Lola Bikes & Coffee: fietsenwinkel, wielercafé en koffiebar inéén

Lola Bikes & Coffee: fietsenwinkel, wielercafé en koffiebar inéén

Tijdens een perstour door Den Haag bezocht ik van de week Lola Bikes & Coffee. Deze superpopulaire en door velen geprezen koffiezaak in Den Haag kende ik natuurlijk al! Het bestaat alweer sinds 2012, maar nog steeds is het één van dé koffie hotspots van Den Haag. Een geliefde plek voor koffiefans én fietsfanaten.

In dit blog lees je het verhaal achter Lola Bikes & Coffee. Een blog over fietsen, koffie, impact en… liefde!

Fietsen, koffie, impact en… liefde!

lola-bikes-coffee-den-haag

Lola Bikes & Coffee

Lola Bikes & Coffee in Den Haag is oorspronkelijk opgezet door Arthur Wieffering en Reinier Hamel. Al vanaf het begin was Lola helemaal hot. Sinds mei dit jaar heeft Lola Bikes & Coffee een nieuwe eigenaar: de dertigers Nick Bons en Mikel Delagrange hebben de zaak overgenomen. ‘Overname klinkt niet zo leuk,’ zegt Nick, ‘het voelt meer als een voortzetting’. Het mooie was er al.

Beide mannen houden net als hun voorgangers erg van koffie en vooral ook van fietsen.

nick-bons

Koffiebar of fietsenzaak?

Wat is Lola Bikes & Coffee precies? Is het nou een café of is het een fietsenzaak? Het is het allebei, en meer nog zelfs. Lola is een koffiebar, een ‘wielercafé’ en fietsenwinkel inéén. De aparte en trendy inrichting spreekt veel mensen aan, maar ook wat Lola voor goeds doet in de wereld, waarover zo meer.

lola-bikes-coffee-den-haag

De plek voor koffie én fietsen

Bij Lola Bikes & Coffee drink je je favoriete koffie, geniet je van een lunch of iets lekkers, en daarnaast is het ook dé plek voor fietsfanaten. Als je binnenkomt zie je het meteen: overal hangen fietsen. En niet alleen fietsen, maar ook onderdelen, wielrenshirts en allerhande (race)fietsaccessoires.

‘Koffie en fietsen passen bijelkaar’, vertelt Nick. ‘Het is een cultuur.’

‘Zoals voetballers na de wedstrijd samen een biertje drinken, zo gaan fietsers op zoek naar een plek voor koffie.’

bikes-and-coffee-the-hague

Goede koffie

Bij Lola drink je overigens niet zomaar een bakkie, bij Lola krijg je wel echt góede koffie. Ze hebben zelfs hun eigen koffie: Oro y paz. Ze hebben hiervoor rechtstreeks contact met een koffieboer in Colombia: Hernando Meko Gutierrez.

‘Ken je het begrip ‘single origin’?’ vraagt Nick. In dit geval is het zelfs ‘single farmer’.

Koffie uit Colombia

Waarom kiest Lola voor koffie uit Colombia? Uiteraard omdat het een perfect koffieland is, maar ook omdat Colombiaanse fietsers een grote ontwikkeling doormaken. Het gaat beter met Colombia. Dat is inderdaad waar, bedenk ik me. In de tijd dat ik in m’n eentje door Venezuela reisde was Colombia echt een no go; inmiddels gaat ‘iedereen’ naar Colombia en niemand meer naar Venezuela.

Fietsen in Colombia

Überhaupt is het schitterend fietsen in Colombia. Nick vertelt over een 38 kilometer lange klim in februari. Maar ook als je de foto’s in dit cycling blog bekijkt (dat ik even snel googelend tegen kom), snap je de aantrekkingskracht die Colombia op fietsers heeft wel.

Ben je geen wielrenner, maar wil je wel fietsen in Colombia dan kun je ook ‘gewoon’ een fietstour in Bogotá doen.

Wednesday night ride

Uiteraard kun je ook gewoon hier in Den Haag fietsen: de Wednesday night ride bijvoorbeeld. Met de Lola Cycling Club wordt er gezamenlijk gefietst. Met de night ride gaat het niet om het winnen. Man, vrouw, jong, oud, het maakt niet uit. Ben je een fietsfan dan kun je meedoen. Het gaat niet om winnen, ‘it’s all about the ride’. En sowieso is het fijn fietsen in Den Haag: door de duinen vooral!

‘It’s all about the ride.’

Giro di Kika

Bij Lola maken ze niet alleen koffie, ze maken ook het verschil. Ze hebben impact met de dingen die ze doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Giro di Kika, een wielerwedstrijd tegen kinderkanker? Jaarlijks doet Lola ook met een team mee. Mooi dus.

Wil je dat ook of ken je een wielerfanaat? De wedstrijd voert over de mooiste routes van Toscane en Umbrië. Van 23 t/m 28 juni 2019 wordt de Giro di Kika weer gereden.

  ‘We hebben impact met de dingen die we doen.’

Ook droeg Lola, als ik het goed begrepen heb, met steun van expats via Sea Shipherds hun steentje bij tegen de walvisvangst.

lola-bikes-coffee-den-haag

WK Wielrennen

Lola serveert ook koffie op hele bekende sportieve evenementen. Trots vertelt Nick dat hij koffie mocht maken voor de Nederlandse selectie op het WK wielrennen. In de hotel lobby stond een kleine pop up Lola.

Tom Dumoulin zou afgelopen weekend misschien zelfs nog bij Lola Bikes & Coffee langskomen. Ik ben benieuwd of hij nog geweest is.

cafe-voor-wielrenners

Liefde

Terwijl Nick elke blogger zorgvuldig een speldje in de vorm van een hartje geeft, met uiteraard ‘Lola’ erop, vertelt hij dat vooral liefde belangrijk is. Vandaar hun logo, een hartje. Liefde voor koffie, liefde voor fietsen en liefde voor mensen. Het logo vind je tevens terug op de kleding die ze zelf dragen, maar ook op de shirts die ze verkopen.

Past dat wel, zo’n lief hartje bij dat stoere fietsen? Ja. Want zowel letterlijk als figuurlijk zie je het: deze mannen hebben hart voor de zaak en Lola is meer dan koffie en fietsen alleen.

Ook krijgen we nog een ansichtkaart mee met een tekst erop. Want, ze hebben ook nog een slogan:

‘Live openly, love always!’

Een stoere zaak met een hart waar iedereen welkom is

Het gaat bijna té zoet klinken, maar het blijft een stoere zaak. Een zaak waar mensen met een passie werken, maar vooral ook een zaak waar klanten en koffiedrinkers graag komen. Want dat vergeet ik bijna te zeggen in dit blog: iedereen is welkom. Je hoeft geen wielrenner of hipster te zijn om naar binnen te mogen. Er zitten stellen samen, mensen alleen met een laptop, zwangeren met een kopje thee, vanalles.

Er zitten stellen samen, mensen alleen met een laptop, zwangeren met een kopje thee, vanalles.

lola-bikes-coffee-hotspot

Inrichting

Beneden is Lola Bikes & Coffee vrij smal met in de lengte de bar. Langs de mooie ruwe muur met stenen vind je tafeltjes en zitplekken, en meer naar achteren nog een leuk hoekje. Aan het eind heb je beneden de ‘fietswerkplaats’, maar kun je ook het trappetje nog op naar boven. In dit open gedeelte vind je een grote leestafel met boeken over -hoe kon het ook anders- de wielersport, alsmede een lekkere zitbank en wat stoelen.

Heel groot is de zaak niet, knus is het wel.

Lola-bikes-coffee

Cappuccino

Uiteraard krijgen ook wij koffie. Ik bestel een cappuccino. Hij wordt geserveerd met een hartje erin. Echte baristas zijn altijd zeer bedreven in latte art. Ook hier natuurlijk. Het hartje is bescheiden, maar het is er.

cappuccino-lola-bikes-coffee

Hete koffie of lauwe koffie

De koffie kan ik meteen drinken. Precies zoals het hoort: de koffie is niet te heet, eerder wat lauw. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik juist van hete koffie hou, ook al weet ik dat dat niet hoort en ook al weet ik dat dat slecht voor m’n slokdarm is, maar de smaak is goed.

Behalve koffie valt er nog meer te kiezen: van muntthee en chai tot ginger bier.

Kom kijken

We zijn er maar even en moeten weer door, maar ik neem mezelf voor toch weer eens wat vaker te gaan. Ik was er nu erg lang niet geweest. De sfeer is er heerlijk relaxt.

Kende jij dit trendy fietscafé nog niet? Ga dan zeker eens kijken.

Kom en ervaar de Lola Experience!

lola-bike-shop-the-hague

Fiets huren bij Lola Bikes

Tip: Huur een (race)fiets of vintage fiets bij Lola (check Fiets huren Lola) en ontdek Den Haag. Zoek je inspiratie voor leuke plekken in Den Haag? Lees hier nog veel meer blogs over Den Haag en Scheveningen.

Openingstijden Lola Bikes & Coffee

Lola Bikes & Coffee is iedere dag van de week geopend, van 8:00u tot 18:00u. Lola is dus ook open op zondag en maandag. Dit is de website van Lola Bikes & Coffee.

Waar zit Lola Bikes & Coffee?

Je vindt Lola op het Noordeinde 91, in het Hofkwartier, in het centrum van Den Haag. Het zit vlakbij Paleis Noordeinde en de Paleistuin en is ook niet ver van Panorama Mesdag, mocht je vooral Koffie & Cultuur willen. Ook zit het vlakbij het Hilton en andere (ook kleinere) hotels.

Shoppingfans opgelet: in het Hofkwartier zitten mooie boetiekjes en galeries, en op loopafstand vind je vele andere bekende winkelstraten in Den Haag.

koffie-noordeinde

Koffie hotspots Den Haag

In mijn veelgelezen blog Nieuwe koffie hotspots in Den Haag dat ik 2 jaar geleden schreef staat Lola Bikes & Coffee niet apart genoemd (wel als tip tussendoor!) omdat ik me toen op net geopende koffiezaken richtte, maar het moge duidelijk zijn: qua populariteit past hij er uiteraard 100% tussen.

Mijn bezoek tijdens een bloggerstour

Ik bezocht Lola Bikes & Coffee al vaker, eigenlijk vooral toen het pas open was, maar dit blog kwam tot stand naar aanleiding van een nieuw bezoek afgelopen week. Tijdens een bloggerstour van Time to Momo door Den Haag was dit één van de stops.

Time to Momo

Het event was georganiseerd in het kader van ‘Den Haag, Stad van de Maand’ en het gratis gidsje Time to Momo mini guide Den Haag dat begin november is uitgekomen. Het gidsje is deze maand gratis te verkrijgen in de bekende boekwinkels in Den Haag en tijdelijk te downloaden in de app. Daar vind je overigens ook de andere en betaalde Time to Momo gidsen van Den Haag. Of kijk op de Time to momo website.

time-to-momo-stad-van-de-maand

Foto’s Lola Bikes & Coffee

De foto’s maakte ik tijdens de tour. Mocht je jezelf als toevallige passant of klant op een foto zien en dat liever niet willen, laat het me weten, dan verwijder ik de foto. Ik heb niet aan iedereen toestemming kunnen vragen.

De foto hierboven maakte ik niet bij Lola, maar in mijn achtertuintje. Het is de oude fiets van mijn dochter. Op de bagagedrager zie je het gratis gidsje met leuke tips in Den Haag.

Blogs over koffie

Meer blogs over leuke koffie- en lunch adresjes in Nederland (en daar buiten) vind je hier: Koffie & Lunch Hotspots, met o.a. House of Tribes, Koffie hotspots in Den Haag en Koffie Hotspots in Haarlem. Of ga mee met een fietstour van Baja Bikes in Den Haag.

3 gedachten over “Lola Bikes & Coffee: fietsenwinkel, wielercafé en koffiebar inéén”

  1. Ik heb een tijdje in Den Haag gewoond en vind het nog steeds een van de leukste steden in Nederland. Kende deze plek nog niet, maar het ziet er erg hip en gezellig uit dus ik heb hem op Google Maps opgeslagen! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven