Koffie hotspots: 15x nieuw in Den Haag

Koffie hotspots: 15x nieuw in Den Haag

Zoek je een leuk adresje voor koffie in Den Haag? De trendy koffie hotspots in Den Haag schieten de grond uit. Steeds weer komen er nieuwe hippe koffietentjes bij. Koffie hotspots als Haver, Filtro, Pistache en zelfs een kattencafé. De nieuwste plekken voor de beste koffie van Den Haag deel ik hier als Haagse insider met je. Met een update!

Koffie hotspots Den Haag

anne-max-coffee-hotspot

Onthaasten of haasten: van ‘to go’ tot slow

Wat mij opvalt is dat naast de to go concepten de focus steeds meer op genieten en relaxen lijkt te liggen. Op onthaasten. In het moment zijn. Meer rust, no rush. En uiteraard sfeervolle interieurs en vooral goede koffie. De meeste barista’s weten duidelijk waar ze mee bezig zijn en hoe ze de perfecte cappuccino voor je kunnen bereiden.

nieuwste-coffee-hotspot-den-haag

Ontbijt, lunch of gewoon koffie tussendoor

Behalve koffie is er natuurlijk thee en verse sappen, soms ook bijzondere frisdranken, en op de meeste plekken kun je ook nog eens terecht voor ontbijt of lunch. Of voor heerlijke zoetigheden tussendoor. Ook wat betreft aandacht voor de klant springen een paar koffiezaken er zeker uit.

Leuke koffietentjes in verschillende Haagse wijken

Je vindt de koffie hotspots in het centrum van Den Haag, in de oude stad en het Hofkwartier, maar ook in het Zeeheldenkwartier, op loopafstand van het centrum, en Duinoord. In verschillende wijken dus. Want Den Haag is meer dan de binnenstad alleen. Ontdek dus zeker ook eens andere leuke buurten!

Wandeling langs Haagse koffie hotspots en leuke lunch adresjes

Als je je high heels niet aan doet kun je er op een mooie herfstdag of zonnige winterdag de komende tijd gewoon naartoe wandelen. Ik heb de adresjes dan ook zodanig opgeschreven dat je er vanaf Den Haag Centraal zelfs een hele wandeling langs Haagse hotspots van kunt maken! Ik heb er dus meteen een soort koffietour door Den Haag van gemaakt voor je. Ideaal!

Tip: Doe deze wandeling ook eens in de bloesemtijd!

koffie-hotspots-den-haag

Onlangs geopend in Den Haag

Sommige koffietentjes zijn gloednieuw, andere zitten er alweer een paar maanden, enkele al sinds 2015. Maar kom je niet zo vaak zomaar in Den Haag dan zullen ook die plekken nieuw voor je zijn. Lukt het je dit jaar niet meer? Plan alvast een dagje of weekend Den Haag in 2019 en neem deze lijst mee.

Nieuwe adresjes voor koffie, thee, ontbijt of lunch in Den Haag!

goede-koffie-op-den-haag-centraal

Top 15 nieuwe koffie hotspots in Den Haag

De Stationshuiskamer

Ben je met de trein naar Den Haag Centraal gekomen en wil je de dag meteen met koffie beginnen? Dan moet je bij de in 2015 geopende Stationshuiskamer zijn. Niet gloednieuw, maar wel een superleuke plek, ook voor een zakelijke bespreking trouwens. Lekker centraal en met een fijne ambiance. Ik ben fan!

Je vindt de Stationshuiskamer in de centrale hal. Kijk even omhoog en je ziet ‘m achter de grote glazen pui. Behalve in Den Haag zit de Stationshuiskamer ook in Rotterdam en Arnhem.

Adres: Den Haag Centraal, Kon. Julianaplein 19, Den Haag

Website van De Stationshuiskamer & Facebookpagina van de Stationshuiskamer

stationshuiskamer-den-haag

koffie-op-den-haag-centraal

stationshuiskamer-den-haag-cs

werkplek-hotspot-den-haag

Anne & Max

Anne & Max is een leuk en niet te missen koffietentje als je vanaf station Den Haag Centraal over de Herengracht richting centrum loopt. Het zit er nu een paar maanden, maar pas onlangs viel het me voor het eerst op. Het was zondag, ik moest in de buurt zijn maar ik had zowaar eens geen haast, wandelde er langs en dacht: weet je wat, laat ik het eens uitproberen. Ik dronk een heerlijke cappuccino, met een verse croissant erbij.

Update: Anne & Max is verhuisd naar het Kerkplein. Ben je speciaal deze kant uit gelopen en wil je per se nu koffie, dan kan het ook aan de overkant van waar Anne & Max eerst zat. Ook daar zit een klein koffiezaakje met enkele tafeltjes buiten.

anne-max-den-haag

anne-max-hotspot

koffie-hotspots

Ik dacht dat het typisch Haags was, maar dat is het niet. Anne & Max zit ook in Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Leiden, Utrecht en Arnhem. Dagelijks vanaf 8:00u ’s ochtends geopend. In het weekend iets later.

Update: Anne & Max op de Korte Poten is helaas weg (daar is iets anders voor in de plaats gekomen), maar inmiddels vind je Anne & Max op 3 andere plekken in Den Haag: op het Kerkplein bij de Grote Kerk, in de Fahrenheitstraat en op de Frederik Hendriklaan.

Website Anne & Max

Wil je toch koffie drinken op de Korte Poten in Den Haag? Ga dan voor Caffè Almondo.

Route: Wandel richting het Plein (waar nog veel meer terrassen zijn) en loop dan via het Binnenhof richting Buitenhof. 

Ga zodra je op de Hofweg staat ietsje naar links en je ziet Dudok. Vlak daarnaast zie je een ingang van de Passage. Daar moet je zijn.

koffie-hop-stork

Hop & Stork

Een koffie hotspot in Den Haag die je absoluut moet proberen is Hop & Stork. Als je binnenkomt lijkt het alsof het alleen een winkel met chocola is (en wát voor chocola: pralines, chocolade lolly’s, in chocolade gedipte mangoslices, en grote stukken breekchocolade met en zonder noten), maar al snel zie je dat je door kunt lopen en dat er een speciale ruimte is om rustig je koffie te drinken. Een lange leestafel met mooie boomstammen als krukjes en een tiental tafeltjes met zicht op de shoppende en wandelende publiek in de passage. Beneden is ook nog een vergaderruimte. Verzorgde toiletten ook, en een aparte ruimte om je baby te verschonen.

De mensen die er werken zijn zeer klantvriendelijk en willen graag dat je hun koffie goed vindt. Daar doen ze dan ook echt hun best voor. Van de temperatuur van de koffie tot hoe het eruit ziet en zelfs wat er bij geserveerd wordt. Ik hoorde een Italiaan die wegging na een kopje en die overlaadde de barrista met complimenten. Als je een koffiecompliment krijgt van een Italiaan dan heb je het goed gedaan.

Ze organiseren overigens ook heerlijke workshops, zoals ‘Een proeverij van wijn en chocolade’, maar ook speciale chocoladeworkshops met het ook op de feestdagen: een workshop ‘Chocoladeletters’ of ‘Chocoladekerstboom’.

Vraag je je af waarom het Hop & Stork heet? Nou, daar blijkt uit hoe Haags het is. Hop verwijst namelijk naar het Haagse hopje en stork is de Engelse benaming voor ooievaar, het symbool van Den Haag. Toch opende Hop & Stork onlangs ook een filiaal in Utrecht!

Adres: Passage 82 (tussen Dudok en Marqt) – Website Hop & Stork

hop-stork-koffieblog

hop-stork-chocola

hop-stork-blog hop-stork-blog-koffie

hop-stork-passage

Route: Wandel door de passage via de Gravenstraat naar de chique Hoogstraat. Ga die in. De tweede straat links is de Papestraat. Je bent nu vlakbij Filtro.

filtro-den-haag-papestraat

Filtro coffee

Filtro is nu misschien nog het minst bekende koffietentje in de lijst, maar daar komt snel verandering in! Deze nieuwe koffie hotspot is pas een paar weken open maar heeft alles in zich om één van dé koffie hotspots van Den Haag te worden. Het zit een beetje verborgen (je moet er maar net langs lopen), maar toch supercentraal.

Een leuke bar aan het raam met zicht op het langslopend publiek, de zo trendy planten aan de muur en daarachter een vrij ruime en lichte ruimte om van je koffie of iets anders lekkers te genieten. Iets wat je nog niet eerder geproefd had. Wat dacht je namelijk van de gezonde osawa cake? Een cake van zwarte rijst, noten en vruchten. Verrukkelijk en vullend. De Engels sprekende eigenaar liet mij een stukje proeven.

Bij Filtro kun je zoals de naam al doet vermoeden ook filterkoffie drinken. Maar niet zomaar filter koffie, nee, The Barn koffie. Ik had zelf thuis al teveel koffie op, dus koos ik voor de (overigens ook heel goede) herbal tea, maar als ik terugga ga ik deze beroemde (uit Berlijn afkomstige) koffie zeker uitproberen.

Adres: Papestraat 11, Den Haag – Website Filtro coffee

leestafel-groen-filtro

the-barn-koffie-den-haag

filtro-coffee-tea-hotspot

osawa-cake

menukaart-filtro

filtro-den-haag-binnen

planten-aan-muur

leuke-bar-aan-raam

Route: Loop de Papestraat uit en sla rechtsaf de Oude Molstraat in.

Bittersweetz

Glutenvrij gebak of gewoon lekker lunchen kan bij Bittersweetz.

Ben je toevallig op een zondag in Den Haag, wip dan ook eens langs. Iedere 1e zondag van de maand is er van 16:00 tot 18:00u iets van muziek of kunst. Zondag 6 november een sopraan zangeres. Bestel een drankje en luister. De entree is gratis.

Adres: Oude Molstraat 28A – Website Bittersweetz

Route: Loop een stukje terug en wandel dan van de Nobelstraat naar de Prinsestraat. Sla in de Prinsestraat linksaf. Op een ‘hoek’ achter een glazen pui vind je de volgende hotspot.

Gold Bloom

Gold Bloom Coffee & Cakes is een pop up espresso bar in de Collectiv Conceptstore. De plek waar winkelen en koffie drinken samen gaan.

Adres: Prinsestraat 5a, Den Haag (update 2018: Gold Bloom is verhuisd naar de Reinkenstraat die je verderop in de blog/wandeling tegenkomt!)

Website van Gold Bloom

gold-bloom-den-haag

Route: Loop dan weer terug naar de Oude Molstraat en dan via de Papestraat of de Annastraat (ik verdwaal hier ook nog steeds) en de Hoogstraat en je staat al bijna op het Noordeinde.  Wandel over het Noordeinde, langs Paleis Noordeinde, en daar, schuin er tegenover, zit de volgende hotspot.

koffie-noordeinde-den-haag

The Bookstor

Eerst een boekwinkel, nu kun je er ook koffie drinken en iets eten. In de zomer op het terras, maar binnen is het ook erg leuk. De Bookstor is een knusse plek met verschillende hoekjes waar je kunt zitten. De combinatie van boeken, planten en oude stoelen maken dat je er een gezellig en warm huiskamergevoel van krijgt. En ook met kinderen ben je hier welkom.

Behalve koffie is er uiteraard thee, maar ook verse huisgemaakte sappen. Iets kleins eten? Op de kaart staat al het lekkers.

Adres: Noordeinde 39, Den Haag – Website Bookstor

bookstor-koffie-den-haag

bookstore-coffee-thehague

Hier nog wat nieuwe foto’s van de Bookstor. Ik maakte ze in december 2018:

koffie-hotspot-den-haag

cosy-place-coffee-the-hague

books-coffee-the-hague

boekwinkel-koffie-den-haag

lunch-bookstor-den-haag

coffee-hotspot-the-hague

Routetip en keuze: 

The Bookstore zit vlakbij twee andere zeer populaire plekken voor koffie in Den Haag: La Mano Maestra en Lola Bikes & Coffee. Deze koffie hotspots zitten respectievelijk op nr 138 (aan de overkant) en nr 91, beide in het verlengde van waar je al was.

Je kunt nu ofwel het Noordeinde uitlopen richting Hogewal (sla daar links af) en vanaf daar bij Christine le Duc, Bagels & Beans en de gele pui van kinderboekenwinkel Alice in Wonderland schuin de Piet Heinstraat in, of wel eerst een klein stukje terug wandelen en dan rechts de Molenstraat in en weer rechts de Prinsestraat. Aan het eind hiervan zit namelijk nóg een bekend koffietentje. 

paleistuin-den-haag

Pistache

Op de hoek met de Noordwal en de Paleistuin kom je Pistache tegen. Deze hotspot is veel door (food) bloggers gepromoot naar aanleiding van bloggertours door Den Haag. Zelf ken ik dit leuke plekje nog als Van Prinse & Co. Dát vond ik al leuk, ik ben er wel eens met de kinderen geweest nadat ze heerlijk in de Paleistuin gespeeld hadden, maar nu is het helemaal een hot stekje geworden.

Omdat ze naast koffie ook veel verantwoorde en gezonde dingen op de kaart hebben staan lees je hier binnenkort meer over in mijn blog met healthy hotspots dat ik ook aan het schrijven ben.

Adres: Prinsestraat 134, Den Haag – Website Pistache Café

Pistache-café

Tips in de buurt

Ben je hier nu toch en wil je in de buurt blijven hangen dan zijn Grapes & Olives en Café de Bieb op de Veenkade aanraders, zeker ‘s avonds. In de zomer kun je hier op een terrasje op een boot in het water zitten. O, er is zoveel leuks in Den Haag!

veenkade-den-haag

Van het Hofkwartier richting het Zeeheldenkwartier

Wil je mijn koffieroute vervolgen, wandel dan via de Prinsessewal (waarachter de Paleistuin ligt) richting het iets minder chique maar zeker ook leuke Zeehelden kwartier. Loop je hier rechtdoor,de Anna Paulownastraat in richting Anna Paulownaplein, dan kom je ook weer bij een mooi pleintje met leuke adresjes uit. 

Voor nu ga je de Piet Heinstraat in, de straat rechts van de Bagels & Beans. Je zult verbaasd staan wat een leuke koffietentjes je hier weer ziet, allemaal nog steeds op steenworp afstand van het centrum van Den Haag. Een aantal koffietentjes zit er alweer wat langer (zoals Crunch en Bij Clarence), maar er zijn ook een paar leuke nieuwe:

Kattencafé-Den-Haag

Kattencafé Ditjes & Katjes

Leuk concept. Een kattencafé. Verwachtte ik eerst een café met minstens tien of twintig katten, uiteindelijk bleken het er maar zes te zijn. Ze komen van het Haags Dierencentrum en hangen met foto en hun naam erbij aan de muur. Uiteraard lopen ze ook rond.

Omdat mijn kinderen héél graag een poesje zouden willen hebben, besloot ik er in de herfstvakantie met ze naartoe te gaan voor een drankje. Helaas waren er net drie poezen beneden (waar je niet bij kon) en lagen de andere twee te slapen. Mijn kinderen waren dus een beetje teleurgesteld, die hadden zich ingesteld op een poes op schoot of lekker knuffelen, maar toch was het leuk om even kijken genomen te hebben. We gaan het gewoon nog een keer proberen!

Wil jij er ook naartoe? Reserveren is wenselijk! Het is namelijk niet zo heel groot en wel geliefd. Een origineel plekje voor kattenliefhebbers! Heb je een peuter of kleuter bij je? Geen probleem. Er is een klein kinderboekje met wat speelgoed.

UPDATE 2021: Ik zie helaas net dat Ditjes & Katjes permanent gesloten is.

Adres: Piet Heinstraat 66, Den Haag

kattencafé-den-haag

Poes-aaien-kattencafé

Lavinia Cakes & Buttons

Hou je in plaats van koffie vooral van thee, taart, high tea en weer een heel ander sfeertje? Dan is Lavinia misschien eens leuk om te proberen. Ik ben zelf niet binnen geweest.

Adres: Piet Heinstraat 103A. Dit is de Facebookpagina.

lavinia-piet-hein-straat

Route: Loop de Piet Heinstraat uit en sla rechtsaf richting het Prins Hendrikplein. Aan je linkerhand zie je dan alweer iets leuks:

Namasté Café

Namasté Café. ‘Coffee for the soul’. Dat klinkt goed. En wat ziet het er leuk uit! Voor wie dol is op India of behoefte heeft aan ontspanning. Dit bijzondere plekje noem ik nog in een andere blogpost. Let op: van 27 november t/m 12 december 2016 is het gesloten in verband met een bezoek aan India.

Adres: Prins Hendrikplein 18, Den Haag. Website Namasté Café

namaste-cafe-den-haag

 Route vanaf het Prins Hendrikplein richting Prins Hendrikstraat en Koningsplein.

Op het Prins Hendrikplein kun je bij mooi weer ook iets drinken aan de houten tafels. Kinderen kunnen bij de fonteinen spelen. Die van mij (hieronder) deden dat ook al toen ze klein waren. 

prins-hendrikplein-den-haag-kids

Tot 2018 zat hier de Pasta Kantine, maar sinds juli 2018 kun je terecht bij: Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen. Een gezellige plek in Den Haag, zowel binnen als buiten, op het terras op het plein!

van-kinsbergen

Van Kinsbergen ligt aan het mooie Prins Hendrikplein waar in de lente de magnolia’s prachtig bloeien!

zeeheldenkwartier-den-haag

Is het geen koffietijd? Je kunt hier ook een biertje drinken of wat eten. Tip: Ga in plaats van een coffee to go eens voor een burger to go! Afhalen kan hier namelijk ook. 

gastropub-van-kinsbergen

Wandel je vanaf het Prins Hendrikplein de Prins Hendrikstraat in dan kom je nog veel meer leuke koffietentjes tegen.

prins-hendrikstraat-den-haag

Een al jaren bekend koffietentje is Appeltje Eitje, maar ook John & June’s, Bar & Zo en PIM Coffee.

bar-en-zo-den-haag

Bar en Zo

Het in 2015 geopende Bar en Zo moet ik zelf nog steeds uittesten.

Adres: Prins Hendrikstraat 103, Den Haag

koningsplein-den-haag-herfst

Route richting Regentessekwartier

Als je nog verder doorloopt en de Waldeck Pyrmontstraat/Koningin Emmakade oversteekt (langs oude bekende De Klap), het Koningsplein over (met speeltuin dus leuk als je met kinderen bent!) richting de kade, de brug over het water dat je hieronder ziet over, kom je in de Weimarstraat terecht. (NB: Ben je het wandelen hier zat, dan kun je op de Koningin Emmakade tram 3 terug nemen naar Den Haag Centraal of bij de Conradkade tram 11 naar station Hollands Spoor.)

Tip: ben je met kinderen sla hier dan linksaf naar Wijkpark de Verademing. Je bent er vlakbij en er is een leuke speeltuin!

conradkade-suezkade

Wandel je de Weimarstraat in, dan vind je aan je rechterkant het ook al weer jaren populaire Lolapalooza, daar tegenover zit Eef (update 2018) en iets verder ook nog theater de Regentes en op het Regentesseplein het bij locals nog altijd favoriete Café Emma. Van daaruit kun je nog verder stadsdeel Segbroek verkennen.

regentesseplein-den-haag

Wandel ook eens door zijstraten van de Regentesselaan. Het is een mooie buurt. Zelf woon ik er ook met mijn kinderen. Ook al is ons huisje klein, de omgeving is fijn.

regentessekwartier

Route richting Duinoord

Wandel vanaf het Regentesseplein over de mooie Regentesselaan richting de Laan van Meerdervoort, sla rechtsaf, de brug over, steek over en wandel dan de Reinkenstraat in. Dat is niet de weg langs het water, maar het straatje parallel ernaast. Ben je met kinderen wandel dan nog één inhammetje verder en duik bij de halve cirkel huizen die je ziet het ‘geheime’ Sunny Court parkje in (op de foto hieronder), tegenover de Van Merlenstraat (waar ik ooit nog gewoond heb). Er zijn wat speeltoestellen. Kun je het niet vinden? Alle locals met kinderen kennen het! Ook mijn kinderen hebben er heel veel gespeeld.

sunny-court-foto-denise-miltenburg

De Reinkenstraat is een buurtwinkelstraat met lokale winkels, eetcafés en meer. Gezellig en ambachtelijk. Tot 5 jaar geleden woonde ik in de Obrechtstraat, een zijstraat ervan, maar ook nu fiets ik er nog vrijwel dagelijks een paar keer doorheen om de kinderen naar school te brengen en op te halen. Leuke tentjes zitten er ook!

Sweet Jane

Nét nieuw! Altijd leuk als je inééns iets nieuws spot. Zo was het met Sweet Jane. Ik fiets er zo vaak langs en ineens zat het er. Je vindt dit leuke kleine adresje op de hoek van de Reinkenstraat, tegenover de Sissende Sampan. Het zit op de plek waar eerst een wolwinkeltje zat, van dezelfde eigenaresse, die overigens geen Jane heet maar Lucinda.

Er zijn een paar plekjes om te zitten, maar het is ook (juist!) bedoeld om koffiebonen te kopen voor thuis. Een winkel en mini koffiespot in één dus, met coffee, tea & supplies.

Adres: Reinkenstraat 3, Den Haag

Update 2018: Sweet Jane is helaas gesloten. Gold Bloom zit er nu.

sweet-jane-reinkenstraat

Haver

Haver. Coffe, food & wine. Een nieuwe lunch spot in de Reinkenstraat. ‘Er is een tijd om bewust van het leven te genieten. Die tijd is nú.’ Aangetrokken door die woorden moet ik mezelf binnenkort maar eens op een kopje koffie bij dit leuke nieuwe tentje trakteren.

Sinds de opening in augustus ben ik er al tientallen keren langs gefietst naar de school van mijn kinderen, maar nooit gunde ik mezelf de rust om er even neer te strijken, terwijl het er super cosy uitziet. Genieten mag, sterker nog, het móet.

Haver zit naast het eveneens nog vrij nieuwe Braadstaal dat de bekende Italiaan Ziani vervangen heeft die er al jaren zat en wat een fijn restaurant was om met kinderen naartoe te gaan. Haver zelf is op de plek gekomen van Catootje, dat tot voor kort ook een bekende koffie hotspot in de wijk Duinoord was.

haver-reinkenstraat

Adres: Reinkenstraat 103, Den Haag – Website Haver

sweelinckplein-den-haag

Route richting Statenkwartier en Scheveningen

Vanaf de Reinkenstraat kun je via de 2e Sweelinckstraat, de Valeriusstraat en de Aert van der Goesstraat richting de Fred (de Frederik Hendriklaan) in het Haagse Statenkwartier wandelen. Ook mooi om eens te zien. En vanuit het Statenkwartier kun je nog via de Statenlaan richting de haven van Scheveningen lopen of via de Scheveningseweg (en eventueel het bos!) richting het oude Scheveningen.

taart-alan-pims

Dus jij zit lekker altijd overal koffie te drinken?

Dat ik dit heb kunnen schrijven betekent overigens niet dat ik mijn dagen doorbreng met lekker de hele dag overal koffie drinken. Was het maar zo’n feest. Maar na zoveel jaren in Den Haag te wonen weet ik de leuke plekjes natuurlijk wel en vallen nieuwe direct op. Eigenlijk zou ik mezelf -in de hectiek van alledag- veel vaker een relaxt koffiemoment moeten gunnen. Ik doe het nog te weinig. Herkenbaar?

thee-in-den-haag

Meer leuke lunchadresjes, thee & koffie hotspots in Den Haag

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke plekken in Den Haag dan ik hier genoemd heb, maar voorlopig heb je in elk geval wel genoeg koffietentjesinspiratie hè? Sommige zitten er nog niet zo gek lang, andere zitten er al járen en zijn nog steeds zeer geliefd. Op en om de Grote Markt kun je ook nog steeds héél goed koffie drinken. Ik zal een andere keer nog eens apart mijn all time favoriete koffieadressen met je delen.

Health freaks & foodies

En ben je niet zo zeer een coffee addict maar meer een health freak? Heb dan nog even geduld. Voor jou komt er een aparte lijst hotspots aan met nog meer food tips. Zoek je juist restaurants voor ’s avonds? Ook die komen er nog aan!

Kom naar Den Haag!

Hotels en appartementen boeken in Den Haag

Hoe dan ook, het is de hoogste tijd om koffie te komen drinken in Den Haag. Wil je er meteen een weekend aan vast plakken, boek dan meteen hier je hotel of appartement in Den Haag. Je kunt iets zoeken in het centrum, kies dan liefst zelfs voor hartje Den Haag (even aanvinken) of de wijken en straten die ik noemde, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld Haagse Hout of Chinatown!

Ook in eerdere blogs die ik over Den Haag schreef kom je wat hoteltips tegen, zowel voor een verblijf met als zonder kinderen. Meer tips van jouw Haagse blogger lees je in meer dan 20 Den Haag-blogs in de categorie NL Den Haag.

croissant-bij-anne-max

Bewaartip koffieadresjes Den Haag

Tip: sla deze blog met koffie hotspots Den Haag en de link naar nog meer Den Haag-blogs op voor als je een dagje naar Den Haag gaat. Woon je in Den Haag? Deel de blog met je Haagse vrienden die vast ook nog niet overal geweest zijn. Zelfs als je net als ik in Den Haag woont denk ik namelijk dat je er een paar echt nog niet kende! Of laat juist iedereen van buiten Den Haag de stad eens ontdekken.

koffie-concept-collectiv

koffie-hartje

Weet jij nog leuke nieuwe koffie hotspots in Den Haag, of eentje die binnenkort open gaat, laat het hieronder weten!

En drink trouwens ook eens lekker koffie op het strand! Of –UPDATE!- wandel vanaf het station of voordat je weer teruggaat nog even over het nieuwste foodcourt van Nederland: MingleMush!

UPDATE: Ook een leuk en nieuw adres met topkoffie in Den Haag is House of Tribes!

Wil je in plaats van wandelen liever fietsen door Den Haag? Een fietstocht langs de highlights van Den Haag is ook leuk!

30 gedachten over “Koffie hotspots: 15x nieuw in Den Haag”

 1. Ik vind dit aan de ene kant zo leuk, die steeds weer nieuwe tentjes! En aan de andere kant baal ik er een beetje van… tenminste in Groningen… toch een beetje mijn stad nog steeds, maar ik herken er geen enkele zaak meer zo onderhand. In Rotterdam heb ik dat niet en dit ziet er uit als een hele leuke lijst met fijne plekjes om uit te proberen. Mocht ik die kant weer eens op gaan (hoognodig!) weet ik dit blog zeker te vinden vooraf!! 🙂

 2. Jammer dat Cafe Blossom er niet tussen staat. Niet alleen heerlijke koffie maar ook een lekkere gezonde ontbijt/lunchkaart. 
  Past goed bij de route denk ik. Misschien voor een volgende keer? 

 3. Dag Denise. Volgende keer ga ook langs “A Pipa, Portugese delicatessen” waar je lekker kunt genieten van Portugese koffie met een “Pastel de nata”….een beetje Lissabon in Den Haag….Prinsestraat 62. Het is er heel gezellig!

 4. Wat een super fijne lijst, ik heb hem opgeslagen want leuke koffietentjes kun je nooit genoeg tips voor krijgen! Anne & Max hoor ik al veel goede verhalen over, dus de volgende keer dat ik in Den Haag ben maar zelf eens langsgaan 🙂

 5. Wat ook heel leuk is, dat tussen grapes and olives en cafe de Bieb aan de Veenkade de leuke en gezellige Italiaanse ijssalon ‘Gelateria Riva’ zit waar je heerlijke espresso ,cappuccino kan drinken (eventueel genietend op de terrasboot) en natuurlijk ambachtelijk Italiaans ijs kan eten.

 6. Leuk zo’n lijst van adresjes. Mijn broer woont in Den Haag, maar gaat binnenkort verhuizen. Ik zal er dus een stuk minder vaak komen. Hoewel….Frank is weer bezig met een klus in Delft, dus wie weet. Fijne koffie adresjes kun je nooit genoeg hebben wat mij betreft.

 7. Wat is Den Haag toch leuk! Laatst naar het Museon geweest en ’s avonds gegeten bij Mama Kelly. Geen tijd voor koffie, maar ik weet zeker dat ik snel nog eens terug ga!

 8. Beste Denise,

  Probeer ook caffe Almondo ( Thé Italian Espresso bar) tegenover Anne&Max. Deze zaak bestaat inmidels 11 jaar en naast koffie hebben ze heeelijke broodjes, home made cakes , verse sapjes ect..
  Tip: in weekend al vanaf 7:30 open

 9. Leuke tips! 🙂 Paar van deze hotspots kan ik ook zeker toevoegen aan mijn online travel guide. Dat word binnenkort dus een keer Den Haag bezoeken.

  Groetjes,
  Jamie

 10. Wat leuk! Ik ken ze bijna allemaal en kom er nog steeds graag. Wel mis ik er een. Lola bikes and Coffee aan het Noordeinde. Daar hangt zo’n heerlijke relaxte sfeer! 

  Groeten van Adrienne (je oude buurvrouw 🙂

 11. koffie is echt mijn ding en ik vind het jammer dat je nergens zo’n lekkere kop koffie kan krijgen in zo’n koffietentje . Enkel in goede restaurants serveren ze goede koffie. Zijn vaak Italiaanse koffieboontjes die naar mijn idee de meeste smaak hebben. Maar als ik dan mocht kiezen tussen alle koffietentjes in Den Haag heeft de Wiener Konditorei de beste koffie van de stad. Hands down. Deze mist toch echt in deze lijst!

 12. Ben je al eens koffie wezen proeven bij Doppio Espresso op de Fred? Zeker de moeite waard. Heerlijke kofiie, lekkere broodjes en een goede sfeer. Ook om met je laptop te zitten!

 13. Ik mis eigenlijk nog de koffie kraam van the best of nature op de Haagse Markt, echt een leuke plek! Heel klein, je zou er bijna voorbij lopen…maar wel heerlijke koffie!
  En in de zomer moet je hier wel een keer heen voor de ijskoffie, helaas is die er in de winter niet.
  Ik heb even opgelet en het is kraam nummer 4.62:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven