De foto’s met de meeste likes op instagram: my #2018bestnine

De foto’s met de meeste likes op instagram: my #2018bestnine

Aan het eind van het jaar kun je altijd een best nine samenstellen van je instagram-foto’s van het afgelopen jaar. Je hoeft niet zelf te gaan zoeken en tellen, het gebeurt ‘automatisch’. De 9 foto’s met de meeste likes vormen samen een collage. Ik doe het al 4 jaar.

Mijn best nine’ zijn níet de foto’s die je hierboven ziet, maar ik maakte ze wel allemaal!

Je best nine zijn niet je beste foto’s

Ieder jaar is het echter weer het zelfde: de foto’s die ik zelf het beste vond zijn niet mijn best nine. Likes op Instagram hangen niet per definitie van een mooie foto af, er zijn meer factoren die meespelen.

Mijn 9 beste foto’s

Hieronder zie je mijn best nine, waarbij ‘best’ dus relatief is. Het gaat om de foto’s met de meeste likes. Oké, welke van mijn instagramfoto’s kregen de meeste likes? Deze:

follow-my-footprints-instagram

Wat zie je op de foto’s?

De foto’s zijn allemaal reisfoto’s. Ik (of iemand anders, als ik er zelf op sta) nam ze allemaal daadwerkelijk dit jaar en wel op de volgende plekken.

De bovenste rij: ik op een schommel bij de Tegenungan waterval op Bali, een mooie stopplek tijdens een jeeptour in de Wadi Rum woestijn in Jordanië en de kinderen lachend in het blauwe dorpje Júzcar in Andalusië.

De middelste rij: ikzelf in Júzcar, mijn dochter en ik met de backpacks op in Zuid-Frankrijk, tijdens het interrailen met de kinderen deze zomer en Hongkong vanuit de lucht gezien, vliegend naar Bali.

De onderste rij: palmboom op het strand van Ses Figueretes bij Ibiza Stad, een foto van prachtig Petra in Jordanië met de bekendmaking dat in augustus ruim 70.000 unieke bezoekers Followmyfootprints.nl wisten te vinden (een absoluut record aantal bezoekers!) en tot slot een foto die ik niet in mijn top 9 had verwacht: mijn sporty dochter na een rondje rennen in het Retiro-park in Madrid afgelopen zomer, met 35 graden, tijdens onze interrailtrip.

Weinig volgers

Ik heb ruim 2.300 volgers. In vergelijking met het aantal mensen dat maandelijks mijn blog leest en ook in vergelijking met het aantal volgers dat ik op twitter heb -ruim 5.300- vind ik het weinig. Vanuit twitter wordt ook véél vaker doorgeklikt naar m’n blog. Maar goed, langzaam groeit het toch.

Likes per foto

Gemiddeld kreeg ik 121 likes per foto. Tot nu toe kreeg ik namelijk 28.050 likes op 232 posts. Een aantal keer kreeg ik meer dan 200 likes per foto, iets wat ik natuurlijk graag vaker wil. En liefst veel meer. Want gezien de moeite die ik doe (ik post niet alleen iets, ik schrijf er vaak ook nog echt een zeer uitgebreide comment bij) vind ik het gewoon te weinig. Maar goed, als ‘oudere’ instagrammer is het gewoon ook lastiger dan als twintiger. Twitter werkt bij mij veel beter.

Wat vind ik zélf eigenlijk mijn 9 beste instagram-foto’s?

Zelf vond ik dit niet mijn best nine. Ik vond een aantal andere foto’s veel mooier. Een aantal van deze foto’s had ik liever in mijn best nine gehad. En niet alleen deze. Ik heb nog wel meer mooie foto’s gemaakt. Hoe dan ook, op onderstaande reisfoto’s ben ik best wel trots:

reisblog-followmyfootprints

Kijk zelf maar eens op instagram @denise_miltenburg en like welke jij het mooist vindt.

Mijn best nine van voorgaande jaren:

Beste instagramfoto’s van 2015:

follow-my-footprints-Instagram-best

Beste instagramfoto’s van 2016:

reisfoto's-instagram

Beste instagramfoto’s van 2017:

travelblog-instagram

En 2018 dus:

followmyfootprints-instagram

Waarom mijn best nine van 2018 zo anders is dan voorgaande jaren vertel ik je in een apart blog.

Mijn top 3 van dit jaar staat in mijn best 9

Wel vind ik het leuk te zien dat de mooiste landen die ik dit jaar bezocht allemaal die best 9 gehaald hebben.

Heb je instagram?

Zit je op instagram? Volg me dan als je het leuk vindt. Follow my footprints is daar te vinden onder mijn eigen naam: @denise_miltenburg

Hoe maak je een best nine van je instagramfoto’s?

Ik maakte mijn best nine al voor het eind van het jaar, dus er kan nog best een kleine verschuiving plaatsvinden. Als dat aan het eind van het jaar zo is, zal ik de nieuwe best nine hieronder posten.

Wil je ook een best nine maken? Dat kan via deze best nine website. Dat er 2017 staat maakt niet uit. Hij verzamelt je foto’s van 2018.

1 gedachte over “De foto’s met de meeste likes op instagram: my #2018bestnine”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven