. Leef je uit in attractiepark Jardin d’Acclimatation

In en om Parijs vind je nog meer attractieparken die leuk zijn om met kinderen te bezoeken, zoals Jardin d’Acclimatation. Ik ben er zelf niet geweest, maar ben je wat langer in Parijs en omgeving dan vinden je kinderen dit ongetwijfeld leuk. Tickets kun je hier kopen.

25. Ga naar de dierentuin in Parijs

Ook heeft Parijs een dierentuin: Parc Zoologique de Paris. Bekijk hier de tickets voor de dierentuin in Parijs.

26. Ontdek het Aquarium van Parijs

Een Aquarium en een Sealife heeft Parijs ook. Wil je er naartoe? Bestel eenvoudig je tickets hieronder:

27. Duik waterpark Aquaboulevard in

Ben je in de zomer in Parijs en is het warm weer? Dan is het natuurlijk leuk om naar een waterpark te gaan. Aquaboulevard is een enorm waterpretpark. Het ligt niet in Parijs zelf, maar ten zuidwesten van Parijs. Overigens kun je er ook juist met slecht weer naartoe, want een groot deel is overdekt. Je kunt dus zowel binnen als buiten zwemmen en glijden. Dit kan ook in combinatie met een ticket voor Parc Astérix.

28. Disneyland Parijs

Uiteraard kun je Parijs ook met Disneyland Parijs combineren. Zelf heb ik het niet overwogen, mij trok het niet zo en mijn kinderen begonnen er zelf ook niet over. Wil jij het wel heel graag kijk dan op de site van Disneyland Parijs.

Bekijk hier de ticketmogelijkheden voor Disneyland Parijs, eventueel ook in combinatie met een rondvaart of met de dierentuin. Ga je voor het eerst naar Disneyland Parijs en wil je weten hoe en wat? Tikva van Gezin op Reis schreef een blog over Eerste keer Disneyland Parijs.

Disneyland Parijs kun je ook boeken via TUI.

29. Ga uit eten in Parijs

Uit eten gaan vind ik persoonlijk altijd echt bij vakantie horen dus dat deden we ook een keer. Vanaf Ile de la Cité en de Notre Dame waren we naar Saint-Germain-des-Prés gewandeld, een buurt die ik nog wel herkende van eerdere bezoekjes aan Parijs. Omdat de kinderen toen inmiddels echt moe waren en ik maar gewoon ergens naar binnen gegaan waar het er wel oké uit zag. Niet hip, niet chic, maar gewoon oké, compleet met een zo typerende norse Fransman in de bediening.

Auberge du Moulin heette het en het was niet duur. Voor minder dan 35 euro totaal aten we er met z’n drietjes. De kinderen wilden het liefst gewoon patatjes (ik vond het prima) en verder aten ze wat van mijn schotel met charcuterie mee. Groenten en fruit eten ze normaal genoeg, dus een dagje zonder kon ook wel. Het was even gezellig en voor mij ook even een moment van ontspanning.

Zoek zelf gewoon ook iets leuks uit. Niet per se deze, er zijn vast veel leukere te vinden. O ja, en zorg dat je altijd iets te lezen of te tekenen bij je hebt.

uit-eten-parijs

Vervoer in Parijs

Hieronder volgen nog wat tips wat het vervoer in Parijs betreft. Vormen van vervoer die handig zijn of gewoon extra leuk om met kinderen te doen. En wat ook weer tips op zich zijn dus.

30. Neem de Batobus, een hop on hop off boot op de Seine

Je kunt ook een groot deel van de bezienswaardigheden in Parijs per boot bereiken. De Bato bus is een populaire hop on hop off boot in Parijs en je ziet ‘m dan ook steeds langs varen. Het is een soort pendeldienst waar je onbeperkt in- en uit kunt stappen; een leuk én handige manier van vervoer dus als je met kinderen in Parijs bent.

Tip: boek hier de Bato bus (boot).

De boot vaart heen langs de linkeroever en terug langs de rechteroever van de Seine. Er zijn acht plekken waar je er in of uit kunt. Dit zijn de haltes (inclusief dichtstbijzijnde metrostations):

-Tour Eiffel: Port de la Bourdonnais (linkeroever), metro Bir-Hakeim
-Musée d’Orsay: quai de Solférino (linkeroever), metro Solférino
-Saint-Germain-des-Prés: quai Malaquais (linkeroever), metro Saint-Germain-des-Prés
-Notre-Dame: quai de Montelbello, metro Cité
-Jardin des Plantes: bij de Pont d’Austerlitz (linkeroever), metro Jussieu of Cardinal Lemoine
-Hôtel de Ville: bij de Pont de l’Arcole (rechteroever), metro Hôtel de Ville
-Louvre: tussen de Pont Royal en de Pont du Carrousel (rechteroever), metro Palais Royal-Louvre
-Champs-Elysées: bij de Pont Alexandre III (rechteroever), metro Champs-Elysées-Clemenceau

batobus-boot-parijs

31. Maak een rondvaart met Bateaux Parisiens

Een rondvaart met de Bateaux Parisiens kan ook. Ze hebben restaurantboten en sight seeing boten. Cruises met audio guides in 14 talen zijn er ook. Bekijk hier de tickets voor de Bateaux Parisiens en maak een rondvaart over de Seine.

rondvaartboot-parijs

32. Pak de hop on hop off bus

Parijs heeft net als elke andere grote stad hop on hop off bussen. Ze zijn er in verschillende kleuren van fel licht groen tot bordeaux rood. Ze zijn net weer even anders en hebben verschillende routes. De bordeauxrode bussen zijn van Big Bus. De licht groene heten Paris L’Open Tour. Routes vind je hier. TOOT-bus kan ook, in het Engels en Frans, ook inclusief avondtour. Of juist alleen voor de avond. Mooi met alle lichtjes!

Ook zijn er nog goedkopere bussen van Foxity; hiermee kun je behalve een hop on hop off tour ook een 2 uur durende tour langs de highlights doen. Voor kinderen is Foxity gratis. Gaan je kinderen niet zo vroeg naar bed? Je kunt ook van 19:30u tot 21:00u een avondtour doen. Bij regen wordt de bus overdekt.

Bus en boot combineren? Kijk op Guide & Go.

hop-on-hop-off-bus-parijs

33. Rij mee met een treintje van Another Paris

Behalve het treintje op Montmartre zijn er ook nog treintjes van Another Paris. Zoals de naam al zegt ga je hier niet zo zeer langs de highlights, maar krijg je ‘het andere Parijs’ te zien. Je gaat vooral door kleinere straten en niet de grotere wegen. Op basis van thema’s kun je kiezen welke route je aanspreekt: De bohemian route misschien? Of de Artist Route of de Academic Route.

Ik zou dit alleen doen als je kinderen goed Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans kunnen, want deze is niet in het Nederlands. Hier lees je meer over de routes van de treintjes van Another Paris. Update 2022: het lijkt alsof dit treintje niet meer te boeken is. Informeer er anders ter plekke naar.

toeristentreintje-parijs

34. Neem de metro

Bij de beleving van Parijs hoort natuurlijk ook de metro. Parijzenaren zelf nemen ‘m ook en het is dé manier om supersnel van de ene kant van de stad naar de andere te komen. Ook als bezienswaardigheden een beetje uit elkaar liggen (de Eiffeltoren ligt bijvoorbeeld niet direct bij de meeste andere bezienswaardigheden) dan is het super handig. Voor kinderen tot 10 jaar betaal je een gereduceerd tarief van minder dan een euro. Voor baby’s en kinderen onder de 4 jaar is het gratis.

Tip: koop 10 kaartjes in 1x:

-10 t+ tickets (volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar): 16.40 euro
-10 t+ tickets (tarief met korting voor kinderen van 4 t/m 9 jaar) : 8.20 euro

Met de T+ kaartjes kun je behalve met de metro ook met de RER en de bus. Stap je van de ene vervoerder over op de andere dan heb je een nieuw kaartje nodig.

UPDATE 2022: het voordelige pakketje van 10 papieren kaartjes bestaat niet meer. Losse papieren kaartjes voor de metro zijn nog wel te koop. Ga je vaak met de metro dan is er een soort OV-chipkaart: de Navigo Easy pass. Deze is ter plekke op de stations te koop, net als de papieren kaartjes. De meeste metrostations zijn gewoon bemand.

metro-parijs-met-kinderen

met-kinderen-met-de-metro

metro-parijs

metro-parijs-kids

35. Maak een ritje in een rickshaw

Dit had ik niet zo gepland, maar het kwam zo uit. Ik dacht we lopen wel vanaf de Eiffeltoren weer richting het centrum, maar toen dat toch een beetje ver bleek en het qua metro net niet handig uit kwam, zijn we spontaan ingestapt. Goedkoop is het niet, leuk was het wel, en heel snel.

parijs-september-oktober

parijs-vervoer-riksja-kids

parijs-met-kinderen-rickshaw

36. Ga fietsen in Parijs

Zelf fietsen in Parijs kan ook! Zeker met oudere kinderen en kinderen die al echt goed kunnen fietsen is dit leuk. De fietstours zijn met een Nederlandse gids en zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Ook zijn er kinderzitjes voor kinderen tot 22 kilo. Bajabikes kan ook speciale fietstours regelen voor scholen en studenten.

Voor kinderen tot 12 jaar biedt Paris by bike (een andere organisatie dus) in de weekenden en de vakanties, en op Nederlandse en Belgische feestdagen speciale fietstours voor kinderen: Paris 4 kids. Mijn kinderen stonden niet te springen om te gaan fietsen in Parijs, maar mij leek het heel leuk!

parijs-met-kind

37. Wandel gewoon rond en laat je verrassen!

Het allerleukste is eigenlijk om gewoon lekker rond te dwalen en je te laten verrassen door wat je tegenkomt, gewoon per toeval. Of het nou de bloemen bij het monument Flamme de la Liberté (de gouden Vrijheidsvlam) zijn, de slotjes aan een brug, een straatartiest, het rode molentje van de Moulin Rouge van buiten, een kinderdraaimolen op een onverwachte plek, de muizen en ratjes langs de kade van de Seine, de slakken die ik at, of een schuin huisje bij het station, er is altijd wel iets wat de aandacht van je kinderen trekt. Soms hoef je dus helemaal niet zoveel te plannen.

Een glimp van de highlights opvangen en je verder gewoon laten verrassen is ook leuk.

scheef-gebouw-station-parijs

moulin-rouge

straatartiest-parijs

Tickets kopen of op de bonnefooi?

Ik had niks van te voren gepland (ondanks alles wat ik al over Parijs wist en wat er allemaal kon met kinderen) en dus ook niks geboekt (geen tickets voor musea of weet ik wat), alleen het hotel en de trein (zie iets verder hieronder) en voelde daardoor ook geen stress. We hoefden nergens op tijd te zijn en konden doen wat we wilden. Juist dat voelde heel fijn.

Toch kan het handig zijn om wél van te voren tickets te kopen, zeker als je alles graag een beetje van te voren wil plannen. Wil je iets specifieks zien waar doorgaans rijen voor staan en niet het risico lopen dat je in Parijs bent en ergens alsnog niet naartoe kunt regel het dan wél van te voren. Dat geldt ook voor de Eiffeltoren. Wil je niet zoals wij deden met de trap naar boven maar echt met de lift, en ga je in een drukkere periode of een weekend, dan kan het juist wél slim zijn dit ver van te voren al te regelen!

De kinderen de sfeer van deze beroemde Franse stad meegeven vond ik voor nu het belangrijkst. En dat is gelukt.

wat-te-doen-in-parijs-met-kinderen

Maak leuke foto’s ter herinnering

Natuurlijk maak je een gezinsselfie of vraag je iemand even een leuke foto van jullie te maken. Dat is leuk als herinnering, of om op Facebook te zetten. Laat de kinderen zelf ook foto’s maken. Hebben ze een eigen telefoon dan is het leuk om te zien waar zíj juist foto’s van maken. Of je kunt ze leuke opdrachten geven of bepaalde details laten fotograferen.

En behalve selfies maken is het natuurlijk ook leuk om een paar grappige foto’s bij bezienswaardigheden te maken of van die typisch toeristische plaatjes te schieten zoals je eerder al zag. Ook al ben je zelf moe (ik sta hier ook niet bepaald op m’n florissantst op), het is toch altijd leuk als herinnering.

parijs-met-de-kinderen

Doe wat het beste bij jouw kind past

Tja, en verder zou ik zeggen: doe wat het beste bij jouw kind past. Ieder kind is anders. De een kan goed tegen de drukte, de ander moet af en toe de rust kunnen opzoeken. In een stad als Parijs is dat niet gek; het is echt overweldigend!
Ook qua afstanden en vervoer moet je het zelf een beetje inschatten. Genoeg gezellige pauzes nemen scheelt al. Dan krijg je niet van zulke gezichten als hieronder. Dat was maar heel even hoor, omdat deze reisbloggende mama natuurlijk weer een foto van iets wilde maken. 😉

parijs-met-kinderen-tips

Door Parijs wandelen met kinderen

Als ik ’s ochtends tegen mijn kinderen zeg: we gaan vandaag lekker wandelen, dan beginnen ze meteen te piepen. Zeg ik echter: ‘Zullen we gaan joggen door Parijs?’ Dan roepen ze: ‘Yeahhh!’ Uiteindelijk ging dat wandelen vanzelf. Ze hadden het niet eens zo door. Af en toe namen we de metro en dan weer beklommen we iets. Van de trappen van de Sacré Coeur konden ze geen genoeg krijgen. De funicular wilden ze niet eens nemen. Nee, ze wilden wedstrijdjes doen wie het eerst boven was. Nou ja, oké, dat kan ook.

trappen-parijs

Reizen met kinderen is soms echt makkelijk. Het hoeft allemaal niet zo bijzonder en bomvol bezienswaardigheden. Een schuin randje vinden ze al leuk.

met-kids-naar-parijs

Tickets bezienswaardigheden Parijs

Wil jij ook naar Parijs met kinderen en alvast het een en ander vastleggen zodat het niet uitverkocht is als je er bent? Tickets voor bezienswaardigheden, tours en andere leuke activiteiten in Parijs kun je ook boeken via Tiqets.

Ga je met de trap de Eiffeltoren op (t/m de 2e etage), dan kun je geen tickets kopen van te voren, maar alleen ter plekke. Voor kinderen t/m 11 jaar kost het maar 3 euro en voor volwassenen 7 euro.

trap-eiffeltoren-kinderen

Paris Visité: onbeperkt met het openbaar vervoer in Parijs

Wil je onbeperkt met de metro en de bus kunnen reizen in Parijs dan kun je een Paris Visité-pas aanschaffen. Dit kun je het beste doen via de officiële site van het Paris Convention Center. De prijs hangt af van het aantal dagen, het aantal zones en of je het voor een volwassenen of een kind koopt. Het goedkoopst is 1 tot 3 zones. Wil je tot aan de luchthavens Orly en Charles de Gaulle, Disneyland Parijs en Versailles kunnen reizen dan heb je die van 5 zones nodig.

Qua dagen kun je kiezen voor respectievelijk 1, 2, 3 of 5 aaneengesloten dagen. Bovendien krijg je met deze kaart korting bij verschillende musea en bezienswaardigheden. Zelf heb ik het overigens niet gekocht omdat wij het er niet uit zouden halen. Jij wel? Check ook de passen hieronder!

met-de-metro-in-parijs

Museumpas voor Parijs

Er bestaat (of in elk geval bestond) ook nog een speciale Parijs Museumpas. Wil je echt heel veel musea gaan bezoeken dan kan dat interessant zijn. De pas is geldig voor meer dan 50 musea en monumenten in en om Parijs. Je kunt kiezen voor 2, 4 of 6 opeenvolgende dagen. Zoek er even naar en reken voor je zelf even uit of dit de moeite waard is. Ik heb het niet gedaan.
Hier lees je er meer over.

Parijs pas

Wil je èn veel musea en bezienswaardigheden bezoeken èn met het openbaar vervoer kunnen wanneer je wilt dan is een Parijs pas aan te raden. De pas is er voor wie minimaal 2 dagen of maximaal 6 dagen in Parijs blijft. Voor kinderen tot en met 11 jaar geldt een korting! Check de Paris Visite Pass op Paris Info.

bezienswaardigheden-parijs-met-kinderen

Security check

Houd er rekening mee dat je bij veel bezienswaardigheden in Parijs een veiligheidscontrole krijgt. Zorg dus dat je geen mesjes en andere verboden spullen in je tas hebt zitten (bijvoorbeeld als je die dag ook nog ergens wilde gaan picknicken), want dan ben je dat kwijt. De grootste controle was bij de Eiffeltoren, maar ook bij de Sacré Coeur en op andere plekken wordt gecontroleerd. En op het treinstation bij vertrek terug uit Parijs.

wat-te-doen-met-kinderen-in-parijs

Veiligheid

Zoals in elke grote stad moet je in Parijs opletten voor zakkenrollers, met name in de metro en op drukke plekken. Onderaan rond de trappen van de Sacré Coeur hangen wat foute types rond die een spelletje met een draadje om je hand willen doen. Trap hier niet in.

Overigens heb ik me nergens Parijs onveilig gevoeld, u als moeder alleen met de kinderen niet, maar ook niet tijdens eerdere bezoeken aan Parijs; ook niet toen ik vroeger als tiener zonder ouders naar Parijs ging en we met een groepje meiden tot 12:00u ’s nachts rondliepen.

Goed op je spullen letten is natuurlijk wel altijd slim.

stedentrip-met-kinderen

Toiletten in Parijs

Op verschillende plekken in Parijs vind je openbare toiletten. Soms gewoon van die simpele grijze die qua vorm een beetje half rond lopen maar ook echte toiletgebouwtjes, o.a. aan de kades langs de Seine. Sommige waren erg vies (overstroomd), andere juist brandschoon. In musea zijn uiteraard ook altijd toiletten. Ook kun je een cafétje in gaan en vragen of je even mag gaan. Mag het niet bied dan aan iets te betalen of drink een kopje koffie of bestel een watertje.

De meeste toiletten in Parijs waren gewone toiletten, maar je kunt ook hangtoiletten tegenkomen. Ook zijn er bij sommige toiletten mogelijkheden je baby te verschonen. In nood en bij mooi weer kun je dat natuurlijk net zo goed in het park doen. Als ik terugdenk aan welke gekke plekken ik jaren terug m’n kinderen allemaal wel niet verschoond heb…

Zwanger of met een peuter of kleuter in Parijs

Ben je zwanger en moet je vaak plassen of is je kindje net zindelijk, dan wil je natuurlijk het liefst altijd een toilet in de buurt hebben. Download eventueel de app Toilets in Paris.

citytrip-met-kinderen

Is Parijs met kinderen ontdekken vermoeiend?

Houd er rekening mee dat je kind(eren) aan het eind van de dag kapot zijn. Parijs is best een overweldigende stad. Wij doken er met z’n drietjes vroeger in dan thuis, zo moe waren we. Van een andere moeder die ik ken hoorde ik dat zij tussendoor een paar uur naar hun appartement gingen omdat de jongste (7) gewoon echt even moest chillen na alle indrukken.

parijs-kids

Waar overnachten met kinderen in Parijs

Zoek je een kindvriendelijk hotel in Parijs? Er zijn uiteraard vele hotels die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Maar waar kies je je hotel?

Wil je niet helemaal Parijs in hoeven met de auto kies dan voor een hotel net buiten of bij de Périphérique. Zoek je een goedkoop hotel dan kun je daar ook voor kiezen of kijk dan in Montmartre. Wil je vlakbij de Eiffeltoren zitten dan kan dat natuurlijk ook en wil je supercentraal zitten vlakbij het Louvre en andere bekende bezienswaardigheden dan betaal je meer. Een appartement is ook een optie en hotels met zwembad zijn er uiteraard ook.

reizen-met-kinderen

Hoteltips Parijs met kinderen

Hieronder wat tips voor een hotel of appartement in Parijs mét kinderen. Sommige zijn van een keten, andere juist niet. Sommige met zwembad of juist met mooi uitzicht of een bijzondere inrichting. Enkele midden in het centrum, andere net erbuiten. Vergelijk en kies zelf:

Kindvriendelijke hotels in Parijs:

Meer hotels en appartementen met goede reviews van gezinnen vind je hier: kindvriendelijke hotels in Parijs. Kom je met de auto, check dan even hoe het zit met parkeren.

Zelf verbleef ik met de kinderen in hotel Sofia, op loopafstand van Paris Nord, het treinstation waar je vanuit Nederland aankomt. Ik had het hotel gewoon gevonden via Booking.com en heb het er erg leuk met ze gehad. Update 2021: helaas lijkt dit hotel niet meer te bestaan of in elk geval niet meer online te boeken.

citytrip-met-kids

Center Parcs Parijs Villages Nature

Of ga voor Center Parcs Parijs: Villages Nature. Dat is natuurlijk ook fijn met kinderen!

Check hier alle hotels en appartementen in Parijs.

Camping in Parijs

Zeker in de zomer kun je er ook voor kiezen te gaan kamperen in Parijs, op Camping de Paris bij het Bois de Boulogne, dichtbij hartje Parijs. Je kunt met een eigen tent, caravan of camper komen of een stacaravan, cottage of huisje huren. De camping ligt aan de Seine en er gaat een shuttlebus die je naar metro Porte Maillot brengt, dus je hoeft niet steeds met de auto Parijs in.

Kinderen vinden een camping sowieso vaak heel leuk en het is een stuk goedkoper dan een hotel. Sta je er wat langer dan is het een hele relaxte manier om Parijs met kinderen te ontdekken. Verblijf bijvoorbeeld een week en ga om de dag een paar uur of dag op pad in de stad.

Kamperen in Parijs!

Met de trein naar Parijs

Wil je de reis naar Parijs ook al relaxed laten verlopen? Ga dan niet met de auto of het vliegtuig maar lekker met de trein. Je bent echt supersnel in hartje Parijs. Boek stoelen bijelkaar, aan een tafeltjes bijvoorbeeld, en geniet samen van de rit er naartoe. Vanaf Amsterdam doe je er met de Thalys 3 uur en een kwartier over. Vanaf Rotterdam maar 2,5 uur! En dan ben je in Parijs!

citytrip-parijs-kids

Tip: boek 3 maanden van te voren, dan is je treinticket een stuk voordeliger dan vlak voor vertrek.

kinderen-trein-parijs

thalys-parijs

Citytrips Parijs

Bij verschillende reisorganisaties kun je een citytrip of weekendje Parijs met kinderen (of zonder kinderen) boeken, o.a. via TUI:

crepe-parijs-kinderen

Beste periode om Parijs te bezoeken

Parijs kun je het hele jaar door bezoeken. Elk seizoen heeft z’n charme. Veel gezinnen doen het in de meivakantie, de zomervakantie of de herfstvakantie, maar de voorjaarsvakantie en de kerstvakantie kunnen natuurlijk ook. Rond feestdagen als Pasen of Pinksteren kan uiteraard ook, en wil je het wat goedkoper houden ga dan gewoon eens een weekend tussendoor. Dat is dan relatief kort, maar je kunt altijd nog eens gaan.

Parijs bezoeken als je onderweg bent naar je vakantieadres wat zuidelijker in Frankrijk kan natuurlijk ook. Ook dat wordt veel gedaan.

Enkele weken geleden trad de Seine buiten haar oevers. Dat was even jammer, maar verder kun je eigenlijk altijd naar Parijs. Juni t/m september zijn de warmste maanden: gemiddeld is het dan tussen de 20 en de 25 graden. In de zomervakantie is het rond de 25 graden. Maar afgelopen jaar was het dat in oktober ook nog! In september had ik wisselend weer: een paar buitjes, maar ook heel veel zon. Heerlijk was dat!

Even onze ogen dicht doen op de trappen bij de Sacré Coeur. We waren zo vroeg opgestaan!

weer-parijs-september-oktober

Praktische tips voor je bezoek aan Parijs met kinderen

Lekkere schoenen

 • Zorg dat de kinderen sneakers of andere lekkere schoenen aan hebben. Zelf had ik ook lekker m’n stadswandelschoenen aan.

parijs-rives-de-seine

Parijs met een baby

 • Reis je met een baby dan is een draagzak handiger dan en kinderwagen. Als je de metro wil nemen zijn er vaak trappen en er zijn meer plekken waar het niet altijd handig is met een grote kinderwagen rond te moeten lopen, maar dat geldt voor meer steden. Wandel je vooral langs grote boulevards, over de gerenoveerde kades langs de Seine en door parken dan kan het juist wel weer fijn zijn.

parijs-met-buggy

Kijk en lezen voor je bezoek aan Parijs met kinderen

 • Kijk eventueel van te voren de film Ratatouille of de film De klokkenluider van de Notre Dame. In Ratatouille zie je niet echt veel van Parijs, maar het is toch wel leuk.
 • Koop van te voren een leuke reisgids voor kinderen, bijvoorbeeld de Lonely Planet Parijs voor kinderen. Deze Nederlandstalige gids van Lonely Planet is speciaal voor kids en is echt ontzettend leuk en leerzaam! Hier lees je er meer over: Leuk boek over Parijs voor kinderen.

prijs-drankjes-parijs

Tips Parijs: ter plekke

 • Drankjes in Parijs zijn duur. Niet alleen koffie en alcohol, maar ook frisdrank, sap en water. Voor een colaatje, een orangina of een wijntje betaal je op de meeste plekken minimaal 4 euro. Haal water bij de supermarkt en zorg dat je altijd een flesje bij je hebt.
 • Een plattegrond van Parijs, gewoon van papier, blijft ook altijd handig en is leuk om met de kinderen te bekijken; niet alleen waar je naartoe wil, maar ook om ze later nog eens te laten zien waar ze allemaal geweest zijn. Zit er geen in je reisgids dan vind je ze vaak wel (gratis) bij hotels of bij bezienswaardigheden.
 • Koop een souvenirtje waardoor de herinnering aan Parijs levendig blijft. Voor een minimaal bedrag koop je een sleutelhangertje van de Eiffeltoren.

sleutelhanger-eiffeltoren

Tip anderen over dit blog over Parijs met kinderen!

Wil jij met het hele gezin of alleen met je zoon of dochter naar Parijs? Hopelijk heb je iets aan al mijn tips gehad. Stuur de link door naar je partner of naar wie er eventueel met je mee gaat en noem gewoon de leukste punten uit dit blog op die je graag wil zien. Ken je nog iemand anders die ook naar Parijs gaat met kinderen, tip deze blog dan; dat zou ik leuk vinden!

Bewaar dit Parijs-blog in je telefoon of print ‘m uit

Sla de blog op of print ‘m uit en neem ‘m mee naar Parijs. (Het kost je wel veel inkt èn papier, dus de blog in je telefoon bewaren is een goedkoper en milieuvriendelijker plan, of gebruik ‘m gewoon ter inspiratie vooraf.)

Genoeg leuke ideeën voor een bezoek aan Parijs met kinderen!

parijs-bezoeken-met-kinderen

Houd de lijst up to date!

Zo, dat was een hele lijst hè? Het was ontzettend veel werk om deze lijst samen te stellen, dus ik hoop dat je er veel aan hebt. Mocht je een keer iets tegenkomen wat niet meer klopt, laat het me weten. Een aantal van de genoemde bezienswaardigheden en attracties laat ik nog een keer apart aan bod komen.

Jouw tip voor Parijs met kinderen

Ben je terug uit Parijs en heb je zelf nog iets leuks of bijzonders gedaan met je kinderen wat ik niet genoemd heb maar wat je echt een aanrader vond en graag wil delen? Laat het hieronder bij de reacties dan zeker even weten! Op Facebook mag ook. Sowieso vind ik het leuk als je Follow my footprints daar ook volgt. Doe dat zeker als je binnenkort nog meer nieuwe blogs over Parijs èn andere mooie bestemmingen wil lezen.

stedentrip-parijs-met-kinderen

Meer leuke stedentrips met kids

Parijs met kinderen is leuk, maar er zijn natuurlijk nog meer leuke steden om met kinderen te bezoeken. Eerder al schreef ik over:

Maar ook Pisa, Nice, Wenen, Keulen, Lille, Rotterdam en vele andere mooie steden zijn leuk om met kinderen te bezoeken.

Ik bezocht Parijs afgelopen september met mijn kinderen van 8 en 10 jaar. In de korte tijd dat we er waren hebben we uiteraard niet álles van bovenstaande kunnen doen en hebben we zeker niet alle musea van binnen kunnen zien, maar we hebben wel echt heel veel gedaan en het enorm gezellig had.

In de blog staan enkele affiliatelinks. Alle foto’s heb ik zelf gemaakt. 

31 gedachten over “37x doen in Parijs met kinderen”

 1. Leuk verhaal! Paar puntjes.
  Juist de catacombes moet je zeker met kinderen vooral doen. Het hele jaar door Halloween! 🙂
  De metro is voor kinderen voral leuk op de lijnen 1 en 14. Dat zijn geautomatiseerde lijnen, zonder machinist. Buiten het gedrang van de spits laten volwassenen de kinderen daar voorin zitten, vinden ze geweldig.
  De Carte Visite haal je er alleen uit als je niet alleen gebruik maakt van bus en metro, maar ook van de bijbehorende kortingen op musea en andere bezienswaardigheden. Zo niet, dan ben je meestal goedkoper uit met bundeltjes van tien tickets. Houd je nog wat kaartjes over, dan bewaar je die voor de volgende keer Parijs of je geeft ze door aan iemand anders.
  De beste periode om Parijs te bezoeken is volgens velen augustus. Weliswaar is dan met name een deel van de winkels dicht, maar een groot deel van de Parijzenaren is dan met vakantie en dus is het heerlijk rustig in de stad.
  NU even niet door de moeizame overgang op een nieuwe leverancier, maar vanaf juli zouden de bijna-gratis velib-huurfietsen weer een prima alternatief voor de metro en de bus moeten zijn.

  1. Beste Peter, dank je wel voor je aanvulling, ook al waardeer ik het iets minder dat je wel heel duidelijk je eigen Parijspagina promoot. Maar goed, dat zie ik voor nu maar even door de vingers. 😉 Uiteraard had ik de catacombes graag willen doen, maar daar had ik te weinig tijd voor, dus dat bewaar ik voor een volgende keer. Dat van die metrolijnen wist ik ook, maar die hebben we nu voornamelijk gebruikt om van A naar B te komen. En net als jij zegt hadden wij 2 pakketjes van 10 losse kaartjes gekocht (1x het gewone tarief en 1x gereduceerd) en heb ik wat verbleef bewaard. En fietsen in een stad is inderdaad ook altijd leuk.

 2. Wat een leuke, uitgebreide blog weer Denise! Omdat een persreis onverwacht niet doorgaat hebben we met Pasen nog geen plannen (en met Pinksteren ook nog niet). we twijfelen om die dagen lekker thuis door te brengen (ook niet verkeerd!!) of op wens van onze oudste naar Parijs te gaan..

  1. Jammer van die persreis. Waar naartoe was het? Parijs is zeker leuk. Ik denk wel dat het er juist in die weekenden druk is, dus k zou dan wel snel kijken of je nog kaartjes voor de Eiffeltoren kunt bemachtigen. Tenzij je -net als wij deden-met de trap naar de 2e verdieping gaat. Zie mijn aparte blog daarover.

 3. Jeetje wat een uitgebreide blog! Het is echt bizar hoeveel je in Parijs kunt doen met kinderen. Ik vind Parijs een stad van de romantiek maar schijnbaar kun je er ook genoeg doen met kinderen. Nooit geweten dat er een soort Madam Tussuads (Grevin) was, leuk!

 4. Wow, wat een uitgebreide blog! Ik heb eigenlijk vrij weinig van Parijs gezien ondanks dat ik twee keer geweest ben. Mijn petekind wil graag de Eifeltoren zien dus wie weet neem ik hem wel een keer een dag mee. Dat wetenschapsmuseum ziet er ook erg leuk uit en crêpes blijven altijd lekker…mmmm.

   1. Wauw, wat een uitgebreide tips. Die ga ik bewaren. Ik wil graag met mijn dochter van 7 naar Parijs, maar spreek geen woord Frans en vind het lastig om een arrondissement te kiezen voor het hotel. Voelde jij je wel veilig met je kinderen?

 5. Ha Denise, wij hadden met zijn vijven een heerlijk weekend in Parijs, in hotel Sofia.
  Ik deel in het kort onze route:
  Vrijdag: Gare du Nord-Hotel Sofia- Sacre Coeur 
  Zaterdag: Eiffeltoren-Arc de Triomph-Champs Elysees-Parc des Tuileries-Louvre-Seine-Notre Dame-Centre Pompidou-hotel Sofia-Restaurant Heritage
  Zondag-boottocht door Canal st. Martin-park Vilette-Garde du Nord
  Mede dankzij jouw goede tips verliep alles vlekkenloos!
  Hartelijke groet,
  Tanja

 6. Leuke blog! Heb Parijs al eerder bezocht. Nu ga ik met mijn zus haar kindjes (6 en 8). Ik vroeg me af hoe het zit met de metro. Hoe geraken wij erdoor? Wil ze niet alleen achter laten, ook al
  Is dit voor een paar secondjes.. Vroeg me af of er een manier was dat we er alledrie ineens doorkonden gaan. 

  1. Wij zijn 3 jaar geleden ook met onze kinderen naar Parijs geweest (eentje van bijna 3 jaar en een tweeling van destijds 4 jaar), en in oktober gaan we weer.
   Wij lieten onze kinderen eerst door het metro-poortje gaan en gingen er daarna snel achteraan.
   Onze jongste zat toen nog in een wandelwagen. We hadden gehoopt deze door het invalide poortje te kunnen krijgen maar hoe we ook op de bel drukten en in ons beste Frans probeerden duidelijk te maken wat we graag wouden, het poortje is niet één keer open gedaan. Oplossing: wandelwagen met kind en al over de poortjes getild…
   Met kinderen van 6 en 8 jaar lijkt het mij het handigst als je hun eerst laat gaan.
   Nog een tip: bij het instappen van beide kinderen de handen vasthouden…

   1. Merci voor je reactie. Ben sinds gisteren terug en heb ze idd eerst laten gaan en snel erachter gegaan. Vond Parijs vrij kindvriendelijk, in de metro gingen mensen spontaan staan voor hun te laten zitten, de deur werd opengehouden, ben immens geschrokken daarvan. Zeker voor herhaling vatbaar! 

 7. Wat leuk Denise, dat ik je hier nu tegen kom, ik volgde je altijd op vrouwonline (denk ik) en nu zocht ik tips voor Parijs met mn vijfjarige. Wij gaan vooral lekker dwalen en taartjes eten denk ik ?

 8. Wat leuk dat ik je hier lees Denise, ik volgde je altijd op vrouwonline en zocht nu tips voor Parijs met mn vijfjarige. Wij gaan vooral lekker dwalen en taartjes eten denk ik ?

 9. leuke tips hoor
  Wij gaan donderdagmorgen tot met zaterdagavond..Niets gepland behalve de eiffeltoren vrijdagmiddag…
  Verder beetje slenteren; sacre coeur..place du tetre …pompidou het park Louvre (van buiten af )
  galerie la fayette ..arc de triomph en lekker op tijd even een drankje op t terras.. en natuurlijk even langs de notre dame

  In oktober met kids naar londen geweest..was zo super Buiten de highlights ook wat andere önbekende”dingen gedaan..superstad !

 10. Wat een heerlijk alomvattend blog! Zo fijn al die tips die leuk zijn om te doen en waar je met kinderen juist ook even rekening mee moet houden. Voel me door al jouw inside tips en foto’s echt al goed voorbereid en de voorpret (we gaan over een maandje) is nog groter dan die al was 🙂
  Dank!

 11. Wat een heerlijke blog!
  Mag ik vragen hoe lang jullie verbleven in Parijs? Wij denken eraan om een week te gaan. Is dat voldoende om toch wel wat te kunnen bekijken, bezichtigen, te doen, maar op een relaxt tempo?

  1. Ja hoor, dat kan prima! Ik was er weliswaar zelf al vaker geweest, maar met de kinderen was ik er maar kort. Een week is perfect om echt veel te kunnen zien én rustig aan te kunnen doen!

 12. Hoi Denise.
  Ik zie dat je linkjes naar ticket sites plaatst en ook adviseert om wel tickets online te reserveren. Het viel mij echter op dat een ticket voor de Eiffeltoren vanaf 49 euro is en als je die aan de kassa koopt 17 euro (kwam ik ergens in deze blog tegen). Klopt dit? Ik vind het nogal een verschil namelijk. Wij willen tot de 2e verdieping lopen en dan de lift nemen (dat laatste kan niet met de trap begreep ik) Is die wachtrij erg lang in augustus? Voor het verschil van ruim 30 euro wil ik best iets langer wachten, maar dat moet natuurlijk niet een halve dag zijn.

  1. Hoi Vanessa, ik heb even gekeken wat je bedoelt. Ja, dat is inderdaad een groot verschil. Ik heb die linkjes er onlangs bijgezet als optie, maar ik vind het niet zo duidelijk inderdaad wat je precies krijgt en of het nou de trap of de lift is. Hoe dan ook betaalde ik dat inderdaad ook niet.
   Je betaalt eigenlijk voor een praatje van een gids ofwel voor een audioguide. Ik had dat zelf inderdaad allebei niet.
   Zelf nam ik de gok om het kaartje (voor de trap) pas daar te kopen, maar dat was op een doordeweekse dag (toen mijn kids vrij waren) en niet in de zomervakantie, dus ik vind het lastig adviseren, ook omdat het alweer een paar jaar gelden is. Hier staan de FAQ’s, maar wellicht had je dat al bekeken:
   https://www.toureiffel.paris/en/faq/my-ticket
   Succes met de keuze. Het is een gedoe hè?

 13. Ook een leuk hotel met kinderen is Mercure Paris Boulogne:
  Betaalbare familiekamers
  Dakterras met zwembad (4×10)
  Ondergrondse parking (20 euro/dag)
  Uitgebreid en lekker ontbijt
  Op de rand van zone 1-3
  10 min stappen voetbalstadion PSG.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven