Met kinderen fietsen in Rome, is dat niet eng?

Met kinderen fietsen in Rome, is dat niet eng?

Rome is een geweldige stad om te voet te ontdekken, maar een fietstour doen is extra leuk! Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor gezinnen met kinderen of tieners. Stel je voor: op je ‘eigen’ fiets langs de highlights van Rome, hoe leuk is dat?! Ik deed het ook met mijn dochter!

fietstour-dochter-rome

Ga je op citytrip naar Rome en wil je in korte tijd veel van de stad zien? Dan is een fietstour in Rome een goed idee, ook met kinderen! Hier lees je mijn ervaring!

fietsen-in-rome-met-kinderen

Fietsen in Rome

Ik hoor je al denken: ‘Met kinderen fietsen in Rome? Is dat niet eng? Is fietsen in zo’n drukke stad als Rome niet hartstikke gevaarlijk? En dan nog met kinderen ook!’

Fietsen in Rome, is dat niet hartstikke eng?

Grote kans dat jij dit ook denkt of dat die gedachte door je hoofd geschoten is. En dat is niet gek. Rome is natuurlijk een drukke stad en het laatste wat je wil is dat je kind (of jou) iets overkomt in Rome, dus twijfel je waarschijnlijk. Dat snap ik, ik had het ook! Ook ik vroeg me af of het wel verantwoord en veilig was om te gaan fietsen in Rome.

fietsen-in-rome-kids

Fietsen in Rome met kinderen: is dat niet gevaarlijk?

Nu ik het gedaan heb kan ik je zeggen dat het jammer is als je het vanwege die angst niet doet, want het is echt heel leuk en uiteindelijk lang niet zo eng als het lijkt. Echt niet! Ik vind onze dagelijkse fietstocht in Den Haag enger! In Rome deed het ik het samen met mijn 11-jarige dochter (en nog meer kinderen) en vertel je hoe het was.

Met je kind(eren) of tiener fietsen in Rome? Doe het!

fietsen-in-rome-foto-kidseropuit

Fietsen huren of een fietstour doen

Je kunt zelf fietsen huren, maar juist met een tour mee gaan is extra leuk omdat je dan veel meer informatie te horen krijgt dan je anders tussendoor even zelf zou lezen. Bij verschillende bezienswaardigheden (ook die waar je anders wellicht aan voorbij was gelopen) worden interessante weetjes verteld.

Met kinderen fietsen in Rome

In ParijsMadrid en Barcelona durfde ik het in mijn eentje met 2 kinderen nog niet aan, maar dat lag meer aan het feit dat ze elkaar soms in de weg zitten dan aan de fietskunsten per kind. Nu ik alleen met mijn dochter weg ging voelde het al relaxter. Met 1 kind is alles gewoon net wat makkelijker. Dus boekte ik die tour. Ook als ik met mijn zoon alleen naar Rome was gegaan had ik het gedaan.

Leuk, het ging gebeuren: wij gingen fietsen in Rome!

bici-baci-rome

O god, gaat alles wel goed?

Toen ik het geregeld had sloeg de twijfel ineens toe. Was het eigenlijk niet te gevaarlijk? Is het wel verantwoord om met kinderen te gaan fietsen in Rome? M’n dochter fietst weliswaar elke dag naar school, met mij, maar Rome is wel even anders dan Den Haag!

En dan ook nog op een totaal andere fiets! Voor de zekerheid zetten we het zadel een beetje laag, zodat ze goed bij de grond kon. Even oefenen in het steegje achter de fietsverhuur:

fietsen-in-rome-kinderen

Handrem in plaats van terugtraprem

Ik moet bekennen dat ik ‘m wel even kneep. Er bleken alleen fietsen met handrem te zijn en mijn dochter heeft op haar fiets thuis een terugtraprem. Sterker nog:

Ze had überhaupt nog nooit op een fiets met handremmen gefietst!

Wat als ze straks op een onverwacht moment in plaats van de handrem te gebruiken naar achteren zou trappen? Brrr, ik zag al allemaal enge scenario’s voor me. Ietwat wiebelend oefende ze even in het straatje waar we onze fiets kregen. Ik was bang dat ze straks te hard in de linker handrem zou knijpen, terwijl ze beter vooral de rechter kon gebruiken. Om eerlijk te zijn: ik hield mijn hart vast.

Fietspaden in Rome

Ook fietspaden zie je niet veel in Rome, dus ook dat was nog een dingetje waar ik van te voren niet bij stil had gestaan. In veel steden waar ik gefietst heb hadden ze die wel. Wenen bijvoorbeeld is een super fietsvriendelijke stad en ook Valencia was heel geschikt om te fietsen. Maar Rome? In Rome zie je amper fietspaden. Was het dan wel veilig om te gaan fietsen? Volgens de gids wel. We gingen het ervaren!

Leuk weetje!

De gids vertelde trouwens dat sommige mensen in Rome het zat zijn dat er maar geen fietspaden komen en dat ze soms zelf ’s nachts met verf de straat op gaan om stiekem fietspaden te maken. Ik heb ze niet gezien (uiteindelijk heb ik alleen langs de Tiber fietspaden gezien, op een andere dag), maar grappig vind ik het wel.

fietspad-rome

Met kinderen fietsen in Rome: hoe ging het?

Het eerste kwartier van de tour was het wennen, ook met schakelen, want ook dat had ze nog nooit gedaan, maar daarna ging het prima. Kinderen leren hartstikke snel (dat bleek maar weer) en ze had het eigenlijk zo onder de knie.

Er gebeurde helemaal niks engs. Soms fietsten we naast elkaar, maar meestal achter elkaar, wat het verstandigst is. En het fijnste: ze was weliswaar nog niet zo lekker (ze had behoorlijk koorts gehad), maar ze vond het leuk!

fietstour-kinderen-rome

Druk verkeer?

Het viel me op dat Rome qua verkeer eigenlijk helemaal niet zo druk is als ik dacht! In Napels en heel veel Spaanse steden (waar ik ook erg van hou!) is het veel drukker en chaotischer qua verkeer. Ik vond het in Rome zelfs relatief rustig. Amper files of getoeter, en al helemaal niet kris kras doorelkaar rijdend wat ik in Napels en Palermo had gezien. Ik had me voor niks zorgen gemaakt.

met-kinderen-fietsen-in-rome

Wat zie je tijdens de fietstour door Rome?

Waarschijnlijk vraag je je af wat je allemaal ziet tijdens de fietstour door Rome. Boek je de ‘Kids fietstour’ van Bajabikes in Rome (wat dezelfde is als de ‘Highlights fietstour‘) dan kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten van Rome: het Colosseum, de Trevi Fontein, de Spaanse Trappen, Piazza Navona, het Pantheon (wij hadden zelfs tijd om even naar binnen te wippen) en het Forum Romanum. Maar dat niet alleen! Je ziet nog veel meer!

Deze bezienswaardigheden mag je sowieso niet missen in Rome!

tieners-rome

Fietsen langs bezienswaardigheden in Rome

Daarnaast maak je tijdens de tour ook nog stops bij andere bezienswaardige plekken in Rome, zoals het forum van Trajanus, de markt van Trajanus (in de verte), La strada dei pittori (het kunstenaarsstraatje), Piazza del Popolo met de Porta Flaminia (de stadspoort van vroeger), het mausoleum van Augustus (deze hebben wij volgens mij overgeslagen), Palazzo Montecitorio (het Italiaanse Parlement) met de obelisk ervoor, Campo di Fiori (de Bloemenmarkt), Piazza Farnese, de Ghetto Ebraico (de oude joodse wijk), het Campidoglio (de Capitolijn) en het grote Monument van Victor Emanuel II.

Heel veel hoogtepunten in 1 tour dus!

fietsen-in-rome-piazza-navona

Foto’s en verhaal over de tour

In een apart blog (anders werd het een beetje veel) neem ik je echt mee op de tour. Ik laat je daarin bovengenoemde highlights zien, met een verhaaltje erbij over wat er zoal verteld werd, zodat je echt weet wat je van de tour kunt verwachten. Toch moet je het fietsen uiteindelijk zelf ervaren; juist het feit dat je zelf langs de highlights fietst maakt het zo leuk!

fietsen-rome-kids

Praktische zaken

Wel vertel ik hieronder nog wat praktische zaken als je wil gaan fietsen, vooral ook als je met kinderen wil fietsen in Rome. Waarschijnlijk heb je veel vragen, hopelijk staat het antwoord op jouw vraag erbij. Heb je nog een andere vraag, stel ‘m gerust!

met kinderen-fietsen-door-rome

Waar fiets je?

Je fietst een route in Rome die al heel vaak gefietst is en de gids weet dus echt wel waar je beter wel of niet kunt fietsen. Soms fiets je een stukje over de weg, met auto’s naast je, maar nooit lang. Oversteken doe je met z’n allen tegelijk, vrijwel altijd over een zebrapad en dan stap je meestal even van je fiets af en wandelt.

fietsen-met-kinderen-in-rome

Wegen, steegjes en pleinen in Rome

Soms fiets je over een plein of een stukje tussen wandelend publiek, maar het grootste deel van de tour fiets je door kleine straatjes waar geen auto’s rijden, maar wel af en toe een scooter. Niemand van ons is voor zijn sokken gereden of heeft brokken gemaakt. Ook de kinderen die mee waren zijn geen van allen een keer gevallen.

fietsen-rome-kinderen

Wat voor fiets krijg je?

Je krijgt een sportieve stadsfiets. Voor kinderen zijn er kinderfietsen, althans kindermaten; het zijn fietsen die op mountainbikes lijken. Ook voor volwassenen zijn het vrij sportieve fietsen. Er zitten handremmen op en versnellingen. De fietsen kunnen niet op slot, maar de gids houdt het in de gaten.

fietsen-in-rome-baja-bikes

Zijn er ook e-bikes?

Heb je liever een e-bike dan kan dat ook. Dit kost 20 euro extra.

Moet je een helm op?

Tijdens de fietstours in Rome is een helm niet verplicht, maar ze raden het wel aan. In onze groep deed niemand het. Ik heb best even getwijfeld (ik had van te voren tegen mijn dochter gezegd dat het vaak verplicht is en vond dat wel een fijn idee), maar uiteindelijk was dat niet zo en deden we het niet. Twijfel je aan de fietskunsten van je kind, doe het dan wel. Het kan een hoop letsel schelen. Het is je eigen verantwoordelijkheid.

Vanaf welke leeftijd mogen kinderen fietsen in Rome?

Fietsen in Rome kan met kinderen van 8 jaar en ouder. Jonger moet je het niet doen, ook zelf niet. Voor de tour is de minimum leeftijd 8 jaar. Als je kind kan fietsen is het prima te doen. Wel moet(en) je kind(eren) uiteraard gewend zijn om te fietsen, dus fietservaring is wel een must. Met een kind dat vrijwel nooit fietst of heel langzaam fietst moet je het gewoon niet doen. Ik denk dat je zelf je eigen kind(eren) het best in kunt schatten.

Fietservaring

Wees ook weer niet té bang. Mijn 11-jarige dochter fietst elke dag, maar toch twijfelde ik of het wel slim was. Te veel twijfels zijn echter niet nodig, uiteindelijk ging het allemaal heel goed en ik had het niet willen missen. Alleen het eerste kwartiertje was het even wennen, toen lagen we steeds een beetje achter, maar gelukkig ging het al snel heel goed.

fietsen-rome-tiener

Is fietsen in Rome gevaarlijk?

Conclusie: is fietsen in Rome gevaarlijk of eng? Nee. Ook al zijn er weinig tot geen fietspaden, je kunt gewoon fietsen in Rome. Juist met een groepje val je meer op dan wanneer je het alleen zou doen. Wel rijden er soms scooters langs je heen, maar je wordt echt niet zomaar omver gereden. De kans dat jij zelf een voetganger aanrijdt is groter.

fietsen-in-rome-gevaarlijk

Is het niet vermoeiend?

De fietstour is totaal niet vermoeiend. Je stopt heel vaak en hoeft maar een paar hele kleine stukjes te ‘klimmen’. Wij waren na de tour in elk geval niet moe. Mijn dochter was tussendoor alleen een beetje moe omdat ze de dagen ervoor koorts had gehad, maar totaal niet door de tour.

Gaan er meer kinderen mee op zo’n tour?

Ja, boek je een fietstour in de schoolvakantie dan is de kans groot dat er ook andere kinderen op de fietstour meegaan en dat is wel zo leuk. Mijn dochter kletste hieronder bij een stop even met de dochter van collegablogger Saskia van Kidseropuit die toevallig op dezelfde dag dezelfde tour deed met haar kinderen. Zo toevallig was dat! We wisten niet eens van elkaar dat we naar Rome gingen. Haar ervaring met fietsen in Rome komt ongetwijfeld ook nog op haar blog te staan. De foto’s in dit blog waar ik samen met mijn dochter op sta heeft zij gemaakt.

fietstour-rome-tieners

fietstour-rome-kids

Tieners

Behalve haar kinderen van 9 en 11 (die je ook op enkele foto’s ziet) waren er nog twee iets oudere kinderen bij: een jongen met zijn vader en een meisje met haar moeder. Voor tieners/pubers is zo’n tour dus ook echt heel leuk! Het voordeel is ook dat wat oudere kinderen vaak al genoeg geschiedenis op school hebben gehad om alles wat beter te begrijpen en te kunnen plaatsen.

rome-met-pubers

Fietszitje

Jonge kinderen die maximaal 25 kilo wegen kunnen mee in een fietszitje. Wel denk ik dat het voor iets oudere kinderen die lekker zelf kunnen fietsen net iets leuker is dan wanneer je steeds in zo’n zitje zit en de informatie nog niet snapt, maar heb je een kind dat makkelijk overal mee naartoe te nemen is dan kun je het prima doen. Er zijn genoeg momenten waarop je peuter/kleuter even kan staan of lopen en er is altijd wel iets leuks te zien onderweg.

leuke-tour-in-rome

Hoe groot is de groep?

Onze groep bestond uit 11 deelnemers. Dat was een ideaal aantal. Omdat de tours erg populair zijn boeken er vaak veel Nederlanders op dezelfde tour, maar dan worden er meerdere groepjes van gemaakt. Ben je tegelijk met een ander gezin in Rome dan kun je ter plekke vragen of je bij elkaar in het groepje mag. Per groepje gaat er een aparte gids mee. Een privé tour kan ook maar daar gelden aparte prijzen voor.

Zijn het alleen maar gezinnen met kinderen?

De ‘kindertours’ van Baja Bikes zijn geen tours met alleen maar kinderen of alleen maar gezinnen met kinderen, maar zijn dezelfde tours als de highlight tours. In vakantieperiodes (de voorjaarsvakantie, de meivakantie, de zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie) is de kans echter wel groot dat er meerdere gezinnen met kinderen gaan fietsen in Rome. Moeders met dochters, vaders met zoons, gezinnen met 1 of 2 kinderen, of meer nog misschien, en ook eenoudergezinnen. Ook al zijn het geen echte kindertours het zijn op zich wel kindvriendelijke fietstours.

fietstour-in-rome

Wat vinden de Italianen van al die fietsende Nederlanders?

De Romeinen staan er wisselend tegenover. Ook al wordt er door toeristen volop gefietst in Rome, Italianen zelf vinden het een beetje raar. De één is licht geïrriteerd (wat ik me ergens best kan voorstellen), de ander bekijkt de voorbijkomende fietsers hoofdschuddend (van ‘die zijn niet wijs’) en weer een ander staat even stil (oude mannetjes vooral), kijkt juist met bewondering en begroet je met een brede glimlach, vooral als je met kinderen of een blonde dochter fietst.

In welke taal is de fietstour?

De fietstours kun je in verschillende talen doen (Nederlands, Engels en Duits), maar reis je met kinderen dan is het natuurlijk fijn dat het gewoon in het Nederlands kan. Let dus even op dat je de Nederlandstalige tour boekt.

Is de informatie niet saai voor kinderen?

Er wordt vaak gestopt en dan iets verteld over wat je ziet. Het verhaal is niet puur op kinderen gericht, maar wordt op zich wel leuk verteld, dus het is niet saai. Mocht je kind even echt geen interesse hebben, laat het dan gewoon even; er is er altijd wel wat te zien.

Wat kost een fietstour in Rome?

Fietsen langs de hoogtepunten van Rome kost 27,50. Dit is de 3 uur durende tour met gids genaamd Highlights Rome. De highlights tour is dezelfde route als de kids tour. Klik via deze pagina met tours in Rome op ‘Naar Rome met kinderen’. Er geldt kinderkorting: voor kinderen onder de 16 jaar betaal je 22,50.

Waarom zou je bij Baja Bikes boeken?

BajaBikes is een betrouwbare organisatie die al sinds 2005 fietstours in Rome aanbiedt. Ze werken samen met Bici & Baci in Rome die behalve fietstours ook Vespa tours en Segway tours aanbiedt. Mocht je denken slim te zijn en het rechtstreeks bij Bici & Baci boeken dan ben je duurder uit dan wanneer je het via mij bij Baja Bikes doet. Je betaalt bij Baja Bikes bovendien geen boekingskosten en er gelden geen annuleringskosten.

fietsen-kinderen-rome

Fietstour aan het begin of eind van de vakantie?

Veel mensen boeken een fietstour aan het begin van hun vakantie of citytrip Rome. Dat wordt vaak aangeraden. Op zich is dat inderdaad slim omdat je dan snel al vrij veel ziet en je vaak ook nog veel tips krijgt, zoals waar je lekker kunt eten of wat leuk is om te beklimmen, etc. Hieronder wijst de gids bijvoorbeeld een lekkere Forno aan (een goede bakker, waar je ook pizza to go kunt kopen).

Wij deden de fietstour juist aan het eind. De meeste bezienswaardigheden hadden we de dagen ervoor al gezien (met mooier weer), maar juist alles weer even terug te zien en er dan een extra verhaal bij horen is ook leuk. Inmiddels had ik goed door waar wat zat en was ik ook niet bang om de groep kwijt te raken of zo.

rome-tips-van-locals

Waar zit Baja Bikes in Rome?

Baja Bikes werkt dus samen met een plaatselijke touraanbieder zei ik al: Bici & Baci. Als je boekt krijg je de bevestiging van Baja Bikes per mail. Het adres waar je moet zijn staat in de mail (Via Cavour, vlakbij het Colosseum en de Via dei Fori Imperiali). Check altijd de datum en tijd nog even.

Hoe kom je er?

Ik ging er met mijn dochter wandelend naartoe. Een klein half uurtje was dat, inclusief fotostops. Wij zaten vlakbij de Spaanse Trappen (in een goedkoop hotel tussen de Spaanse Trappen en de Trevi Fontein, super centraal!)

Wandelen is prima te doen (pak Google Maps op je telefoon erbij en je vindt het altijd) en vaak minder stressvol dan een metro pakken. Wandelend vanaf station Termini (waar je ook veel betaalbare accommodatie vindt) is het ongeveer 20 minuutjes.

Waar kun je in de buurt verblijven?

Weet je zeker dat je de tour wil doen en verblijf je het liefst in de buurt van het startpunt, dan kun je hier een hotel of appartement (ook luxe appartementen in Rome met heel goede reviews) in de buurt van het Colosseum of de hippe wijk Monti zoeken. Maar waar wij zaten was ook perfect!

Hier enkele verblijfstips in Rome voor als je in de buurt wil zitten! Of boek vlucht en hotel samen: via de Vakantiediscounter naar Rome.

Zorg dat je op tijd bent

Op de dag van de tour moet je een kwartier van te voren aanwezig zijn. Je moet nog even iets invullen ter plekke, een fiets en eventueel helm passen en je kunt er als het echt nodig is nog even naar de wc. De tour vertrekt om 9:45u, dus je moet er om 9:30u zijn. Ook fijn voor de andere deelnemers als je op tijd bent.

Wat is handig om mee te nemen tijdens de fietstour?

*Er zitten geen mandjes op de fietsen dus neem een rugzakje mee. Ook om eventueel een extra vest in te doen of juist je jas in te kunnen doen als het warmer wordt.
*Ook handig (vind ik zelf altijd) is een buideltasje voor je telefoon en portemonnee. Dan heb je het voor het grijpen.
*Neem een (hervulbaar) flesje water mee (of iets anders te drinken) en eventueel een reepje, koekje of iets anders voor als je snel trek hebt tussendoor.

fietsen-met-tieners-in-rome

Wat is verder nog handig te weten?

*Als het regent gaat de tour meestal gewoon door (je krijgt dan een poncho), maar vind je dat niet fijn dan mag je gratis wijzigen of annuleren.
*Sowieso mag je gratis wijzigen, dus voor de zekerheid kun je alvast boeken!
*Je betaalt contant, op de dag van de tour.
*Er is 1x een korte pauze. Je kunt dan ergens naar het toilet gaan of bijvoorbeeld een stukje pizza halen zoals wij deden. Houd je het echt niet meer tijdens de tour dan kun je meestal wel ergens naar het toilet.

kidseropuit-op-de-fiets-in-rome

Was het nou eng?

Dus: was het nou echt zo eng? Nee, alleen in het begin een beetje, maar al snel helemaal niet meer. Doe het gewoon! Boek het en geniet van de tour!

Het fietsen ging goed, er is niets gebeurd en we hebben heel veel gezien!

rome-met-kids

Welke fietstours zijn er in Rome?

Er zijn verschillende fietstours in Rome, zowel kortere als langere. Ik zet hieronder nog even op een rijtje uit welke fietstours je kunt kiezen:

Highlights Rome

De tour die het meest geboekt wordt is de 3 uur durende fietstour langs de highlights van Rome die ik met mijn 11-jarige dochter gedaan heb. Deze tour is voor iedereen maar ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Tip: lees ook mijn blog over Rome met kinderen!

Wij hadden heel veel al lopend gezien, maar toch was dit nog leuk om te doen. Ik fietste nu alleen met mijn dochter, maar met mijn zoon van 9 had het ook goed gekund. Die anticipeert goed in het verkeer en is niet zo’n dromer als zijn zus.

Bezoek je de bezienswaardigheden ook echt met de tour?

Uiteraard heb je tijdens de tour geen tijd om het Colosseum in te gaan of de Spaanse Trappen tot bovenaan te beklimmen, maar wij hadden pauze bij het Pantheon en daar stond op maandag (in tegenstelling tot zondag) zowaar geen rij en dus kon dat wel even. Dat zal verschillen per keer, dus ga er niet vanuit.

In dit blog zie je wat je allemaal ziet tijdens de Highlights Tour.

Via Appia Tour

Heb je de highlights al gezien en veel bezienswaardigheden in Rome al echt bezocht dan kun je ook de Via Appia tour doen. Deze tour duurt ook 3 uur, kost  35 euro per persoon en vertrekt om 14:00u ’s middags. Zelf heb ik de Via Appia Antica tijdens een eerder bezoek aan Rome al gezien, maar ik denk dat ook dit een leuke tour is!

Tijdens deze fietstour (ook weer met Nederlandse gids) verlaat je het centrum van Rome richting het platteland en ontdekt de historische Via Appia Antica, een van de bekendste en belangrijkste wegen uit de Romeinse Oudheid, uit de 3e eeuw voor Christus!

Bezienswaardigheden Via Appia Tour

Behalve de oude Via Appia zie je tijdens deze fietstour ook de Catacomben, het Romeinse Aquaduct, de Thermale baden van Traiano en van Cracalla, de Keizerlijke Muren, de tempel van Annia Regilla, het Mausoleum van Cecilia Metella en van Romolo, het Nymphaeum van Egeria, het park van Caffarella en Circus Maximus. Een fietstocht door de Oudheid!

Hieronder zie je een stukje van de Via Appia Antica, tijdens mijn eerste bezoek aan Rome, met mijn moeder.

via-appia-antica

Panorama route

Ook kun je kiezen voor de Panorama route in Rome. De panorama fietstour lijkt me geweldig, ook al heb ik er best al veel van gezien. Met kinderen zou ik hier alleen niet zo snel voor kiezen. Deze tour duurt namelijk 5 uur en dat is voor de meeste kinderen toch wel wat te lang.

Doe je de panoramische tour dan fiets je via de Via del Viminale over bekende heuvels in Rome, zoals de Aventijn, de Capitolijn en de Pincio. Vanaf deze heuvels heb je prachtig uitzicht over de mooiste monumenten ter wereld, zoals het Colosseum, het Forum Romanum, de Sint Pieter en nog veel meer.

panorama-fietstour-circus-maximus

Bezienswaardigheden Panorama fietstour

Met de panorama tour (die wij dus niet deden) kom je behalve langs enkele bekende bezienswaardigheden ook langs de volgende plekken in Rome: het presidentieel paleis Quirinale (met uitzicht!), de Trinità dei Monti (met uitzicht op de Spaanse Trappen en de Piazza di Spagna), het Pincio terras (uitzicht op de stad) en Villa Borghese, Porta Flaminia, Campidoglio (panorama van het Forum Romanum), Circus Maximus (waar wij gewoon zelf zijn geweest), de Aventijn en Piazza dei Cavalieri di Malta (mooi uitzicht op de stad!), de bruggen van Rome, Tibereiland (waar ik zelf ook nog geweest ben), Trastevere en Kasteel Sant’Angelo.

fietsen-langs-de-tiber

De Panorama route is wel erg lang met kinderen, de highlights tour (die wij deden) is precies goed! De Via Appia Tour kun je doen als je de highlights gehad hebt.

moeder-dochter-rome

Baja Bikes heeft de fietstour voor mij als blogger betaald. Ik werk al geruime tijd samen met Baja Bikes en heb er goede ervaringen mee. In dit blog las je mijn eerlijke mening.

Lijkt het jou ook leuk om te gaan fietsen in Rome?

4 gedachten over “Met kinderen fietsen in Rome, is dat niet eng?”

 1. Wat leuk om te zien en te lezen. Ik heb deze tour 2 jaar terug ook gedaan, via Baja Bikes.
  Het even oefenen in het steegje ? zo herkenbaar. Super is het om een fiets tour te doen. In Barcelona deed ik het ook via Baja Bikes. Echt een aanrader!! 

 2. Hallo Denise,

  Over ruim een week vertrek ik naar Rome en heb voor 9 dagen een fiets gehuurd, toevallig ook bij BajaBikes. Omdat ik het eigenlijk best spannend vindt (want inderdaad: hoe veilig is het, waar moet je extra op letten, etc) zoek ik op internet naar ervaringen van anderen, en jouw blog heeft me weer een heel stuk meer gerustgesteld. Bedankt!

 3. Hoi Wij gaan ook op de fiets Rome verkennen, we zijn al wat ouder en nemen een klein hondje achter op mee. Die zal wel nergens mee naar binnen mogen maar dat weten we , en gasn om de beurt.
  Bedankt voor je route. We gaan er zeker gebruik van maken. Vraagje, nu na de Corona zullen we nog vaak iets moeten reserveren van te voren?
  Groetjes T v I

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven