Koningsdag in Amsterdam: hoogzwanger op een boot

Koningsdag in Amsterdam: hoogzwanger op een boot

Daar zat ik dan. Hoogzwanger op een boot in de drukke grachten van Amsterdam. Het was Koningsdag, 10 jaar geleden. Of Koninginnedag zoals het toen nog heette. Drie weken voor de uitgerekende datum. Alleen wist ik toen nog niet dat ze iets eerder kwam.

Denise-zwanger-boot

Overal dreven boten met feestende mensen erop. Kades en bruggen zwichtten bijna onder de vele toeschouwers. Het was één en al oranje in de grachten.

bootjes-amsterdam

bruggen-amsterdam

amsterdamse-meiden

feest-amsterdam

Amsterdam populair onder Italianen en Amerikanen

Vandaag las ik dat uit een onderzoek van Expedia is gebleken dat hotelboekingen in Amsterdam onder Nederlanders flink gedaald zijn. Onder Italianen en Amerikanen nam de vraag naar hotelovernachtingen in Amsterdam daarentegen juist toe: maarliefst 40% meer Italianen en 25% meer Amerikanen dan in 2016.

Maar ongetwijfeld zullen er ook weer veel dagjesmensen uit de rest van Nederland zijn vandaag. Sowieso is een dagje Amsterdam leuk!

amsterdam-koningsdag

Het weer tijdens Koningsdag

Wel speelt voor het feest vandaag het weer een rol. Het is koud voor de tijd van het jaar, dus misschien net wat minder aantrekkelijk, maar er wordt vast weer een feestje van gemaakt, compleet met vrijmarkten en heel veel oranje. Maar uiteindelijk is het -hier in Den Haag in elk geval- heel zonnig.

oranje-grachten

Waar moet je zijn tijdens Koningsdag in Amsterdam?

Ben je nu in Amsterdam? De echte Koningsdagfeesten en festivals in Amsterdam vind je hier. De meeste duren tot 20:00u vanavond en voor sommige feesten had je al van te voren een kaartje moeten hebben.

koningsdag-amsterdam

Koningsdag met kinderen in Amsterdam

Verspreid door de stad zijn er ook volop kinderactiviteiten. Mensen met kinderen gaan vaak naar het Vondelpark, maar er zijn ook veel andere parken en plekken die populair zijn onder gezinnen, vooral als je van vrijmarkten houdt. Hier vind je de volledige agenda voor Koningsdag met kinderen.

Vrijmarkten

(Kinder)vrijmarkten vind je onder andere op het Amstelveld, in het Erasmuspark, het Sarphatipark, het Bilderdijkpark, het Westerpark, Stadspark Tussenmeer, op het Buikslotermeerplein, bij het Frederik Hendrik Plantsoen, de Dappermarkt en bij de Amsterdamse Poort. Wees wel snel, want hoe leuk de vrijmarkt ook is, veel kindjes zullen het inmiddels misschien al een beetje zat zijn.

Koningsdag bij Artis

Ook bij Artis is een gratis kindervrijmarkt, op het Artisplein, met o.a. spelletjes en optredens van kinderen.

NDSM Vrijhaven op de NDSM-werf

Of vier Koningsdag op de NDSM-werf in Noord op het Koningsdagfestival NDSM Vrijhaven.

boot-amsterdam
Nee, dat biertje was niet van mij.

En hoe liep het die bewuste dag – 10 jaar geleden- af?

Gelukkig begon de bevalling niet toen ik op die boot zat. Want ja, daar had ik me natuurlijk wel druk om gemaakt. Was het wel slim om hoogzwanger op Koninginnedag op een boot te gaan zitten? Midden in de drukte, het lawaai en tussen al die duizenden feestgangers en bootjes? Stel je voor, dat het daar begon, te midden van ál die mensen!

Denise-hoogzwanger
Die buik…
grachten-amsterdam-oranje
Overal oranje…

Op een boot in de grachten

Omdat het een comfortabele boot was en er toevallig een (hoofd)commandant van de brandweer mee ging, vertrouwde ik er maar op dat het goed kwam. En terwijl iedereen in bootjes om me heen stond te dansen en te drinken, genoot ik maar van een watertje en van wat ik zag, maar vooral van het wonder in mijn buik.

Nog eventjes wachten en dan wist ik hoe ze er uit zou zien. Dan kon ik haar vasthouden en knuffelen en was ik zó gelukkig.

Ik had nog geen idee hoe de komende 10 jaar er uit zouden gaan zien…

Vele Koninginne- en Koningsdagen volgden. Op de foto hieronder was ze inmiddels 5. Komende maand wordt ze alweer 10. Wat gaat het verschrikkelijk snel!

bo-oranje
Oranje prinses.

 

Heb jij Koningsdag (of Koninginnedag) wel eens in Amsterdam gevierd? Wat vond je het leukst of zou je anderen aanraden (of juist afraden)? 

Ook zwanger? Lees ook: Zwanger en vliegen

4 gedachten over “Koningsdag in Amsterdam: hoogzwanger op een boot”

  1. Moet best spannend zijn geweest op dat bootje! Als ik je foto’s zie, krijg ik zin om het allemaal eens met eigen ogen te zien. Misschien moet ik volgend jaar maar eens mee Koningsdag gaan vieren… 🙂

  2. Leuk om ook even een flash back naar koningsdag  10 jaar geleden te krijgen! Ook toen was ik al een van je trouwe lezers, net als daarna bij flair. Nu dit gestopt is, blijf ik je zeker hier volgen! 

    Ik wens je alle goeds en dat het er allemaal maar iets makkelijker op mag gaan worden!

    Groetjes Jessica van der laan

    1. Hé, ik zie deze reactie nu pas! Wat een leuke reactie, dank je wel! Leuk dat je me al die jaren gevolgd hebt en nog steeds volgt! Een fijne Koningsdag gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven