Herfst in Holland – dag, tot volgend jaar!

Herfst in Holland – dag, tot volgend jaar!

De meeste bomen zijn inmiddels kaal, de mooie kleurrijke oktobermaand is voorbij, maar ik wilde nog even een paar op en top herfstfoto’s met je delen.

Gele blaadjes in de lucht, bruine blaadjes op de stoep, roodgekleurde bladertapijten in het bos, en paddenstoelen en zwammen zoals ze alleen maar in sprookjes lijken te bestaan, rood met witte stippen… De kabouters zie je er nog net niet onder, maar je zou het bijna gaan geloven.

Ik heb geen dure spiegelreflex of andere supercamera waarmee ik op spinnenwebben en dauwdruppels kan inzoomen -dát zijn vaak de mooiste foto’s!- maar met een smartphone of een compact camera kan ook veel.

Hieronder een paar mooie oude herfstplaatjes die ik op de Veluwe maakte:

herfstplaatje paddenstoel Bo in het bos detail paddenstoel Op een grote paddenstoel herfstblaadjes herfstbos Elvenbankjes De kinderen in het bos Mooiste herfstfoto Rood met witte stippen prachtige paddenstoel

De meteorologische herfst is bijna afgelopen. Eind deze maand al. Op 1 december begint de meteorologische winter. Hoewel de astronomische herfst nog even doorloopt, is het mooiste eraf. Het is nu vooral kaal, nat, grauw en koud. Dus ik zeg alvast: dag herfst, tot volgend jaar!

Stiekem heb ik er wel een beetje moeite mee dat we nog heel wat natte en koude maanden te gaan hebben. Want zoals jullie inmiddels wel weten ben ik een echt zomermens. Ik hou zó van warm weer. Ik ben niet voor niks een blog over vooral warme en zuidelijke bestemmingen begonnen. 😉

En toch, zelfs nu de bomen kaal zijn kun je nog mooie foto’s maken. Als je een beetje op de lucht en het licht let… Afgelopen weekend maakte ik er een paar toen ik tijdens blue hour met de kinderen door het Haagse Zuiderpark fietste. De foto werd een beetje ‘spooky’ zelfs. Ik postte de foto op Facebook en instagram.

Lees ook: Last minute een huisje of hotel boeken in Nederland.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *