Dagje toerist in eigen land: Marken, Volendam en de Zaanse Schans in 1 tour

Dagje toerist in eigen land: Marken, Volendam en de Zaanse Schans in 1 tour

Marken, Volendam en de Zaanse Schans, hoe Hollands wil je het hebben? Menig toerist die Amsterdam aandoet, boekt ook een dagtour naar het pittoreske platteland voor een bezoek aan deze typisch Hollandse dorpjes. Traditionele vissersdorpen, windmolens, je kent het wel.
Hoewel, ken jíj het eigenlijk wel?

Toerist in eigen land

Ja, want dat wat toeristen graag doen in Nederland, hebben Nederlanders zelf soms nog niet eens gedaan. De hoogste tijd dus om eens op (her)ontdekking te gaan in eigen land. Een dagje ‘Dutch countryside sightseeing’, oftewel: een heerlijk dagje toerist in eigen land spelen! Afgelopen zondag deed ik het.

Ik zag 3 typisch Hollandse plekken in één tour!

marken-volendam-zaanse-schans-in-1-dag

Windmills & countryside tour

Samen met een groep buitenlandse toeristen (ja, ze zijn er nog!) ging ik mee op een dagtour vanuit Amsterdam: een Windmills & Countryside Tour, zoals de tour in het Engels heet. Een corona proof dagtour naar Marken, Volendam en de windmolens bij de Zaanse Schans. Een typisch Nederlands dagje weg in eigen land.

Een dagtour naar Marken, Volendam en de Zaanse Schans!

zaanse-schans-tour

Marken, Volendam en Zaanse Schans in 1 dag

Vanaf Amsterdam Centraal reisde ik in 7 uur tijd langs dé highlights van Noord-Holland: het ‘eiland’ Marken, vissersdorp Volendam en de molens bij de Zaanse Schans. Bekende Nederlandse bezienswaardigheden die ook jij een keer gezien moet hebben!

Tijdens de tour reisde ik niet alleen met de bus, maar ook met de boot. De boot van Marken naar Volendam, over de Gouwzee, is een heerlijke onderbreking.

Alvast een tip voordat de herfst echt toeslaat: kijk snel wanneer het nog een beetje mooi weer wordt en boek het ook! De tour kost momenteel maar 29 euro voor een hele dag! Boeken kan hier.

countryside-windmills-tour

Wat zie je tijdens de tour naar Marken, Volendam en de Zaanse Schans?

Je wandelt door typisch Hollandse dorpjes met van die karakteristieke houten huizen. Op het voormalige eiland Marken zie je de mooie hoge vissershuisjes, in Volendam kun je verdwalen in het Doolhof of van het zonnetje genieten op De Dijk, en bij de Zaanse Schans in Zaandam wandel je natuurlijk langs de rij molens en winkeltjes van weleer.

typisch-nederland

Op de Zaanse Schans wandel je natuurlijk langs de rij molens en winkeltjes van weleer.

zaandam

Oude ambachten

Je neemt een kijkje bij oudhollandse ambachten, zoals een historische klompenmakerij in Marken, een authentieke stroopwafelbakkerij in Volendam en -hoe kon het ook anders- een kaasfabriek. Eigenlijk zijn het gewoon kleine musea die zowel een inkijkje in het proces als in het leven van vroeger geven.

Een tour vol nostalgie en traditie.

Toeristisch?

Misschien denk je: ‘Hè, gets, nee, zo’n toeristische tour, dat vind ik niks!’ Wees gerust, je hoeft je bij deze tour niet in klederdracht te hijsen. En vaak voelt iets vooral toeristisch als er veel Nederlanders mee gaan, maar wat denk je? Ik was de enige Nederlander!

Het voordeel van een tour

Het voordeel van zo’n groepstour is dat je veel kunt doen op 1 dag en dat je meer informatie krijgt dan wanneer je zelf even snel wat op internet opzoekt voordat je ergens op eigen houtje naartoe gaat. Ook het samen reizen met buitenlandse toeristen is juist een keer leuk!

Daarom is zo’n georganiseerde tour nou juist een keer leuk!

Gids en audioguide

Tijdens de ‘Marken, Volendam en de Zaanse Schans’-tour wordt veel verteld, niet alleen door de gidsen (Santiago en Mary -Marianne-, die vlekkeloos Spaans, Frans, Duits en Engels sprak), maar ook via de koptelefoontjes in de bus. Het bandje met informatie over de streek waar je doorheen rijdt is in vele talen te beluisteren, ook gewoon in het Nederlands.

Het is echt een leerzame tour en je hoort ongetwijfeld dingen die ook jij nog niet wist.

gouwzee

Dingen die je nog niet wist

Dat het IJsselmeer het grootste zoetwatermeer van West-Europa is, wist je misschien wel, maar weet je ook waar de naam kaaskop vandaan komt? Wat we aan de Archimedes schroef te danken hebben? Waar armeluisverf van gemaakt werd? En welk plaatsje in de regio vroeger stadsrechten had en zelfs eigen valuta?

Weetjes platteland Noord-Holland

Dat is nog niet alles. Want… wist jij dat beroemde Spaanse en Franse schilders als Picasso en Renoir dol waren op het Noord-Hollandse platteland? Wie Miss Woltje was? Of waarom theehuisjes altijd aan het water staan?

Afsluitdijk, terpen, kanalen, scheepsbouw en welvaart

Uiteraard wordt er verteld over de Enclosure Dike (de Afsluitdijk!), over wonen beneden zeeniveau, over terpen, kanalen, molens, scheepsbouw en welvaart in de Gouden Eeuw. Dankzij houtmolens kon Nederland vroeger in slechts 3 weken een schip bouwen, terwijl andere landen daar 3 maanden over deden.

Dat soort dingen kom je allemaal tijdens zo’n tour te weten.

dagtour-nederland

Is de tour een aanrader?

Ik vond het een zeer geslaagde tour. Je doet weliswaar supertoeristische dingen, maar het is leuk om een keer te doen. Ook al had ik twee van de plaatsjes al eens bezocht, met de vader van mijn kinderen, in een VW-busje, zoals ik hier al schreef, het was nu weer heel anders.

Ben je echt wars van groepjes toeristen, ga dan individueel (zie verder naar onderen), maar ben je juist wel nieuwsgierig, doe het dan gewoon eens wél!

Heb je genoeg tijd?

Persoonlijk had ik wel nog iets meer tijd in elk plaatsje willen hebben, maar dan zou de tour wel erg lang worden, dus ik snap dat er keuzes gemaakt moesten worden. Om 16:45u waren we terug in Amsterdam. Het is best een intensieve dag (vanaf 9:45u), maar wel echt heel leuk.

Ik genoot van het schieten van plaatjes van pittoreske plekjes en tafereeltjes als deze bij de Zaanse Schans:

zaanse-schans-tiqets

Wat is leuker: Volendam, Marken of Zaandam?

Zoals gewoonlijk heb ik weer absurd veel foto’s gemaakt, dus los van dit blog wil ik ook nog een keer over de plaatsen afzonderlijk schrijven, als dat er van komt. Mocht je al snel willen gaan en willen weten wat leuker is: Volendam of Marken? Edam of Monnickendam? Of juist de Zaanse Schans in Zaandam?

Marken was mooi en rustig, en lekker fotogeniek, Edam bezocht ik tijdens deze tour niet, maar langer geleden al, en Volendam was het drukst en is vooral leuk als je ook wat vertier en gezelligheid zoekt.

winkelstraat-volendam

Volendam was het meest toeristisch, maar toch de moeite waard.

Volendam bestond vooral uit volle terrassen en toeristisch vertier, maar duik je vanuit de winkelstraat een steegje naar het Doolhof in, dan kom je toch nog leuke en verrassende plekjes tegen.

doolhof-volendam

Eerste Albert Heijn winkel

De Zaanse Schans vond ik persoonlijk het leukst om te bezoeken en te fotograferen. De molens, de bruggetjes, de karakteristieke huizen en oude winkeltjes zoals dit schattige Albert Heijn winkeltje hieronder! Het is een replica van de allereerste kruidenierswinkel van AH. Destijds stond het huisje in Oostzaan, maar een imitatie staat nu als museumwinkel bij de Zaanse Schans, compleet met de oorspronkelijke inrichting en het inventaris van toen.

eerste-albert-heijn

Fabriekjes bezoeken

Tijdens de tour die ik deed bezocht ik ook een paar fabriekjes. Nou klinkt het woord ‘fabriekje’ meestal als toeristenlokkertje. Als iemand je meeneemt naar een leerfabriek in Turkije, een pottenbakkerij in Tunesië, een kleermaker in Bangkok of een aloë vera farm in Lanzarote, dan gaan er bij mij doorgaans wat alarmbellen af.

Als je op reis een fabriekje gaat bezoeken weet je vaak al hoe laat het is…

klompenfabriek-marken

Hoe worden klompen gemaakt?

Mijn eerste gedachte was dan ook: ‘Zo’n bezoek aan een klompenfabriek, stroopwafelhuis of kaasmakerij hoeft van mij niet zo nodig, ik wandel liever rond’, maar ik gaf het een kans en het was eigenlijk echt wel leuk om te zien, vooral de klompen! En kaas proeven is natuurlijk ook geen straf.

cheese-volendam

Een lekkere, leuke en leerzame dag!

kaasmuseum-volendam

Een deelneemster van de tour mocht zelf een stroopwafel maken:

hoe-maak-je-een-stroopwafel

Tour vanaf Amsterdam CS

Zoals ik al zei vertrok de tour vanaf Amsterdam Centraal. Ideaal dus als je met de trein naar Amsterdam komt, want je bent meteen op de juiste plek. Het vertrek is aan de achterkant van het station, in de IJhal, dus dat is superhandig. Daar zit het kantoor waar Lindbergh en Tours & Tickets Amsterdam in gehuisvest zijn, die de tour uitvoeren.

amsterdam-tours

Windmills & Countryside Tour

De tour stond daar voor toeristen groot aangeprijsd: ‘Windmills and Countryside Tour: 50% discount!’ ‘Most popular tour since 1901’ las ik. Sinds 1901? Hmm, nou ja, dat het de meest geliefde tour is snap ik wel.

De Volendam, Marken en Windmolentour is de meest populaire tour vanuit Amsterdam.

molens-nederland

Op tijd aanwezig zijn

Uiteraard zorgde ik dat ik ruim op tijd in Amsterdam was. Liever nog een kopje koffie naast het kantoor van Tours & Tickets drinken (bij De Volkslust deed ik dat; je kunt daar ook nog even naar het toilet) dan de bus missen omdat je trein vertraging heeft.

De tour vertrok om 9:45u. Om 9:30u moest je aanwezig zijn. Heb je geboekt kijk dan zelf of deze tijd voor jou ook geldt, want het kan wel eens wisselen.

Wat voor soort mensen gingen er mee?

Toen ik zag hoeveel toeristen er vlak voor vertrek bij het ticketbureau stonden te wachten dacht ik wel even: oeh, dat zijn er veel meer dan ik verwacht had! Door het aangescherpte reisadvies voor Noord- en Zuid-Holland (voor Belgen en Duitsers) had ik gedacht dat er bijna geen buitenlandse toeristen meer zouden zijn (Amerikanen en Chinezen sowieso haast niet), maar dat had ik mis. Gelukkig respecteerde iedereen elkaars ruimte.

Ik had een wat ouder publiek verwacht, maar er zaten juist best veel jonge stellen bij!

De bus

Vanaf het ticketbureau was het maar een heel klein stukje naar het dak waar vandaan de touringcar vertrok. Gelukkig hadden ze alles goed voorelkaar: een mondkapje was verplicht in de bus, wisselen van stoel (en koptelefoon) mocht niet, er werd gezegd welke deur je mocht gebruiken en mensen hielden afstand.

Corona proof tour vanaf Amsterdam!

Mondkapje

Niet alleen in de bus, maar ook op de boot en tijdens demonstraties in de fabriekjes is het dragen van een mondkapje verplicht. Overal waar je lekker buiten loopt hoefde het niet. Ik vond het op deze manier prima te doen.

mondkapje-volendam-marken-express

Handgel

Zelf had ik nog handgel bij me. Dit leuke mini handgelletje: een hervulbaar flesje hand sanitizer die je aan je tas kunt hangen. Mocht je het vergeten zijn: bij de Ako, in het station, verkopen ze ze ook.

Chauffeur

Chauffeur Stef deed er alles aan er voor iedereen een fijne tour van te maken. Als iemand al bij de eerste stop iets had gekocht, nam hij het mee naar de bus, zodat je er niet mee hoefde te sjouwen, bij het instappen stonden flesjes water klaar (voor 1 euro) en aan het eind van de tour leerde hij de toeristen nog wat Nederlandse woorden, uiteraard met de zo lastige g en ch erin. O, en uiteraard reed hij rustig en veilig, dat is natuurlijk het belangrijkste.

countryside-sightseeing-holland

Hoe lang duurt de busreis?

Echt lang zit je niet in de bus, het ligt allemaal relatief dichtbij Amsterdam en dicht bijelkaar. Amsterdam-Marken duurde een half uur (ondertussen luister je lekker naar de audioguide). Marken-Volendam deden we per boot. Van Volendam naar de Zaanse Schans was ook maar een half uurtje. En van de Zaanse Schans terug naar Amsterdam slechts 15 a 20 minuten.

Je luistert even naar de audioguide en voor je er erg in hebt ben je alweer op de volgende bestemming.

Boot van Marken naar Volendam

Ook al kun je met de auto naar Volendam (Marken is een schiereiland, dus er loopt gewoon een weg van Marken terug naar het vasteland), wij gingen met de boot. Juist dat is ook leuk om mee te maken en zo aan te meren in de haven van Volendam. Andersom kan ook. Met de Volendam Marken Express vaar je in een half uurtje van de ene naar de andere plaats.

boot-marken-volendam

Wil je geen tour boeken, maar wel met de boot? Je kunt de Volendam-Marken Express ook los boeken.

dijk-volendam

De dijk en haven van Volendam.

marken-volendam-zaanse-schans

Lunch

Wat niet bij de prijs van de tour inbegrepen zit is de lunch. De lunch is bij een restaurant op de dijk: havenrestaurant De Lunch. Ik koos paling, wat natuurlijk helemaal past bij Volendam. Vind je het in verband met corona nog niet zo fijn in een restaurant binnen te zitten dan kun je ook een visje halen op de dijk.

vishandel-volendam

Kleding

Wil je mee op de tour trek dan schoenen aan waar je lekker op kunt lopen (ook al loop je niet uren achter elkaar hoor) en vergeet zeker ook niet om een vest of jas mee te nemen. Hoe lekker warm het overdag ook was, op de boot stond een hele koude wind, dus ik was blij dat ik genoeg warms bij me had. Wel kon je op de boot ook binnen zitten. Bij de Zaanse Schans was het juist heerlijk warm:

toerist-in-eigen-land

Een dagje toerist in eigen land: Marken, Volendam en de Zaanse Schans in 1 dag!

molens-zaanse-schans

Tour Marken, Volendam en Zaanse Schans

Wil jij ook een keer zo’n typisch Hollandse tour doen? Lekker een dagje toerist in eigen land spelen? De tour is te boeken via Tiqets. Tiqets met een Q ja!

Je ticket hoef je niet uit te printen, maar moet je op je telefoon laten zien als je bij het kantoor aankomt. Zorg dus dat je telefoon opgeladen is, ook om mooie foto’s te maken, bijvoorbeeld voor Instagram. Wel krijg je ter plekke ook nog een echt ticket. Bewaar dat goed, want je hebt het ook weer nodig voor de overtocht met de boot naar Volendam.

haven-marken

Leuke en goedkope excursie in Nederland

Momenteel kost de tour slechts 29 euro. Dat is echt supergoedkoop voor zo’n lange dagtrip! Zelfs in het buitenland kost een dag op excursie gaan vaak veel meer! Je lunch komt er wel nog bij, maar nog geen 30 euro over een dagtrip is echt ontzettend goedkoop!

amsterdam-countryside-tour

Zaanse Schans Tour

Je kunt ook kiezen voor alleen een tour naar de Zaanse Schans en niet naar Volendam en Marken. Ook deze tour is vanuit Amsterdam.

Wil je liever op eigen gelegenheid een dagje Zaanse Schans doen, zonder vervoer vanaf Amsterdam, dan kun je ook alleen een windmolentour bij de Zaanse Schans doen (een rondvaart en bezoek aan verschillende molens) en/of een Zaanse Schans Card kopen, waarbij je gratis toegang krijgt tot een aantal musea. Een molen bezoeken kon tijdens mijn tour ook (facultatief), maar gezien de beperkte tijd koos ik voor lekker rondwandelen.

holland-tour

Deze tour met kinderen?

Met kinderen kun je de tour die ik deed (Marken, Volendam en Zaanse Schans) ook boeken. Ook voor kinderen is het natuurlijk leuk en leerzaam om te zien hoe klompen of stroopwafels gemaakt worden en te luisteren naar de audio guide. Doe het eventueel in combinatie met een paar dagen Amsterdam met kinderen.

Voor kinderen onder de 4 jaar is de tour gratis. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar kost de tour 14,50. Neem een ID mee om aan te tonen dat je kind echt die leeftijd heeft.

Toiletten

Op een aantal momenten tijdens de tour heb je de mogelijkheid naar het toilet te gaan. Het handigst is het bij de lunch, maar ook bij de Zaanse Schans staat een keetje. Betalen kan cash of contactloos. Zorg dat je wat cash geld overhoudt als fooi voor na de tour.

verfmolen

Kortere tour

Persoonlijk denk ik dat mijn kinderen een 7 uur durende tour best lang zouden vinden. In plaats daarvan kun je met kinderen ook voor een kortere tour kiezen, bijvoorbeeld de tour naar de Zaanse Schans. Dan ga je ook echt de molen in. De Zaanse Schans Tour vanuit Amsterdam kan alleen nog in september.

Of ga op eigen gelegenheid. Puur de windmolentour (boottocht en bezoek aan de molens bij de Zaanse Schans) kan ook in oktober en november nog. Deze lijkt mij meer geschikt om met kinderen te doen.

toeristisch-nederland

Zelf de Zaanse Schans bezoeken en alleen een  windmolentour doen kan ook.

mooie-molen-zaanse-schans

Zelf doen of georganiseerd?

Uiteraard kun je zelf, op eigen gelegenheid, sowieso eens een bezoek aan de verschillende dorpen brengen, met eigen auto of met het openbaar vervoer, maar om de drie highlights in 1 dag te kunnen doen, is zo’n bustour ideaal! Een 7 uur durende tour klinkt lang, maar ik vond de tijd voorbij vliegen!

Overnachten in Marken, Volendam of bij de Zaanse Schans

Ben je iemand die in elk plaatsje alles echt graag heel uitgebreid wil bekijken dan is de tour wellicht net iets te vluchtig voor je, maar je kunt natuurlijk altijd een keer terug gaan naar Waterland of naar Laag Holland, zoals de streek ook wel wordt genoemd. Neem er dan echt de tijd voor.

Boek in dat geval een overnachting in MarkenVolendam of bij de Zaanse Schans (Zaandam), bijvoorbeeld bij Heerlijck Slaapen op de Zaanse Schans (leuk!) of Inntel Zaandam (opvallend!). Vakantieparken zijn er ook, zoals het nieuwe Landal Volendam. Je kunt dan altijd nog wat losse onderdelen boeken, waar ik net over vertelde.

Liever alles rustig ontdekken? Boek dan een hotel of vakantiepark bij Volendam, Marken of de molens.

marken-volendam-en-windmolentour

Tour met buitenlandse toeristen

Toch gaf juist zo’n dagje samen met buitenlandse toeristen op pad zijn, mij echt weer een beetje het reisgevoel. In mijn groep zaten Canadezen, Engelsen, Fransen, Spanjaarden, Italianen en een Argentijn. Ze vertelden over hun land, over het reizen nu tijdens corona, over waar ze nog meer naartoe gaan in Nederland en de rest van Europa en juist die contacten (zoveel mogelijk op afstand uiteraard) maken zo’n tour ook leuk.

Samen met buitenlandse toeristen op pad zijn gaf mij toch ook echt een beetje het reisgevoel.

Contact met andere reizigers

De contacten met andere reizigers vond ik meerwaarde hebben. Met elkaar praten is absoluut niet verplicht, maar ik vind dat meestal wel leuk. Mike vertelde over het mooie Alberta en over zijn volgende bestemming in Europa (Kroatië en Montenegro), een koppel uit Ontario vertelde over Mexico (waar ze deels wonen) en over Bulgarije (waar de man roots heeft) en weer anderen waren wat stiller, maar vielen anderszins op, zoals de knappe maar volgemakeupte Engelse jongedame met haar wel heel sexy pakje.

Verwondering over typisch Nederlandse dingen

Waar de ene toerist zich verbaasde over hoe handig een kaasschaaf en kaasrasp is, stond de ander met zijn armen vol klompjes voor familie. Zo’n grote man met zijn handen vol kleine klompjes, ik vind dat mooi. Als je individueel op pad gaat mis je die verwondering van mensen uit andere culturen.

toeristische-tour-volendam

Toerist in eigen land in tijden van corona

Twijfel je nog of toerist in eigen land spelen momenteel -met de vele coronabesmettingen- wel zo’n goed idee is? Je kunt kiezen voor een ticket met annuleermogelijkheid. Dat kost maar een heel klein beetje extra.

Gratis annuleren

Bij elk ticket dat Tiqets aanbiedt kun je voor slechts een kleine toeslag kiezen voor de optie tot gratis annulering. Als je een ticket koopt waarbij gratis annulering is inbegrepen, dan kan je jouw ticket annuleren tot 23:59 (11:59 PM) op de dag voorafgaand aan je bezoek. Of het nou covid, het weer of iets anders is, een reden opgeven is niet nodig!

countryside-windmills-tours-tickets

Mooi weer

Ik had het geluk een supermooie dag te treffen. Ook al stond er toen het voor mij geregeld werd nog een grijze wolk bij de voorspellingen, uiteindelijk was het strak blauw. Soms moet je de gok dus gewoon nemen. Zijn de weersvoorspellingen echt heel slecht, dan zou ik het niet doen. In de stromende regen op zo’n boot zitten is niet leuk. Komend weekend kun je (zoals het er nu naar uit ziet) denk ik beter naar een museum gaan, maar wellicht verandert het nog.

halve-maen

Meer tours van Tiqets

Via Tiqets zijn voornamelijk kaartjes voor musea en bezienswaardigheden en attracties te boeken, maar het loont de moeite te kijken wat er nog meer allemaal bij staat, ook al moet je sommige tours even goed zoeken. Zelf heb ik alle opties in Amsterdam bekeken totdat ik -eigenlijk per toeval- mijn tour ontdekte. De ultieme ’toerist in eigen land’-tour.

typical-holland-tour

Tour naar Giethoorn

Nog zo’n typisch Nederlandse bestemming waar toeristen dolgraag een kijkje willen nemen is Giethoorn. De kopfoto van dit blog en de foto hierboven doen een klein beetje aan Giethoorn denken, vanwege het bruggetje, alleen is de huizenbouw anders. Ook Giethoorn kun je via Tiqets als dagtour vanuit Amsterdam boeken. Let op: dit kan alleen nog in september, dus wees snel!

Zelf bezocht ik Giethoorn afgelopen zomer, in combinatie met de Weerribben-Wieden, met de auto van een vriendin, maar heb je geen vervoer of rijbewijs dan is zo’n tour een aanrader!

Via Tiqets boek je niet alleen een tour als deze, maar ook kaartjes voor allerhande musea, bezienswaardigheden en attracties in Nederland.

Toeristische plekken in Nederland

Speel ook eens een dagje ’toerist in eigen land’. Volendam, Edam, Marken, Monnickendam, de Zaanse Schans, Kinderdijk, de Deltawerken, de Keukenhof, Giethoorn, Scheveningen, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam

Welke -bij toeristen populaire- plekken in Nederland heb jij allemaal al bezocht?

holland-bustour

Meer tips in en om Amsterdam

Amsterdam is bij toeristen natuurlijk het allerbekendst. Ook voor ons Nederlanders valt daar nog genoeg te ontdekken en ik geniet er altijd weer van om terug in Amsterdam te zijn. Hier vind je tientallen leuke dingen in Amsterdam die je via Tiqets kunt boeken: musea, tours, attracties en bezienswaardigheden in Amsterdam.

Amsterdam blijft een plaatje!

amsterdam-tour

Boek hier nog meer interessante musea, tours, attracties en bezienswaardigheden in Amsterdam.

Overnachten in Amsterdam

Wil je een tour in of om Amsterdam doen, bijvoorbeeld de ‘Marken, Volendam en Windmolens‘-tour maar vind je het fijn om dan ’s ochtends voor de tour al in Amsterdam te zijn, dan kun je natuurlijk van te voren een overnachting in een hotel of appartement in Amsterdam boeken. Hieronder zie je enkele hotels die vlákbij Amsterdam Centraal liggen:

Aan de overkant van het IJ ligt ook Clinq Noord nog, een hostel waar ik eens overnacht heb. Met de gratis pont ben je zo aan de andere kant. Of zoek zelf een hotel of appartement in Amsterdam.

Amsterdam blogs

Blijf je meerdere dagen in Amsterdam dan raad ik je aan ook deze blogs met meer leuke tips te lezen. Misschien staat er nog iets leuks voor je bij:

Hier lees je al mijn blogs over Amsterdam.

amsterdam-blog

Ik deed bovenstaande tour op uitnodiging van Tiqets. De tour werd uitgevoerd door Tours & Tickets in Amsterdam. Alle foto’s in dit blog maakte ik zelf. 

3 gedachten over “Dagje toerist in eigen land: Marken, Volendam en de Zaanse Schans in 1 tour”

  1. Ik zou heel graag naar de Zaanse Schans en Volendam willen, maar dan wel op eigen gelegenheid. Eigenlijk had ik dit tripje voor volgende week gepland staan, maar ik wacht even het weer af.

  2. Grappig inderdaad hoe je eigenlijk niet eens nadenkt om als Nederlander zo’n dagtrip te maken. Hoewel het heel erg leuk kan zijn. En Volendam heb ik wel eens bezocht, maar de rest eigenlijk niet. En dat terwijl mijn vrouw in haar studententijd nota bene fietsgids naar de Zaansche Schans geweest is….

  3. Ik heb alle 3 bezocht, op 3 verschillende momenten. Mijn vader komt uit Zaandam en dus nam hij ons vroeger trots mee naar de Zaanse Schans. Intussen ben ik er ook als volwassene geweest. Voldendam vond ik niet zo, maar Marken vind ik wel heel fijn. Daar wil ik zeker nog eens naar terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven