Kleurrijke karren op De Pier: foodtruckfestival Reizende Sterren

Kleurrijke karren op De Pier: foodtruckfestival Reizende Sterren

Een busje met Bollywood food, een truck met Surinaamse gerechten, een hippe aanhanger met Indonesische saté. Kleurrijke karren, vrolijke mensen en veel werelds food op de hotspot van Scheveningen: De Pier. Foodtruckfestival Reizende Sterren, daar moet je geweest zijn.

O, wat veel heerlijks. Je zou bijna niet kunnen kiezen. Van Tasty Iberico tot Cajun style shrimps. Maar ook brownies, bieterballen (een vegetarische bitterbal), coffee to go of gewoon ‘the ultimate comfort food’.

Ook de namen zijn leuk: van Daddy Donut tot Hete Bliksem. Het staat er allemaal. En overal knappe en vrolijke jonge foodverkopers. Thumbs up bij de Bollyfoods truck. Hier wordt duidelijk met passie en enthousiasme gewerkt.

IMG_0175b

Waar heb je zin in? Alleen al het kijken naar de kleurige foodtrucks maakt blij. En het uitzicht op zee natuurlijk! In deze blogpost zie je de leukste foodtrucks. Lees zeker ook even door tot onderaan de blog, daar staan namelijk nog meer leuke zomerse activiteiten! Wil je vandaag nog gaan, schiet dan op, tot 16:00u kun je gratis naar binnen.

Hier zie je een foto-impressie van het foodtruckfestival van zaterdagmiddag 2 juli 2016.

 

IMG_0182a

IMG_0086a

IMG_0123a

IMG_0095a

IMG_0096a

IMG_0117a

IMG_0170a

IMG_0111a

IMG_0084a

IMG_0114a

IMG_0120a

IMG_0128a

IMG_0177a

IMG_0098a

IMG_0178a

IMG_0179a

IMG_0180a

IMG_0183a

IMG_0190a

IMG_0192a

IMG_0189a

IMG_0184a

IMG_0176a

Wijn proeven kon ook. Of nee, toch niet. Deze ‘wijn’ is niet gemaakt van druiven, maar van ander fruit,en zelfs van bomen en bloemen: Chinese roos, bosaardbei, zwarte bes, vlierbloesem, gember, gentiaan, en zelfs berk en esdoorn. Net een anders dan wijn dus.

 

Het moge duidelijk zijn: De Pier is al lang niet oubollig meer, de Pier is hip! Scheveningers, Hagenezen, hipsters en vooral veel dagjesmensen en buitenlandse toeristen, je ziet ze er allemaal. Stellen, gezinnen, maar ook in je eentje kun je prima gaan, zoals ik deed.

IMG_0187a

IMG_0163a

Voor kinderen zijn er speciale kinderactiviteiten zoals schelpen beschilderen, een knikkerspel, domino of helpen met een kunstwerk van papier.

IMG_0154a

reizende-sterren

Reizende Sterren

Sinds donderdag (30 juni) staan ze op De Pier en alleen vandaag (zondag 3 juli) kun je er nog naartoe. Ik was er voor 16:00u, dan is de entree gratis en is het nog niet zo druk. In de namiddag en avond zal het wel drukker zijn. Kom dus lekker vroeg al genieten, net als deze mensen. Het leek alsof iedereen genoot.

IMG_0172a

IMG_0115a

Wist je trouwens dat er ook een boek is van de reizende sterren? ‘Reizende Sterren’ heet het met als ondertitel: ‘Over karrende keukens & smaaknomaden’. Van Monica Abdoel, de initiatiefneemster. Een boek bomvol festivalverhalen en recepten.

IMG_0188a

Er is zelfs een Reizende Sterren-app. Je kunt hiermee precies zien waar de trucks staan en wat ze verkopen. Sorry als jij er ook met je food truck stond en je net niet op de foto staat. Ik heb de meeste foodtrucks op de foto gezet!

IMG_0174a

IMG_0175a

IMG_0083a

IMG_0097a

 

IMG_0110a

IMG_0107a

Food Boulevard De Pier

Maar ook als de foodtrucks weer weg zijn is De Pier nog steeds erg leuk. Ook dan zijn er nog heerlijke food-adresjes over die er sinds de Pier volledig vernieuwd is altijd staan. De Pier noemt zich niet voor niets tegenwoordig Food Boulevard. Al die andere leuke tenten die er normaal zitten wil ik in een aparte blog een keer verzamelen. Je kunt dus elke dag genieten van heerlijk eten of een lekker drankje met uitzicht over zee, zowel binnen, beneden, als buiten, boven.

 

IMG_0167a

Meer leuke evenementen

Er zijn overigens vaker leuke evenementen op De Pier. En zelfs feestjes! Bekijk de complete agenda.

 • Zaterdag 9 juli: Porto Verde: dansen op het dek van De Pier. Op zonnige dagen kan het! Van het eind van de middag tot ’s nachts!
 • Vrijdag 8 t/m zondag 10 juli: Salsa Beach Festival.
 • Zaterdag 9 en zondag 10 juli: Salt Market.
 • Zaterdag 16 en zondag 17 juli: Jazz Dayz.
 • Donderdag 4 en vrijdag 5 augustus: Summer of Love hippiemarkt op De Pier.
 • Vrijdag 12, zaterdag 13, vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus: het internationaal vuurwerkfestival.

 

UPDATE:

Maandag 11 juli en dinsdag 12 juli a.s.: KIDSFEST op De Pier:

Kids tot 15 jaar kunnen op De Pier aanstaande maandag én dinsdag: cupcakes versieren, knutselen, meedoen aan een workshop striptekenen, diverse kookworkshops volgen, deelnemen aan de TrashUre Hunt, dansen, schmincken, verven, flipperen, zandkastelen bouwen, genieten van de speciale kids DJ en nog veel meer!

En ouders? Die kunnen genieten van de pop-up shops, de Foodboulevard of op één van de terrassen boven strand en zee! Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd tussen de €0,- en €10,-. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Voor tijden en volledig programma zie Kidsfest.

IMG_0092a

Daarnaast is er nog Tasty Comedy. En iedere 2e vrijdag van de maand is er een borrel met oppas. Lekker borrelend de week afsluiten; voor de kinderen is er genoeg te doen. Je moet je wel even aanmelden.

summer mood foto Denise

Zeg eens eerlijk, wist jij dat de Pier zo leuk was tegenwoordig? En… dat je er inmiddels ook kunt overnachten?

9 gedachten over “Kleurrijke karren op De Pier: foodtruckfestival Reizende Sterren”

 1. Ziet er leuk uit! Jammer dat de foodtrucks weggaan, maar wellicht waag ik me er binnenkort aan om er eens heen te gaan 🙂

 2. Wat een heerlijk vrolijk gezicht inderdaad, al die kleurige foodtrucks. En een prachtig uitzicht op zee… wie wil zo nou niet allerlei lekkere hapjes proeven? 🙂

 3. Heyy! Wat is dit leuk om te lezen (en zien)!

  Mocht je in de toekomst nog iets willen schrijven over de foodstands op de Pier (en dan gaat mijn interesse vooral uit naar The Rough Kitchen) dan zou ik hem graag, met jouw toestemming, op mijn blog willen delen.

  Liefs, Juniarti (de dame op de foto van The Rough Kitchen)

  1. Wat leuk! Ik dacht dat je een hippe toeriste was. Je zag er zo mooi uit, perfect voor de foto. Als ik over de Rough Kitchen en de andere spots op De Pier schrijf laat ik het je weten (duurt nog wel een denk ik, want er moeten eerst nog andere blogs op). Een link delen mag altijd, een paar zinnen ook, maar niet de héle blog kopiëren, maar misschien bedoelde je dat ook niet. En als je het eerst even laat weten mag een foto gebruiken ook hoor, mits mijn blog/naam erbij staat. Groetjes!

 4. De pier ziet er inderdaad hip uit! Vind de foodtrucks altijd wel heel leuk, maar wel altijd erg prijzig voor wat je krijgt… Het is niet zoals in het buitenland, dat een foodtruck gewoon veel goedkoper is dan een restaurantje. Best jammer vind ik dat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven