Leuk hotel in Athene? Appartementen, suites en hotel in centrum Athene (tip!)

Leuk hotel in Athene? Appartementen, suites en hotel in centrum Athene (tip!)

Zoek je een leuk hotel in Athene? Een betaalbaar hotel in het centrum van Athene, in een gezellige en trendy buurt in Athene, vlakbij bekende bezienswaardigheden, makkelijk bereikbaar met de metro en ook nog eens een beetje hip? Dan is St Bjur Suites in Psiri hét hotel voor jouw citytrip naar Athene!

In dit blog lees je mijn review! De foto’s heb ik er zelf gemaakt.

Onderaan staan nog meer interessante en toffe hoteltips in Athene! Ook als je met kinderen naar Athene gaat of een appartement in Athene zoekt.

Leuk hotel in Athene

Toen ik voor mijn trip in oktober een leuk hotel in Athene zocht had ik een aantal eisen waaraan het hotel moest voldoen. Voorwaarden die jij misschien ook hebt als je een stedentrip Athene wil boeken en je je al een tijdje suf zoekt naar een geschikt en leuk hotel in Athene.

Boek je liever je vlucht en hotel in één, kijk dan hier: citytrip Athene. Boek je het liever los, lees dan verder.

Waar verblijven in Athene?

Als je aan het zoeken bent besef je het in eerste instantie misschien niet helemaal, maar Athene is een grote stad. Waar kun je het beste verblijven in Athene? Wat is een leuke plek? Welke wijk is handig? Met dit blog help ik je als je een centraal gelegen hotel zoekt op een leuke locatie.

Hier zie je alvast hoe groot Athene is. Ik nam de foto vanaf de Lycabettus heuvel.

hotel-athene-boeken

Citytrip Athene: welk hotel kies je?

De dingen die ik belangrijk vond bij het boeken van mijn hotel in Athene lees je in het lijstje hieronder. Ik zocht:

-een centraal gelegen hotel dichtbij bekende bezienswaardigheden (zoals de Akropolis)
-een hotel in een leuke buurt in Athene: een beetje trendy buurt, met barretjes, leuke restaurantjes en eventueel street art (tip: lees ook mijn blog met de 10 leukste wijken in Athene!)
-liefst op loopafstand van (andere) leuke wijken
-een hotel vlakbij de metro en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf de luchthaven van Athene of op loopafstand van het Syntagmaplein
-liefst ook niet te ver van het beginpunt van de fietstours van Baja Bikes in Athene
-een hotel met de mogelijkheid tot bagageopslag (en dat er 24 uur iemand is als je het op wil halen)
-een omgeving waarin het veilig is om als vrouw alleen te verblijven
-een betaalbaar hotel, maar liever geen hostel of grote hotelketen
-een hotel dat er leuk en aantrekkelijk uitziet, met een beetje moderne kamers, want ik wilde het écht kunnen aanraden zodat mensen het hotel ook echt via mijn blog zouden gaan boeken.

hip-hotel-athene

Dakterras, balkon, uitzicht, zwembad?

Het liefst wilde ik natuurlijk ook nog een hotel met dakterras (omdat dat natuurlijk wel heel gaaf is voor de foto’s) of een kamer met balkon met uitzicht op de Akropolis. Ook is het in oktober nog vaak mooi weer, dus hé, een zwembad was natuurlijk ook wel heel aantrekkelijk, maar hoe meer eisen, hoe duurder het werd, dus deze laatste eisen liet ik varen.

Wil je per se een zwembad of dakterras, dan staan verder naar onderen meer tips!

Een kamer van 50 euro, 75 euro, 100 euro of meer?

Het hotel in Athene moest er één zijn waar mensen blij van werden. Niet alleen ik, maar mijn lezers straks ook! En dus besloot ik minimaal iets tussen de 50 en de 75 euro per nacht te zoeken, of tot maximaal 100 euro per kamer als het echt aantrekkelijk zou zijn voor mijn blog en de kans groot was dat anderen dit ook zouden willen boeken.

St Bjur Suites & hotel

Na best lang zoeken naar een leuk hotel in Athene dat ook nog eens aan alle genoemde eisen voldeed vond ik St Bjur suites! St Bjur Suites deed me qua naam steeds aan de Burj Khalifa in Dubai denken, maar daar heeft het niets van weg.

The Brunch Factory

Toen ik foto’s van de leuke plantjes en ontbijtruimte zag (The Brunch Factory) was ik verkocht! Wat zag dit er tof uit! Een heerlijk urban jungle plekje om te ontbijten of even te zitten en met zo te zien prima kamers. Verrassend leuk na wat ik allemaal al voorbij had zien komen. Hier wilde ik verblijven!

St Bjur hotel en suites ziet er leuk uit, ligt supercentraal, in een gezellige buurt, direct bij de metro en heeft hele goede reviews!

leuk-hotel-in-athene

Hotel op loopafstand van de Plaka

In eerste instantie had ik graag in de Plaka willen zitten, omdat ik het daar tijdens mijn eerste bezoek aan Athene lang geleden zó gezellig vond, maar uiteindelijk zat ik in een buurt die juist óók heel gezellig bleek en net wat minder toeristisch: Psyri. Wil jij wel per se in de Plaka zitten dan is hotel Plaka een geliefd en populair hotel, maar overweeg de hippe wijk Psyri ook zeker!

St Bjur ligt op loopafstand van de Plaka en direct bij het Monastirakiplein, in de wijk Psiri. Een ideale plek als je van leuke barretjes houdt of gewoon supercentraal wil zitten.

hotel-in-psiri-trendy-buurt-athene

Ideale ligging

Het hotel lag niet alleen direct bij het Monastiraki plein (waar ik vanaf de luchthaven rechtstreeks met de metro naartoe kon), maar ook nog net in de hippe wijk Psiri. Een tikkeltje alternatief, maar zo gezellig! Ook vind je er veel street art. Update: Lees meer over deze leuke buurt in het blog Street art in Psiri.

Zit je daar, dan zit je goed. Hier vind je meer hotels in de omgeving van het Monastiraki plein en hier meer hotels in Psiri. Ook als je voor een hotel bij het Syntagmaplein kiest zit je heel centraal, maar dit is net iets leuker. St Bjur ligt op slechts 10 minuten lopen van het Syntagmaplein.

De locatie was echt geweldig! Zo centraal en zo dicht bij al het leuks!

Wat kost dit hotel in Athene?

Eén van mijn eisen was dat het een mooi maar wel betaalbaar hotel moest zijn. St Bjur Suites kost (in oktober) tussen de 60 en de 70 euro per kamer per nacht. Voor Athene is dat niet duur! Met ontbijt erbij en/of gratis annuleren kom je op 80 of 90 euro per kamer. Een driepersoonskamer is ietsje duurder. Ook in het hoogseizoen is het iets duurder.

Uiteraard zijn er wel enkele goedkopere hotels in Athene te vinden, maar voor die prijs vind je niet zulke leuke als deze, en dan ook nog op zo’n ideale plek. Veel duurdere en luxere hotels zijn er uiteraard ook in Athene, maar St Bjur heeft echt een goede prijskwaliteitverhouding. Op Booking.com heeft St Bjur 4 sterren.

St Bjur Suites heeft een goede prijskwaliteitverhouding.

Positieve reviews

Het hotel zag er goed uit, het lag ideaal en de reviews waren zeer positief. Echt lovend! Dit wilde ik zien! Hier wilde ik over schrijven.

De reviews waren zeer positief. Was het ook echt zo leuk als het leek? Ik ging kijken!

Monastiraki plein

Mijn wederzien met Athene begon op een zwoele oktoberavond op het Monastirakiplein. Vanaf de luchthaven van Athene was ik er rechtstreeks met de metro naartoe gereisd. Ik nam de roltrap naar boven, wandelde het station uit en stond meteen te midden van de gezelligheid.

Mijn hart begon meteen sneller te kloppen! Hier moest ik zijn! Alles ademde de sfeer van de Méditerranée en van zuidelijke steden waar ik zo van hou.

Met Google Maps op mijn telefoon en een big smile op mijn gezicht wandelde ik met mijn trolley het plein over, stak Ermou street over, dé winkelstraat van Athene, Athinas street in. Ik hoefde nog geen 100 meter te lopen en ik was er al. Ideaal!

Ik hoefde nog geen 100 meter te lopen en ik was er al. Ideaal!

dakterras-a-for-athens

Aankomst bij het hotel

Hoewel ik veel later bij het hotel aankwam dan de bedoeling was geweest (ik miste voor het eerst in mijn leven mijn vlucht, waarover je binnenkort het blog leest), waren ze ontzettend vriendelijk. Het maakte allemaal helemaal niet uit. Na een korte uitleg mocht ik naar mijn kamer. Een prima kamer. Best stijlvol!

hotel-athene

De kamers

De kamers zagen er zeer verzorgd uit. ‘Suites’ klinkt erg luxe. In principe zijn het gewone kamers, maar wel mooi. Er zijn standaard kamers en superior kamers. Ook zijn er familiekamers. Ik had in mijn eentje een heerlijke tweepersoonskamer met een opvallend fijne douche.

Het zag er trendy uit en dat allemaal voor een hele schappelijke prijs, zeker als je met z’n tweetjes bent. Op de foto’s zie je de tweepersoonskamer (die ik voor alleengebruik had), maar een 3-persoonskamer hebben ze ook. Hier vind je alle kamers en prijzen.

st-bjur-hotel-in-athene

Trendy hotel voor een schappelijke prijs!

trendy-hotel-athene

Badkamer

Uit prijsoverwegingen boek ik wel eens een kamer met gedeeld sanitair, maar hier had ik gelukkig mijn eigen badkamer. Het was een prachtige regendouche. Een tikkeltje trendy en gewoon goed. Met douchespul en shampoo, zoals je mag verwachten in deze prijscategorie.

Een bad is fijn (zeker als je dat -net als ik- thuis niet hebt of als je met jongere kinderen reist), maar een goede douche vind ik nog belangrijker. Ik heb best vaak in hotels en guesthouses geslapen waar er echt zo’n zeikstraaltje uit de douche komt en als je dan van die lange haren hebt zoals ik die je wil wassen (en crèmespoeling, etc) dan is een douche waar dat een beetje fatsoenlijk kan toch wel heel fijn.

Een goede douche, niet zo een waar maar een paar zielige druppeltjes uit komen, maar een heerlijke regendouche!

hotel-athene-centrum

athene-hotel

st-bjur-suites

Aparte wc

Wat ik ook een pré vind is het feit dat de wc apart van de douche is. Meestal zit dit in één ruimte, maar iedereen die vaak met z’n tweetjes op reis is, of dat nou met een partner, een vriend of vriendin of je moeder/dochter is, weet dat dat niet altijd handig is. De één moet nodig plassen terwijl de ander uitgebreid staat te douchen of je wil zelf lekker gaan douchen of in bad terwijl de ander net heeft zitten kakken. Niet zo fijn toch?

Zeker als je niet met een partner reist waar je nog smoorverliefd op bent is het fijn dat de wc en de douche gescheiden zijn. Dat is haast nooit!

hotel-athene-wc

Wastafel

Wat het nóg fijner maakte is dat er ook nog een aparte wastafel met spiegel was die niet bij de douche of de wc in zat. Zo kun je dus makkelijk allebei tegelijk jezelf klaarmaken (opmaken, tandenpoetsen, scheren, weet ik wat) zonder dat de een lang op de ander hoeft te wachten. Ik was nu alleen, maar persoonlijk vind ik dit heel handig als ik mét iemand reis.

Zo hoef je niet onnodig op elkaar te wachten.

hotel-bjur-athene

Airco, waterkoker, kluisje, etc.

De temperatuur was goed, uiteraard was er airco, het was een geluiddichte kamer (ook fijn) en alles wat je maar kon wensen was aanwezig: een waterkoker met koffie en thee, een koelkastje, een tv, kluisje, etc. En, zeker niet onbelangrijk tegenwoordig: genoeg stopcontacten.

hotelkamer-met-waterkoker

hoteltip-athene

centraal-gelegen-hotel-athene

Aparte bedden

Ik sliep in een 2-persoonsbed. Reis je met een vriend of vriendin of met je vader, moeder, zoon of dochter dan wil je misschien liever 2 aparte bedden. In dat geval kun je ook voor een 3-persoonskamer kiezen, dan heb je er nog een slaapbank bij.

Het bed lag overigens heerlijk.

hotel-centrum-athene

Uitzicht

Vanuit mijn kamer had ik uitzicht op de straat. Oké, ik heb wel eens een mooier uitzicht gehad, maar het was ook weer niet verkeerd. Keek ik helemaal naar rechts dan kon ik tóch de Akropolis nog zien!

st-bjur-view

St Bjur breakfast

Je kunt in dit leuke hotel in Athene een kamer met ontbijt boeken of later nog beslissen of je dat wil of niet. Een los ontbijt kost 7 euro en is zeker een aanrader. Het ontbijt is in buffetvorm in The Brunch Factory beneden. Er is fruit, er zijn broodjes, cornflakes, ei, etc. Echt prima! Je krijgt er één heerlijke koffie (of thee) naar keuze bij. Ik koos voor cappuccino. Wil je meer koffie dan kun je onbeperkt de filterkoffie drinken.

koffie-athene

brunch-factory-athene

ontbijt-athene

st-bjur-suites

ontbijt-st-bjur

ontbijten-in-athene

Fijn plekje

Het was nog heerlijk aangenaam weer in oktober in Athene, dus alles stond open en het was heerlijk om van achter mijn kopje koffie het gewone leven in Athene gade te slaan. Ik had een beetje haast omdat ik met de fietstour meeging en nog moest uitchecken, maar anders was ik er zeker wat langer blijven zitten.

leuk-ontbijtplekje-athene

Heel vriendelijk

De mensen die ik achter de receptie van hotel St Burj trof waren ook erg vriendelijk. Verwacht geen grote receptiedesk, maar gewoon één persoon. Ook toen ik de tweede avond ’s avonds laat (na nog een hele middag door vele wijken te hebben gezworven en de zon te hebben zien ondergaan op de Lycabettus) mijn gestalde bagage weer op kwam halen om door naar Piraeus te gaan en ze dus niks meer aan me hoefden te verdienen was de (inmiddels een andere) medewerker ook weer super aardig.

Ik vond het ook echt een dikke aanrader in Athene!

Bagageopslag

De mogelijkheid van bagageopslag is voor mij altijd een must. Ga je (zoals ik) nog een fietstour doen of iets anders doen of vlieg je ’s avonds pas terug terwijl je wel eind van de ochtend uit moet checken, dan is dat wel zo prettig. Een lift was er overigens ook.

24 uurs receptie

Ook een 24 uurs check-in/check-out vind ik altijd handig. Tegenwoordig kun je veel privé accommodaties boeken maar waar de een flexibel is qua aankomst- of vertrektijd is de ander dat absoluut niet, dus hier weet je gewoon dat je altijd aan kunt komen waaien (ook als het plotseling anders loopt) zonder dat je bang hoeft te zijn dat de eigenaar er niet is of iets anders onduidelijks. Vaak willen ze wel een indicatie van je aankomsttijd, maar weet je dat nog niet dan antwoord je gewoon ‘Weet ik niet’.

hotel-in-leuke-buurt-athene

Ligt het hotel in een veilige buurt in Athene?

Toen ik had ingecheckt was het al na tienen. Toch besloot ik nog naar buiten te gaan om ergens een klein hapje te eten. Eenmaal buiten voelde ik meteen de positieve vibe van de stad. Ondanks de crisis, ondanks de problemen van Griekenland met financiën, armoede en werkloosheid, was de sfeer goed.

Ja, ik zag veel ingestorte en verwaarloosde huizen in Athene, en ja, daar schrok ik van, maar ik zag ook een levendigheid, gezelligheid en relaxte vrolijkheid zoals je lang niet overal ziet. En dat op een gewone woensdagavond in oktober. Wandelend langs vele leuke barretjes en steegjes met graffiti heb ik me in de wijk Psyri dan ook niet onveilig gevoeld.

hotel-in-veilige-buurt-athene

St Bjur met kinderen boeken

Wil je als gezin naar Athene dan kun je hier ook verblijven. In de 2-persoonskamer kan een kind in een kinderbedje worden ondergebracht. In de 3-persoonskamer kan dat ook. Kinderbedjes zijn wel op aanvraag. Meer hoteltips met kids in Athene staan verder naar onderen in dit blog. Ook appartementen!

Geen standaard hotel

Hotel St Bjur Suites is geen standaard hotel in de zin van een ruime receptie, grote lobby, lounge, etc, maar eigenlijk is het gewoon een gebouw met mooie kamers met verder alleen ontbijtmogelijkheid beneden in de leuke Brunch Factory. Maar veel meer heb je eigenlijk niet nodig.

Ik vind het echt een heel geschikt en leuk hotel in Athene en zeker een aanrader!

Adres hotel St. Bjur Suites

St. Bjur Suites ligt in de straat Athinas, een zijstraat van Ermou street. Het adres is:

Athinas 11,
Athene, 10554,
Griekenland

Voor tips in de buurt kun je ook de website van St Bjur checken: website St. Bjur.

st-bjur-hotel-athene

Hoe kom je vanaf de luchthaven van Athene bij dit hotel?

Vanaf de luchthaven van Athene kun je de airportbus of de metro naar het centrum van Athene pakken. Of een taxi uiteraard. De bus gaat naar het Syntagmaplein. Vanaf daar kun je lopen of 1 halte met de metro gaan. Handiger is het om de metro te pakken. Volg als je de luchthaven uitloopt de bordjes ‘To trains’, een beetje naar links, links van het Sofitel.

Vanaf de luchthaven reis je zonder overstappen naar de halte Monastiraki. Het kost 10 euro, maar is goedkoper dan een taxi en je staat wel meteen mídden in Athene. Als je de metro uitkomt zie je de gezelligheid op het plein, de Akropolis in de verte en is hotel Bjur echt vlakbij. Het is 2 a 3 minuten lopen. Ideaal! Later zag ik zelfs dat er een metro in/uitgang nog dichterbij was, echt direct bij het hotel.

Is dit hotel handig als je een fietstour van BajaBikes wil boeken?

Overweeg je in Athene te gaan fietsen (ja, zeker doen!) dan zit je in dit hotel ook perfect. Je zit vlakbij het beginpunt van de tours van BajaBikes (o.a. de highlights Athens fietstour), die worden uitgevoerd door Let’s meet in Athens. Het is maar 5 minuutjes lopen!

St Bjur ligt slechts op 5 minuutjes lopen van het startpunt van de fietstours van BajaBikes. Hier lees je mijn ervaring met fietsen in Athene!

Kun je vanaf dit hotel ook makkelijk naar Piraeus?

Combineer je Athene met een eiland waar je met de boot naartoe gaat dan is dit hotel ook handig omdat je vlakbij de metro zit die er in 1x naartoe gaat. Het kost je slechts 2 euro.

Heb je een hele vroege boot dan raad ik je aan om de nacht ervoor in Piraeus te overnachten (wat een handige plek is om in Piraeus te overnachten vertel ik een andere keer), maar neem je pas later op de dag een boot dan kun je nog prima bij Bjur slapen en dan de metro naar Piraeus pakken. Vanaf Monastiraki is er een rechtstreekse metroverbinding naar Piraeus.

Combineer je je verblijf in Athene met een ferry vanaf Piraeus dan reis je vanaf dit hotel rechtstreeks met de metro naar de eindhalte in Piraeus (vlakbij de haven).

Hoteltip Athene

St Bjur is geen hotel dat iedereen al tipte. Het stond in geen enkel ander blog over Athene of website met hoteltips in Athene. Ook stond het niet in mijn reisgids Athene. Ik had het echt zelf ontdekt en dat maakte het extra leuk. Ik vond dit leuke hotel in Athene gewoon op Booking.com.

Mijn ontdekking!

Aanrader?

Hotel St Bjur scoort wat mij betreft perfect op locatie en ook goed op prijskwaliteitverhouding. Het is echt in alle opzichten een aanrader. Ik kan eigenlijk niks bedenken wat er niet fijn aan was. Alleen als je een hotel zoekt met grote lounge en dat soort dingen dan is dit niet jouw hotel, maar ik was echt zeer te spreken en kan ‘m echt aanraden.

monastiraki-athene-avond

Meer hotels bij het Monastiraki plein of het Syntagmaplein

Het meest centrale plein in Athene is weliswaar het Syntagma plein (hier vind je hotels bij het Syntagmaplein), ook qua vervoer (hier stopt de airportbus bijvoorbeeld), maar het Monastiraki plein (waar ik dus zat en wat je hierboven ziet) ligt er echt vlakbij en dat is net een wat leukere plek.

Het Monastirakiplein kun je ook gewoon rechtstreeks met de metro vanaf de luchthaven bereiken. De rit met de metro duurt nog best even omdat het centrum van Athene redelijk ver van de luchthaven af ligt, maar met de bus duurt het nog langer. De metro vanaf de luchthaven kost 10 euro. Andere ritjes in de stad zijn goedkoper.

Hier vind je meer hotels in de buurt van het Monastiraki plein. En hier nog meer tip!

hotel-review-athene

Hotel met dakterras in Athene

Wat je ook veel ziet in Athene is een hotel met dakterras, met uitzicht op de Akropolis. Dat is ook mooi natuurlijk, maar meestal wel wat duurder. Bedenk voor jezelf of het prijsverschil het je waard is. Ik hou ook echt van mooi uitzicht, maar je gaat niet je hele stedentrip lang naar het uitzicht zitten kijken. Het grootste deel van je trip ben je toch gewoon op pad.

Je kunt ook -net zoals ik deed- ook ’s avonds gewoon een kijkje nemen op zo’n dakterras of -als je wat meer te besteden hebt-  er ’s avonds gaan eten. Zoek je een gaaf rooftop terras (voor een drankje of een diner met een view) ga dan voor 360 degrees of voor A for Athens.

a-for-athens-athene

St Burj ligt op steenworp afstand van deze coole dakterrassen. Echt 1 minuut lopen.

Wil je toch ook graag overnachten in een hotel met rooftop terras? Een erg mooie is deze op de foto hierboven, behorend bij hotel A for Athens. Dit hotel heeft een dakterras met uitzicht op de Akropolis. Ik heb er ook een kijkje genomen en zo was het: uitzicht A for Athens. Hier zie je waar het ligt:

hotel-monastiraki

Ook Hotel 360 degrees (op de foto hierboven èn hieronder) is een mooie. Het ligt direct aan het Monastirakiplein. Ga je als gezin naar Athene? Dit hotel heeft ook 4-persoonskamers!

appartement-athene-360-degrees

Uitzicht op de Akropolis

Let bij het boeken van een hotel met uitzicht op de Akropolis op of het hotel verder ook nog handig ligt. Dat uitzicht op de Akropolis heb je op zich vanaf verschillende punten in de stad, ook van ver weg, omdat de Akropolis nou eenmaal een hoge heuvel is en dus sowieso al vaak zichtbaar is. Een hotel dat in de verte dat uitzicht heeft maar verder niet zo gunstig ligt zou ik dan persoonlijk niet kiezen, maar de 2 hierboven liggen in elk geval wél gunstig.

Zelf een leuk hotel in Athene zoeken? Dat doe je via Booking.com.

mooi-hotel-athene

Coco Mat Jumelle

Behalve voor de wijken Plaka en Psiri kun je ook voor het chiquere Kolonaki kiezen. Deze wijk is leuk als je van shoppen en trendy barretjes houdt en vlakbij de kabelbaan naar de Lycabettus wil zitten. In Kolonaki kan ik Coco Mat Jumelle aanraden. Ik ben er speciaal langs gegaan en het zag er erg mooi uit.

Ben je met z’n tweeën dan kun je met een beetje zoeken toch nog voor een redelijk bedrag (100 euro) luxe overnachten in Athene. Zeker nu in november.

Hotels in een andere buurt

Ik had ook nog andere hotels gevonden, in andere Atheense wijken, maar net als ik enthousiast was over een bepaald hotel of over de locatie las ik over junks of iets anders negatiefs en dacht laat maar. Bij St Bjur heb ik niks negatiefs ontdekt.

monastiraki-plein-athene

Gezinstip Athene

Ga je met je gezin naar Athene en wil je ook in de leuke wijk Psiri zitten, maar wel kindvriendelijk en liefst met een zwembad? Wellicht is Athenian Residences iets voor jullie. Er is een 4-persoons familie appartement (met uitzicht op het zwembad) en een 6-persoons luxe appartement.

Appartementen voor 4, 5 of 6 personen in Athene.

Mosaico Suites (met zwembad!) ziet er ook erg mooi uit, maar dan zit je wel wat verder bij alles vandaan, in de wijk Metaxourgio. Hier kun je wel ook met zijn vieren, vijven of zessen terecht. Persoonlijk vond ik Metaxourgio een interessante wijk om de ontdekken, maar zou ik er niet zo snel overnachten. Het ligt minder centraal en is minder veilig dan Plaka of Psiri. Kijk hieronder zeker ook nog even verder!

Appartementen bij het Syntagmaplein

Ook kun je iets zoeken bij het centraal gelegen Syntagmaplein. Het Syntagmaplein ligt niet ver van het Monastirakiplein (dat je op de foto hierboven ziet). Je zit dan bovendien dichtbij de Akropolis en vlakbij de Nationale Tuin, wat fijn is als je met kleine kinderen naar Athene gaat. De Nationale Tuinen liggen vlakbij het Syntagmaplein. Misschien zijn deze appartementen iets voor je: City Center Luxury Apartment, Syntagma Square Apartments by Livin Urbban, Sophisticated apartment in Syntagma, Hidesign Athens Plaka Apartment in Acropolis, Classy apt with a view in Plaka/Syntagma Square of deze met terras: Athens Goddess.

Appartement bij het Syntagmaplein? Hier vind je ze!

Meer hotels in Athene

Is dit toch niet helemaal wat je zoekt (weet je dat wel zeker?) of zit het onverhoopt al vol dan kun je verder zoeken naar een leuk hotel in Athene via Booking.com. Ik zal binnenkort mijn lijstje met andere hotels die ik zelf ben tegengekomen er nog even bij vermelden. Ik kon het nu zo gauw niet vinden.

In plaats van een leuk hotel in Athene kun je natuurlijk ook een appartement in Athene boeken. Ook dat kan gewoon via Booking.com. Ik noemde er al een paar, maar je kunt ook zelf zoeken. Klik op de link, vink je wensen aan en er rolt vast wel iets geschikts uit. Of lees eerst dit blog over de wijken in Athene.

Boek je liever een complete citytrip naar Athene in plaats van alles los, kijk dan hier: citytrip Athene.

Goedkoop overnachten in Athene

Als budget het belangrijkst voor je is en je écht een goedkoop hotel of hostel in Athene zoekt dan kun je ook via Booking.com zoeken. Vink 0 tot 50 euro per nacht aan en je vindt overnachtingen voor 10 of 20 euro per nacht.

Als budget het belangrijkste voor je is kun je ook al voor 10-15 euro pp overnachten in een hostel in Athene.

Luxe overnachten in Athene

Zoek je juist een luxe hotel in Athene? Boek dan bijvoorbeeld het klassieke Grande Bretagne Athens, (bij het Syntagmaplein), het er vlakbij gelegen King George, het meer trendy Academia of Athens (in Kolonaki) of het Electra Metropolis in de Plaka. Of het luxe Grand Hyatt Athens in de wijk Neos Kosmos, maar dat is wel wat verder van alles vandaan.

Overnachten bij de luchthaven van Athene

Kom je laat aan in Athene of vertrek je vroeg terug dan kun je een nachtje direct bij de luchthaven van Athene overnachten, bijvoorbeeld in het Sofitel, maar persoonlijk zou ik dat niet doen. Het is weliswaar best even een ritje naar het centrum, maar als je er eenmaal bent is dat toch leuker. Ik stem dus voor een leuk hotel in Athene zelf, tenzij je de dag erop doorvliegt naar een andere mooie Griekse bestemming.

Vlucht zoeken naar Athene

Vluchten naar Athene boek je via Skyscanner. Een beetje schuiven met data kan je citytrip Athene al snel een paar tientjes goedkoper maken. Ik vloog ook voor slechts 59 euro (enkele reis), met Transavia. En roep nu niet: ja, maar wij zitten vast aan de vakantieperiode; dit was een vlucht in de herfstvakantie, toen regio Noord al vrij was. Bijtijds boeken scheelt! Kijk ook eens naar andere luchthavens, zoals Eindhoven ipv Amsterdam.

Hoe boek je een goedkope vlucht naar Athene?

In het weekend (terug)vliegen maakt het wel vaak duur. Heb je kinderen en hebben die net een keer een studiedag op maandag of vrijdag dan kan dat hét moment zijn om je citytrip Athene voordelig te boeken. Ook kun je -als je wat langer de tijd hebt- de boot naar een mooi eiland nemen en vanaf een eiland terugvliegen, net zoals ik deed.

Wanneer naar Athene

Zit je niet aan de schoolvakanties vast, ga dan een keer tussendoor, dat is het meest voordelig. Feestdagen als Pasen en Pinksteren zijn qua ticketprijzen vaak wel weer duur.

In de zomer naar Athene

In de zomer is het er warm, maar kun je het wel leuk combineren met een eiland. Vanaf Athene reis je makkelijk met de metro naar Piraeus waar je de boot kunt pakken. Ook kun je uiteraard aan de Atheense Rivièra verblijven. Kijk via de optie ‘Kaart’ zelf even of het hotel in Athene zelf ligt of meer aan de kust.

Wil je in de zomer naar Athene dan kun je het combineren met een eiland of overwegen om aan de Atheense Rivièra te verblijven in plaats van in de stad zelf.

Athene in de herfstvakantie

Wil je net als ik in oktober gaan? In de herfstvakantie? Ik heb even voor je gekeken en als je nu een ticket met Transavia naar Athene boekt voor de herfstvakantie van 2020 kan dat al voor 55 euro one way. De regio noord heeft vakantie van 10 tot 18 oktober 2020 en regio midden en regio zuid van 17 tot 25 oktober 2020. Retour is wel weer even puzzelen. Check ook zeker de pakketreizen, want soms is dit wel aantrekkelijk: citytrip Athene.

Athene in de kerstvakantie, voorjaarsvakantie of meivakantie

Tickets voor Athene in de kerstvakantie (volgende maand al!) waren een paar maanden geleden ook nog heel goedkoop. Nu niet meer. Dus zie je een mooie prijs, boek het!

Ook in de voorjaarsvakantie of de meivakantie kun je uiteraard naar Athene gaan. Zit je niet aan de schoolvakanties vast dan boek je natuurlijk net erbuiten, dat scheelt!

waar-verblijven-in-athene

Reisgids Athene

Hopelijk heb je een leuk hotel in Athene kunnen vinden. Is het gelukt en heb je definitief plannen om te gaan of wil je alvast inlezen? Bestel dan hier meteen een reisgids Athene. Leuk voor de voorpret!

Lees ook zeker mijn blog over leuke wijken om te bezoeken in Athene!

Blogs over Athene

Over veel leuke plekken die ik in Athene heb bezocht wil ik nog aparte blogs schrijven. Ga je op citytrip Athene en wil je dat niet missen volg Follow my Footprints dan op Facebook. Als je terug scrollt naar oktober zie je al hoe gezellig Psyri was èn wat ik nog meer in Athene heb gedaan, maar dat was nog lang niet alles!

Wil je niks over Athene missen volg Follow my Footprints dan op Facebook!

Dit blog bevat affiliate links.

1 gedachte over “Leuk hotel in Athene? Appartementen, suites en hotel in centrum Athene (tip!)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven