Leuke evenementen in Scheveningen in december

Leuke evenementen in Scheveningen in december

Wil je komend weekend, half december of in de kerstvakantie gezellig naar Scheveningen? Goed plan! Er is deze maand namelijk veel te doen in Scheveningen. Wat dacht je van het Cool Event, de Scheveningen Light Walk, het wintervuurwerk of het grootste vreugdevuur ter wereld?

Bezienswaardigheden en activiteiten in Scheveningen, met en zonder kinderen. De leukste evenementen in december vind je in deze ‘agenda’.

UPDATE: Binnenkort lees je hier over nieuwe evenementen in Scheveningen in december 2023! Een aantal activiteiten dat er niet meer is heb ik er al uitgehaald.

wintervuurwerk-scheveningen-denise-miltenburg-2011

COOL EVENT ijsbaan

Dit jaar wordt al voor de zoveelste keer het Cool Event georganiseerd. Net als vorig jaar kun je weer schaatsen op de schaatsbaan voor het Kurhaus. Het plein voor het Amrath Kurhaus hotel is inmiddels alweer sinds november omgetoverd tot het ‘Kurhausplein on ice’: een overdekte schaatsbaan waar je dagelijks zowel overdag als ’s avonds kunt schaatsen. Direct eromheen liggen verwarmde terrassen waar je iets kunt eten of drinken, en een warme chocomel kan sowieso.

bo-4-schaatsen

Schaatsen kan bijna elke dag tot 22:00u, dus ook leuk voor oudere kinderen (tieners en pubers). Zelf ben ik ook vele jaren gaan schaatsen met mijn kinderen. Ben je met kleine kinderen? Ga dan vroeg, dan zijn er nog minder grote kinderen en volwassenen en kunnen kleintjes veilig(er) oefenen.

Scheveningen is cool in december!

Update 2023: Recente foto’s van de Cool Event schaatsbaan in Scheveningen in januari: Cool Event Scheveningen 2023.

cool-event

Hier zie je een schattig filmpje van mijn eigen kinderen op de ijsbaan bij het Kurhaus toen ze nog 4 en 6 waren:

En een jaar later ging het al beter (en als je heel goed luistert hoor je mij zingen, haha):

Meer info en prijzen vind je op de site van het Cool Event Scheveningen.

Zie ook: leuke uitjes in de winter!

coolevent-2016-2017

scheveningen-lichtjes

Scheveningen Light Walk

De Scheveningen Light Walk is ook alweer jaren een happening. Een nachtelijk wandel event met afstanden van 12,5 en 18,5 km langs allemaal lichtjes. Tijdens het wandelen kom je allerlei licht- en vuuracts tegen waar ook kunstenaars uit Scheveningen aan mee werken. Een sprookjesachtig evenement in Scheveningen!

Zie de website van de Scheveningen Light Walk.

vuurwerk-scheveningen

Wintervuurwerk

Ook kun je vrijwel elk jaar vanaf de boulevard genieten van het wintervuurwerk in Scheveningen. Op diverse data zijn er vuurwerkshows. Mooi om mee te maken! Ik ben er zelf ook twee keer geweest, ook met de kinderen.

Update 2023: dit jaar is er geen Vuurwerkfestival.

Vreugdevuren

Vanaf de dag na Kerst tot Oudejaarsavond (27 t/m 31 december) worden er jaarlijks op het strand van Scheveningen tientallen palets weer opgestapeld voor de jaarlijkse vreugdevuren. De wedstrijd is eigenlijk tussen Duindorp en Scheveningen. Onderschat dit niet, het is een serieuze aangelegenheid en al jaren traditie. Het gaat niet om een klein hoopje, nee, het worden echt indrukwekkende joekels van stapels.

Het grootste vreugdevuur ter wereld!

De stapel werd zelfs (met een hoogte van 33,42 meter) het grootste vreugdevuur ter wereld en kwam daarmee in het Guinness Book of World Records. UpdateL Inmiddels is dit record verbeterd.

nieuwjaarsduik-scheveningen

Nieuwjaarsduik

En uiteraard kun je ook het jaar goed beginnen met een frisse duik in zee. Het kan op meer plekken in Nederland, maar het bekendst is toch wel de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Ik was er in 2012 als toeschouwer bij.

Wat is er nog meer te doen in Scheveningen in december en in de kerstvakantie?

Je kunt natuurlijk naar de Pier. Juist ook bij stormachtig weer is het een bijzondere plek om te zijn. Deze foto en het filmpje maakte ik er pas nog. En dit filmpje ook nog. Relaxt toch?

scheveningen-ontspannen

New Years Eve Party in het Kurhaus

Oud & Nieuw vieren in het Kurhaus? Dat kan. In deze blogpost met leuke Oud en Nieuw feesten lees je er meer over.

Musea in Scheveningen

Maar je kunt ook iets cultureels doen of musea bezoeken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan museum MUZEE in Scheveningen of Museum Beelden aan Zee, net achter de boulevard.

Overige activiteiten in Scheveningen

Op de website Tiqets vind je nog veel meer leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Scheveningen, zoals Sealife, de SkyView, Madurodam en LegoLand. Mijn review daarover lees je hier. Of lees hier meer tips voor winterse uitjes.

En een beetje sneeuw in Scheveningen, zoals op de foto’s hieronder, die ik in de winter 2011-2012 maakte, zou ook mooi zijn…

strand-scheveningen-sneeuw

Overnachten in Scheveningen

Eigenlijk is er genoeg leuks om lekker een paar dagen te blijven. Wil je dat? Boek dan snel je hotel of appartement in Scheveningen voordat de kamers weg zijn.

De meest iconische plek om te verblijven in Scheveningen is natuurlijk het Amrath Kurhaus hotel in Scheveningen, maar wist je dat je ook kunt overnachten op De Pier?

sneeuw-op-het-strand

Lees ook:

Meer tips?

Weet jij nog een leuk uitje, een bezienswaardigheid of een evenement in Scheveningen? Of organiseer je zelf iets? Laat het weten bij de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven