Jaaroverzicht 2017: 15 trips, 7x Zuid-Europa

Jaaroverzicht 2017: 15 trips, 7x Zuid-Europa

Welke blog werd het meest gelezen? Wat waren de mooiste (pers)reizen, de meest bijzondere plekken en de hoogtepunten van 2017? Wat ging goed en wat ging mis en wat gebeurde er nog meer, ook privé? Waar werd ik blij van, wat komt er nog aan en welke tips heb ik nog voor jou? Je leest het hier.

Reisplannen

Qua reisplannen begon het jaar volkomen blanco. Er stond nog geen enkele reis gepland, alles lag nog open. Toch vertrok ik een week later al voor een korte reis naar Azië! Zo snel kan het gaan.

Bangkok-banglampoo

Zuid-Europa

Vele trips naar mooie bestemmingen in Zuid-Europa volgden, de meeste in opdracht, maar enkele ook op eigen initiatief.

Hieronder lees je waar ik zoal was.

dubai

Flitsbezoek Dubai en Bangkok

In januari bracht ik een flitsbezoek aan Dubai en Bangkok. Ik maakte een korte nachtvlucht naar Dubai, ontdekte Dubai in 1 dag (die blog heb je nog tegoed), vloog wederom met een korte nachtvlucht door naar Bangkok en wandelde vervolgens daar ook nog 3 dagen rond. Vermoeiend? Ja. Maar wat kreeg ik hier een energie van! Het was zó goed om terug te zijn in ‘mijn’ Bangkok! Voor Flair schreef ik er dit over.

In het ziekenhuis in Thailand

Waar ik nog níet over schreef was dat ik in die 3 dagen Thailand ook nog in het ziekenhuis belandde, notabene op vrijdag de dertiende. Ik weet nog steeds niet of ik het nou nog eens moet vertellen. Eigenlijk wil ik het het liefst vergeten… maar wellicht waag ik me er in januari toch aan, al was het alleen maar om je te waarschuwen.

fietsen-mallorca

Wandelen op Mallorca

Begin april werd ik uitgenodigd voor een wandelevenement op Mallorca. Het was een reis voor zowel journalisten als bloggers. Behalve wandelen deden we ook een flinke fietstocht (hierboven zie je een deel van onze groep) en bezochten we mooie plaatsjes. Mallorca is zoveel meer dan wat je denkt dat het is. Je kunt erover lezen in de blog over Mallorca.

Noord-Portugal ontdekken

Eind april ontdekte ik tijdens een persreis het mooie noorden van Portugal inclusief het leuke Porto. Bijna zag ik deze persreis in het water vallen omdat de vader van mijn kinderen buiten de omgangsregeling om en wetende van mijn persreis naar Frankrijk vertrok, maar gelukkig hebben mijn moeder en haar man (die niet eens in Den Haag wonen) me uit de brand geholpen.

station-porto

Gestrest op reis gaan

Nog nooit ben ik in zo’n erge stresstoestand op reis gegaan. Er speelden ook andere dingen en er moest zoveel geregeld worden! Ik sliep die nacht slechts enkele uurtjes op Schiphol en begon volledig uitgeteld aan het intensieve programma.

Gelukkig geeft reizen me enorm veel energie en had ik gezellige medereizigers (altijd leuk als dat klikt!), dus ook dat heb ik weer overleefd. Sterker nog, ik ben uiteraard superblij dat ik dit soort dingen mee mag maken. Ik schreef al over de bezienswaardigheden in Porto en in Vilanova de Gaia. Ook kon je al lezen over een gaaf rooftop terras! Over de stadjes Braga en Guimaraes zul je later dit jaar nog lezen.

strand-sicilie

Roadtrip noordwest Sicilië

In mei bezocht ik het gave Palermo en maakte ik (als bijrijder) een korte roadtrip in het noordwesten van Sicilië. Ik heb nog lang niet over alles wat we gezien hebben geblogd, maar één van de mooiste trajecten was de route langs de kust bij San Vito lo Capo. Sicilië voelde als thuiskomen. Ik hou van dit soort eilanden!

camping-zwembad-frejus

Zuid-Frankrijk

Begin juni ging ik op uitnodiging van Yelloh! Village camping Domaine du Colombier naar de Côte d’Azur. Ik verbleef in het Village Africain op Club Colombier in Fréjus, ontdekte het stadje zelf, maar ook het boven verwachting best heel leuke Saint-Tropez (zolang je de kleine straatjes in duikt, de markt bezoekt of de verborgen strandjes achter de jachthaven ontdekt).

zonsondergang-kos

Yoga eiland Kos

Nog diezelfde maand vloog ik alweer naar Zuid-Europa. Naar het Griekse eiland Kos! Kos is een populair vakantie eiland, vooral bij zon- en strandliefhebbers, bij gezinnen en stellen, maar ook bij party animals. Ik ging er echter naartoe voor een wandel- en yogavakantie. Ik was uitgenodigd om het te komen ervaren en genoot van de hoge temperaturen (wat was het heeeeeerlijk warm!), de sfeer en de plek. Je leest er meer over in de blog Yoga reis op Kos.

natuur-Lanzarote

Schitterend Lanzarote

In september was ik zeer onder de indruk van het Canarische eiland Lanzarote. Eerlijk gezegd wist ik nooit dat hier zoveel te zien was. Zowel de natuurpracht als alles van Cesar Manrique, ik vond het erg mooi! Ook hier ben ik nog lang niet over uitgeblogd.

Hoe doe je dat met de kinderen als je op reis gaat?

Misschien vraag je je af hoe ik het voorelkaar krijg om als single moeder zo vaak weg te gaan. Nou, dat is simpel. Ik kan eigenlijk alleen ja zeggen tegen reizen die precies in de week vallen waarin de kinderen bij hun vader zijn, om de week. En dat is dan niet eens de hele week, maar van woensdag t/m zondag. Het zijn dus altijd maar korte trips en het moet maar net passen.

Leuke trips met de kinderen

Tegelijkertijd hoor ik je al denken: ‘En de reizen met de kinderen dan?’ Die waren er uiteraard ook. Het was voor het eerst in 10 jaar dat ik niet met de kinderen op vliegvakantie ging. En ja, dat deed een beetje pijn. Ik zet daar altijd alles voor opzij en zo’n weekje met z’n drietjes naar een mooie plek (en toen het nog kon met hun vader erbij, altijd langer) was altijd hét hoogtepunt van het jaar. Omdat mijn zoon helaas niet meer durft te vliegen moest het even anders. Maar uiteindelijk heb ik superleuke dingen met ze gedaan.

strandhuisje-kinderen

Strandhuisje, tipi, Parijs en meer

In de meivakantie verbleven we voor het eerst een midweek in een strandhuisje en dat was een groot succes. Samen met de kinderen heb ik er enorm van genoten.

In de zomer werd het een midweek in een wigwam (het was wel een beetje een wigwammenkamp, maar toch heel leuk!) én sliepen we wederom in het leuke strandhuisje. Een midweek was nog net betaalbaar!

Toen de kinderen rond Prinsjesdag 2 dagen buiten de vakanties om vrij waren ben ik nog met ze naar Parijs gegaan. Een tripje met de trein naar Parijs, waar we natuurlijk de Eiffeltoren bezochten en daarnaast nog meer!

Ook schreef ik over Leuke dagjes weg met kinderen. In 2018 zul je nog meer tips met kids lezen. Ook zónder de kinderen, want ze zijn nou eenmaal niet altijd bij mij.

Bijzondere overnachtingen in Nederland

Naast bovenstaande overnachtingen met de kinderen in de beach huisjes en de tipi sliep ik nog een nacht in een superleuke B&B in Zandvoort en een nacht in het Nhow in Rotterdam, aan de Maas.

Koffie & Culinair

Verder stonden de laatste maanden van het jaar traditioneel minder in het teken van reizen en meer in het teken van food. Ook dat is een onderdeel van mijn blog. Ik deed een food tour in Den Haag, een koffietour in Haarlem, had een diner van het Grieks Verkeersbureau in een Grieks restaurant in Zandvoort ter promotie van het minder bekende Griekse eiland Alonisoss, en een diner van het Italiaans Verkeersbureau in het Hilton in Amsterdam ter promotie van het Italiaanse Sardinië.  Allemaal leuk natuurlijk! Tegelijkertijd is het ook gewoon werk.

Een aaneenschakeling van mooie reizen en leuke uitjes

Een druk leven

Als je dit leest lijkt het alsof mijn leven een aaneenschakeling van mooie reizen en leuke uitjes is, maar dat is het niet. De rest van het leven is er uiteraard ook nog. Het dagelijks leven met de kinderen wat ontzettend druk is. Familie. Vrienden. Huishouden. Boodschappen. Administratie. Alles. En vooral ook het werk aan de blog dat je niet ziet.

Hoeveel werk een blog is

Ik maak lange dagen en een goed blog schrijven kost veel meer tijd dan je misschien denkt. Mijn grootste struikelblok is weliswaar mijn perfectionisme en alles altijd heel uitgebreid willen doen, ook al wil ik dat niet eens, maar goed bloggen is meer dan alleen wat regels typen, hup wat foto’s erbij en klaar.

Het vergt voorbereiding, keuzes maken, research doen, SEO-gericht schrijven, affiliate links zoeken en plaatsen, foto’s uitzoeken, foto’s bewerken, foto’s namen geven, zorgen dat je groene bolletjes scoort in WordPress, je blog op social media delen, in forums promoten, opdrachtgevers mailen, hopen dat lezers (en opdrachtgevers) je blog delen, dat ze reageren, en dan zelf weer op social media reageren, etc. En dan heb ik het nog niet eens over acquisitie, over tig mails doorspitten en over de btw. En over contacten tussen bloggers onderling.

Pers- en bloggerevents

Verder was ik in januari uiteraard weer op de vakdag van de Vakantiebeurs en bij de Mediaworkshop reizen, in maart op het Storymakers event, in april op het European Citybreaks Press Event en in het najaar op de Travelpressentation. Daarnaast deed ik een workshop en seminar over Google Analytics.

Hoe mijn reisblog met 300% groeide

Follow my footprints is enorm gegroeid: van 10.000 unieke bezoekers in februari naar meer dan 20.000 in juni en maar liefst 33.686 en 32.429 unieke bezoekers in juli en augustus. Een groei van 300%, ook ten opzichte van het jaar ervoor!

Meest gelezen blog

Ook schreef ik in mijn overzicht van september al welke blogs goed gelezen werden dit jaar. Bovenaan staat nog steeds De mooiste stranden van Sardinië, op de voet gevolgd door De vijf dorpen van de Cinque Terre. Ook de bestgelezen blogs van 2016 doen het nog steeds goed.

De bestgelezen blog die ik in 2017 schreef!

Van de blogs die ik in 2017 schreef werd 20x strandvakantie op maximaal 3 uur vliegen het meest gelezen. Gevolgd door Wandelen in de Cinque Terre en Reisgids Porto.

Mooiste plekken van 2017

 • De mooiste Zuid-Europese steden die ik dit jaar bezocht waren Porto en Palermo. Een andere leuke (kleinere) stad was Guimaraes in Noord-Portugal waar je in 2018 nog over zult lezen.
 • Sicilië, Mallorca en Lanzarote waren de mooiste eilanden die ik dit jaar bezocht.
 • De heerlijkste temperaturen had ik op Kos. Het werd zelfs extreem heet. Ik hou ervan!
 • Bangkok voelt nog steeds als thuiskomen. Het is niet de mooiste plek, maar wel een plek die heel veel met me doet!
 • Heel gezellig ook waren de trips met de kinderen en het wakker worden aan zee.
 • En de meest gelikete foto’s op instagram waren deze:

follow-my-footprints-best-nine

Zie ook: De meest bekeken filmpjes van 2017!

Verhuizing van de site

Afgelopen maand was extra stressvol omdat ik er weer langer alleen voor stond terwijl december juist altijd zo’n drukke maand is. Mijn site verhuisde naar een andere hosting en dat ging helaas niet helemaal goed. De blog is veel te lang offline geweest, wat helemaal niet moest, en door een miscommunicatie kon de nieuwe host niet meer bij de gegevens van de oude host.

Werkt iets niet goed?

Inmiddels is de verhuizing voltooid, maar ik zie nog dagelijks foto’s die niet weergegeven worden. Dat moet ik allemaal nog herstellen en dat is heel veel werk.

Los van bovenstaand zal ik binnenkort de categorieën en vooral de landen eens goed nalopen. Niet elk land heb ik in verschillende regio’s ingedeeld of er ontbreken regio’s waardoor het lijkt alsof ik ergens niet over geschreven heb terwijl dat wel zo is.

Tip: je kunt blogs altijd terugvinden via de zoekfunctie!

Typ het onderwerp of de bestemming in in Search. Als je achter een computer zit vind je het rechtsboven op Followmyfootprints; kijk je op mobiel dan staat het onder de blogs. In dat geval moet je eerst even naar beneden scrollen.

Gecrashte pc

Tot overmaat van ramp crashte ook mijn pc nog. Ik kreeg regelmatig blauwe schermen en stopcodes totdat de pc helemaal niet meer opstartte. Ik heb er iemand naar laten kijken; er waren meerdere dingen aan de hand, waaronder een defecte harde schijf en iets met een RAM-module. Omdat mijn pc al oud was heb ik besloten toch maar in een nieuwe te investeren. Ik heb alles zelf geïnstalleerd en overgezet, en het meeste werkt weer.

zonsondergang

Terugblik

Terugblikkend op een jaar zijn het wat mij betreft toch altijd de reizen die het meest blijven hangen. Ik word er blij van als ik eraan terugdenk. Ik heb weinig van waarde, maar ik voel me rijk door mijn kinderen (hoe cliché dat ook klinkt) en door de reizen die ik maak. En ja, nog door een paar andere dingen ook. Mooie uitzichten, zonsondergangen… Ik kan daar intens blij van worden. Van lekker dansen trouwens ook. Of de knuffels van mijn zoon en dochter. En van de zon, van warmte, van koffie en van wijn. Ik heb niet zoveel nodig om gelukkig te zijn.

Alleen die dingen al zullen ook 2018 weer de moeite waard maken. Wat het jaar verder zal brengen? Geen idee.

Privé

De kinderen en mijn blog kregen dit jaar voorrang, maar mezelf vergat ik en in mijn huis bleef alles liggen. Het enige wat ik nog af en toe doe is dansen of bijkletsen met een vriendin, maar ook dat doe ik veel minder. Aan mannen kwam ik al helemaal niet toe. Of bijna niet. Nou ja, vooruit, een heel heel klein beetje.

jaaroverzicht-followmyfootprints

Het doel voor 2018

Het blogdoel voor 2018? Nog veel meer mooie blogs tonen! Blogs met concrete tips, maar ook blogs die je verleiden. Uiteraard hoop ik dat nog meer mensen Follow my footprints zullen weten te vinden (altijd fijn dus als je blogs deelt op Facebook of andere social media; of als je mensen tagt onder berichten waarin ik blogs promoot!). Ik hoop deze zomer de 50.000 unieke bezoekers te gaan halen!

Update: het is gelukt! Het werden er veel meer nog zelfs! Lees mijn jaaroverzicht van 2018 maar!

Een ander doel? Meer inkomsten via de blog genereren. Want het lijkt misschien niet zo, maar ik leef gewoon van het minimum. Gelukkig werd er dit jaar veel meer via mijn site geboekt dan het jaar ervoor, dus dat is mooi. Dank jullie wel daarvoor!

Bangkok-reisblog

Er komt nog 1 reis aan in 2017!

Het jaar is bijna voorbij, maar nog niet helemaal. In oktober schreef ik het al: er komt nog een reis aan! Wederom een korte, maar wel heel leuk. Over een paar uurtjes is het zo ver, dan vertrek ik naar… Ibiza! Sorry dat deze blog daardoor niet perfect is, maar het is 3 uur’s nachts en ik moet om 6 uur op dus dan snap je waarom ik er niet nog meer foto’s bij heb gezocht.

Zei je nou ‘Ibiza???!!!’

Ja. Ik ben heel benieuwd hoe het er in de winter is. In Ibiza stad. Het is er natuurlijk geen 25 graden, maar ook zeker niet koud. Voor zaterdag wordt 20 graden voorspeld!

UPDATE: Het was héérlijk! De 1e Ibiza-blog staat online: Ibiza stad in de winter.

Oud & Nieuw in Spanje!

Hoe dan ook, ik vier Oud & Nieuw dus in het buitenland! Vier jaar geleden vierde ik het in Dubrovnik, twee jaar geleden in Amsterdam. Om het jaar ben ik heerlijk met de kinderen thuis (wat ik ook echt supergezellig vind), dit jaar is het weer tijd voor iets speciaals en dus vlieg ik morgen vanaf Eindhoven naar Eivissa!

Samen met een vriendin verblijf ik een paar dagen in een appartementje in Ibiza stad zelf. Het staat al maanden geboekt, toen de tickets nog betaalbaar waren. We gaan ook niet naar een groot feest, maar naar een plein, waar het buiten gevierd wordt. Tussen de Spanjaarden, compleet met het ritueel van de druiven tijdens de laatste klokslagen van het jaar.

Oud & Nieuw op Ibiza!

Het plan een dagje naar Formentera te gaan is er ook. Met een beetje geluk zie je daar een dezer dagen op Facebook al wat foto’s van. Of misschien wacht ik er wel mee tot ik terug ben. Ik mag ook wel eens een paar dagen helemaal niets… 😉

Alvast een vakantie boeken?

Wil je zelf ook alvast iets boeken voor het nieuwe jaar? Bekijk hier mijn blog met mooie bestemmingen rond de Middellandse Zee of deze met nog meer zonvakanties, ook iets verder weg. Of misschien eerst een leuke citytrip?

Hoe dan ook, ik wens je een hele fijne jaarwisseling en heel veel geluk, liefde, gezondheid en mooie reizen in 2018!

25 gedachten over “Jaaroverzicht 2017: 15 trips, 7x Zuid-Europa”

 1. Hi Denise,
  Dankjewel voor al je blogs, die vaak gebruikt worden om even te kijken wat er leuk is op een bepaalde plek. Het enige nadeel van jouw blog (kan dat? ja dat kan!) is dat onze lijst avn landen die we willen bezoeken er ook langer door wordt 🙁
  Maar dankjewel voor je schrijven, ik hoop voor jou dat het nog meer opgepakt wordt.
  GEniet van de laatste dagen van het jaar en op naar nieuw jaar.

  1. Ha Elma, dat is mooi om te horen. En haha, ja, dat van die langer wordende lijst herken ik. Hoe meer je reist hoe meer je daarna nog weer wil zien.
   Van de laatste dagen van het jaar heb ik zeker genoten. Behalve de foto’s die ik al op Facebook heb gezet zullen er uiteraard nog blogs over Ibiza volgen! Jij in elk geval ook een heel goed jaar en dank je wel!

 2. Wat een druk leven. Respect voor alles wat je doet, zeker met ook nog het leeuwendeel van de opvoeding van je kinderen waar je alleen voor op draait gezien het onvoorspelbare gedrag van je ex, narcisme ten top.

  Je maakt me wel nieuwsgierig wat je in die drie dagen Bangkok ook nog in het ziekenhuis deed, wellicht nog een keer bloggen, ter lering en vermaak.

  Ik wens je fijne dagen en een onwijs goed 2018 voor jou en je kinderen.

  1. Ha Cleo, wat leuk dat je reageert! Jij bent denk ik nog uit de VrouwOnline-tijd hè?
   Ja, het is altijd druk en stressvol, maar ik probeer ook te genieten tussendoor. Dat onvoorspelbare blijft een groot probleem ja; volgende week (net in de week waarin de Vakantiebeurs valt die altijd heel belangrijk voor me is) gaat hij ook ineens weer zonder overleg een week weg. Hij deelt het mee en ook al zeg ik dat het niet uitkomt, hij gaat toch. Zelf ga ik nooit buiten de regeling om weg. En ik zou dat al helemaal nooit zonder overleg doen. Maar ja. Verder ga ik gewoon positief het jaar in. De zon die ik rond de jaarwisseling op Ibiza had neemt in elk geval niemand me meer af.
   Over Bangkok zal ik nog een keer vertellen. Jij ook een heel goed 2018!

 3. Mooi jaaroverzicht! Ik vind het knap hoe je alles combineert en elke keer weer mooie blogs hier plaatst! Leuk om te lezen dat Sicilië je zo goed is bevallen. Indien je een keer naar de oostkust wilt reizen heb ik nog wel tips! (plus een schoonzus die er stadsgids is! :)). Ook een heel mooi 2018 gewenst! 

 4. heb je blog vanochtend gelijk bezocht en dit artikel met veel plezier gelezen. Was erg gezellig gisteren en we zien elkaar sowieso nog even in het vliegtuig morgenavond! 😉 Geniet van de laatste dagen op Ibiza!

  1. Ha Fleur! Leuk dat je gekeken hebt! Ik had ook al wat blogs van jou bekeken en wil ook nog reageren. Wat was het toevallig dat we elkaar ontmoetten en wat was het gezellig! Nu we weer hier zijn probeer ik de heerlijke zonnestralen van Ibiza nog een beetje vast te houden en de beelden terug op mijn netvlies te toveren, want het is best weer even wennen hier hè?
   Ik ben de komende tijd met de kinderen en er wachten nog wat andere blogs, maar na volgende week hoop ik lekker met Ibiza aan de slag te kunnen. Of wie weet plaats ik er alvast 1 tussendoor als dat lukt.
   Tot op de beurs of tot snel elders! Groetjes aan Nick!

 5. Wat een fijn reisjaar heb je achter de rug en ik ben eerlijk gezegd ook wel nieuwsgierig wat er in Bangkok gaande was. Zelf heb ik nog nooit in het ziekenhuis gelegen in het buitenland (afkloppen), maar een reisgenoot wel en dat was behoorlijk heftig. Niet leuk tijdens je vakantie. Heerlijk dat je Oud & Nieuw op Ibiza hebt gevierd. Heerlijk onder de palmbomen 🙂

  1. Ja, het was inderdaad letterlijk aftellen onder de palmbomen op een pleintje. Zo leuk! En verder was Ibiza ook prachtig, vooral Ibiza-stad! Ja, over Bangkok vertel ik nog een keer…
   Jij ook weer veel fijne reizen gewenst!

 6. Bangkok, wat zou ik daar graag naartoe gaan! En ik wist helemaal niet dat je in het ziekenhuis was beland 🙁 Afgezien van dat is het wel een heel fijn reisjaar geweest geloof ik!

 7. Jeetje, je hebt weer veel mooie reizen mogen maken dit jaar! Ik ben erg benieuwd naar het verhaal van het ziekenhuis in Thailand, ik dacht al ‘heb ik gemist dat je in het ziekenhuis hebt gelegen’, maar ik snap ook als je het niet wilt vertellen.

 8. Ach jeetje, durft Jippe niet meer te vliegen? Wat jammer. Is het tijdelijk denk je, of kan je dat nog niet inschatten? En is er iets gebeurd waardoor het komt? Gelukkig hebben jullie leuke dingen gedaan in Nederland, dat huisje aan het strand zag er toen zalig uit!

 9. Wat een fantastisch reisjaar heb je achter de rug Denise! Mooi om op terug te kijken. Ik wens je een fantastisch reisjaar, maar ook rust en mooie momenten met je kids.

 10. Mooie bestemmingen bezocht je Denise! Heerlijk dat je zoveel op ontdekking gaat in Zuid-Europa. Mallorca en Sicilië staan hoog op mijn wishlist. Hoe was Oud & Nieuw op Ibiza? Ik wens je alle goeds voor 2018!

 11. Lastig als je er vaak alleen voor staat lijkt me! Gelukkig kan je toch nog veel doen. En genietg je nog volop. Ook ik geniet het meest van mooie uitzichten, natuur en ervaringen op reis. Spullen zeggen me weinig tot niks. De problemen met pc deelden we. Gelukkig dat alles weer goed lijkt te gaan. Op naar een mooi 2018 zonder al te veel strubbelingen.

 12. Wat een gaaf jaar! En inderdaad ervaringen zijn belangrijker dan bezittingen!! Fantastisch dat je blog het zo goed doet. Ik blijf je in 2018 weer met veel plezier volgen!

 13. Wat een tof reisjaar heb jij gehad! Vooral die 3 dagen Bangkok vond ik echt stoer van je, dat doen er maar weinig haha. En hele mooie blogcijfers, daar mag je best trots op zijn!

 14. Ik kom toevallig op je site terecht, erg leuk, veel interessante onderwerpen dus ik ga je volgen! Wat een druk (reis)jaar heb je gehad, te gek om zoveel plekken te kunnen zien. Succes met het halen van de 50.000 bezoekers, gaat vast lukken!

 15. Ik ben een hele tijd niet langsgeweest dus ik dacht ik begin gewoon met het lezen van je jaaroverzicht. Ben ik weer een beetje bij. En wow wat een jaar heb je gehad! Ik ben stiekem wel een beetje benieuwd wat er gebeurd is in Bangkok. Ik hou van Bangkok en ben er al meerdere keren geweest dus dat stukje blijft dan hangen. Ik ga je komend jaar weer volgen. Ben ik alvast een van de extra bezoekers in de klim naar die 50.000!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven