Dagje Diergaarde Blijdorp

Dagje Diergaarde Blijdorp

Naar de dierentuin? Ga eens een dagje naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Wandel door warm Amazonica, ontdek het Oceanium en reis door verschillende werelddelen. In Blijdorp kan het. Dwaal door Azië, Afrika, Amerika, Europa en Australië. Ontdek bekende dieren als olifanten, giraffen en apen, maar ook dieren waarvan je de namen nog niet kende.

Zwemmende-pinguin

Blijdorp met kinderen

Diergaarde Blijdorp ligt in Rotterdam. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het een superleuk uitje! Dat geldt natuurlijk voor elke dierentuin. Want of je nou uitgebreid de dieren wil bestuderen, alle details wil weten en lezen, graag mooie foto’s maakt of gewoon geniet van de reacties van je baby, peuter, kleuter, zoon, dochter, kleinkind, neefje of nichtje, je zult je hoe dan ook vermaken.

Blijdorp is leuk voor iedereen! Boek hier je skip the line ticket!

Oceanium-Blijdorp

Reisgevoel in de dierentuin

Los van het kijken naar de dieren vind ik het zelf altijd leuk te weten waar de dieren vandaan komen en waar ik ze tijdens verre reizen misschien wel eens tegen had kunnen komen. Daarnaast vind ik het persoonlijk altijd heerlijk om me even in tropische temperaturen onder te dompelen, me op reis te wanen, terug in Thailand, Nepal, Costa Rica, Senegal of andere mooie bestemmingen.

Amazonica

Leerzaam dagje uit

Naar de dierentuin gaan is dus voor alle leeftijden een leuk en leerzaam dagje uit. Peuters en kleuters zien dieren die ze eerst alleen in prentenboeken zagen nu eens in het echt, kleine kinderen moeten misschien lachen om hoe gek sommige dieren kunnen doen en oudere kinderen kunnen vanalles leren over leefgebieden en andere bijzonderheden.

Vlinder-Blijdorp

Bekende dieren

Deze dieren kennen we allemaal wel…

Haai-Blijdorp

Schilpad-onder-water

Kamelen Blijdorp

olifanten-Blijdorp

Aap

Diergaarde-Blijdorp

Onbekende dieren

Maar toch zie je ook als volwassene altijd wel weer een dier waarvan je niet eens wist dat het bestond. Weet jij bijvoorbeeld wat een maraboe, koedoe, banteng, kuifmakaak, manenwolf, neerkijker of moeraswallabie is? In Blijdorp kom je ze allemaal tegen. En deze oranje vogel? Of de dieren hieronder? Ik vertel je er iets meer over.

Felgekleurde-vogel

De okapi

Leuk weetje: Ondanks dat de pygmeeën in Afrika de okapi al lang kenden, ontdekte de eerste Europeaan de okapi pas in 1901, in Belgisch Congo, wat nu Congo-Kinshasa is. De okapi is een zoogdier dat in het regenwoud leeft en heeft door zijn strepen weliswaar iets weg van een zebra of paard, maar het is een bosgiraf. Elke okapi heeft een uniek strepenpatroon. Je ziet hem op de foto hieronder.

Okapi

Het steppenslurfhondje

Interessant weetje: Het steppenslurfhondje (hieronder zie je er twee) leeft in bosgebieden langs de kust van Kenia en Tanzania. Je zou het niet zeggen als je ze ziet, maar deze dieren delen hun voorouders (honderd miljoen jaar geleden!) met aardvarkens, zeekoeien, klipdassen en olifanten.

Steppenslurfhondje

Bizar weetje over de gevlekte hyena

De gevlekte hyena (niet op de foto) is een roofdier dat in een groot deel van Afrika voor komt. De vrouwtjes zijn groter en dominanter dan de mannetjes. Als begroeting likken hyena’s elkaars geslachtsdelen, te beginnen bij de hoogste in rang.

Vlinderei

En wist je dat een vlinderei zo mooi is?

blije-kids-Blijdorp

Met de kinderen naar Blijdorp

Ik bezocht Blijdorp toen mijn kinderen bijna 2, net 4, 6 en 8 waren. (Ik heb 2 kinderen hoor, geen 4.) Je ziet foto’s van Blijdorp in november (ruim een jaar geleden, met mijn moeder er ook bij), maar ook van begin augustus 2011, toen mijn kinderen nog dreumes en kleuter waren.

Naar de kamelen kijken

Blijdorp in de zomer, herfst, lente of winter: welk seizoen is het leukst?

Naar Blijdorp kun je in elk seizoen. Of het nou herfst, winter, lente of zomer is, leuk is het altijd. Het is fijn als het droog is en met beter weer zijn de dieren misschien iets meer buiten, maar ook binnen is genoeg te zien.

Wandelen-op-zeebodem

Pinguins-Blijdorp-regenbui

Speeltuin in Blijdorp

Leuk met mooi weer is ook de Oewanja Kinderjungle. Een speeltuin van houten palen, glijbanen en meer. Binnen heb je binnenspeeltuin Biotopia. Eerlijk gezegd kan ik me die niet herinneren.

Blijdorp-in-herfst

Restaurants, snacks en drankjes in Blijdorp

In Blijdorp zijn verschillende restaurants en plekken waar je iets te eten kunt kopen. In de zomer is het lekker op het terras, maar binnen zitten kan ook. Er is een Jungle Café, restaurant het Ooievaarsnest, een Afrikaanse Oewanja Lodge (ook met kindermenu’s) en het nog vrij nieuwe restaurant ‘De Poort van Azië’, wat eerst de Lotus Serre was. De Poort van Azië verkoopt Oosterse gerechten als Turkse pizza en kebab. Ook kun je op het park patat, poffertjes, churros en (glutenvrije) chiptwisters kopen.

Mmm-patatjes

En dit is het Caribisch café:

Caribisch-cafe

Treintje op het park

Voor wie de afstanden op het park te groot vindt of een ritje gewoon leuk vindt rijdt er een treintje: de Jungle Express. Het treintje gaat langs de verschillende werelddelen en onderweg krijg je informatie over de continenten waar je doorheen reist.

Plattegrond Blijdorp

Plattegrond van Blijdorp

Hier vind je een plattegrond van Diergaarde Blijdorp.

Giraffes-Blijdorp

Meer informatie, geschiedenis en doel

Iets over de doelstelling (het beschermen van onze aarde) en de geschiedenis van Diergaarde Blijdorp lees je hier.

Amazonica-Blijdorp

Blijdorp-app

Wist je dat er ook een speciale Blijdorp-app is? Ik heb ‘m zelf niet gebruikt, maar er zit een interactieve plattegrond in, je kunt naar dierengeluiden luisteren, er zit een zoekfunctie in en nog veel meer. Wellicht handig en leuk met oudere kinderen.

Krokodil

Gevaarlijke-dieren

Entreeprijs en korting Blijdorp

Baby’s en peuters t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. Voor kinderen van 3 t/m 12 jaar kost het 17,50 (online 15,50), voor volwassenen 22 euro (online 20 euro). Dit zijn de prijzen t/m 31 maart 2017. Vanaf 20 personen geldt groepskorting.

Soms loont het de moeite te kijken of er ergens online aanbiedingen zijn.

Dierentuin-Blijdorp

Kruidvat Dierentuinactie

Tip: het Kruidvat heeft vanaf vandaag (6 februari 2017) een dierentuinactie. Ik kom nooit meer aan het lezen van reclamefolders toe, maar deze actie stond er met zulke koeienletters op dat het niet te missen was: ZOO! In plaats van 22 euro wat je in veel dierentuinen betaalt kun je er nu voor slechts 14,50 (of 10,99 als je 350 punten, als je een Kruidvatpas hebt) naartoe. De actie loopt t/m 16 juli 2017. Meer informatie vind je op kruidvat.nl/dierentuinactie (dit deel ik zelf, ik heb niks met Kruidvat of Blijdorp geregeld).

Follow-my-footprints-Blijdorp

Andere dierentuinen met korting

De kortingsactie geldt niet alleen voor Blijdorp, maar ook voor nog meer mooie dierentuinen, zoals Burger’s Zoo, Safaripark Beekse Bergen, GaiaZOO, Dierenpark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark Rhenen, Sea Life Scheveningen, Avifauna, AquaZOO Friesland, Dierenrijk Nuenen en ZooParc Overloon. In België kun je terecht bij Planckendael, ZOO Antwerpen en Sealife Blankenberge. Genoeg leuke dierentuinen waar je voordelig naartoe kunt dus.

krokodil

Een abonnement op Blijdorp

Je kunt ook een abonnement nemen op Blijdorp. Je kunt er dan vaker gewoon ‘even’ naartoe. Ik ken best wel wat mensen die zo’n abonnement hebben. Met 2 tot 4 bezoekjes (afhankelijk van hoeveel kinderen) heb je het er al uit.

Voor een volwassene (vanaf 13 jaar) kost een abonnement 75 euro per jaar. Voor 1 volwassene met maximaal 5 kinderen van 3 t/m 17 jaar 135 euro. Voor 2 volwassenen met max 5 kinderen 189 euro. Kijk voor meer mogelijkheden op de site.

Pret in Blijdorp

Een middagje naar de dierentuin

Je hoeft zelfs niet eens een hele dag te gaan. De laatste keer ging ik maar een middag en hebben we toch heel veel gezien. Vaak is een paar uur al best heel intensief voor kinderen, zeker als ze nog jong zijn en overal naartoe rennen. Ze lopen vaak drie keer zoveel als jij zelf.

Bo Bish

Leuk uitje met kinderen tijdens een studiedag van de leerkrachten

Tip: zitten je kinderen op school ga dan niet in een weekend maar plan een uitje op een dag dat ze vrij hebben als andere scholen geen vrij hebben. Op zogenoemde margedagen of studiedagen is het dan vaak heerlijk rustig onder schooltijd.

Leuke-dingen-doen-met-kinderen

Uitje-met-kinderen

Drukke dagen in Blijdorp?

Op Goede Vrijdag, met Pasen, in het Hemelvaartsweekend en in de voorjaars- en meivakantie is het in dierentuinen meestal wat drukker, maar op gewone doordeweekse dagen is het meestal heerlijk rustig. Echt druk is het pas op sommige dagen in de zomer. Een rustige dag is fijn (zoals die keer dat ik in november ging), maar die drukke zomerse dag was ook leuk en toch nog goed te doen. In de agenda online kun je zien hoe druk het is op de dag dat jij wil gaan.

Oceanium-Blijdorp

Openingstijden

Blijdorp is elke dag geopend van 9:00u tot 17:00u. In de zomer iets langer. Er zijn twee ingangen: Blijdorplaan 8 (Hoofdingang) en Van Aerssenlaan 49 (Rivièrahal).

IJsbeer

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

De laatste keer dat ik er was reed ik samen met de kinderen met mijn moeder mee. De auto is fijn omdat je dan meteen dichtbij bent. Met het openbaar vervoer is het ook te doen, maar vanaf het treinstation is het voor kleine kinderen best wel een tippel. Het is iets van 10 minuten lopen. Niet ideaal vind ik, dan zijn sommige peuterbenen al moe voordat je goed en wel binnen bent, maar heb je de kinderwagen of buggy mee dan is het geen probleem.

buggy-Blijdorp

Karretje of kinderwagen huren in de dierentuin

In de Diergaarde zelf kun je voor 2,50 een karretje annex wandelwagen huren voor kinderen die nog niet zo lang kunnen lopen, zodat ze (af en toe) kunnen zitten. Zelfs mijn dochter die al lang niet meer in de kinderwagen zat was doodop na een dag ‘achter de dieren aan rennen’. Hieronder slaapt ze in de trein.

Dagje-dierentuin-trein

Wat kan er nog meer in Blijdorp?

Er is een Blijdorp Collegetour in februari over panda’s en in februari en maart zijn er fotografieworkshops. Soms zijn er nog meer speciale evenementen. Ook voor kinderfeestjes kun je er terecht, met speurtocht of speciale rondleiding. Ik vind het best aan de prijs, maar maakt geld niet zoveel uit voor je dan heb je natuurlijk wel iets heel leuks. En er kan nog meer, van schoolreis tot bruiloft.

Haaien-Blijdorp

Blijdorp by night

Voor groepen en als bedrijfsuitje kin je ook een Blijdorp by night-arrangement boeken. De eerstvolgende data zijn dinsdag 7 maart, 4 april en 9 mei 2017, van 19:00 tot 24:00u. Het kost 59,50 p.p., inclusief dinerbuffet en spannende rondleiding.

rimboe

Blijdorp Vlinderhut

Spreekbeurt over een dier

Wil je een spreekbeurt houden over een dier uit de dierentuin? Blijdorp heeft speciale themakisten die je speciaal voor je spreekbeurt kunt huren. Je moet je spreekbeurt wel zelf in elkaar zetten, maar  er zit veel extra informatie in, zoals foto’s en soms zelfs het voedsel dat een bepaald dier krijgt, een stukje huid of een bot. Wat er precies in zit verschilt per diersoort. Hier lees je er meer over.

dierentuin

Zeeleeuw

Themakisten over dieren uit de dierentuin

Er zijn themakisten van o.a. apen, beren, bijen, olifanten, giraffen, kamelen, kangoeroes, kikkers, krokodillen, haaien, neushoorns, schildpadden, spinnen, stokstaartjes, slangen, uilen, vleermuizen, vlinders, vossen, wolven, zeepaardjes, pinguïns en panda’s.

Stokstaartjes

Leeuwen

Tijger

Nijlpaard

Olifanten

Reuzenwaterlelies

Dossiers met informatie over bijzondere dieren

In de dossiers op de site vind je ook veel informatie, bijvoorbeeld over de hyena, okapi en tapir. Maar ook over de gorilla, de gier en de steur, een zeldzame oervis, of over planten, zoals de reuzenwaterlelie uit de Amazone, die wij er zelf ook zagen.

Pinguins

Bo-Bish-4-jaar

Leukste uitje van Nederland 2017

Diergaarde Blijdorp won in januari dit jaar overigens de derde prijs bij de verkiezing Het leukste uitje van Nederland van de ANWB. Op landelijk niveau werd GaiaZOO tweede en De Efteling eerste. Ook waren er drie winnaars per provincie. Voor Zuid-Holland waren dat het Mariniersmuseum, Futureland en Miniworld Rotterdam.

Tip: Hier vind je de leukste uitjes van Nederland!

Leukste uitjes van Nederland 2018 (update!)

Ook voor 2018 was er weer een verkiezing Leukste uitje van Nederland. De gouden award ging dit jaar naar GaiaZOO in Kerkrade, de zilveren award naar de Efteling in Kaatsheuvel en de bronzen award naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Met-kinderen-Blijdorp

Overnachten in Rotterdam

Wil je behalve Diergaarde Blijdorp nog meer zien in Rotterdam? Bezoek dan zeker ook de Euromast! Zorg dat je genoeg tijd hebt voor alles en boek 1 of 2 nachtjes in hotel Ibis City Centre of in een ander hotel. Dit zijn originele overnachtingsplekken in Rotterdam.

Ik Bo Jippe Blijdorp 2011

Meer leuke uitjes met kinderen

In welke dierentuin kom jij graag? 

1 gedachte over “Dagje Diergaarde Blijdorp”

  1. Leuke foto’s, Wij waren vorig jaar voor het eerst, het was toen koud en nat, maar dat kon de pret niet drukken. Het is een prachtig park.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven