Eten op de Pier, de food boulevard van Scheveningen

Eten op de Pier, de food boulevard van Scheveningen

Weer of geen weer, op de Pier is het altijd leuk. Bij mooi weer kun je op het dak of op de terrassen aan de flank van een drankje genieten, bij minder weer wandel je heerlijk over de overdekte foodboulevard met winkels en enkele leuke food hotspots. Van het uitzicht genieten kan in elk seizoen!

Boek meteen een hotel in Scheveningen!

bovendek-pier

Foodboulevard, Float Center, Bungy Jump, Sky View & events

De vernieuwde Pier van Scheveningen trok door de heropening, de nieuwe horeca concepten en de leuke events al veel nieuwsgierige bezoekers, maar inmiddels heeft ook het reuzenrad SkyView al vele rondjes gedraaid, is er een float center en zijn er zelfs suites boven zee in aanbouw. Ook kun je er nog steeds bungee jumpen. En, niet te vergeten, sinds kort ook ziplinen!!!

De Pier is weer hip

Vorig jaar bezochten in een half jaar tijd maar liefst een miljoen bezoekers de Pier. Ook dit jaar is het erg populair, vooral ook omdat er elke keer iets leuks bij komt. Dé highlight dit jaar is natuurlijk het reuzenrad, maar binnen is het ook goed toeven.

Was de Pier voorheen een plek waar je eigenlijk niet vaak meer kwam, inmiddels mag je er weer gezien worden. Niet langer zie je er alleen maar dagjesmensen, maar ook hip Den Haag komt er. Kortom, de vernieuwde Pier is the place to be!

de-pier-foodboulevard

Leuke horeca concepten op de overdekte food boulevard van Scheveningen

Uiteraard kun je ook uit eten op de Pier. Niet voor niets wordt het tegenwoordig de foodboulevard van Scheveningen genoemd. Over de gehele lengte van de Pier vind je allemaal leuke nieuwe barretjes, eettentjes en terrassen met zeezicht zoals de Firma Pickles – Burgers & Wines, the Rough Kitchen, Shack, Friterie Par Hasard, de Craft Beer Bar en KUST.

Hieronder zie je een sfeerimpressie:

craft-beer-bar

the-rough-kitchen

firma-pickles-pier

wines-pier-scheveningen

terras-pier

drankje-op-de-pier

gezellig-op-de-pier

streetfood-pier

hotspot-scheveningen

leuke-tentjes-op-de-pier

kust-pier

restaurantjes-op-de-pier

hotspots-op-de-pier

par-hasard-pier

Op foodboulevard de Pier zie je niet zo zeer de healthy food trend met smoothies en salad bars en zo wat je in de steden veel ziet, maar de wat ‘stoerdere’ food concepten. Maar wel met echt aandacht bereid. Je vindt er onder andere huisgemaakte friet, kwaliteitsvlees en bijzonder bier.

Ik maakte de foto’s op drie verschillende dagen. Ik was er vrij vroeg, later op de middag is het drukker.

terras-aan-pier

mooiste-terras-van-nederland

bovenop-de-pier

Eten op, in en aan de Pier

Je vindt de restaurants zowel binnen (fijn op regenachtige of koude dagen) als op het dak buiten. Aan de zuidkant zit aan de zijkant een terrasje dat met een trap vanaf het strand bereikbaar is, en iets verder zit een (eveneens open) terras boven zee. Heerlijk natuurlijk als je daar kunt zitten, maar ook in de herfst en winter is het er fijn. Het ziet er overal gezellig uit, met leuke zitjes en een paar fijne banken.

terras-op-pier

De eilanden van de Pier

Ook op de eilanden zijn weer restaurants gekomen: links aan het eind vind je restaurant Pier Zuid, dat ook geschikt is om met kinderen te bezoeken. En op het uiterste puntje rechts op de Pier vind je het pannenkoeken restaurant, dat uiteraard helemaal kidsproof is.

terras-scheveningen-pier

Winkels op de Pier

Behalve leuke plekken voor een hapje of drankje vind je er ook enkele winkels, zoals Celestial Footwear, met LED sneakers, en Spicy Scarves, met handgemaakte bohemien shawls.

spicy-scarves-pier

led-sneakers-footwear

Het leukst vind ik persoonlijk de Pierwinkel, een winkel met veel Ibiza-style spullen en cadeaus. Altijd goed voor een zomers gevoel!

pierwinkel

Gekleurde pilaren

Mocht je De Pier zelf gaan bezoeken dan zullen ook de pilaren onder de Pier je direct opvallen. Je zag het in deze blogpost met foto’s van de Pier al even: ze zijn niet langer grijs (zoals hier) maar in verschillende felle kleuren geschilderd. Waarom? Niet alleen ik vroeg het me af.

reuzenrad-pier

De geverfde pilaren bleken een actie van verffabrikant Akzo Nobel. Akzo Nobel is hoofdsponsor van de Nederlandse boot die aan de Volvo Ocean Race meedoet. De Volvo Ocean Race start in oktober 2017 in het Spaanse Alicante. Mocht je toevallig die kant op gaan, bezoek dan ook Benidorm (zeg niet meteen nee, maar laat je verrassen!)

In de zomer van 2018 is de finish in Scheveningen. Dat duurt dus nog even. Tot die tijd blijven de pilaren gekleurd. Toen ik het voor het eest zag keek ik wel even gek op, ik wist niet zeker of ik het nou mooi vond of niet, maar kleurrijk is het wel.

scheveningen-op-een-zomerse-dag

De Pier zelf bezoeken

Hoe dan ook, de Pier is weer helemaal hip. Het is één van de hotste bezienswaardigheden van Nederland. En het mooie is: hij is gratis te bezoeken. Alleen bij speciale events moet je soms entree betalen, maar ook dat lang niet altijd.

De Pier is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00u. Horeca en winkels zijn van juni tot september sowieso tussen 11:00 en 21:00u open. In de winterperiode (vanaf oktober) kunnen aangepaste tijden gelden.

zeezicht-vanaf-de-pier

Speciale activiteiten en evenementen op de Pier

In de zomer waren er regelmatig vrijmibo’s en enkele hippiemarkten. Ook was er elke woensdag een weekmarkt met verschillende kraampjes: Le Marie Marché. Komend weekend, 22 en 23 oktober 2016, staat deze ‘Franse weekmarkt’ op het Plein in Den Haag.

Eén keer per maand is er op zondagmiddag van 13:00 tot 16:00u Jazz Dayz at Sea. De eerstvolgende data zijn 20 november 2016 en 18 december 2016.

Iedere dinsdag t/m zaterdag is er Tasty Comedy. Voor deze show (inclusief diner) moet je wel tickets kopen.

Ook kun je op afspraak altijd een Pierwandeling doen met gids, zodat je iets meer te weten komt dan wat ik hieronder schrijf. (Of doe één van de andere leuke wandelingen in Den Haag.)

In de blog over een Foodtruckfestival op de Pier en in de blog De vernieuwde Pier van Scheveningen noemde ik ook al wat andere leuke evenementen op de Pier.

dj-pier

Op de site van de Pier worden onder het kopje Agenda regelmatig nieuwe evenementen aangekondigd. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief word je vanzelf op de hoogte gehouden.

pier-winderige-dag

De Pier in de herfst en de winter

Ook in de herfst en winter is de Pier dus gewoon open. Waai lekker uit en zoek daarna een gezellig hoekje op. Of je nou alleen bent en rustig wat wil lezen met zicht op zee, met een vriend/vriendin of je geliefde bent, met kinderen of collega’s, door de week of in het weekend, het is er altijd goed toeven.

chesterfields-op-de-pier

En dat Float Center lijkt me ook wel wat…

float-center-scheveningen

De Pier in de herfstvakantie

Woensdag 19 oktober en donderdag 20 oktober 2016 is het Kidsfest op de Pier. Op beide dagen zijn er dan van 12:00u tot 18:00u allerlei activiteiten en workshops speciaal voor kinderen.

Je kunt o.a. vlaggen, stoere naambordjes en Ibiza-sleutelhangers maken, flipperen, cupcakes versieren, kindercocktails maken en geschminkt worden. En er is een TrashUreHunt: schat zoeken, maar dan anders. Veel activiteiten zijn gratis, andere kosten 2,50 of 3,50.

reuzenrad-scheveningen

Het Reuzenrad

In augustus ging het reuzenrad open. Het was meteen een erg populaire attractie. Het kost 9 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Voor een gezinsticket voor max 2 volwassenen en 2 kinderen betaal je 24 euro; een VIP-gondel voor 4 personen kost 55 euro.

SkyView de Pier biedt ook verschillende speciale arrangementen aan: een sky lunch, sky dinner of zelfs speciale aanzoek-arrangementen voor als je op een bijzondere manier je geliefde ten huwelijk wil vragen.

bungy-scheveningen

Bungee jumpen

Als het weer het toelaat kun je ook in de herfst en winter gewoon bungee jumpen. Dit kan in de weekenden. Meer informatie vind je op de site Bungy Jump Holland.

Zipline

Of probeer de zipline uit! Dat is zo gaaf om gedaan te hebben! Lees hier mijn blog over Ziplinen vanaf de Pier.

bungee-jumpen-scheveningen

Openbaar vervoer naar de Pier

Scheveningen is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf Den Haag Centraal brengt tram 9 je tot aan het Kurhaus dat vlak bij de Pier ligt. Let op: tot 11 december 2016 wordt er aan de tramrails van tram 9 gewerkt, dus gaat hij tijdelijk maar tot Madurodam. Vanaf daar moet je dan bus 69 nemen. Op dit moment is het dus handiger om vanaf Den Haag Centraal bus 22 te nemen.

Vanaf station Hollands Spoor naar Scheveningen kan ook; neem dan tram 1. Tram 11 kan ook, maar dan kom je wat meer aan de zuidkant van de boulevard aan.

Of gebruik een OV-fiets. Niks mis met lekker een stukje fietsen.

scheveningen

pier-scheveningen-2016

Gratis parkeren in Scheveningen?

Wil je toch met de auto komen dan is het goed om te weten dat je van november tot maart gratis kunt parkeren op de parkeerplaatsen bij het Zwarte Pad. Voor de parkeergarages Kurhaus, Nieuwe Parklaan en Scheveningen Bad moet je wel betalen. De parkeerkosten zijn 0,60 per kwartier. Ze zijn 7 dagen per week en 24 uur per dag open.

de-pier-scheveningen-pilaren

Hotel boeken in Scheveningen

Heb je niet het geluk net als ik lekker even op de fiets naar Scheveningen te kunnen gaan en wil je eens uitgebreid genieten en niet terug hoeven rijden of treinen, boek dan een hotel in Scheveningen.  Of ga voor een hotel in Den Haag. Of verblijf OP de Pier!

club-de-pier

Meer ideeën voor een dagje of weekend in Scheveningen of Den Haag

Hier lees je meer blogs over Scheveningen. Hier meer blogs over Den Haag. Of lees de blogs die ik als blogger voor Den Haag.com schreef, over verborgen parken en tuinen in Den Haag, over leuke ijssalons in Den Haag, over leuke strandtenten aan het Zuiderstrand en over binnenspeeltuinen in Den Haag.

ijs-op-de-pier

Met kinderen naar Den Haag en Scheveningen

Wil je met kinderen naar Scheveningen en Den Haag, lees dan ook deze tips: Leuke dingen om te doen met kinderen in Den Haag. Ook december is een leuke maand in Den Haag. Vorig jaar schreef ik wat er dan allemaal te doen is: Leuke dingen in december in Den Haag. En wat dacht je van deze heerlijke hotspots voor koffie of thee, compleet met een wandeling door verschillende Haagse wijken?

Waar wacht je nog op? Op naar de kust!

kust-scheveningen

schulp-sap-op-de-pier

het-beste-uitzicht-in-scheveningen

Nog even en je kunt zelfs slapen op de Pier. De verwachting is dat de suites op de Pier half november klaar zijn. Een hotel op de Pier, met je eigen balkon met nu eens écht zeezicht… En die cabins! Zo gaaf!

UPDATE: Ze zijn er! De Pier Suites!

LEES OOK: De tofste strandtenten op het Noorderstrand en Zipline Pier Scheveningen (I did it!)

 

8 gedachten over “Eten op de Pier, de food boulevard van Scheveningen”

  1. Ontzettend leuk! Ik ben blij dat de pier niet gesloopt is maar dat er zoiets moois van gemaakt is! Ben al een tijdje niet meer in Scheveningen geweest (woon vlakbij Zandvoort), maar ga snel een keer kijken!

  2. De boulevard is echt weer hip & happening. Ik ben er zelf niet heel recent geweest, omdat het vanaf mijn huis toch altijd weer zo’n 3 kwartier rijden is, er vaak druk etc. Dan ga ik liever uitwaaien op het rustige strand 🙂

  3. Wauw wat is de pier positief veranderd! De laatste keer dat ik er was is al heel wat jaren geleden, toen was het echt een beetje troosteloos. Leuk om binnenkort weer eens een dagje Scheveningen te plannen, het ziet er veelbelovend uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven