Altijd doen met kinderen in Den Haag

Altijd doen met kinderen in Den Haag

Den Haag is een ideale stad om met kinderen te bezoeken. Wat zijn -behalve het strand- leuke dingen om te doen met kinderen in Den Haag? Welke activiteiten zijn altijd leuk? Ook als het regent? Een blog met persoonlijke favorieten en handige combinatietips. Met een update!

Strand Den Haag

Het strand trekt natuurlijk sowieso, in elk seizoen. De strandtenten in Scheveningen zijn open van (eind) maart tot begin oktober (sommige nog iets langer), maar is het minder mooi weer of tref je zelfs net een dag waarop het onophoudelijk regent dan kun je nog veel meer leuks doen in Den Haag en Scheveningen.

Update 2018: lees ook over leuke activiteiten in Scheveningen!

Sealife

Sealife zit op de boulevard van Scheveningen. Een ideale activiteit dus om te combineren met uitwaaien op het strand. Toen mijn kinderen nog baby, peuter en kleuter waren kocht ik ieder jaar een abonnement op Sealife in Scheveningen en kon ik er onbeperkt naartoe. De kinderen genoten en ik zelf ook. Voor oudere kinderen zijn er speurtochten die ze kunnen doen.

In totaal zijn er meer dan 4.000 dieren in Sealife: roggen, kaaimannen, kwallen, piranha’s, haaien, schildpadden, octopussen, clownsvisjes (Nemo), tropische zeepaardjes, pinguïns en nog veel meer. Onderstaande foto’s maakte ik er zelf.

Sealife in de herfstvakantie

Van 13 oktober t/m 28 oktober 2018 staat Sea Life in het teken van ‘Jurassic’. Dagelijks wordt er lessen gegeven over de evolutie en het ontstaan van vissen. Wat er verder nieuw is in Sealife lees je hier.

Sealife

Omniversum

Het blijft zó gaaf om films op zo’n megascherm te zien, aan alle kanten om je heen en boven je. In het Omniversum draaien prachtige films over dieren, natuur of de onderwaterwereld. Alsof je er helemaal in zit.

In het Omniversum draaien ze films op het gebied van natuur, cultuur en wereldoriëntatie. Keuze genoeg! Het is de hoogste tijd dat ik er zelf ook weer eens met de kinderen naartoe ga.

Update september 2018: Momenteel draaien onder andere de films Oceans, our blue planet en Great White Shark, maar ook Ameria’s music, Jerusalem en A beautiful planet.

Omniversum

Madurodam

Waarschijnlijk denk je er niet zo snel aan om Madurodam in de winter te bezoeken, maar het grote voordeel is dat het dan een stuk rustiger is. In de kerstvakantie zal het er juist wel weer wat drukker zijn, dan is Madurodam namelijk helemaal in winterse sferen.

Zelf ben ik er in elk seizoen wel een keer geweest. Heb je Nieuw Amsterdam in Madurodam al bezocht?

Tip: je kunt ook een kinderfeestje vieren in Madurodam!

madurodam-winter

Kinderboekenmuseum

Heel leuk is het Kinderboekenmuseum. Het klinkt misschien een beetje saai, maar dat is het absoluut niet! Kinderen hoeven nog niet te kunnen lezen of zelfs niet eens van lezen te houden om het er leuk te hebben. En ook aan de allerkleinsten is gedacht.

Het Kinderboekenmuseum is heel interactief en juist heel leuk. Je zult zelf ook verrast zijn. Tip: vier er een kinderpartijtje!

Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum-denhaag

Meer musea in Den Haag

Andere leuke musea om met kinderen te bezoeken zijn het Museon en het in 2017 totaal vernieuwde en onlangs heropende Museum voor Communicatie: COMM. Ook leuk, maar minder bekend, is Museum Meermanno. Of het Louwman Museum, met een grote collectie oude auto’s. En natuurlijk neem je even een kijkje bij het grootste schilderij van Nederland: Panorama Mesdag.

meermanno

meermanno

Meermanno

Binnenspeeltuin Den Haag

Zijn je kinderen megadruk, moet er wat energie uit of is er geen land mee te bezeilen? Laat ze dan even lekker uitrazen in de speeltuin. Speeltuinen zat in Den Haag. Regent het? Geen nood. Den Haag heeft drie binnenspeeltuinen. Zelf ken ik binnenspeeltuin Kidseiland in de Megastores (waar je overigens ook heel veel winkels hebt, vooral meubelzaken) en binnenspeeltuin Zuiderparadijs in het Zuiderpark.

Bij beide speeltuinen ben ik al vaak met de kinderen geweest. Ook al is het voor ouders vaak niet de leukst denkbare plek om te zijn, kinderen genieten ervan!

Kidseiland-denhaag

Avonturia De Vogelkelder

Update 2017: Ook leuk een leuk en niet zo bekend uitje in Den Haag is Avonturia. Ik schreef hier een uitgebreide blogpost over: op expeditie in Avonturia.

jungle

Activiteiten in Den Haag combineren

Tip: combineer dingen met elkaar! Ik schreef eerder al over leuke dingen die je specifiek in december kunt doen met kinderen in Den Haag. Maar wat nou als je het allebei wil: een paar highlights én een paar activiteiten helemaal in kerstsfeer? Of wat als je met het gezin meerdere van bovenstaande tips op 1 dag wil doen? Dat kan, er valt genoeg te combineren zonder er een te vermoeiende dag van te maken.

Als je zelf niet in Den Haag woont en er niet vaak bent geweest is het misschien een hele uitzoekerij wat waar ligt, terwijl ik ‘zo’ even kan zeggen wat vlakbij elkaar ligt en wat niet. Hier een paar suggesties voor wie met de trein komt en voor wie met de auto komt.

uitzicht-haagse-toren

Combinatietip vanaf Den Haag Centraal

Neem de trein naar Den Haag Centraal. Het Kinderboekenmuseum ligt daar meteen achter. Ook het Kerstcircus en museum Meermanno liggen op loopafstand van Den Haag Centraal. Met de tram reis je eventueel naar de andere musea. Of wandel gewoon rustig de stad in. Beklim de toren van de Grote Kerk voor een erg mooi uitzicht over Den Haag! Check wel even de dagen. Het kan niet elke dag.

Combinatietip vanaf Den Haag Hollands Spoor

Of neem de trein naar Den Haag Hollands Spoor en combineer de Carnivale met een bezoek aan de binnenspeeltuin in de Megastores. Eventueel is het ook te combineren met Chinatown of een drankje op de 42e etage van de Haagse Toren.

Tip: huur een fiets op station Hollands Spoor. Reserveren is verstandig.

Chinatown-DenHaag

Combinatietip Statenkwartier

In het Statenkwartier vind je ook allerlei leuks vlakbij elkaar. Het Gemeentemuseum, het Museon en het Omniversum liggen naast elkaar. Planetjump ligt daar ook vlakbij. Wil je echt zoveel mogelijk combineren? Bezoek dan eerst het Museon, laat de kinderen dan een uurtje springen bij Planetjump en daarna lekker uitrusten bij een mooie film in het Omniversum. Trek tussendoor of erna? De winkelstraat de Fred (Frederik Hendriklaan) ligt op loopafstand.

Combinatietip Scheveningen

In Scheveningen kun je in de winter schaatsen bij het Kurhaus (in december en januari) en glijden bij de Pier. Je kunt dat eventueel combineren met een bezoek aan Sealife (stukje lopen langs de boulevard). Dat schaatsen kan overigens ook in combinatie met Glowgolf, een bezoek aan Pathé of eten in de restaurants die aan de ijsbaan liggen (Skate & Dine). Er zijn verschillende arrangementen. Sla ook zeker de Pier niet over!

Update 2018: Lees ook wat er deze zomer allemaal kan met kinderen in Scheveningen (of zonder)!

kurhaus-scheveningen

Overnachten in Scheveningen of Den Haag

Wil je eigenlijk wel langer blijven? Boek dan een overnachting in een hotel, B&B of appartement. Verblijf bijvoorbeeld in het Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen, vlak bij zee.

Heel centraal (vlakbij de Grote Markt met restaurants, terrassen en winkels) zit het Ibis Hotel. Ibis hotels zijn niet meer zoals je ze misschien van vroeger kende, maar echt heel leuk en hip geworden, en nog steeds heel betaalbaar.

Wil je een weekendje zónder kinderen naar Den Haag en wil je op chic? Dan is Des Indes natuurlijk wel heel bijzonder. Het ligt ook in een erg mooie buurt. Of deze Suites, ook in het centrum van Den Haag.

Novotel-Suites

Meer in Den Haag…

Ook andere Haagse wijken zijn absoluut een bezoek waard. Slenter ook eens door leuke Haagse wijken als Duinoord of het Zeehelden- of Regentessekwartier (waar ik woon). Je vindt er mooie huizen, veel pleinen, speelplekken, wat apartere winkeltjes en leuke koffietentjes. Ga met mooi weer ook even naar de Paleistuin en met minder mooi weer bijvoorbeeld naar COMM.

Uiteraard is het strand ook altijd een goed idee. In de zomer helemaal. Kijk maar. En had je het reuzenrad op de vernieuwde Pier al gezien? En de leuke ‘nieuwe’ eettentjes? En de hipste strandtenten? Wip ook de nieuwste foodhal van Nederland even binnen: MingleMush!

Ben je in oktober of mei in Den Haag breng dan een bezoekje aan de Japanse Tuin. Het is erg mooi en het is gratis! Of ontdek één van de andere mooie plekken in de Haagse natuur. Ook leuk: ga fietsen in Den Haag, ook met kinderen!

Update:

Check hier de hoteldeals van Booking.com:Booking.com

9 Comments

  1. Margot

    Vandaag in jouw stadje geweest. Met onze meiden van 8 en 10 jaar ons ontzettend vermaakt in het Kinderboekenmuseum. Dat is inderdaad echt zó leuk. We gaan nog eens terug voor andere activiteiten.

  2. Andrea

    Ik was op zoek naar survivaltraining voor kids en toen vond ik jouw tips! Er staat nog van alles bij wat wij nog niet hebben gedaan. Tijd om de meiden van bijna 11 en 7 weer eens op sleeptouw te nemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *