scheveningen-winter

Leuke evenementen in Scheveningen in december

Wil je komend weekend, half december of in de kerstvakantie gezellig naar Scheveningen? Goed plan! Er is deze maand namelijk veel te doen in Scheveningen. Wat dacht je van het Cool Event, de ijsglijbaan, de Light Walk, het wintervuurwerk of het grootste vreugdevuur ter wereld? De leukste evenementen vind je in deze ‘agenda’.

wintervuurwerk-scheveningen-denise-miltenburg-2011

Bezienswaardigheden en activiteiten met en zonder kinderen in december in Scheveningen:

SINT FEST op de Pier

Zaterdag 3 december en zondag 4 december 2016 is er een SINTFEST op de Pier. Erg leuk om met kinderen naartoe te gaan natuurlijk. Op het programma staan naast een pietenquiz en een pietendisco allerlei leuke pieten-activiteiten zoals pietengym, pietencircus, geschminkt worden als hulppiet, pietenoutfit maken, pepernoot sjoelen, zaklopen en koken met Piet.

Kinderen kunnen meedoen aan de activiteiten die ze het leukst lijken en daar stempels mee verdienen. Met vijf stempels kunnen ze hun pietendiploma halen.

Het SINTFEST (of beter gezegd pietenfeest) is van 11:00 tot 17:00u. Lees er meer over (ook over kortingen in de buurt, o.a. op Sealife) op de Facebookpagina van het SINT-feest op de Pier.

coolevent-2016-2017

COOL EVENT ijsbaan (en glijbaan op de boulevard!)

30 meter lange glijbaan van ijs

Dit jaar wordt al voor de 10e keer het Cool Event georganiseerd. Net als vorig jaar kun je weer schaatsen op de schaatsbaan voor het Kurhaus en glijden vanaf de roetsjbaan bij de Pier: een 30 meter lange glijbaan van ijs waar je op band vanaf kunt. Het lijkt wel een skibaan als je ‘m zo ziet. De glijbaan wordt zaterdag 3 december geopend.

bo-4-schaatsen

Kurhausplein on ice

Het Kurhaus is inmiddels alweer sinds november omgetoverd tot het ‘Kurhausplein on ice’: een overdekte schaatsbaan waar je dagelijks zowel overdag als ’s avonds kunt schaatsen. Meteen er omheen liggen verwarmde terrassen waar je iets kunt eten of drinken, en een warme chocomel kan sowieso.

Schaatsen kan bijna elke dag tot 22:00u, dus ook leuk voor oudere kinderen (tieners en pubers). Zelf ben ik ook vele jaren gaan schaatsen met mijn kinderen. Ben je met kleine kinderen? Ga dan vroeg, dan zijn er nog minder grote kinderen en volwassenen en kunnen kleintjes veilig(er) oefenen.

cool-event

Hier zie je een schattig filmpje van mijn eigen kinderen op de ijsbaan bij het Kurhaus toen ze nog 4 en 6 waren:

En een jaar later ging het al beter (en als je heel goed luistert hoor je mij zingen, haha):

Scheveningen is cool in december!

Meer info op de site van het Cool Event Scheveningen. Hier vind je de prijzen.
Update 2023: Recente foto’s van de schaatsbaan in januari: Cool Event Scheveningen 2023.

Zie ook: leuke uitjes in de winter!

Meer evenementen en activiteiten in december:

Bicycle beach Race

Voor de liefhebber van mountainbiken en sport is er ook nog de bicycle beach race. Een mountainbikewedstrijd op het strand van Scheveningen. En niet zomaar één: het is het os de eerste officiële Europese Kampioenschap Strandfietsen. Lees hier meer informatie over de EK Strandrace.

scheveningen-lichtjes

Scheveningen Light Walk

Een nachtelijk wandel event van 12,5 en 18,5 km met allemaal lichtjes. Tijdens het wandelen kom je allerlei licht- en vuuracts tegen waar ook kunstenars uit Scheveningen aan mee werken.

Voor deelnemers is het al lang uitverkocht helaas, maar het is vast ook heel bijzonder en sprookjesachtig zijn om als toeschouwer te zien. Meer info? Zie de website van de Scheveningen Light Walk.

vuurwerk-scheveningen

Wintervuurwerk

Op zaterdag 10, zondag 18 en maandag 26 december (2e kerstdag) kun je om 19:00u vanaf de boulevard genieten van vuurwerkshows. Mooi om mee te maken! Ik ben er zelf ook twee keer geweest, ook met de kinderen. Kijk voor meer informatie op de site van het Vuurwerkfestival. Het kerstvuurwerk is nog onder voorbehoud.

Vreugdevuren

Vanaf de dag na kerst tot Oudejaarsavond (27 t/m 31 december) worden op het strand van Scheveningen de palets weer opgestapeld voor de jaarlijkse vreugdevuren. De wedstrijd is eigenlijk tussen Duindorp en Scheveningen. Onderschat dit niet, het is een serieuze aangelegenheid en al jaren traditie. Het gaat niet om een klein hoopje, nee, het worden echt indrukwekkende joekels van stapels.

Het grootste vreugdevuur ter wereld!

Vorig jaar werd het zelfs het (met een hoogte van 33,42 meter) grootste vreugdevuur ter wereld en kwam daarmee in het Guinness Book of World Records. In 2016 kwamen er ruim 125.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op af.

Meer informatie op de website Vreugdevuur Scheveningen.

nieuwjaarsduik-scheveningen

Nieuwjaarsduik

En uiteraard kun je ook het jaar goed beginnen met een frisse duik in zee. Het kan op meer plekken in Nederland, maar het bekendst is toch wel de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Ik was er in 2012 als toeschouwer bij.

Wat is er nog meer te doen in Scheveningen in december en in de kerstvakantie?

Je kunt natuurlijk naar de Pier. Juist ook bij stormachtig weer is het een bijzondere plek om te zijn. Deze foto en het filmpje maakte ik er pas nog. En dit filmpje ook nog. Relaxt toch?

scheveningen-ontspannen

New Years Eve Party in het Kurhaus

Oud & Nieuw vieren in het Kurhaus? Dat kan. In deze blogpost met leuke Oud en Nieuw feesten lees je er meer over.

Musea in Scheveningen

Maar je kunt ook iets cultureels doen of musea bezoeken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan MUZEE  of Museum Beelden aan Zee.

Overige activiteiten

En verder kun je naar SealifeMadurodam of Glow Golf. Of lees hier meer tips voor winterse uitjes.

En een beetje sneeuw in Scheveningen, zoals op de foto’s hieronder, die ik in de winter 2011-2012 maakte, zou ook mooi zijn…

Overnachten in Scheveningen

Eigenlijk is er genoeg leuks om lekker een paar dagen te blijven. Wil je dat? Boek dan snel je hotel of appartement in Scheveningen voordat de kamers weg zijn. Overnachten op de Pier kan ook! Boeken kan hier.

strand-scheveningen-sneeuw

sneeuw-op-het-strand

Lees ook:

Meer tips?

Weet jij nog een leuk uitje, een bezienswaardigheid of een evenement in Scheveningen? Of organiseer je zelf iets? Laat het weten bij de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *