Feest Aan Zee: leuke activiteiten Scheveningen zomer 2018

Feest Aan Zee: leuke activiteiten Scheveningen zomer 2018

Badplaats Scheveningen bestaat 200 jaar en dat betekent Feest Aan Zee! Den Haag is altijd al leuk voor een dagje uit en een vakantie in Scheveningen is sowieso al heerlijk, maar deze zomer is er nóg meer te doen, zowel voor kinderen als voor volwassenen! Je leest er meer over in dit blog met meer dan 20 leuke activiteiten, tips en evenementen in Scheveningen en Den Haag. Als Haagse local weet ik je er natuurlijk nog net iets meer over te vertellen.

Slapen op de strandcamping? Een bezoek aan de visafslag in de haven? Naar een fototentoonstelling in de open lucht?

reisblog

200 jaar badplaats Scheveningen

Precies 200 jaar geleden werd het eerste badhuisje in Scheveningen geplaatst: een houten keet met 4 badkuipen. Dat was het begin van Scheveningen als moderne badplaats. Onder de naam Feest Aan Zee vieren we een jaar lang het 200-jarig bestaan van Scheveningen Bad met heel veel leuke activiteiten in Scheveningen.

Wil je een rondvaart maken of een ruige RIB-boottrip? Meedoen aan de Summer Challenge? Naar een museum of musical? Er kan van alles deze zomer in Scheveningen en Den Haag!

leuke-activiteiten-scheveningen-strand

Op vakantie in Scheveningen of weg in eigen stad

Dus… Plan snel een leuk uitje Den Haag of Scheveningen of blijf een paar nachten en geniet deze zomervakantie eens extra lang aan zee. Ook als je in Den Haag woont staan er tips bij voor een leuke invulling van een vakantie in eigen stad (en aan eigen strand)!

Omdat het zomer is staan er vooral lekker veel buitenactiviteiten in! Heb je onverhoopt slecht weer? De tips voor als het regent in Scheveningen staan onderaan.

surfen-scheveningen

scheveningen

feest-aan-zee

Leuke activiteiten Scheveningen

Hieronder vind je de leukste ideeën en tips voor je vakantie of uitje naar Scheveningen. Er staan activiteiten bij die leuk zijn om met kinderen te doen, maar ook veel tips voor mensen zonder kinderen. En niet alleen de bekende activiteiten, maar ook originele dingen om te doen, en zowel musea en cultuur als actief en avontuur.

Sommige activiteiten kun je alleen in de zomervakantie doen, andere activiteiten kunnen altijd. Het meeste is in Scheveningen, aan het strand of er niet ver vandaan, maar ik begin even met Den Haag. Scheveningen hoort immers bij Den Haag.

Den Haag, de stad aan zee!

noorderstrand-scheveningen

Tentoonstelling Groeten uit Scheveningen

In het Haags Historisch Museum kun je de hele zomer naar de tentoonstelling Groeten uit Scheveningen waar oude affiches, foto’s, badmode en schilderijen op speelse wijze laten zien hoe Scheveningen zich in de loop der jaren ontwikkelde tot de drukbezochte badplaats die het nu is.

Het is een zomerse familietentoonstelling, dus het is leuk om met het hele gezin naartoe te gaan. En vergeet opa of oma niet, juist die zullen het ook heel leuk vinden! Een gezellig familieuitje ‘terug in de tijd’ dus.

Behalve de tentoonstelling op zich kun je er ook vanalles doen, zoals op de foto gaan in badkleding van vroeger. Hoe dan ook, een leuke en leerzame bezigheid tijdens een dagje uit is het sowieso.

Wist jij bijvoorbeeld dat vrouwen vroeger op het strand een strandpyjama droegen? Dat er ooit struisvogels op de boulevard liepen? En dat badgasten zich in zee lieten rijden in een koets?

Het Haags Historisch Museum ligt niet in Scheveningen, maar in het centrum van Den Haag, vlakbij de Hofvijver. Het is het gebouw helemaal links op de foto. Na de zomer kun je deze tentoonstelling nog t/m 11 november 2018 bezoeken.

haags-historisch-museum

Met de boot van Den Haag Centraal naar Scheveningen-Bad

Rondvaarten met de Willemsvaart kun je altijd maken, maar dit jaar zijn er in verband met de viering van 200 jaar Scheveningen-Bad extra boottochten van de stad naar het strand. Leuk: vanaf het Centraal Station (de Prinsessegracht) vaar je dan naar de kust.

Er zijn boottrips om 11.00, 13.00 en 15.00 uur boottochten en in de zomer zijn er ook ’s avonds boottochtjes met een pauze bij De Waterkant (wat sowieso een leuk plekje is, ook om een roeibootje te huren) in het Westbroekpark.

De prijs van de boottocht van Den Haag naar Scheveningen is 10 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en 5 euro voor kinderen van 3 t/m 11 jaar. Je moet wel reserveren. Check de site van de Willemsvaart.

Tip: er zijn ook wijnproeverijen, bierproeverijen of kaasproeverijen mogelijk aan boord. En je kunt ook 1 of meerdere boten van de Willemsvaart afhuren voor een bedrijfs- of familie-uitje, een verjaardags- of vrijgezellenfeest, een huwelijk of babyshower.

boot-den-haag

De StrandKamping: kamperen op het strand

Het meest opvallende nieuwtje was wat mij betreft dat er dit jaar een StrandKamping op het strand is! Ik las weken geleden al dat het zou gaan gebeuren en was meteen enthousiast. Wat leuk! Slapen aan zee, in een tent! Niet in je eigen tent (dat mag niet), maar in een tent die je huurt.

De StrandKamping staat niet op één vaste plek, maar wisselt steeds van locatie. Het is dus eigenlijk een rondreizende camping. De tenten staan steeds een paar dagen bij wisselende strandtenten op het Haagse Zuiderstrand. Kijk snel of er nog tentjes vrij zijn de komende weken op de site van De StrandKamping.

Omdat ik de tenten heel graag bij zonsondergang op de foto wilde zetten fietste ik al een keer naar Kijkduin, maar toen was ik net te laat. Vervolgens fietste ik vorige week ’s avonds met de kinderen nog even naar het strand om ze bij La Cantina op de foto te zetten (daar zouden ze staan), maar daar stonden ze niet. Wellicht door de harde wind, want bij windkracht 6 of onweer wordt het afgelast.

kamperen-op-het-strand

De foto die je hierboven ziet maakte ik zelf een keer van een ander tentje op het strand. De foto hieronder zag ik op instagram. Zo’n foto had ik dus zelf willen schieten op de dag dat ik de mooie foto van de surfer bovenaan dit blog maakte, maar omdat ik dit artikel nu echt online moest zetten en geen tijd meer had om gisteravond nog een keer naar het strand te fietsen, deel ik de instagramfoto even.

Zeg nou eerlijk, dit ziet er toch héérlijk uit?

Rondleiding bij de Visafslag

Je moet er vroeg voor uit de veren, maar het is wel heel leuk: een rondleiding bij de Visafslag in de haven van Scheveningen. Ik heb het ook een keer gedaan. Het is interessant om te zien hoe alles in zijn werk gaat, zowel waar de vis binnenkomt als bij de veiling. Ik wil er nog steeds eens een apart blog over schrijven, maar de mooiste foto’s van de versgevangen vis plaatste ik al wel.

De eerstvolgende rondleidingen zijn vrijdag 6 juli, 20 juli, 3 augustus en 17 augustus, maar ook daarna kan het nog: 7 september, 21 september, 5 oktober, 2 november en 7 december. De rondleiding begint om 6:30u! Reserveren kan via de VVV in Den Haag. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

leuke-activiteiten-scheveningen

visveiling-scheveningen

Trashure Hunt Summer Challenge

De hele zomer kun je zwerfafval verzamelen op het strand! Het kan altijd natuurlijk, maar als je het deze zomer samen doet is het nog leuker én ruimen we nog meer troep op. Deze speciale Summer Challenge is nog de hele zomer mogelijk, elke dag, tot en met 23 september. Elke dag bij laag tij, op het strand van Scheveningen, ter hoogte van de Keizerstraat.

TrashUre Hunt is bedacht door Ralph Groenheijde. Als een echte schatzoeker gaat hij samen met kinderen en volwassenen op pad en verzamelt alles wat niet op het strand thuishoort.

leuke-activiteiten-scheveningen

Meer informatie over het jutten op plastic schatten vind je op de Facebookpagina van Trashure Hunt.

strandjutten-scheveningen

De vuurtoren van Scheveningen beklimmen

De grote rode vuurtoren van Scheveningen, je hebt ‘m vast wel eens gezien. Van een afstandje, of dichterbij, maar waarschijnlijk niet van bovenaf. Misschien wist je niet eens dat je de vuurtoren ook kunt beklimmen. Nou, dan weet je het nu.

‘Beklimmen?’ zei mijn dochter toen ik voorstelde het eens te gaan doen. Die dacht even dat je dan aan de buitenkant omhoog klimt, als op een klimmuur. Als ik het had over de Eiffeltoren beklimmen vond ze dat ook al zo raar. Nee, het is niet echt klimmen dus, uiteraard ga je gewoon met de trap.

Net als ik het wil gaan regelen (het kon in principe op woensdag en zaterdag) zie ik dit:

De vuurtoren is de komende zomer gesloten i.v.m. onderhoud. Van 1 juli t/m eind oktober 2018 zijn er geen (groeps)bezoeken mogelijk.’

Wat jammer, want dit wilde ik nou juist graag doen én graag tippen! Twee ween terug stond het er nog niet. Nou ja, deze activiteit moet je dan maar alvast voor 2019 in je agenda zetten. Dan doe ik dat ook. Goed om te weten: in verband met de veiligheid moeten kinderen wel minimaal 5 jaar oud zijn.

leuke-activiteiten-scheveningen

Fototentoonstelling Pier to Pier

Bovenop de Pier is momenteel een fototentoonstelling te zien genaamd Pier to Pier. De expositie is gewoon in de openlucht en is gratis te bekijken. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Giedo van der Zwan. Ook met mijn kinderen wandelde ik er al even langs.

leuke-activiteiten-scheveningen

Los van het vertier dat je nu in de moderne Scheveningen vindt was Scheveningen vroeger gewoon een arm vissersdorp. Dat contrast interesseerde hem en deed hem besluiten de hedendaagse badcultuur te verkennen. Met zijn foto’s wilde hij een beeld schetsen van de gewone Scheveninger maar ook van toeristen en dagjesmensen in Scheveningen. Hij benaderde de mensen persoonlijk als hij ze zag in hun gewone doen en laten en zette ze op de foto.

Alle beelden schoot hij tussen de pier bij de haven en dé Pier van Scheveningen, vandaar Pier to Pier.

activiteiten-scheveningen-pier

Meer activiteiten op en vanaf de Pier: reuzenrad en zipline

Een bezoekje aan Scheveningen is natuurlijk sowieso niet compleet zonder een bezoek aan de Pier. Ik schreef er al vaak over. Lees bijvoorbeeld over de leuke plekjes voor een hapje of drankje op de Pier, over slapen op de Pier of over mijn zipline ervaring vanaf de Pier. Heel gaaf, zo hoog boven zee! Ook het reuzenrad noemde ik eerder al. Ook dat is zeker de moeite waard. Het uitzicht is geweldig!

leuke-activiteiten-scheveningen

Liefdeskuren aan zee

Ook kun je de ‘verhalende wandeling’ Liefdeskuren doen. Misschien herinner je je het project Oh, die zee nog wel. Nou, dit jaar is er weer iets leuks: Liefdeskuren, een audiowandeling. Nog de hele zomer, tot en met 9 september, kun je iedere maandag tot en met vrijdag tussen 11:00u en 17:00u vanaf de Pier starten met een wandeling langs drie bijzondere locaties met uitzicht op zee: in de duinen, bij de luchtwachttoren bij het Zwarte Pad en op het terras van het beroemde Kurhaus.

Je wandelt steeds van de ene plek naar de andere en op de betreffende locaties staan grote houten schommelbanken waar je lekker op kunt gaan zitten en met een koptelefoon op kunt luisteren naar verhalen. Ook met kinderen! Voor hen is er een ander verhaal beschikbaar: Vissenpost. De wandeling is ongeveer 3 kilometer en de totale tour duurt zo’n anderhalf uur.

Tip: Mocht je deze zomer buitenlandse gasten over hebben: de tour is ook beschikbaar in het Engels en Duits.

Bij het Kurhaus staan geen schommelbanken maar hele bijzondere strandstoelen. Je ziet ze hieronder.

liefdeskuren

Trampoline springen op het strand

Op het strand, direct naast de Pier, kun je al sinds jaar en dag trampoline springen. Ik heb het ook al vaak met mijn kinderen gedaan. Kinderen vinden dat eigenlijk altijd leuk.

leuke-activiteiten-scheveningen

Nog leuker dan de gewone trampolines zijn de bungy trampolines. Je zit dan vast aan kabels en komt heel hoog. Je kunt gewoon springen maar ook salto’s maken. Mijn zoon deed dit vorige week nog, mijn dochter een paar jaar geleden. Hier vind je meer informatie over prijzen en openingstijden van de trampolines in Scheveningen.

bungee-trampoline-springen-scheveningen

Summer of Love market

Ook niet speciaal in het kader van Feest Aan Zee, maar wel leuk om even naartoe te gaan deze zomer in Scheveningen: de Summer of Love Market. Op zaterdag 21 juli en zondag 22 juli 2018 op het Kurhausplein.

Ben je in september in Scheveningen? Op 29 en 30 september 2018 is het ook! Meer weten? Check de Facebookpagina van de Summer of Love Market.

summer-of-love-scheveningen

Tentoonstelling In touw voor de toerist

Muzee Scheveningen is ook een keer een bezoek waard. Ik was er lang geleden toen mijn dochter nog klein was en vond het zeker leuk om er een keer geweest te zijn. Momenteel hebben ze de tentoonstelling In touw voor de toerist. In deze expositie ligt het accent op ‘de gewone man’ die op het strand en op de boulevard zijn brood verdiende aan badgasten en strandbezoekers.

Deze tentoonstelling is ook weer één van de initiatieven in het kader van Feest Aan Zee. Rondom de festiviteiten van 200 jaar Scheveningen hebben de Haagse Musea ook een speciaal programma genaamd ‘Cultuur Aan Zee’.

De hele zomer, nog tot en met zondag 9 september 2018 kun je in Muzee Scheveningen genieten van de tentoonstelling In touw voor de toerist.
Ga er naartoe, bekijk oude foto’s en ontdek het verhaal achter badplaats Scheveningen.

Muzee Scheveningen vind je in de Neptunusstraat, op loopafstand van het strand, niet ver van het Circustheater vandaan.

200-jaar-badplaats-scheveningen

Relaxen bij een leuke strandtent in Scheveningen

Wat natuurlijk altijd ‘een feest is aan zee’ is gewoon lekker relaxen bij een strandtent. Ik schreef al eens een blog waarbij je alle strandtenten bij het Zwarte Pad (de noordkant van Scheveningen, het Noorderstrand) op een rijtje ziet. Over de strandtenten in Kijkduin lees je in de blog ‘De leukste strandtenten van Kijkduin’. En daarnaast zijn er nog veel meer heerlijke strandtenten, zowel op het Zuiderstrand als langs de boulevard van Scheveningen.

feest-aan-zee

Kom lekker genieten bij één van de vele strandtenten in Scheveningen!

Ook ’s avonds op mooie zwoele zomeravonden is het goed toeven bij een strandtent. Neem voor de zekerheid wel altijd een vestje mee, want soms steekt er ineens een frisse zeewind op.

leuke-activiteiten-scheveningen

Beach party bij een hippe beachclub in Scheveningen

O ja, en strandfeestjes zijn er ook best vaak. Ook leuk! Vaak worden ze op de Facebookpagina’s van strandtenten aangekondigd. Bij Barbarossa en Whoosah hebben ze vaak feestjes.

whoosah-scheveningen

Dit is de White Edition van De Vrijdagborrel, enkele jaren geleden bij beachclub Wij (waar het vaak was), maar dit jaar is het bij beachclub Barbarossa aan het Zwarte Pad. De White Edition is 1 keer per jaar, altijd in juli. Dit jaar is het vrijdag 13 juli al!

Beach parties!

feest-aan-zee

Ukkieconcerten op het strand

Voor kleine kinderen (peuters en kleuters) worden er deze week al activiteiten georganiseerd. Er zullen vooral Haagse kinderen zijn, maar jouw dreumes of peuter is ook welkom als je toevallig nu al lekker op vakantie in Scheveningen of Kijkduin bent.

De Ukkieconcerten zijn voor kinderen van 1 tot 4 jaar, op het strand. Het is niet bij de strandtenten aan de boulevard van Scheveningen, maar op het Zuiderstrand (het strand van de ‘locals’ uit Den Haag), bij strandpaviljoen De Kwartel.

Het Ukkieconcert is op woensdag 4 juli en woensdag 22 augustus en duurt ongeveer 45 minuten. Peuters en hun begeleider moeten allebei een kaartje hebben. Kijk op de site van Theater De Nieuwe Regentes om te reserveren. Het wordt georganiseerd in samenwerking met Theater De Nieuwe Regentes (waar ik eerder al eens over schreef: Theatervoorstellingen voor kinderen in Den Haag).

Zomerse activiteiten voor kleine kinderen!

ukkieconcert

Peuterdans op het strand

Springen, swingen en vrij bewegen. Ook dat kunnen peuters en kleuters (kinderen van 2 tot 6 jaar) deze zomer op 2 data op het strand doen, lekker in het zand, aan zee! Uiteraard samen met jou als ouder. Als het mooi weer is is het natuurlijk buiten; mocht het slecht weer zijn dan wordt het in een overdekte ruimte gedaan.

Aanstaande vrijdag is de eerste keer en aan het eind van de vakantie is het nog een keer: op vrijdag 6 juli en vrijdag 24 augustus dus. Om 10:00u ’s ochtends. Het duurt ongeveer een uur en er is een korte pauze.

Ook dit wordt georganiseerd in samenwerking met Theater De Nieuwe Regentes, maar ook ter ere van Feest aan Zee. Meedoen kan gratis, maar je moet wel even reserveren. Je leest meer over tickets op de site van De Nieuwe Regentes. Zoek Peuterdans even op in de Agenda.

peuterdans

Surfles in Scheveningen

Ga je op vakantie naar Scheveningen dan is het misschien wel een leuk idee om surfles te nemen! Dit kan op verschillende plekken op het strand. Er zijn diverse strandtenten die surf-, sup- en kitesurflessen aanbieden. Ook voor kinderen zijn er speciale cursussen. Informeer bij de strandtenten die ik in de blog met leuke kinderfeestjes in Den Haag al noemde.

De meeste cursussen vind je bij de strandtenten die wat dichter bij de haven liggen, dus aan het zuidelijke gedeelte van de boulevard van Scheveningen, maar het kan ook bij Sol.

leuke-activiteiten-scheveningen

RIB Powerboat varen

Heb je iets oudere kinderen dan is RIB Powerboat varen wel een spectaculaire activiteit. Ik heb dit zelf nog nooit in Scheveningen gedaan, dus ik kan er niet uit ervaring over vertellen, maar op de site Rib Actie lees je er meer over.

WK Zeilen

De Volvo Ocean Race (met de finish in Scheveningen!) zit er al op, maar we krijgen ook het WK Zeilen nog. Van 12 – 20 juli 2018 is Den Haag het strijdtoneel van het wereldkampioenschap zeezeilen. Op het WK racen diverse jachten variërend in lengte van 9 tot 20 meter.

De uitdagende Noordzee voor de kust van Den Haag zal het strijdtoneel zijn van de beste 150 van de 15.000 zeezeilende teams uit de hele wereld. Na ruim een week offshore en inshore wedstrijden te varen zal duidelijk zijn wie zich het beste team van de wereld mag noemen.

leuke-activiteiten-scheveningen-zeilen

Internationaal Vuurwerkfestival

Net als ieder jaar wordt ook dit jaar weer het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen gehouden. Op 4 zomeravonden in augustus kun je vanaf het strand en de boulevard het mooiste vuurwerk boven zee bewonderen: het weekend van 10 en 11 augustus en het weekend van 17 en 18 augustus 2018.

Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Spanje, Japan en China strijden tegen elkaar om de titel ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk’. Per avond zie je de vuurwerkshows van 2 landen. Ik ben niet zo’n vuurwerkfan, maar dit is wel mooi om mee te maken. Blijf na je stranddag dus nog even lekker hangen en geniet van de show.

korting-lion-king

Met korting naar de Lion King

In het AFAS Circustheater in Scheveningen kun je nog steeds genieten van The Lion King. Deze zomer kun je met korting naar de musical, want dan heeft het theater speciale zomertarieven voor The Lion King. Hier vind je de zomerprijzen van de Lion King: korting Lion King.

Weet je eigenlijk niet eens waar het verhaal van de Lion King precies over gaat? Mooier dan ze het op de site beschrijven kan ik het niet zeggen: ‘Afrika ontwaakt. Alles in de eindeloze savanne komt luidruchtig tot leven. Tegen een vuurrode ochtendzon verzamelen zich alle dieren uit de wildernis. Welkom in het rijk van The Lion King, diep in dit kloppende hart van Afrika.’

‘Volg de pasgeboren leeuwenwelp Simba tijdens zijn gevaarlijke reis en beleef hoe een kleine leeuw uitgroeit tot machtige koning. Een adembenemend verhaal over hoop, avontuur, moed en liefde. Over het grillige pad naar volwassenheid en de ‘circle of life’.’

leuke-activiteiten-scheveningen

Fietsroute naar Zee (op een huurfiets!)

Vind je het lekker om te fietsen huur dan zeker een fiets in Den Haag en fiets zelf als een echte local van Den Haag naar Scheveningen. Je kunt de borden volgen of zelf kijken hoe je wil fietsen, maar je kunt ook een speciale route van DenHaag.com volgen: de route To the beach. Deze route voert langs een aantal bekende plekken in Den Haag, zoals MingleMush, het Kinderboekenmuseum, Madurodam, het Westbroekpark, Muzee, het Circustheater, het Kurhaus en De Pier.

fietsroute-scheveningen

Haagsche Stadsfiets

Opvallend in het Haagse straatbeeld zijn de groen-gele Haagsche Stadsfietsen van Du Nord! Je huurt zo’n fiets voor slechts 7,50 per dag op verschillende locaties in de binnenstad en bij het strand. Je hoeft de stadsfiets niet op dezelfde plek in te leveren als waar je hem hebt opgehaald, maar je kunt de fiets bij verschillende fietsenstallingen van Biesieklette terugbrengen.

fiets-huren-den-haag

Scheveningen is hartstikke leuk, of je nou als stel, met een groepje vrienden, lekker even alleen, als (eenouder)gezin of met de hele familie wil gaan.

Scheveningen met kinderen

Met kinderen is Scheveningen natuurlijk sowieso altijd leuk. Een dagje aan zee is bijna altijd een feest met kids! Vanwege het strand en De Pier natuurlijk, maar ook vanwege de vele andere bekende activiteiten, zoals Sealife en Madurodam. Ga je met kinderen naar Den Haag of Scheveningen lees dan ook zeker mijn andere blogs met tips, met name de blog Leuk om te doen in Den Haag met kinderen.

speeltuintje-scheveningen

Kindvriendelijke strandtenten Scheveningen

Bijna elke strandtent heeft tegenwoordig wel iets te spelen voor kinderen, zoals trampolines, een opblaasbaar geval, glijbaantjes of een mini speeltuintje, ook (juist!) voor de allerkleinsten. Wandel gewoon over de boulevard of over het pad onder langs de strandtenten en kijk welke je aanspreekt.

lekker-aan-zee

Scheveningen met slecht weer

Heb je net de pech dat je na alle mooie dagen die we al gehad hebben in Nederland uitgerekend tijdens jouw vakantie in Scheveningen slecht weer hebt? Geen paniek, ook dan kan er nog heel veel. Je kunt naar musea als Muzee dat ik al noemde en museum Beelden Aan Zee, naar een musical, naar Sealife, lekker overdekt over de Pier wandelen en lekker relaxen bij één van de leuke barretjes op de Pier, kleine kinderen kunnen daar in een kleine indoor speeltuin spelen, je kunt gaan bowlen in Scheveningen, glowgolfen, gamen, winkelen in de Palace Promenade, een leuke film kijken in Pathé, etc. Alles ligt op loopafstand vanaf de boulevard.

scheveningen-met-slecht-weer

Scheveningen in de herfstvakantie

Mocht je in de zomervakantie niet kunnen of al ergens anders naartoe gaan, plan dan nu alvast een paar dagen Scheveningen in de herfstvakantie. Ook dan zijn er namelijk tal van leuke activiteiten. Het precieze programma is nog niet bekend, maar er zullen ook dan volop leuke dingen te doen zijn.

dagje-aan-zee

Bereikbaarheid Scheveningen

Op mooie zomerse dagen is het met name in de weekenden wel eens heel lastig naar Scheveningen te komen. Afgelopen weekend was dit op gegeven moment ook het geval. Ik raad dan ook aan om op echt warme dagen niet met de auto te komen, maar met de trein en de tram. De verbindingen zijn goed en je bent er zo. Geen lange files en zo hoef je geen risico te lopen dat er geen parkeerplaats meer te vinden is. Wil je per se met de auto ga dan heel vroeg op pad!

Als je de kans hebt of vrij bent kom dan eens lekker doordeweeks, ook in de vakantie. Dan is het er vooral ’s ochtends vaak heerlijk rustig. Leuk toch om nog even lekker naar het strand te gaan, ook als je al terug bent van vakantie? Lekker dat vakantiegevoel vasthouden!

activiteiten-scheveningen-kinderen

Met het openbaar vervoer naar het strand van Scheveningen

Vanaf station Den Haag Centraal kun je tram 1 of 9 nemen en vanaf station Hollands Spoor tram 11. Je doet er 20 a 25 minuten over. Bus 22 kan ook. Reis je met tram 1 of 9 of met bus 22 dan stap je uit bij de halte Kurhausplein. Kom je vanaf Station HS met tram 11 dan moet je tot het eindpunt. Als je uitstapt wandel je meteen de boulevard op. Tijden kun je checken op de site van de HTM.

Vanaf de treinstations Rijswijk, Voorburg en Laan van NOI kun je met bus 23 naar Scheveningen Bad.

Parkeren in Scheveningen

Wil je toch met de auto komen bereid je er dan op voor dat het lang kan duren door drukte of afsluitingen. Het beste kun je parkeren in Parking Scheveningen Strand aan de Zwolsestraat, waar vaak het meeste plek is. Wel moet je dan nog een klein stukje lopen. De andere parkeergarages zitten vaak snel vol.

Overnachten in Scheveningen

Wil je overnachten in Scheveningen? Kijk dan hier welke hotels en appartementen in Scheveningen nog beschikbaar zijn.

Tip: je kunt ook alvast boeken voor de herfstvakantie. Van 17 t/m 28 oktober zijn namelijk de themaweken Kind aan Zee. Of ga gewoon een keer een nachtje tussendoor. Of een lekker lang weekend Den Haag of Scheveningen.

vliegen-over-scheveningen

Themajaar Feest aan Zee

Samen met Den Haag Marketing en de VVV organiseert Feest Aan Zee dit jaar continue nieuwe leuke activiteiten Scheveningen, vaak in nauwe samenwerking met lokale ondernemers, kunstenaars, bedrijven en musea. Dit allemaal vanwege dat 200 jaar bestaan van badplaats Scheveningen.

Wil je iets meer weten over dat ontstaan van Scheveningen-Bad lees dan het verhaal op Entoen.nu. Je ziet daar ook een foto van dat eerste badhuis.

boulevard-scheveningen

Meer activiteiten van Feest Aan Zee

Enkele grote activiteiten rond het themajaar zijn al voorbij. Eerder dit jaar kon je Ringen aan Zee al bewonderen. Dat was één van de meest originele activiteiten in Scheveningen dit jaar. Je ziet er foto’s van in dit blog over ontbijten op het strand (met Pasen, maar het kan altijd; bij veel strandtenten kun je terecht voor een lekker ontbijtbuffet).

Ook het Bonfire Beach Fest enkele maanden geleden was erg gezellig. Daar hing echt een hele bijzondere sfeer. Bijna magisch.

feest-aan-zee

Combineer je leuke activiteiten Scheveningen met Den Haag ga dan ook zeker even kijken bij de schitterende zandsculpturen op het Lange Voorhout. Of bezoek een food festival in Den Haag. Die zijn er ook best vaak.

feest-aan-zee-den-haag

Van Feest Aan Zee komen er ook steeds weer leuke nieuwe festiviteiten bij. Reden genoeg dus om in 2018 nog lekker een keer naar Scheveningen en Den Haag te komen!

feest-aan-zee

Heb jij al zin gekregen in een dagje Scheveningen?

Ik schreef dit artikel in opdracht van Feest Aan Zee. De tekst schreef ik zelf en de foto’s zijn zoals altijd gewoon door mij gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven