Filmpje: overnachten in een havenkraan

Filmpje: overnachten in een havenkraan

Overnachten in een havenkraan? Dat was echt een onvergetelijke ervaring! Vanwege het luxe kraanappartement op zich natuurlijk, maar zeker ook vanwege het uitzicht. Om de ervaring te kunnen delen heb ik niet alleen een blog geschreven en foto’s gemaakt, maar ook 2 filmpjes gemaakt van toen ik wakker werd in die bijzondere industriële kraan. Kijk mee en zie wat ik zag in de Yays Crane Apartment op het KNSM eiland in Amsterdam. Zie hoe de stad ontwaakt en hoe heerlijk je daar ligt.

Vlog over de havenkraan in Amsterdam

Ik ben geen vlogger, maar echt een blogger, dus voor een echt vlog over de havenkraan moet je niet bij mij zijn, maar ik heb gewoon maar eens wat geprobeerd. Ik heb het in één keer opgenomen, niet geoefend, er niet in geknipt en niks mooier gemaakt dan het was. Een filmpje puur zoals het was dus. Geen flitsende video, maar gewoon een indruk van hoe het is om daar te liggen en wakker te worden in zo’n havenkraan.

Wakker worden in the Crane Apartment

Toen ik de gordijnen open deed was het nog een beetje grijzig. Pas later werd het mooier en had ik de neiging er uren te willen blijven liggen. Het was zo’n moment dat je denkt: ‘Wóónde ik hier maar!’

Als ik het opnieuw zou hebben gefilmd met dat mooiere roze licht erbij (wat je wel op de kopfoto ziet die ik later maakte) voelde het voor mij niet meer ‘echt’. Dan zou ik niet meer spontaan hebben gezegd wat ik de eerste keer had gezegd. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb het maar zo te laten.

Op de foto’s in de blog over de Yays Crane Apartment zie je beter hoe mooi het daarna toch nog werd!

Filmpjes van The Yays Crane Apartment

In het tweede filmpje vertel ik nog even iets over de omgeving. Vanuit mijn mooie plekje en lekker van onder mijn warme dekbedje daar hoog in de lucht vertel ik kort iets over de locatie (ook over de A’dam toren in Noord, wat je in de verte ziet), terwijl ik de camera op het IJ en richting de Sumatrakade gericht hou.

Industriële havenkraan

De Figee kraan is een industriële havenkraan. In de 20e eeuw stonden de kades aan het Amsterdamse IJ vol met dergelijke kranen. De kranen werden in vroeger tijden gebruikt bij het uitladen van schepen in de haven van Amsterdam. Dit is de enige kraan die overbleef op het in het Oostelijk Havengebied gelegen KNSM-eiland.

Havenkraan ombouwen tot luxe appartement

Omdat het zonde zou zijn als dit icoon zou verdwijnen kwam iemand met het idee er een luxe appartement van te maken. Zoals je in mijn blog met beelden van de living, de keuken, de badkamer en de andere slaapkamer kunt zien, is dat helemaal gelukt.

KNSM of NDSM?

Wie Amsterdam niet zo goed kent haalt KNSM en NDSM nogal eens door elkaar merk ik. Ik had het zelf ook even voordat ik er naartoe ging en ik merkte het ook aan de reacties op mijn blog.

KNSM staat voor Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij. NDSM staat voor Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij. Beide ontstonden in de 19e eeuw en beide zijn tegenwoordig broedplaatsen voor kunstenaars en creatieve bedrijfjes en restaurants. Gewone woningen vind je ook op het KNSM-eiland.

Kraanhotel of kraan appartement?

Wellicht verwarren mensen het ook omdat er niet alleen een kraan-appartement, maar ook een kraanhotel is in Amsterdam. Het kraanhotel staat op de NDSM-werf, het kraan-appartement (waar ik ben geweest) vind je op het KNSM-eiland.

Winkels en bezienswaardigheden

Vlakbij het KNSM-eiland zijn ook nog verschillende bekende bezienswaardigheden zoals het Scheepvaartmuseum, de Hortus Botanicus, etc. Ook is er op loopafstand een leuke hippe winkelstraat met ook enkele koffietenten en dergelijke waar ik nog apart op terug kom.

Ga ook zeker naar de allernieuwste attractie van Amsterdam: This is Holland. Dat is wel ietsje verder weg, maar vanaf Amsterdam Centraal hoef je alleen maar met het pontje over en je bent er al bijna.

Overnachten in een havenkraan

Wil jij ook eens luxe overnachten in een havenkraan of ken je iemand die een keer iets heel bijzonders wil doen of aan wie je met een groep mensen een heel bijzonder cadeau wil geven? Overweeg het dan zeker. Los van het avontuurlijke bovenste slaapkamertje is het een prachtig luxe appartement.

Wakker worden zo hoog in die havenkraan was onvergetelijk!

Ik overnachtte in The Yays Crane Apartment op uitnodiging van Yays Amsterdam

 

2 gedachten over “Filmpje: overnachten in een havenkraan”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven