Naar Scheveningen in de herfstvakantie

Naar Scheveningen in de herfstvakantie

Naar Scheveningen in de herfstvakantie? Hier vind je tips, of je nou een dagje naar Scheveningen wil, last minute nog met de kinderen op vakantie naar Scheveningen gaat of gewoon vanuit Den Haag even naar Scheveningen wil vanwege een leuk evenement. In dit blog lees je over bekende uitjes maar vind je ook tijdelijke tips.

Uitjes in Scheveningen, zowel met mooi weer als regenachtig weer.

scheveningen-herfstvakantie

scheveningen-in-de-herfstvakantie

Bora-Bora-Scheveningen

Wat is er te doen in Scheveningen?

Ik woon zelf in Den Haag en kom best veel in Scheveningen. Een aantal dingen in Scheveningen noemde ik al vaker maar zal ik hier nog even kort aanstippen omdat veel mensen daar nou eenmaal toch naar zoeken. Naast lekker langs het strand wandelen is de top 3 meest populaire uitjes in Scheveningen denk ik deze:

De Pier

Scheveningen bezoeken zonder de Pier op te gaan kan natuurlijk niet. Wandel zowel binnendoor als bovenlangs. Beklim ook zeker de toren, ga eventueel bungee jumpen of ziplinen, of stap in het reuzenrad: de SkyView.

reuzenrad-scheveningen-herfstvakantie

Drink sowieso een keer lekker wat bij één van de restaurantjes op de Pier.

Dat uitzicht blijft gewoon geweldig!

pier-herfstvakantie

Sea Life

Sea Life is ook een must see, zeker met kinderen. Als het slecht weer is is dit een goede keuze, of juist als het mooi weer is, want dan is het er net iets rustiger. Tijdens deze herfstvakantie zijn er extra kinderactiviteiten in Sea Life.

Update: Direct naast Sealife is in 2021 Legoland Discovery opengegaan!

sealife-scheveningen

Madurodam

Denk je aan Den Haag en Scheveningen dan denk je waarschijnlijk ook aan Madurodam. Wie is er niet als kind al geweest? Inmiddels ben ik er ook met mijn kinderen al een paar keer geweest. Het blijft leuk en er is altijd wel een nieuwe attractie bij gekomen als we er zijn.

Lees ook: 11x nieuw in Scheveningen!

herfstvakantie-kinderen-madurodam

herfstvakantie-scheveningen-madurodam

Musea in Scheveningen

Scheveningen heeft ook een aantal musea. Lang niet iedereen kent ze. Breng eens een bezoek aan Muzee en Beelden aan Zee in Scheveningen. Ook kun je naar het Gemeentemuseum (met speciale activiteiten in de herfstvakantie), het Museon (ook heel leuk met kinderen) en het Fotomuseum. Deze drie musea liggen naast elkaar, in het Statenkwartier in Den Haag, waar Scheveningen begint.

museum-beelden-aan-zee

Geen Zee te Hoog

Als kick-off van het jaarlijkse festival De Betovering doen honderden Haagse kinderen op vrijdag 19 oktober 2018 van 13:30u tot 14:00u mee aan een grootschalige gratis theatervoorstelling op het strand. Basisschoolkinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar, van verschillende scholen in Den Haag, spelen de voorstelling ‘Geen zee te hoog’.

Het wordt een beeldende theatervoorstelling met motoren, boten, dansers en vloggers. In de voorstelling over de geschiedenis van Scheveningen gaan de kinderen en het publiek 200 jaar terug in de tijd, naar de tijd van Willem I van Oranje, maar komt ook plastic soep aan bod en het belang van schoon zeewater. Het is bij het Beach Stadion, bij het noordelijk havenhoofd. Reserveren hoeft niet.

Fource in Scheveningen

Ter afsluiting van bovenstaand event op 19 oktober zal de populaire boyband Fource optreden! Mijn kinderen zijn fan maar zitten dan helaas nog in de klas. Gelukkig heb ik Fource laatst tijdens de finale van het Junior Songfestival (de finale van de Nederlandse deelnemers) ook live gezien met de kinderen.
Fource zal hun nieuwe single Niemand zingen.

Had je deze week al herfstvakantie, ben je in Scheveningen en wil je het zien? Haast je!

optreden-fource

Sea Sights Festival

Dit weekend vindt ook de eerste editie van Sea Sights plaats, een nieuw festival dat stil staat bij de toekomst van de kust. Proef een zeewierburger, bekijk kunstwerken van plastic afval, volg een debat en kijk wat er nog meer te doen is. Het festival vindt uiteraard plaats aan de kust, op de Pier en op het strand van Scheveningen.

scheveningen-in-de-herfstvakantie

Let’s Dance

Eerder dit jaar kon je Ringen aan Zee bewonderen. Ik schreef erover in een blog met tips voor Pasen. Ook nu heeft kunstenaar Bruno Doedens weer iets aparts bedacht: Let’s Dance, een dynamisch kunstwerk van 75 bollen in de branding. Met dit kunstwerk brengt hij een ode aan de altijd bewegende zee.

Wil je dit aparte kunstwerk bewonderen? De bollen zijn van donderdag 18 t/m zondag 28 oktober te vinden in zee, ten zuiden van de Scheveningse Pier.

Rondleiding in het Kurhaus

Het Kurhaus is natuurlijk bij iedereen bekend, maar wist je dat je elke 1e en 3e zondag van de maand  altijd mee kunt met een rondleiding door het Kurhaus? Dit is overigens niet speciaal voor kinderen, maar meer iets voor volwassenen. Het kost 50 euro p.p. inclusief een heerlijke high tea.

In de herfstvakantie kan het op zondag 21 oktober 2018. Ook kan het op 4 november, 18 november en 2 december 2018. Hier vind je meer informatie: rondleiding Kurhaus.

kurhaus-scheveningen

Jeugdvoorstellingen in het Zuiderstrandtheater

Ten zuiden van de haven vind je het Zuiderstrandtheater. In de herfstvakantie zijn er verschillende jeugdvoorstellingen te zien in het kader van Jeugdfestival de Betovering.

zuiderstrandtheater-agenda

Lekker genieten bij een strandtent

Ook in de herfstvakantie kan het nog: lekker genieten bij een strandtent! Een deel van de strandtenten staat er nog! Strandclub Wij (vlakbij de haven) heeft zondag 21 oktober 2018 de closing party.

Bora Bora (niet ver van het Kurhaus en Sealife) is open t/m 28 oktober 2018. En nog meer strandtenten zijn in oktober nog open. Geniet nog even lekker in het zonnetje of nestel je op een bank bij het haardvuur. Allebei is het heerlijk!

Een bezoek aan Scheveningen in de herfstvakantie is zeker niet verkeerd!

strandtent scheveningen-open-herfstvakantie

Mosselen eten in Scheveningen

Ben je lekker een dag aan het Haagse strand geweest dan is het natuurlijk heerlijk om de dag af te sluiten met een pan mosselen. Duik een restaurant op de boulevard in of zoek nog een strandtent op en eet gezellig mosselen met elkaar. Mijn kinderen zijn er dol op! Ik at het laatst thuis weer met ze, maar buiten de deur is het natuurlijk nog leuker. Hier waren m’n kinderen 2 en 4 jaar.

mosselen-boulevard-scheveningen

Maar een pannenkoek kan natuurlijk ook…

pannenkoek-eten-scheveningen

Tips Den Haag en Scheveningen

Meer tips in Den Haag en Scheveningen lees je in de volgende blogs:

scheveningen-herfstvakantie

De lijst met activiteiten in de herfstvakantie die ik voor je had was eigenlijk langer, maar de blog liep wat vertraging op, dus een deel is al geweest en heb ik er weer uitgehaald.

scheveningen-kinderen-herfstvakantie

Overnachten in Scheveningen

Zoek eventueel nog snel een hotel, appartement of B&B in Scheveningen en blijf lekker. Overnachten in Den Haag in plaats van Scheveningen kan natuurlijk ook. Met de tram ben je zo in Scheveningen. Hieronder volgen boekingssites en tips.

tram-strand-scheveningen

Hotel in Scheveningen boeken

Lekker naar Scheveningen in de herfstvakantie? Een hotel boeken in Scheveningen kan o.a. via de volgende sites:

boulevard-hotel-scheveningen

Lastminute vakantiepark Kijkduin

Wil je Scheveningen in de herfstvakantie bezoeken dan kun je er ook voor kiezen lekker in een bungalow van Vakantiepark Kijkduin te verblijven. Huisjes die nog te boeken zijn vind je op de site van Roompot Vakantieparken. Ook dan zit je vlakbij Den Haag en Scheveningen. Het is een leuk park. Ik ben er jaren geleden ook wel eens geweest.

Vanaf Kijkduinpark kun je helemaal naar de havenhoofden bij Scheveningen wandelen. Kilometers lang heerlijk uitwaaien dus!

havenhoofd-scheveningen

Of huur een fiets op het park en ga lekker op de fiets naar Scheveningen.

fietsen-boulevard-scheveningen

Meer leuke plekken om te verblijven in Nederland

Wil je liever toch nog ergens anders naartoe in Nederland? Bekijk dan mijn tips voor als je een bijzonder slaapadresje zoekt.

Aanrader!

Deze blogpost schreef ik op eigen initiatief. De foto’s zijn zoals altijd van mij en er staan enkele affiliate links in de blog.

Ga jij ook naar Scheveningen deze herfstvakantie, dan wens ik je veel plezier!

3 gedachten over “Naar Scheveningen in de herfstvakantie”

  1. Grappig. Ik heb een tijdje in Scheveningen gewerkt, maar ik had het daar zo druk mee, dat ik vrijwel geen van deze leuke dingen gedaan heb. Sea Life bijvoorbeeld. Het spreekt nog steeds tot de verbeelding. Maar het was wel altijd heerlijk om daar over de boulevard te wandelen!

  2. Ik kom eigenlijk alleen in Scheveningen als ik naar het theater ga. Het is jaren geleden dat ik ‘gewoon’ naar Scheveningen ging en dat was dan voor het strand. Madurodam zou ik echter nog wel graag willen bezoeken. Goede reden om nog een keer die kant op te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven