Herfst in Holland

Herfst in Holland

De herfst in Holland zit erop voor dit jaar, de meeste bomen zijn inmiddels kaal. Ja, die mooie kleurrijke oktobermaand waarin je zulke mooie herfstwandelingen kunt maken is voorbij, maar ik wilde toch nog even een paar op en top herfstfoto’s met je delen.

Herfst in Holland

Gele blaadjes in de lucht, bruine blaadjes op de stoep, roodgekleurde bladertapijten in het bos, en paddenstoelen en zwammen zoals ze alleen maar in sprookjes lijken te bestaan, rood met witte stippen… De kabouters zie je er nog net niet onder, maar je zou het bijna gaan geloven.

Herfstfoto’s

Ik heb geen dure spiegelreflex of andere supercamera waarmee ik op spinnenwebben en dauwdruppels kan inzoomen -dát zijn vaak de mooiste foto’s!- maar met een smartphone, een systeemcamera of een compact camera kan ook veel.

Herfst op de Veluwe

Hieronder een paar mooie oude herfstplaatjes die ik op de Veluwe maakte, toen we er in een weekend in een huisje zaten. De Veluwe is sowieso al een schitterend natuurgebied en in de herfst helemaal! Gekleurde blaadjes, paddenstoelen en prachtige natuur, ja, dat was fijn fotograferen.

herfstplaatje paddenstoel Bo in het bos detail paddenstoel Op een grote paddenstoel herfstblaadjes herfstbos Elvenbankjes De kinderen in het bos Mooiste herfstfoto Rood met witte stippen prachtige paddenstoel

Herfst in Holland

De meteorologische herfst is bijna afgelopen. Eind deze maand al. Op 1 december begint de meteorologische winter. Hoewel de astronomische herfst nog even doorloopt, is het mooiste eraf. Het is nu vooral kaal, nat, grauw en koud. Dus ik zeg alvast: dag herfst, tot volgend jaar!

Stiekem heb ik er wel een beetje moeite mee dat we nog heel wat natte en koude maanden te gaan hebben. Want zoals jullie inmiddels wel weten ben ik een echt zomermens. Ik hou zó van warm weer. Ik ben niet voor niks een blog over vooral warme en zuidelijke bestemmingen begonnen. 😉

En toch, zelfs nu de bomen kaal zijn kun je nog mooie foto’s maken. Als je een beetje op de lucht en het licht let…

Herfst blogs

Meer lezen over de herfst in Holland?

Herfst in het buitenland

Ook in het buitenland is de herfst een mooi jaargetijde. Wat dacht je van Portugal in de herfst? Meestal is het er nog heerlijk zonnig.

Wil je de herfst juist ontvluchten bekijk dan deze bestemmingen waar het lekker weer is voor een zonvakantie in oktober.

2 gedachten over “Herfst in Holland”

  1. Mooie herfst foto’s! Heerlijk hè om door de bladeren te stampen tijdens een herfstwandeling. Zodra de sneeuw valt is het ook betoverend in het bos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven