Deze cursus wilde je altijd al doen! (Leuke thuisstudie tips!)

Deze cursus wilde je altijd al doen! (Leuke thuisstudie tips!)

Thuisstudie tips! Cursussen waarvoor je niet in de klas hoeft te zitten, maar gewoon thuis kunt leren. In dit blog vind je de leukste thuisstudies, nuttige online opleidingen en schriftelijke cursussen. Ook die ene cursus die je altijd al wilde doen! Dit is het moment voor een toffe thuiscursus!

Thuis leren, juist nu!

Ineens zijn we in een bizarre wereld beland. Een werkelijkheid die we nooit voor mogelijk hadden gehouden. En we moeten er mee dealen. Waar de een zich momenteel in een cruciaal beroep drie slagen in de rondte werkt, switchen vaders en moeders continue tussen conference calls, huiswerk van de kids en Facetime gesprekken met de juf of meester. Veel werk krijg je dan niet gedaan. Maar…

Er zijn ook mensen die het juist mínder druk hebben nu!

fotografie-thuisstudie

Tijd over?

Persoonlijk heb ik het altijd (veel) te druk of altijd wat te doen. Ik ga 24/7 door. Ook nu reisblogs minder gelezen worden moeten er gewoon nog blogs online komen, moet er af en toe iets op Facebook, Twitter en Instagram gepost worden en heb ik genoeg dingen achter de schermen van m’n blog te doen, ook al ga ik door de coronacrisis de 50.000 unieke bezoekers per maand in maart natuurlijk niet halen.

Maar ben jij nou zo iemand die ineens veel meer thuiszit en niet zoveel werk te doen heeft? Weet je niet wat je met je extra tijd moet nu je niet naar de sportclub, de film, de kroeg, naar vrienden of naar je werk kunt, maar wil je wel graag iets nuttigs of leuks doen? Check dan deze supergoedkope online cursussen of lees eerst nog even verder.

Thuisstudie

Hèb je ineens meer tijd, wees er dan blij om en begin nú aan die opleiding die je altijd al wilde doen! En nee, je hoeft nergens naartoe, het is afstandsonderwijs. Het kan lekker in je joggingbroek, op de bank of zelfs in bed. Begin meteen (online) of bestel een cursus die je volgende week netjes in een ringband thuis krijgt.

Klassikaal kan even niet, maar een leuke thuisstudie doen kan wel!

Fotografie, bloggen of een taal leren?

Hoeveel mensen zeggen het niet regelmatig? Ik wil eens een cursus fotografie doen. Ik wil leren hoe je video’s monteert. Hoe je een website bouwt. Of 3D-tekenen. Blogger worden. Ondernemer worden. Iets creatiefs doen. Een vreemde taal leren. Allemaal dingen die vaak op het lijstje staan, maar die er niet van komen. Dit is het moment!

Héb je tijd? Benut die dan goed!

cursus-fotografie

Gratis proefles!

Ik kom zo met allemaal leuke ideeën. Wat je ook kiest of waar je interesse ook ligt, je kunt bijna altijd een proefles aanvragen. Sommige cursussen kun je zelfs 15 dagen op proef in huis halen!

Bestel een cursus op proef!

Wie weet zeg jij straks: ik heb deze baan, deze kennis of deze vaardigheid te danken aan de coronacrisis. Ja het klinkt raar, maar uit iets negatiefs kan toch echt iets positiefs ontstaan. Maak er dus wat van! Met een hobbycursus van NHALOI of Thuiscursus.nl of een serieuze MBO of HBO-opleiding!

Misschien heb je straks wel een toffe carrièreswitch aan de coronacrisis te danken!

kledingontwerper

Welke cursus wil jij doen?

Ook als je net als ik een universitaire studie hebt gedaan kan het zijn dat je toch een andere weg in wil slaan, omdat je hart ergens anders ligt. Kijk gewoon eens wat er kan, ook buiten je eigen vakgebied! Modeontwerper, interieurstylist of dating coach bijvoorbeeld. Voedingsadviseur kan ook. Veel met voeding èn fitness bezig? Volg dan de opleiding tot personal trainer!

Iets met mode, interieur, voeding of dating? Doe die cursus nu!

Blogger, influencer, vlogger of social media specialist

Misschien grijp je dit moment wel aan om ook eindelijk eens blogger te worden. Eén ding kan ik je alvast zeggen: daar heb je een enorme drive voor nodig! Maar kijk eens naar de mogelijkheden hieronder.

Op Thuiscursus.nl vind je sowieso een thematisch overzicht van alle cursussen. Kijk eens onder het kopje Computervaardigheden en onder het kopje Creativiteit & Hobby. Of doe via LOI een HBO-opleiding, zoals deze: HBO Social Media en Google.

Follow my footprints achterna?

Wil je net als ik professioneel blogger worden? Je eigen blog starten, over reizen, sport, mode, kids, eten of een onderwerp waar je veel vanaf weet? En wil je alles van social media weten? Ik heb bijna alles mezelf aangeleerd, gewoon door te dóen, maar een cursus is zeker geen gek idee! Er zijn zoveel nuttige trainingen!

Er kan vanalles, of je nou professioneel blogger, vlogger, digital influencer of e-marketeer wil worden. Een Facebookcursus voor professioneel gebruik bestaat ook. Of optimalisatie van je Linkedin pagina (deze is klassikaal, die kun je later doen). Of een eigen webwinkel starten!

WordPress en SEO

Als je blogger wil worden is werken met WordPress een must. Net als social media en zoekmachinemarketing (SEO). Ook verhalen schrijven of creatief schrijven kan. Professioneel instagrammer worden en vlogger en digital influencer worden is helaas klassikaal, dus die moet je even uitstellen. Of kijk anders of je voorlopig iets vergelijkbaars online kunt vinden.

Er zijn cursussen die je voor je plezier kunt doen, maar ook die je een stapje verder helpen naar die ene droombaan of je eigen bedrijf.

thuisstudie-fotografie

Foto’s of video’s maken en bewerken

Of leer alles over fotografie of filmen. De foto hierboven maakte ik gewoon met mijn telefoon, maar wil je alle kneepjes van het vak leren doe dan een cursus! Het kan bijna bij alle thuisstudie aanbieders. Of leer eindelijk eens een programma zoals Dreamweaver, InDesign, Scribus, Adobe Photoshop of Lightroom.

Wijnkenner worden

Wijnkenner worden kan ook. Misschien mis je de gezelligheid van een leuke wijnbar waar je graag bijzondere wijnen drinkt, misschien had je er altijd al meer over willen weten, of misschien wil je thuis een wijnproeverij voor 2 organiseren. Dan is dit het moment om een wijncursus te doen.

wijnbrevet-thuisstudie

Bierbrevet halen

Of juist je bierbrevet halen! ‘Een reis door de wereld van bier’ lees ik als ik er op klik. ‘Eerst kijken we naar Nederland; naar de bekendste biersoorten en merken.’ Daarna is België aan de beurt: ‘Wie kent niet de Belgische trappisten of abdijbieren?’ Ook bieren uit Duitsland en de pubcultuur in Groot-Brittannië komt aan bod, en landen als Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken en Tsjechië, met natuurlijk de stad Pilsen. Tot slot leer je ook nog over mooie bieren uit andere delen van de wereld.

Zelfs ik -eigenlijk meer een wijndrinker- krijg zin om deze cursus te doen als ik dit lees!

bierbrevet-thuisstudie

Kaascursus

Kaaskenner worden kan ook! Er valt zoveel over kazen te leren. Wie weet weet jij straks alles over Franse kazen, Italiaanse kazen (ook die waar ik in mijn blog over lekker eten in Puglia over schreef) en andere bijzondere kazen. Leuk toch?

kaas-cursus

Taarten bakken

Of doe Heel Holland Bakt na en ga taarten maken. Gewoon omdat je dat leuk vindt. Of omdat je je kind dat bijna jarig is en wiens feestje niet door gaat- toch nog een beetje wil verrassen. Oefenen kun je ook mét je kinderen. Die van mij maakten jaren geleden al dit soort leuke cupcakes.

cupcakes-versieren

Leer de mooiste taarten bakken!

cursus-taarten-bakken

Kinderen opvoeden

Of besef je -nu je de kinderen 3 weken om je heen hebt- dat je ook hier eigenlijk niks van bakt (wat helemaal niet erg is, want je bent echt de enige niet die dit best wel pittig vindt als je er bij moet werken!), maar wil je daar iets aan veranderen, doe dan de cursus kinderen opvoeden.

Ben je voor het eerst zwanger en gaat je babymoon naar het buitenland niet door dan kun je er ook alvast aan beginnen. Straks heb je het druk genoeg! En nee, kinderen liggen nou eenmaal niet altijd zo poeslief naast elkaar.

quarantaine-tips

Stressmanagement, crisismanagement, EHBO en gebarentaal

Een cursus stressmanagement is deze weken ook geen overbodige luxe voor alle ouders van nu. En er zijn nog wel meer cursussen die juist nu handig zijn. EHBO (begin nu aan het thuisstudiegedeelte), budgetkoken, gebarentaal (er is een tekort nu!) en nog meer nuttige cursussen waar je ook anderen mee kunt helpen.

En wat dacht je van crisismanagement?

Thuiskapper worden

Thuiskapper worden is momenteel -nu kapperszaken dicht zijn- ook geen gek idee. Dit is het moment om het te gaan doen. Oefenen kan op je gezin of huisgenoten, want als die lockdown er alsnog komt kunnen ze toch niet naar buiten. Een mislukte coupe is dan ineens minder erg.

Cursussen die juist nu handig zijn! Dus begin snel!

Gratis tablet

Waarschijnlijk zijn er dus best wel dingen die je altijd al eens wilde doen of altijd al eens wilde leren. Waar je hart ligt, maar waar je in de waan van de dag nooit aan toe kwam. Hèb je nu dan tijd, benut die tijd dan goed en leer eindelijk iets wat je altijd al wilde leren! En het mooie is: bij sommige cursussen krijg je er zelfs tijdelijk een gratis tablet bij! Bij de NHA bijvoorbeeld.

Gratis tablet bij een cursus!

italiaans-leren

Een taal leren!

Misschien zeg je wel: ik zou zo graag Spaans willen spreken! Of een andere vreemde taal leren. Een vreemde taal leren is ook altijd leuk. Een taal die handig is en die je ook echt veel kunt gebruiken, zoals Engels, Spaans, Frans of Duits. Of een taal die leuk is voor je volgende vakanties (ja, over een tijdje kan het heus weer!), zoals Italiaans, Portugees , Grieks of Turks.

Het is zo leuk om op vakantie een paar woordjes te kunnen spreken en je verstaanbaar te kunnen maken!

thais-leren

Thais, Chinees of Arabisch leren?

Zelf spreek ik o.a. Spaans (vloeiend) en Italiaans. Ik leerde zelfs Catalaans en Thai spreken, omdat ik in  Catalonië en Thailand gewoond heb. Misschien heb jij altijd al Chinees of Arabisch willen leren. Het kan allemaal! Ook echt vreemde talen als Amhaars of Bengali. Nou ja, vreemd voor óns, maar ze worden door heel veel mensen gesproken! Van sommige talen had je waarschijnlijk nog nooit gehoord, zoals Gujarati.

vreemde-taal

Burnout coach, single coach, stoppen-met-roken-coach en nog veel meer!

Ook zijn er superleuke coachingscursussen. Denk jij dat coachen iets voor jou is? Het kan op zoveel vlakken! Kijk gewoon eens naar de mogelijkheden!

Life coach is helemaal hot! Maar er kan nog veel meer!

Voetbalcoach, gezondheidscoach, burn-out coach, familie coach, hooggevoeligheidscoach, hondencoach, happiness coach, autisme coach, life coach, faalangst coach, mindfulness coach, rookstopcoach, sekscounselor, single coach, budget coach, loopbaancoach zijn slechts enkele voorbeelden! Of iets anders in de richting zorg & welzijn?

doula-worden

Of wil je doula worden?

Leuke thuisstudies

Hier vind je alle thuisstudies van Thuiscursus.nl. Maar ook via andere onderwijsinstellingen kan er vanalles. Van webdesign tot digitaal rechercheur. Van alternatieve therapie tot elektricien voor de doe-het-zelver. Handig als je dat soort klusjes straks zonder hulp kunt klaren! En wat dacht je van een opleiding tot opvoedcoach, gewichtsconsulent, mediator of autotechniek?

Alternatieve therapie of iets heel anders? Je vindt het allemaal bij Thuiscursus.nl. Misschien zit er iets bij wat helemaal jouw ding is!

Gamedesigner, programmeren of apps maken?

Ook voor je puber of volwassen kind in huis zijn er leuke thuisstudies mogelijk. Waar de een nu bergen huiswerk heeft en urenlang online lessen van school moet volgen zit de ander misschien de hele dag te gamen. Nee, dan is een cursus game designer misschien wat! Of apps maken! En voor kids vanaf 10 jaar is er programmeren voor kinderen.

honden-cursus

Hondencursus of ballon artiest

Echt, er zijn zoveel leuke thuiscursussen mogelijk! Ook dingen die je zelf nog niet bedacht had, maar wat misschien heel goed bij je past, wat je leuk lijkt om te doen of waar je gewoon meer van wil weten. Bijvoorbeeld alles over honden leren. Of creatief bezig zijn met nail art. En wat dacht je van ballon artiest? Ook leuk misschien om deze weken sámen met je kids te doen. Dat en meer vind je hier: alle thuisstudies van Thuiscursus.nl. Of kijk welke leuke goedkope online cursussen er nog meer zijn!

Check hier alle thuisstudies van Thuiscursus.nl of kijk welke leuke goedkope online cursussen er nog meer zijn!

Gratis thuisstudie

Heb je weinig te besteden dan zijn er heel veel dingen gratis online te leren. Je kunt via YouTube veel leren. Er zijn zoveel video’s met ‘How to…’ en tutorials over allerhande onderwerpen. En apps om vanalles te leren zijn er natuurlijk ook. Vooral talen kun je via diverse apps gratis oefenen.

Gratis online leren kan, maar wil je het serieus aanpakken en ook een diploma? Doe dan een erkende opleiding.

Erkende opleidingen

Maar wil je het meteen serieus aanpakken, een gedegen opleiding volgen, online begeleiding erbij en straks een diploma? Doe dan een erkende taalcursus of andere erkende thuisstudie. Kies voor online leren, maar dan wel een kwaliteitscursus, ook MBO en HBO opleidingen!

De beste thuisstudie

Waar kun je terecht voor een goede thuisstudie? Je bent in dit blog al veel onderwijsinstellingen tegengekomen. Welke aanbieder van thuisstudies is het beste? In Nederland zijn meerdere erkende opleidingsinstituten voor thuisstudies. Het LOI kennen we allemaal, maar er zijn er meer, zoals NTI en NHA. Hier zie je alle thuisstudies van Thuiscursus.nl.

Bekijk alle cursussen en thuisstudies eens. Er zit vast wel iets bij wat je zelf nog niet bedacht had, maar wat je superleuk lijkt!

Thuisstudie in plaats van klassikaal

Bij een aantal cursussen kun je kiezen: klassikaal of thuisstudie. Gezien de coronacrisis moet je nu voor thuisstudie kiezen en geen lessen in groepsverband. Sommige cursussen ontvang je online, maar de meeste nog schriftelijk, met een lespakket dat je thuisgestuurd krijgt. Wel is er vaak online begeleiding bij. Twijfel je welke je moet kiezen? Vraag dan een gratis proefles aan. Bij de meeste kan dat!

Een thuiscursus in plaats van klassikaal; juist nu is het ideaal!

thuis-leren

Zelfstudie ervaring

Zelf heb ik 2 van dit soort cursussen gedaan. Ook zelfstudie, met een lespakket dat thuisgestuurd werd. Want ook al had ik mijn bul van de universiteit op zak, ik wilde nog meer leren. Andere dingen. Iets in het toerisme en een schrijfcursus. In mijn bio lees je wat voor opleidingen ik zelf zoal gedaan heb.

thuisstudie-reizen

Leuke cursussen om thuis te doen

Er zijn tegenwoordig nog zoveel meer leuke en nuttige cursussen mogelijk! Toen ik alle cursussen bekeek kreeg ik zin om er wel 10 te doen! Niet alleen ‘voor de leuk’, maar ook om dat het nuttig is. Dit zou goed voor me zijn, dat zou goed voor me zijn.

Jij hebt ook vast wel iets wat je eigenlijk altijd al wilde leren!

een-taal-leren

Gratis ASUS Chromebook

Bij LOI krijg je bij de volledige MBO-opleidingen, HBO-bachelors en masteropleidingen, alle Associate degrees en diverse korte HBO-programma’s zelfs een ASUS Chromebook. Schrijf je dan wel in vóór 3 april!

Gratis tijdschriftenbon

Bij alle overige opleidingen van LOI ontvang je een tijdschriftenbon van BladCadeau t.w.v. € 50,-. Bovendien krijg je tijdelijk tot wel 35% korting op meer dan 250 opleidingen en cursussen. Wacht dus niet langer en schrijf je nu in!

Nieuwe cursussen

Er komen ook altijd weer nieuwe opleidingen bij.

lockdown

Boeken lezen

Wil je geen cursus doen? Heel veel boeken lezen (klik!) tijdens de coronacrisis kan natuurlijk ook, zowel romans als boeken over allerhande onderwerpen. Toen ik meer tijd had las ik ook ontzettend veel boeken. Vooral over reizen, maar ook over onderwerpen waar ik tegenaan liep of meer over wilde weten. Ze staan nog allemaal in mijn kast.

Jij hebt vast ook wel een onderwerp waar je meer over wil weten! Dus hup, ga nú die boeken lezen!

thuisstudie-boeken

Foto’s, banners en linkjes

De foto’s in dit blog zijn van mij en waren niet van specifieke cursussen. Ik maakte ze in Nederland en in het buitenland. Op 3 foto’s sta ik zelf.

wijncursus-thuisstudie

Dit blog bevat banners en affiliatelinks. Als je via zo’n link of banner een cursus bestelt kost het jou niks extra, maar ontvang ik een heel klein beetje commissie, iets wat in deze tijd waarin mensen bijna geen reizen boeken goed kan gebruiken! Dank je wel en jij heel veel succes!

Heb je een leuke thuisstudie gevonden en ga je het doen? Wordt het een wijncursus? Of iets anders? Laat het vooral weten bij de reacties!

2 gedachten over “Deze cursus wilde je altijd al doen! (Leuke thuisstudie tips!)”

  1. Ik wist helemaal niet dat je zoveel talen spreekt! Wat grappig. Ik was Deens aan het leren, maar mijn cursus ligt nu stil. Maar ik ga misschien maar vast door met de vocabulaire oefenen: ik kan wel een inschatting maken hoe ver we uiteindelijk gaan komen, dus als ik die elke week een stukje doe, dan loop ik straks voor als de lessen weer door kunnen gaan. Best een goed idee dus!

    1. Ja, ik spreek veel talen, of beter gezegd sprak, want Thais en Catalaans hou ik niet meer bij. Italiaans kon ik voorheen ook veel beter dan nu. Spaans daarentegen verleer ik nooit meer echt, dat zit er wel echt goed in, dus daar kan ik me altijd spontaan mee redden, hoewel het altijd beter gaat als je een tijdje in het land zelf bent.
      Succes met je Deens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven