Food Truck Festivals in Europa

Food Truck Festivals in Europa

Als er iets helemaal hip en hot is zijn het de food truck festivals wel. Zo leuk al die vrolijke Volkswagenbusjes, kleurrijke caravans en tot barbecue omgebouwde bakfietsen bijelkaar! Ze verzamelen vooral vaak in parken of op pleinen, op vintage markten of braderieën en mobiele koks toveren voor een paar dagen de lekkerste gerechtjes uit hun pop-up restaurants tevoorschijn.

Op krijtborden staat wat er bij al die leuke foodtrucks allemaal te proeven valt. Bezoekers kunnen langs de rijdende keukens lopen en her en der wat streetfood uitproberen of ergens neerstrijken op eenvoudige stoeltjes of houten banken en genieten van lekkere hapjes, drankjes en gezelligheid. Het is echt niet alleen voor hipsters en foodies, inmiddels wil iedereen er naartoe. Het is ook gewoon een leuk sfeertje!

Food truck festivals in Nederland

Je ziet ze alweer dik een decennium, maar nu -in 2024- zijn foodtruck festivals nog altijd populair. In Nederland zijn festival Rrrollend en TREK erg bekend, maar ook Toost, Foodstock en Lepeltje Lepeltje. De lijst die hier oorspronkelijk stond was verouderd, maar een up to date overzicht van food festivals in Nederland vind je hier: food festivals in de zomer in Nederland. Sommigen festivals zijn al bekend bij het grote publiek, andere zijn wat kleinschaliger.

Food truck festivals in België

Woon je in België? In België heb je Foodtruck Festival Barrio Cantina: op verschillende data in verschillende steden, o.a. in Oostende, Gent, Antwerpen, Brugge, Kortrijk en op de Gentse Feesten. Voor het Brussels Foodtruck festival is nog geen nieuwe datum bekend. Weet jij nog een leuk foodfestival in België? Laat het me weten!

Food truck festivals in Frankrijk

In Frankrijk hebben ze het International Street Food Festival. Voorheen was dit in september in Parijs en in oktober in Avignon. In Marseille waren de food trucks in 2013 al. Update volgt.

Food truck festivals in Italië

Ook in Italië vind je food truck festivals. Het Streeat Foodtruck Festival bijvoorbeeld in Sarzana bij La Spezia, in Padua en in Milaan. Eerder was dit festival al in Rome, Florence en Bologna. Update volgt.

Food truck festivals in Portugal

In Portugal was Street Food Fest in Figuiera da Foz, een badplaats niet ver van Coimbra. Update volgt.

Food truck festivals in Spanje

Bij foodtruckfestivals denk je misschien alleen aan ons eigen land, maar in het buitenland zijn ze ook! Wat langer geleden bezocht ik zelf een aantal food truck festivals in Spanje. Zo rond 2014 en 2015 werden dit soort festivals ook daar ineens hot. Ineens doken ze overal op! Caravanes cuina heten ze op z’n Catalaans.

Of ze allemaal anno 2024 nog bestaan weet ik niet, maar voorheen ontdekte ik (in persona en online) de volgende markten met food trucks en echte food festivals in Spanje, van Noord- tot Zuid-Spanje. Veel in Catalonië, maar ook elders in Spanje:

 • Happy Foodtrucks in Lloret de Mar
 • Food Truck Experience in Palafrugell
 • Nómada Market in Valencia
 • Dream Market in Mataró
 • Foodiefest in Villareal, bij Castellón
 • Contravan Street Food Festival in Valencia
 • Madreat Street Food Market in Madrid
 • Streetfood Festival in Jerez de la Frontera
 • Mahala Magical Experience in Getxo en Bizkaia (Baskenland)

In Barcelona kun je ze ook regelmatig tegenkomen. Voorheen stonden er food trucks op de Palo Alto Market, Downtown Market, Eat Street Festival bij Gloriès en op de Van Van Market, een mercat gastronomada, een gastronomische markt in Barcelona, bij de Montjuic.

Tijdens een blogtrip naar Catalonië (lees hier restauranttips in Catalonië) en de Costa Brava (lees m’n blogs over hotels aan de Costa Brava) ben ik er twee tegengekomen.
Eén in Palafrugell tijdens het festival Flors i Violes. Je ziet dit Catalaanse foodtruckfestival op de foto’s hieronder.

Sweet-Cakes-fetes-a-ma

Food Fun Truck Palafrugell

Coco Wilson Food Truck

Food Trucks Flors i Violes Palafrugell

Dolces tijdens Flors i violes in Palafrugell

Food Truck Experience tijdens Flors i Violes

Ook liep ik toevallig tegen een food truck festival in Lloret de Mar aan: Happy Food Trucks. Op de een of andere manier had ik geen foodfestival in Lloret verwacht, dat maakte het des te verrassender dat ik ineens allemaal caravans zag!

IMG_3816 Food Truck Festival Lloret 2015

IMG_3815 Creperia Maria caravana

IMG_3814 Dolces Sweets Food

IMG_3819 Food Truck Happy Lloret

IMG_3822 Les delicies de Mimi creperia

IMG_3826 Gastronomia Mexicana

IMG_3820 Dalis Food Truck Caravana

IMG_3817 Kaixito Streetfood Sapnje

IMG_3827 Bar Mutillu vermut cerveses pintxos tapes

IMG_3813 Les delicies Nil Colombian food

Happy-Food-Trucks-Lloret

Waar je ze in 2024 allemaal tegen kunt komen weet ik niet, maar wie weet wel op jouw vakantiebestemming! Vraag er eens naar bij de lokale tourist info!

Food truck festivals in Europa

Ook in Londen, Berlijn en Geneve vind je dergelijke festivals! Eigenlijk zou het handig zijn als er één site bestond die alle food truck festivals en  in Europa zou verzamelen. Ik heb hem nog niet gevonden. Weet jij zelf toevallig nog een leuk street food festival of ander leuk festival met rijdende keukens in Zuid-Europa? Laat het hieronder weten. Wie weet maak je er iemand blij mee. Want als je tijdens je vakantie of citytrip net in de buurt bent is het toch leuk om even een kijkje te nemen.

Hier sta ik samen met een Deense blogger bij de Food Truck Experience in Palafrugell, Catalonië.

Food-Truck-Palafrugell-blogtrip

Ga je liever gewoon in Nederland? Kijk dan hier voor de leukste food festivals in Nederland deze zomer! De foto hieronder (op het Lange Voorhout) en de kopfoto (aan de Hofvijver) maakte ik tijdens weer een ander festival in Den Haag, in september 2014.

Koffieprofs-Food-Truck-Den-Haag-Voorhout

In dit blog uit 2015 had ik de data van food truck festivals in april, mei, juni, juli, augustus en september in Nederland op een rijtje gezet én allemaal leuke food festivals in het buitenland voor je verzameld. Het artikel werd in 2015 veel gelezen, maar inmiddels was het tijd voor een update.

Hou jij van Food Truck Festivals? En heb je er al eens één in het buitenland bezocht? Waar? 

10 gedachten over “Food Truck Festivals in Europa”

 1. Goh ik had geen idee dat foodtrucks zo’n internationale trend zijn. Ik vind het wel leuk, lekker zomers doet me altijd denken aan vakantie in Curaçao. 

  1. Totdat ik ze aan de Costa Brava tegenkwam had ik er ook niet bij stilgestaan. Ik wist toen alleen maar van de festivals in Nederland. Maar het is ook in Spanje (en elders) heel populair dus. Had jij ze nou ook nog bezocht in Lloret?

 2. Leuk artikel!! Buiten Nederland is inderdaad ook nog vanalles te vinden. Zelf ben ik ook nog bij een soort overdekte food market geweest in Kopenhagen en in Portland (is wel weer een heel stuk verder) heb je ook onwijs veel foodtrucks!

 3. Afgelopen dagen was ik bij festival in Rotterdam. Was erg leuk en lekker. Ze hadden ook leuke muziek en activiteiten voor kids.

  Enige nadeel vond ik dat het allemaal met hekken omheind was. Dat hoeft van mij niet, maar kan wellicht niet anders vanwege de drank- en horecawet.

  Overigens kwam ik deze site tegen: toettoetfood.nl. Niet een overzicht van foodtruckfestivals, maar overzicht van te boeken foodtrucks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven