Leuke dingen in Den Haag in december

Leuke dingen in Den Haag in december

Den Haag is een superleuke stad. In elk seizoen is er vanalles te doen. Welke activiteiten zijn juist nú leuk? Lees mijn tips voor leuke dingen in Den Haag in december, zowel met als zonder kinderen. Wat zijn de leukste festivals en Haagse ‘happenings’ deze maand?

UPDATE 2016: Lees ook: Leuke dingen doen in december in Scheveningen.

UPDATE 2017: Oud & Nieuw in Den Haag!
UPDATE 2022: Bezoek de Royal Christmas Fair!

Carnivale-DenHaag

De Carnivale

Net als voorgaande jaren strijkt van 27 t/m 30 december 2015 de Carnivale weer neer in Den Haag. Stel je een soort Parade-achtige setting voor met tenten en allerlei ‘eigenaardigheden’. Dit reizend ‘circus’ annex kermis vindt plaats in het Huygenspark, op loopafstand van station Hollands Spoor en ook niet ver van de binnenstad.

UPDATE: in 2018 is de Carnivale weer!  

Het Groot Kerstcircus

Op het Malieveld is het jaarlijkse Kerstcircus. T/m 3 januari 2016 vertonen acrobaten uit verschillende delen van de wereld hun stunts in de grote verwarmde tent. Het meest opvallend zijn dit jaar misschien wel de zwevende glazen bollen met ‘slangenmeisjes’ erin.

cool-event-scheveningen

Cool Event

T/m 17 januari 2016 is het Cool Event en kun je schaatsen bij het Kurhaus in Scheveningen. Ik doe het ieder jaar wel een keer. De kinderen vinden het leuk en ik werd er zelf eigenlijk ook wel blij van. Ik hoor mezelf zelfs zingen als ik deze video samen met mijn schaatsende schatten terugkijk. Dit filmpje van het jaar ervoor is nog schattiger, omdat mijn (toen) 4-jarige zoontje elke keer bijna omkukelde.

De schaatsbaan is ook op 1e en 2e Kerstdag gewoon open. Als je een beetje bijtijds gaat is het nog niet zo druk en ook voor kleinere kinderen nog leuk. Wel in de middag gaan en daarna eten bij een van de restaurants die om het Kurhausplein heen liggen kan ook.

Ook in 2018-20179 is het Cool Event (en de Fun Slide) er weer!

Fun Slide

Ook cool (voor wat oudere kids, maar ook voor volwassenen!) is de Palace Fun Slide. Nog t/m 10 januari 2016 kun je op een band de 30 meter lange ijsglijbaan afglijden. Van de Pier glij je zo de boulevard op. Roetsjen maar!

wintervuurwerk-scheveningen

Wintervuurwerk

Mocht je denken: er was in december toch altijd vuurwerk in Scheveningen? Dat klopt. Ik googelde dus ook op ‘Wintervuurwerk Scheveningen’ maar vond het niet. Het zou dit jaar niet zijn, maar net toen ik deze blog af had kreeg ik bericht dat er ook dit jaar toch weer een Wintervuurwerk is. Aanstaande zondag al! Op 20 december 2015 dus, om 18:00u op het strand van Scheveningen, ter hoogte van het Kurhaus. Bij te harde wind gaat het eventueel niet door, maar laten we hopen van wel, want het is mooi om mee te maken.

wintervuurwerk-2015

Met Oud & Nieuw is er overigens ook vuurwerk bij de Hofvijver. Tijdens dit grote gratis evenement (gewoon buiten) is er een DJ en een echte vuurwerkshow. Van 23:55 tot 00:10 zendt SBS6 dit live uit.

Vreugdevuren

Ook bijzonder en jaarlijks een hele happening in Den Haag zijn de vreugdevuren. Alleen al de opbouw ervan in de aanloop naar Oudejaarsavond is een spektakel op zich. Bekijk hier het filmpje over de biggest bonfire. Lees hier meer over de strijd tussen Duindorp en Scheveningen om het hoogste vreugdevuur van Nederland. Het is veel meer dan gewoon een kerstbomenverbranding. Interessant is ook het achterliggende verhaal dat te lezen is op een site over immaterieel erfgoed.

nieuwjaarsduik-scheveningen

Nieuwjaarsduik

Op 1 januari is uiteraard de Nieuwjaarsduik in Scheveningen weer. Vanaf een bomvolle boulevard kijken toeschouwers toe hoe een grote blote dan wel door Unox mutsen oranje gekleurde massa de zee in rent om het nieuwe jaar fris te beginnen. Druk, maar ook wel leuk om een keer mee te maken. Buiten het afgezette deel kun je natuurlijk ook zelf gewoon een duik nemen op een rustiger stuk. Ik maakte deze foto gewoon als toeschouwer.

kerstvakantie-denhaag

Meer activiteiten in Den Haag in de kerstvakantie

Het Denneweg Winterevenement, de Royal Christmas Fair, er zijn nog veel meer leuke dingen in Den Haag in december! Of het reuzenrad (hierboven) op de Grote Markt terugkomt weet ik niet (ik denk van niet); maar er is hoe dan ook genoeg leuks om te doen. Wat dacht je van een Silent Winterdisco?

O ja, en ben je zaterdag 19 december 2015 toevallig al in Scheveningen? Sla de Home Made X-mas Market op de Pier dan niet over. De complete agenda voor de kerstvakantie vind je op DenHaag.com. Kom deze winter dus zeker een keer naar Den Haag!

Ben je van plan in een andere maand naar Den Haag te komen? Deze dingen zijn altijd leuk om te doen met kinderen in Den Haag. Inclusief handige combinatietips voor als je een paar dingen op 1 dag wil doen, ook in combinatie met deze evenementen in december.

Tot slot staat ook nog een blog op de planning voor wie lekker eens een weekendje zónder kinderen naar Den Haag wil en het leuk vindt om ook eens wat andere wijken te ontdekken. Den Haag is namelijk nog veel leuker dan je denkt. Update: Wat dacht je van deze heerlijke koffie hotspots?

UPDATE december 2016: Evenementen in Scheveningen in december en in de kerstvakantie.

UPDATE januari 2019: een dagje weg in de winter.

12 gedachten over “Leuke dingen in Den Haag in december”

 1. Ik heb familie wonen in Den Haag en als kind ging ik er elke zomer een paar dagen logeren. Daarom heb ik zeker een band met de stad maar hij heeft mijn hart niet veroverd. Als ik deze activiteiten zo zie denk ik dat het tijd wordt om sinds lange tijd weer eens die kant op te gaan.

  1. Ik vind Den Haag echt heel leuk. Ik ben er niet geboren of opgegroeid, maar pas later terechtgekomen en heb er een tijd terug, na een jaar buitenland, echt bewust weer voor gekozen. Den Haag heeft zoveel leuke buurten; en het strand uiteraard, dat gaf voor mij echt de doorslag.

 2. Wie in Den Haag woont hoeft zich deze maand zéker niet te vervelen. Wat een hoop leuke dingen zijn er te doen deze maand.
  Zelf ben ik er geloof ik één keer geweest en dat was niet zo’n groot succes… 

 3. Den Haag is inderdaad een heel leuke stad! Die tip van Carnivale vind ik wel super, ik herinner mij de gelijknamige serie nog van HBO over een rondtrekkend rariteitencircus. Deze tip ga ik zeker noteren in mijn agenda om ergens in de loop van volgend jaar mee te pikken.

 4. Hoi Denise, ik volg je al een tijd en lees met veel plezier je blogs! Zaterdag 13 februari wil ik mijn man verrassen met een nachtje Den Haag! Zoals je onder deze blog al schreef; er komt nog een blog voor een nachtje Den Haag zonder kinderen, maar graag zou ik daar nu al gebruik van maken ;). Heb je een goede tip voor een leuk hotel, een middagprogramma en leuk restaurant? (mama Kelly?)
  Alvast bedankt!!

  1. Ha Sterre, excuus voor de late reactie! Ja, die blog is er nog steeds niet. Als je op chic wil dan is Des Indes in Den Haag of het Kurhaus in Scheveningen natuurlijk een optie. Dan zit je echt op een unieke plek. Het Ibis City Centre is goedkoper maar ook leuk (hoewel ik de kamers niet heb gezien) en het zit heel centraal,pal om de hoek van de Grote Markt waar je overal heerlijke koffie kunt drinken (en ook kunt eten). Novotel Suites is ook bijzonder. Verder zijn er natuurlijk ook kleinere hotels. Mama Kelly is superleuk om te eten inderdaad, maar wel afgelegen. Eigenlijk zijn er zoveel mogelijkheden! Qua activiteiten: heb je de vernieuwde Pier al gezien? Verdder gewoon lekker door de leukste wijken slenteren (niet alleen het centrum). En de 13e wordt het Chinees Nieuwjaar in Den Haag gevierd. Hier lees je er meer over: http://denhaag.com/nl/event/42846/chinees-nieuwjaar-den-haag?eventId=42846

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven