Cavallino Matto – Attractiepark in Toscane

Cavallino Matto – Attractiepark in Toscane

Naar Toscane ga je natuurlijk vooral vanwege de cultuur, de natuur en het lekkere eten. Maar na het zoveelste authentieke dorpje te midden van dat o zo mooie typisch Toscaanse landschap (wat overigens fietsend of wandelend ook leuk is) zijn de kinderen misschien wel even toe aan iets heel anders: een dagje pretpark.

Zelf ben ik absoluut geen fan van pretparken, maar als je de kinderen er heel blij mee kunt maken dan ga je toch eens overstag. En ach, een vreemd pretpark is dan eigenlijk ook wel weer leuk. In Toscane bijvoorbeeld.

pretpark-toscane

Maar welk pretpark in Toscane is dan leuk om te bezoeken? Dat is Cavallino Matto, een erg mooi attractiepark aan de Etruskische kust, ten zuiden van Livorno, in een heel groene omgeving. Zoals ze zelf zeggen is het ‘Il parco divertimenti piú verde che c’è’, oftewel ‘Het groenste pretpark dat er bestaat’. Het ligt inderdaad heerlijk onder de hoge bomen die je in deze omgeving veel ziet.

attracties-cavallino-matto

Cavallino Matto betekent ‘gek paard(je)’. Op de flyer zag ik hem al, de mascotte van het park: een witte pony met een grote M op zijn buik. Het park is zowel voor kleine als voor grote kinderen leuk. Er zijn attracties voor peuters en kleuters, maar ook voor de wat oudere kinderen en tieners.

Hier zie je eerst wat attracties voor kleinere kinderen:

speeltuin-toscane

autootjes-toscane

wildlife-toscane

canoe-delle-favole

bootje-varen-toscane

topo-zorro

En voor de wat grotere kinderen:

rocknroll-cavallino-matto

 

wild-mine

sky-glider

shocking-tower

project-toscane

De meest spectaculaire attractie (zelfs van heel Toscane) is de Freestyle achtbaan. Dit is geen gewone achtbaan, waar je in zit, maar eentje waar je rechtop in staat. Uniek in Italië! De Freestyle is speciaal overgekomen uit Canada en gaat tot 100km per uur! Dat is weer eens wat anders dan de Python, de Baron, de Falcon, de Formule X of de achtbanen van Walibi.

 

achtbaan-cavallino-matto

staand-achtbaan-italie

achtbaan-toscane

freestyle-achtbaan-toscane

freestyle

goed-vast-achtbaan

In dit pretpark werken ze (net als in veel andere attractieparken) met lengtes. Bij elke attractie staat een meetlat. Ben je kleiner dan 1 meter (99 cm) dan mag je gratis naar binnen. Je kunt dan in 17 attracties. Op de site zie je precies met welke lengte kinderen in welke attracties kunnen: bijvoorbeeld als ze 70cm ,90cm, 1 meter, 1.10m, 1.30 of 1.40m zijn. Ben je 1.40m of langer (maar niet langer dan 2.00m) dan zijn er 27 geschikte attracties.

Het is een park voor jong en oud; zowel gezinnen met kleine kinderen als volwassen waaghalzen zullen zich er vermaken. Het park is vrij overzichtelijk en ligt heerlijk in de schaduw. Het is niet giga groot, maar je kunt er wel uren zoet zijn. Er gaat een treintje over het park.

treintje-cavallino-matto

pretpark-toscane-natuur

Uiteraard kun je op het park ijsjes, broodjes en snacks krijgen. Er is een selfservice restaurant, een pizzeria en een birreria, en wat barretjes en kioskjes. Behalve een gelateria is er ook een yougurteria. Een glutenvrije pizza of menu kan ook, maar dan moet je het van te voren laten weten.

restaurant-pretpark

snacks-toscane

Tickets:

  • Volwassenen betalen 24 euro.
  • Na 14:30u: 16 euro
  • Kinderen tussen de 1.00m en de 1.29m en 65+: 17 euro
  • Kinderen tot max 99cm gratis entree.
  • Koop je je ticket online dan krijg je 2 euro korting.

lengte-kind

cavallino-matto

Openingstijden:

Pretpark Cavallino Matto is open vanaf eind maart. Eind maart en april alleen in de weekenden, vanaf mei wat vaker, in juni iedere dag behalve woensdagen, in juli en augustus dagelijks van 10:30 tot 18:30 (een aantal dagen tot 19:00u).

In 2016 is het t/m 18 september ook nog dagelijks geopend, en daarna t/m 9 oktober alleen de weekenden. De 2e helft van oktober zijn er enkele Halloween-dagen.

openingstijden-pretpark-toscane

Waar is het?

Tuscany Park Cavallino Matto

Via Po n.1, 57022, Marina di Castagneto Carducci

Provincie Livorno, Toscane, Italië

Website Cavallino Matto

plattegrond-cavallino-matto

Het attractiepark ligt vlakbij Donoratico, in Marina di Castagneto Carducci.

Verblijf je in Paradù Tuscany Eco Resort, dan kun je er makkelijk op de fiets naartoe. Ook de plaatsen Cecina, Marina di Bibbona en San Vincenzo zijn vlakbij. Zit je met kinderen op een camping aan de Etruskische kust dan is het dus eigenlijk nooit ver weg. Meer leuke dingen om te doen met kinderen in de omgeving van de Etruskische kust volgen nog.

marina-castagneto-carducci

Tip: combineer een bezoek aan het pretpark met een paar uurtjes strand. Zo ziet het strand bij Marina di Castagneto Carducci eruit. Dit was op een wat mindere dag. Doorgaans heb je meer zon en een minder woeste zee. Er is ook een strandtentje met restaurant.

pretpark-toscane-italie

Ik bezocht dit pretpark tijdens een blogtrip naar Toscane. Ik verbleef in het kindvriendelijke vakantiepark Paradu Tuscany EcoResort. Mijn eigen kinderen had ik niet bij me, maar van alle folders en de documentatie die ik bij terugkomst op mijn bureau had liggen, viel ze het foldertje van Cavallino Matto natuurlijk meteen op: ‘Oh, ben jij daar geweest? Niet eerlijk!’

Meer pretparken en leuks met kinderen:

Meer Toscane:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *