Lekker lunchplekje in Valencia

Lekker lunchplekje in Valencia

Eén van de meest verrassende tentjes waar ik in Valencia at was iO. Ik ontdekte dit leuke lunchplekje toen ik door de straten van Barrio del Carmen dwaalde, kortweg El Carmen. Mijn aandacht werd getrokken door het woord terrazza.

Eenmaal binnen werd ik helemaal vrolijk van het opvallend leuke en frisse wit met roze interieur en nog blijer toen er inderdaad een terras bij bleek te horen. Ik ben namelijk een Nederlander en net als de meeste Nederlanders wil ik als ik in een fijn warm land ben graag lekker buiten eten.

Het terras van het restaurant lag op een heerlijk rustig pleintje. Ideaal als je even ontspannen of romantisch wilt lunchen. Ook een fijne plek voor mensen met kleine kinderen trouwens omdat er geen auto’s rijden. Een deel van het terras was in de schaduw, een deel in de zon. Grote kleurrijke parasols waren er ook.

iO klinkt Italiaans maar dat is het niet. Voor echt Italiaans moet je bij de buren zijn: La Carbonara. Op de kaart van iO vind je een combinatie van Mediterraan en Aziatisch. De wereldkeuken eigenlijk; ik at bijvoorbeeld ceviche, bekend uit Midden- en Zuid-Amerika. Het was met net even een andere twist gemaakt dan ik het kende, maar ze staan hier niet voor niks bekend om hun ‘cocina creativa’. Het zag er dan ook kunstig uit en smaakte perfect!

Je kunt bij iO ook verschillende gerechtjes bestellen en met elkaar delen, want, zoals ze zelf zeggen: ‘compartir es vivir’, oftewel: ‘delen is leven’. De locals die er zaten deden dit inderdaad. Ik heb geen toeristen gezien, alleen maar Spanjaarden. Een extra reden om naar deze ‘geheime’ hotspot in Valencia toe te gaan.

iO-restaurante

iO-lunch-valencia

menukaart

hotspot-valencia

gerechtjes-delen

ceviche

wijn-Valencia

Adres: iO, Calle Alta 30 (aan de achterkant heet het Calle Meson de Morella), Barrio del Carmen, Valencia.

Openingstijden: woe-zat voor lunch, di-zat voor diner (19:00-01:00)

leuk-restaurant-valencia

uiteten-carmen

In Spanje kun je super lekker eten voor weinig. Het liefst eet ik op reis altijd lekkers uit de lokale keuken; iO was een uitzondering. Zoek je zelf iets? Ga niet naar de toeristenplekken maar juist naar de iets meer verborgen tentjes met Spanjaarden. Menu’s kosten vaak maar 10 a 12 euro, een glas wijn hooguit 2 euro.

Nog veel meer lekkere adresjes vind je in mijn uitgebreide blogpost met barretjes en trendy restaurants in Ruzafa. Check eventueel ook de site van Visit Valencia voor meer goede restaurants in Valencia. Ook als je liever typisch Valenciaans wilt eten. Nog leuker is een foodtour, bijvoorbeeld een gastronomische tapastour zoals ik ook nog gedaan heb.

4 gedachten over “Lekker lunchplekje in Valencia”

  1. Ga dit adresje meteen noteren, wellicht heb ik in juli ook even tijd om hier naar toe te gaan. Bedankt voor deze heerlijke -veegt wijl weg- post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven