Ibiza in de winter: zon en rust

Ibiza in de winter: zon en rust

Vliegtuigladingen vol toeristen overstromen iedere zomer weer het zonovergoten Ibiza. Het Spaanse eiland is populair onder feestgangers en zonaanbidders, maar ook gezinnen, yogini’s en BN’ers komen er graag. Ibiza is een trendy strandbestemming en partywalhalla, maar tevens een toevluchtsoord voor levensgenieters, hippies, health freaks en rustzoekers.

Ibiza is een trendy strandbestemming en partywalhalla, maar tevens een toevluchtsoord voor levensgenieters, hippies, health freaks en rustzoekers.

Travel-, food- en lifestyle bloggers wijzen je waar je moet zijn. Allemaal doen ze een roadtripje en bijna allemaal laten ze dezelfde ‘geheime’ restaurantjes, hotspots en afgelegen cala’s zien.
Instagrammers staan in boho style op de hippiemarkt of in verleidelijke poses in bikini op een boot of rots. Fashion bloggers poseren in een perfecte outfit in de witte steegjes van Ibiza stad en natuurlijk gaat iedereen naar Es Vedra.

Geliefd en magisch eiland

Ja, Ibiza is nog altijd een geliefd en ‘magisch’ eiland. De massa kiest voor een hotel met zwembad aan zee of een appartementje te midden van het feestgedruis, maar ook steeds meer mensen zoeken hun heil in kleinschalige adresjes, zelf uitgezochte hotels, hostals of casas, fincas en agriturismo’s op Ibiza of luxe villa’s in het binnenland. Op Ibiza kun je het allemaal vinden.

Ibiza, het blijft een populair vakantie eiland!

Overtoerisme

Ondertussen ziet de lokale bevolking de jaarlijkse stroom bezoekers met lede ogen aan. Overtoerisme is ook hier een probleem. Op sommige plekken barst het eiland uit haar voegen. Vooral de drukte en de herrie van de ‘massatoeristen’ stoort de ibicencos. Maar het kan ook anders. Heel anders. Ik wilde wel eens weten hoe het er in de winter is, als het eiland ‘in ruste’ is.

Hoe is Ibiza in de winter?

ibiza-rustig

Ibiza in december

In december zag ik Ibiza van een hele andere kant. Een gemoedelijk Ibiza, een verstild en verlaten Ibiza. Een soms bijna uitgestorven Ibiza zelfs. Wat was dat heerlijk! Op vakantie naar Ibiza in de winter. Met 20 graden en volop zon! Wie had dat gedacht? En wat was het er mooi!

Ultiem genieten als je net uit het koude en natte Nederland komt!

In de winter naar Ibiza

Wil jij ook een keer in de winter naar Ibiza? Doe het! In december en januari is het rustig op Ibiza en in Ibiza-stad en ook leuk om juist dan te roadtrippen. Ibiza in de winter is totaal anders dan in de zomer, maar extra magisch. Lees maar verder. En bekijk de foto’s, die zeggen eigenlijk al genoeg. Dit wil jij deze winter ook!

Beleef de andere kant van Ibiza: Ibiza in de winter!

gay-straatje-ibiza-stad

Rust op Ibiza

Ik dwaal door verstilde straatjes met witgekalkte huizen. Door de Dalt Vila en Sa Penya, de mooiste wijken van Ibiza stad. Armoede en schoonheid gaan hier hand in hand. Was hangt te drogen, een kat schiet weg. Ik klim de berg op naar een uitzichtpunt en kijk uit over de haven. De zon schittert op de Middellandse Zee.

In mijn eentje wandel ik rond en maak foto na foto. Ik geniet intens van Ibiza in de winter.

middellandse-zee

Gelukkiger kun je me bijna niet maken.

ibiza-winter

Weinig toeristen

Waar het in de zomer dringen is in de smalle straatjes, is het in de wintermaanden heerlijk rustig. In de winter kom je geen hordes Nederlanders, Duitsers en Engelsen tegen op Ibiza, maar is de rust weergekeerd en is het eiland weer van de locals. Pas dan zie je de ware schoonheid van Eivissa.

oude-stad-eivissa-sa-penya

In de winter is de rust weergekeerd op Ibiza en is het eiland weer van de locals. Pas dan zie je de ware schoonheid van Eivissa.

dalt-vila-ibiza-stad

Extra genieten

Ik dwaal lekker rond en doe ondertussen een flinke dosis vitamine D op. Het is stil en verlaten in de Dalt Vila, de oude stad van Ibiza-stad, net als op de rest van het eiland. Veel hotels zijn gesloten en vrijwel niemand ligt op het strand, maar het frisse zeewater is helder als altijd en op de terrassen die wel open zijn wordt extra genoten.

mooi-steegje-ibiza-stad

Ibiza in de winter: elke zonnestraal, elk mooi wit straatje en elk uitzicht voelt als een cadeautje.

ibiza-stad-dalt-vila

Het eiland en het lokale leven ontdekken

De winter is een mooie tijd om het eiland te ontdekken, van de natuur te genieten en heerlijk door de witte straatjes van de historische stad te zwerven, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Ook is het hét moment om het lokale leven te ervaren en in stilte op de mooiste uitzichtpunten te staan!

zeewater-ibiza

In de winter kom je op Ibiza echt tot rust!

es-vedra-ibiza

Weinig toeristen, wel locals

Die rust en dat verlatene op sommige plekken vond ik juist mooi! Mystiek zelfs bijna.

kerstvakantie-ibiza

Met de winterzon erbij was het echt schitterend in en om Ibiza stad (zoals hierboven tijdens een wandeling van Figueretas terug naar de Dalt Vila), maar ook rond zonsondergang, toen de volle maan tegelijkertijd opkwam:

sa-penya-ibiza

En ook op de berg bij Santa Eulalia: de Puig de Missa. Dat vredige. Dat verstilde. Die serene sfeer. Prachtig!

santa-eulalia-winter

Hippies en hipsters, bohemiens en BN’ers

Naast de hippies en de hipsters, de bohemiens en de BN’ers, de stappers en de zonliefhebbers, de yogafreaks en de gezinnen met kinderen die Ibiza graag bezoeken, is Ibiza dus ook zeer geschikt voor rustzoekers, zo lang je maar buiten het seizoen gaat.

Ibiza is ook voor rustzoekers!

ibiza-stad-december

Ibiza zonder toeristen

Wil je Ibiza dus eens ervaren zonder massa’s toeristen dan is dit seizoen de ideale tijd. Juist nu waardeer je alles extra. Ik vond het juist een ontzettend mooie periode om Ibiza (en Formentera!) te verkennen.

formentera

Ook in de winter word je betoverd door het turquoise zeewater, door bloemen in bloei en grote cactussen.

natuur-ibiza

En wat zijn de bomen op de bergen mooi groen!

uitzicht-ibiza-stad

Terug naar Ibiza

Ruim 28 jaar geleden was ik voor het eerst op Ibiza. Op mijn zeventiende. Nu, bijna 3 decennia later, ging ik terug, met een vriendin. Niet om op het strand te liggen en te stappen, en ook niet op persreis, zoals ik het afgelopen jaar veel deed (bekijk het reisoverzicht van 2017 maar), maar even echt vakantie, het lokale leven ervaren, er Oud en Nieuw te vieren en dingen zíen.

We hadden het al maanden van te voren geboekt (over hoe je een vakantie naar Ibiza goedkoop kunt houden zal ik nog een keer apart bloggen) en gingen vooral voor Eivissa, Ibiza-stad.

haven-ibiza-eivissa

De sfeer op winters Ibiza

Ik wilde gewoon weten hoe het in deze periode zou zijn op Ibiza, júist in de winter. Gewoon genieten van iets hogere temperaturen dan bij ons, de sfeer proeven in december en even in een andere omgeving zijn dan in het grauwe Nederland waar ik de laatste tijd weer zo vaak was natgeregend op de fiets. Op Ibiza kon het uiteraard ook een keer regenen, maar nooit zo veel als bij ons.

En dus boekte ik een vlucht en accommodatie in het oude deel van Ibiza Stad. Los, maar een pakketje kan ook: vakantie Ibiza boeken. Je zit dan meestal in Figueretas.

ibiza-sunset-winter

Mild en lenteachtig

Nou, daar kregen we geen spijt van, want wat was het heerlijk! ’s Avonds was het wel fris, maar overdag was het zo zacht! Echt mild en lenteachtig. En alle dagen droog! Het was zo heerlijk om de natte en koude Nederlandse winter even te ontvluchten! Ineens zag het leven er heel anders uit. Ik kreeg weer energie en voelde me weer leven!

Wuivende palmbomen, zand onder mijn voeten en de schittering van de zon op de zee…

weer-ibiza-december-januari

Wat te zien en te doen op Ibiza?

Uiteraard is er ook in de winter vanalles te zien op Ibiza. Niet alleen Ibiza stad (waar vooral de Dalt Vila en Sa Penya een must see zijn), maar ook andere plaatsen en leuke dorpjes in het binnenland, mooie stranden en afgelegen baaitjes en de beroemde rots Es Vedra.

balearen-december

Of ga wandelen op het schitterende buureiland Formentera. In aparte blogs zal ik hier nog aandacht aan besteden. Update: lees nu de blog over het mooie eiland Formentera!

ibiza-zonnig-winter

Wat je moet weten als je in de winter naar Ibiza gaat:

Mocht je ook in de winter naar Ibiza willen gaan dan is het -om teleurstellingen te voorkomen- wel handig een paar dingen te weten.

winter-ibiza-stad

Het beste seizoen op Ibiza

Het seizoen op Ibiza loopt van april t/m oktober, en dat merk je. Veel hotels, restaurants, terrassen, clubs en winkels zijn in de wintermaanden dicht, maar niet allemaal! Hieronder vertel ik er meer over.

ibiza-stad-winter

Restaurants op Ibiza in de winter

Op de berg in de oude stad van Eivissa, de schitterende Dalt Vila, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, is qua horeca in de winter wel vrijwel alles gesloten. Maar in de omringende straten kun je wel terecht.

Op Plaça del Parc (Plaza del Parque) is alles open (op de foto hieronder zie je Born, een tentje waar je iets kunt drinken of een bocadillo kunt eten) en ook het straatje Carrer des Calo d’en Reial was eind december levendig. In dat straatje zitten een paar hippe eettenten.

terras-ibiza-stad-winter

Ook in Santa Eulalia was veel dicht, maar een tapa’tje vind je altijd wel.

tapas-santa-eulalia-ibiza

Strandtenten op Ibiza in de winter

De meeste strandtenten zijn in de winter gesloten, ook rond kerst en oud en nieuw. De hippe beach clubs en leuke chiringuito’s gaan bijna allemaal pas in april weer open. Ook op Formentera zijn ze in de winter dicht.

winterzonvakantie-ibiza

zon-ibiza-winter

Bars en terrassen in het oude deel van Ibiza stad

Bars en terrassen zijn altijd wel open, maar wel een stuk minder dan in de zomermaanden. Dit geldt zeker voor de restaurants in de Dalt Vila (echt op de ‘berg’ zeg maar), maar ook voor de barretjes aan de promenade en de haven van Ibiza stad (hieronder).

ibiza-stad-januari

Bij Platja de Ses Figueretes (Playa Figueretas), het strand van Ibiza stad, waren wel enkele terrassen open:

playa-figueretas-januari

Terrassen op Plaça del Parc

In de straten die aan de Plaça del Parc (Plaza del Parque) grenzen was echter genoeg open! Op het plein zelf zaten de terrassen gewoon elke dag vol met mensen (locals en toeristen). Lekker in het zonnetje of onder de warmtelampen, met koffie, een ontbijtje of tapas.

terras-ibiza-stad-januari

Zoek je dus de gezelligheid dan moet je bij de terrassen op Plaza del Parque zijn.

cafe-madagascar-ibiza

Discotheken en uitgaansgelegenheden: party’en in de winter?

Om te clubben moet je niet in december of januari komen. Populaire clubs en discotheken als de Pacha, Ushuaïa en Amnesia waren allemaal dicht. Een paar jaar geleden was er in Pacha wel een feest met New Years Eve, maar dit jaar niet. De meeste danstempels zijn slechts geopend van april t/m oktober. In oktober hebben de bekende discotheken op Ibiza allemaal hun closing parties.

pacha-ibiza-winter

DC10 in Playa d’en Bossa was op 1 januari wel open. Dus niet met New Years Eve, maar de dag erna:

ibiza-party-2018

Hippiemarkten in de winter

De beroemde hippiemarkten van Ibiza (Las Dalias en Punta Arabí) worden het meest bezocht in de zomermaanden. Hippy market Punta Arabí is helaas alleen van april t/m oktober open (4 april 2018 weer voor het eerst), maar Las Dalias is in de winter wel gewoon open, op zaterdagen. De openingstijden zie je hier: horario Las Dalias.

Vlooienmarkten gaan in de winter ook gewoon door. Sant Jordi Flea Market op zaterdag en Cala Llenya op zondag.

ibiza-stad-auto

Winkels in Ibiza-stad in de winter

Winkels in het oude gedeelte en de toeristencentra zijn ook deels gesloten, maar in het modernere deel van Ibiza stad zijn de ketens gewoon open en kun je in de grotere winkelstraten in januari de Rebajas (uitverkoop) nog in duiken. Begin januari gold bijna overal 50% korting! Inmiddels waarschijnlijk nog meer!

huizen-ibiza-stad

Vervoer op Ibiza in de winter

Ook in de winter is er gewoon openbaar vervoer op Ibiza. De airportbus naar Ibiza stad (bus 10) gaat ieder half uur en stopt op verschillende plekken in het centrum. Dit kost 3,50. In de zomer gaat hij vaker. Ook is er een airportbus naar San Antonio (bus 9) en naar Santa Eulalia en Es Canar (bus 24). Daarnaast gaan er bussen tussen de grotere plaatsen. Je kunt dit checken op de site Ibiza bus. Duur is het niet.

Er rijden geen treinen op Ibiza.

ibiza-haven-winter

Wel kun je in de zomermaanden boottochtjes maken of met de boot naar Formentera. Dit laatste kan ook gewoon in de winter. Ferryboten gaan dagelijks, meerdere keren per dag. Prijzen en tijden vind je op de site van .

ibiza-december

Ze vertrekken vanaf de kade waarvandaan ik deze foto nam:

puerto-ibiza-winter

Auto huren op Ibiza

Een auto huren op Ibiza kan ook, meteen vanaf de luchthaven of vanaf een andere gewenste locatie. Een betrouwbare autoverhuurmaatschappij is Sunnycars, maar zie ook: Auto huren IBIZA. Prijzen van autohuur op Ibiza vergelijken kan via Easyterra:

essence-ibiza

Hotels en appartementen in de winter op Ibiza

In de badplaatsen, bijvoorbeeld in Santa Eulalia (hieronder), zijn de meeste hotels dicht en lijken sommige delen wat uitgestorven. Tja, ook dat is Ibiza in de winter.

Ook aan het strand van Figueretas is niet alles open. Mooie plekjes zie ik wel:

nautico-ebeso

Maar in Ibiza stad zelf en ook elders zijn nog genoeg hotels, pensions en appartementen die wel open zijn. Hieronder zie je een paar suggesties.

winterzon-ibiza

In de winter op vakantie naar Ibiza, waar boeken?

Oké, je wil in de winter naar Ibiza. Wat en waar boek je?

In de oude stad aan de haven verblijven

In Ibiza stad is het kleinschalige 105 suites een absolute aanrader! Ideaal als je alleen of met z’n tweeën bent. Het is een supercentraal gelegen en stijlvol ingericht appartement met frontaal uitzicht op de haven. Direct aan de leuke witte straatjes. In de zomer zit je meteen bij de leuke barretjes, in de winter is het er heerlijk rustig! Je ziet het hier vanaf het water; het ligt daar waar je een groepje palmbomen ziet.

vakantie-ibiza-december

Dit is het uitzicht:

105-suites-ibiza

Bij Playa Figueretas verblijven

Iets verder bij het oude centrum vandaan (maar nog wel op loopafstand) aan het strand van Ibiza stad verblijven kan ook. Bijvoorbeeld in adult only hotel THB Los Molinos bij Playa Figueretas. Figueretas is ook inclusief vlucht te boeken via TUI en de Vakantiediscounter. Ik ben hier even binnen geweest en het zag er -vooral qua ligging- goed uit. Alleen het zwembad was nu niet open.

Zoek zelf een hotel of appartement in Ibiza stad via Booking.com.

Wij hebben er niet voor gekozen omdat we echt in de oude stad wilden zitten en voor een iets ‘lokalere’ ervaring gingen, maar voor wat ze bieden is het (in het laagseizoen) niet duur.

playa-figueretas-winter

Met kinderen naar Ibiza

Met kinderen is het natuurlijk ook super om naar Ibiza te gaan. Qua accommodatie is de keuze in de winter een stuk beperkter, maar als je goed zoekt kun je wel wat vinden. Wel zou ik dan kiezen voor een accommodatie bij het strand van Ibiza-stad: Figueretas (op de foto’s hierboven en onder). Of in een badplaats als Santa Eulalia.

strand-ibiza-stad

Zelfs in de winter speelden kinderen gewoon op het strand en in het water. Ook ik waagde me met mijn voeten in zee.

Mijn ‘nieuwjaarsduik’…

nieuwjaarsduik-ibiza

Strandweer Ibiza winter?

Reis je met nog echt kleine kinderen dan is het wel fijn als het ietsje warmer is. Echt strandweer is natuurlijk het fijnst. Ook oudere kinderen nemen meestal graag een duik in het zwembad, dus dan is het wel zo leuk als dat ook allemaal open is. Check dat dus even voordat je boekt!

In herfst, winter of voorjaar naar Ibiza kan, maar het meeste aanbod vind je in de zomermaanden. Vooral van april tot en met oktober is er veel aanbod voor wie op vakantie naar Ibiza wil:

zeewater-ibiza-winter

Ibiza in de meivakantie of de zomervakantie

In de meivakantie kan het al heel lekker zijn op Ibiza! Wil je echter garantie op mooi weer, ga dan in de zomer.

Tip: boek nu alvast voor de zomer; Ibiza is altijd best snel volgeboekt!

Heb je dit jaar vroeg zomervakantie, ga dan meteen, dat is stukken voordeliger dan 2 of 3 weken weken later. Kijk maar eens naar de prijzen van de Vakantiediscounter. Van april t/m oktober kun je ook met Eliza was here naar Ibiza.

ibiza-night-winter

Ibiza in kerstsfeer:

Placa-de-la-vila-ibiza

In de kerstvakantie naar Ibiza

Wil je in de kerstvakantie naar Ibiza? Momenteel hebben de meeste touroperators nog geen prijzen voor pakketreizen online staan, maar kijk in februari of maart nog eens. Wellicht dat je het dan al wel kunt boeken!

Wil je nu al zekerheid wat de overnachtingen betreft? Losse hotels of appartementen kun je via Booking.com regelen. Let op: voor de nacht van 31 december op 1 januari gaat het wel vaak heel snel! Hopelijk vind je nog iets!

zonsondergang-ibiza-stad

volle-maan-ibiza

Ben je in de winter op Ibiza? Dan heb je de mooie uitzichtpunten voor jezelf!

mooi-uitzichtpunt-ibiza

Losse vlucht naar Ibiza

Ook losse vluchten zijn nog niet allemaal te boeken, maar bij Transavia al wel. Kun je niet wachten en wil je meteen een vakantie naar Ibiza boeken, voor binnenkort al? Dat kan. Een vlucht vanaf Eindhoven kost met Transavia momenteel maar 25 euro! Voor 50 euro retour kun jij dus een paar dagen op Ibiza zijn! Vanaf Rotterdam kan het vanaf 35 euro enkele reis. Begin maart ook nog. Eind april, begin mei is het weer duurder ivm de meivakantie, maar kun je in juni doordeweeks een paar dagen weg, dan vlieg je ook nog vanaf 35 euro! Kijk eventueel ook naar andere airlines via Skyscanner.

vliegen-ibiza

Een paar dagen of een paar weken naar Ibiza

Hier vind je mooie aanbiedingen naar Ibiza voor januari, maar ook in andere maanden. Zelf boekte ik het los, maar pakketjes zijn qua prijs soms ook interessant!

Kijk ook eens naar het aanbod van Eliza was here in de zomerperiode, of check hun aanbod naar andere fijne bestemmingen.

Formentera-winter

Affiliate links

De linkjes hierboven zijn affiliatelinks. Affiliatelinks zijn linkjes die ik soms in blogs plaats, zoals ook in de blog: Vliegvakantie Zuid-Europa. Als jij via zo’n linkje een reis boekt, ontvang ik een paar procent commissie. Jij betaalt echter geen cent meer dan als je rechtstreeks bij de betreffende reisorganisatie boekt! Fijn dus als je via mijn blog boekt nadat je al deze informatie hebt gelezen. Blogs schrijven zoals deze (met zoveel beeld ook nog) kost immers heel veel tijd.

Tip: iets boeken of kopen via linkjes of banners op mijn blog (bijvoorbeeld van Booking, Eliza was here of Bol.com) kan ook altijd. Ik ben er altijd superblij mee als je dat doet!

citroenen-ibiza

Wat je je misschien nog afvraagt over Ibiza in de winter…

Moet ik m’n winterjas mee naar Ibiza?

Misschien vraag je je af of je je winterjas mee moet nemen naar Ibiza. Dat hangt van jou af. Het kan als je vertrekt of terugkomt in Nederland zo koud zijn dat je ‘m sowieso mee wil. Dat is geen overbodige luxe. Ter plekke kan een winterjas in december, januari of februari namelijk zeker ook fijn zijn. Met name ’s avonds is een zomerjas echt te koud. Een lekker ‘tussenjack’ kan wel.

ibiza-rust

Neem ook zeker een warme sjaal mee. Overdag kun je soms zonder jas en zelfs wel eens in een T-shirt, maar een sjaal en vest heb je zeker nodig.

zonsondergang-uitzichtpunt-ibiza

Slippers en bikini mee in de winter?

Ik had voor de zekerheid slippers bij me, maar die heb ik niet aangehad. Ook voor jurkjes en blote benen is het in de winter toch meestal echt wel te fris. En toch, op een terrasje in de zon kan het soms wel even. Ik heb zelfs met blote voeten in zee gestaan.

M’n bikini heb ik niet aan gehad. Verblijf je echter in een hotel met (binnen)zwembad dan neem je ‘m natuurlijk wel mee. En vergeet je zonnebril niet!

weer-januari-ibiza

rust-op-ibiza

Ibiza in de winter: daar krijg je energie van!

winterzon-spanje

Fijne winterbreak

Hoe dan ook, ik vond Ibiza echt een superfijne winterbreak. Niet voor wie gegarandeerd 25 graden en geen regen wil, maar wel voor wie het eiland eens heel anders dan anders wil zien, en het op een hele andere manier wil ervaren. Met een beetje geluk heb je alsnog heerlijk veel zon en geniet je intens! Dan is het er goddelijk!

ibiza-winter-voorjaar

Een wintervakantie met een lente-gevoel.

blog ibiza winter

Ibiza in de kerstvakantie of voorjaarsvakantie

Overweeg je in december of januari naar Ibiza te gaan, in de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie of misschien lekker tussendoor een keer in februari, maart of april? Doe het gewoon eens! Ik heb je nu hopelijk wel kunnen overtuigen Ibiza in de winter te bezoeken. Als je de kans hebt buiten de schoolvakanties weg te gaan dan is het qua prijs extra aantrekkelijk.

Ibiza bleek een heerlijke winterbreak!

ibiza-stad-eivissa

Mediterrane stad

Deze foto hierboven maakte ik vlak voor de landing op de luchthaven van Ibiza. Zoals je ziet is Eivissa (Ibiza stad) een heerlijke mediterrane stad. Het heeft veel mooie witte straatjes in het historische stadsdeel, maar ook grotere (minder mooie) straten in het modernere deel en oude straatjes als deze:

oud-straatje-ibiza-stad

plein-ibiza-stad

oude-stadsmuur-ibiza-stad

Tip: Ibiza stad is ook een aanrader voor een korte citytrip!

ibiza-vanuit-de-lucht

De andere Balearen:

Wat we allemaal gedaan en gezien hebben en wat je zeker niet mag missen, volgt in aparte blogs. Ook Formentera! Wel kun je alvast over één van de andere Balearen lezen: Mallorca. Daar was ik vorig jaar in april toen het er ook heerlijk weer was:

wandelen-ibiza-formentera

Meer Spanje:

mooi-weer-ibiza-januari

Nog meer zonnige bestemmingen:

23 gedachten over “Ibiza in de winter: zon en rust”

 1. Die zon was je zo gegund Denise, fijn dat je er zo van hebt kunnen genieten. Ik moet zeggen dat ik het echt een verrassing vind, zo mooi. Je hebt me meteen inspiratie gegeven voor een toekomstige kerstvakantie, hoewel er ik het liefst kies voor een bestemming met net iets warmere temperaturen en iets meer zonzekerheid. Maar dit is zeker de gok waard, lekker als een local door die stad dwalen…ik zie het al voor me!

 2. Ik krijg direct zin in een zonnige vakantie. 
  Nog steeds prima zonnig weer, niet te druk. Het is dat ik hier mijn verplichtingen heb, anders zou ik wel weten waar ik zou gaan overwinteren 🙂 

 3. Ooh wat lekker om er even tussenuit te gaan in de winter. Ibiza lijkt mij een heerlijke plek om er dan ook even tussenuit te gaan. Wel lijkt mij minder om te gaan als het zo stil is. Heb toch iets meer leven om mij heen nodig haha. Maar dat is ik denk ik. Verder zeer uitgebreide blog. 

 4. Ik had eigenlijk niet verwacht dat Ibiza zo mooi zou zijn als op jouw foto’s. En wat een heerlijke tijd om dit eiland te bezoeken! Minder toeristen is toch altijd wel echt een cadeautje. Jammer dat je je slippers niet hebt kunnen dragen, maar heerlijk zo’n winterzonnetje!

 5. Een vliegticket voor € 25 is wel erg aantrekkelijk 😉 Ibiza in het hoogseizoen zou niet echt mijn ding zijn, maar té rustig hoeft ook niet. Een klein beetje bedrijvigheid vind ik wel prettig. Wel een heerlijke bestemming zo met de feestdagen.

 6. Fijne foto’s Denise! Je zou misschien niet snel aan de Balearen denken als winterbestemming, maar zo te zien heb je er optimaal genoten 🙂 Leuk trouwens dat je Fleur daar nog bent tegengekomen, wat is het toch een kleine wereld!

 7. Mooie foto’s! Ik heb er eigenlijk nooit eerder bij stil gestaan dat dit ook een prima winterbestemming is. Zoals je het beschrijft, heerlijk! Met zon op terrasjes zitten en de natuur ontdekken…

 8. Dat ziet er mooi uit! Fijn dat het niet zo druk is in de winter – dan wordt het meteen een stukje betaalbaarder. 

  Mooie plek voor een nieuwjaarsduik 😉

 9. Wat een fijne combinatie, zon op Ibiza en weinig toeristen. Ik kan me zo voorstellen dat het lastig is om strandtenten en restaurants te vinden zijn die geopend zijn in de winter, maar ik zou me hier goed kunnen vermaken.

 10. Ibiza gaat in mijn ogen gepaard met veel toeristen en drukte. In de winterperiode naar Ibiza is dus een goede combinatie van zon en weinig toeristen, je hebt een mooie reis gehad!

 11. Ik had toch een heel ander beeld bij Ibiza: druk, druk en nog eens druk. Als ik ooit naar Ibiza zou gaan dan kies ik ook voor de winterperiode. Lekker rustig en een aangename temperatuur.

 12. Wat fijn om in de winter op Ibiza te zijn, zeker als je de berichten van de kou en nattigheid in Nederland hoort. Wij waren vorig jaar in november op Mallorca en dat beviel ons ook al ontzettend goed. Je artikel maakt me ook nieuwsgierig naar Ibiza! In de zomer hoeft het van mij niet zo, maar het beeld dat jij schetst, bevalt me prima!

 13. Ik wist niet dat Ibiza in december en januari zo’n heerlijke temperatuur heeft! Het eiland ziet er ook onwijs fijn uit, wat een mooie, knusse straatjes en fijne vergezichten! Het is dat ik volgende maand naar Lissabon ga, anders had ik nu direct een tripje naar Ibiza geboekt! Hoe was het om er Oud&Nieuw te vieren?

 14. Nou zo lijkt Ibiza toch ook nog wel iets voor mij te zijn 😉 Ibiza zonder toeristen met locals en een lekker temperatuurtje. Ga ik dan toch eens onthouden als ik in de winter de regen en storm weer eens beu ben.

  1. He Corina,

   Ik wens jullie echt heel veel plezier in de zelfgebouwde camper op het fantastische eiland ibiza.

   neem de laatste boot om 22 uur vanuit Barcelona en neem lekker een 2 persoons hut anders moet je in een akelige stoel slapen.

   Wij verhuren vw transporter busjes / campers op ibiza dus misschien komen we elkaar nog tegen.

   Veel plezier nogmaals.

   Rent a Camper Ibiza

 15. Hoi Denise, wat een leuke blog! En wat een mooie foto’s. Ik zit er ook aan te denken om een last minute Ibiza te boeken maar twijfelde heel erg qua periode. Denk dat ik de gok ga wagen 🙂 Dankje voor je leuke blog.

  Groet,
  Julia

  1. Ja, doe het! Het is echt best vaak mooi in de winter, ik hou het al een tijdje in de gaten. Met een zonnetje erbij voelt het als snel bijna zomers aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven