Fotoblog: de nieuwe Pier van Scheveningen

Fotoblog: de nieuwe Pier van Scheveningen

De nieuwe Pier van Scheveningen. Heb jij hem al gezien? In deze fotoblog deel ik mijn mooiste, nieuwste en meest favoriete foto’s die ik de afgelopen jaren op en om De Pier maakte met je. Want zomer, winter, zon of storm, in verval of weer als nieuw, erop, eronder of erin, het blijft leuk om De Pier op de foto te zetten.

Altijd als ik in Scheveningen ben maak ik er wel een paar foto’s van. Van De Pier zelf, de pilaren eronder, het uitzicht, het strand en de zee. Nu de pilaren van de Pier deze zomer in alle kleuren van de regenboog geschilderd zijn (waarom dat zo is lees je hier) èn het reuzenrad er sinds kort staat maakte ik daar natuurlijk ook foto’s van.

reuzenrad-pier

Het reuzenrad op de vernieuwde Pier van Scheveningen.

stranddag-scheveningen

Het strand en de zee gezien vanaf de Pier, gisteren, zaterdag 27 augustus. Ondanks de mindere voorspellingen werd het uiteindelijk een supermooie stranddag. Niet dat ik er zelf ben gaan liggen, maar veel mensen genoten.

pier-zuid

Restaurant Pier Zuid op de Pier van Scheveningen. De foto nam ik begin juli dit jaar.

pier-scheveningen

De Pier van Scheveningen van bovenaf gezien, op een frisse zomerdag.

noordzee-scheveningen

Zo mooi en bijna mediterraan kan de Noordzee zijn…

surfer-scheveningen

Een surfer in zee bij de Pier in Scheveningen.

zee-scheveningen

De zee gezien vanaf de Pier, op een winderige dag begin juli. Hieronder met bewegend beeld én geluid.

Relaxmomentje…

De foto’s hieronder maakte ik de afgelopen jaren, met name toen ik van oktober 2011 tot maart 2012 een half jaar met de kinderen in Scheveningen woonde, op slechts iets meer dan 100 passen van de Pier vandaan:

noorderstrand-winter

Mooi licht en mooi zicht vanaf de Pier op het Noorderstrand, in de winter.

uitzicht-scheveningen

Zicht vanaf de Pier in zuidelijke richting.

uitzicht-pier-scheveningen

Dat moment waarop de zon net mooi door de wolken piept en op zee schijnt.

stalen-eiland

Het stalen eiland bij storm en zonsondergang. Een paar dagen geleden is het na jaren weggehaald.

scheveningen

Mensen genieten op een mooie dag onder de Pier.

zonsondergang-scheveningen

Tip: blijf een nachtje. Boeken kan hier. Want zeg nou eerlijk, zo’n zonsondergang als hierboven, die ik vorige week zag, wil je toch niet missen? Die avond was bijna net zo mooi als deze bijzondere avond met de kinderen. Meer mooie foto’s van de Pier zie je in De Pier in Scheveningen op een mooie lentedag. En in de meest recente blog over Food boulevard de Pier.

Overnachten

Er komen suites op de Pier. (Update: ze zijn er: klik!). Wil je toch snel deze kant op komen? Tips voor hotelovernachtingen in Scheveningen en Kijkduin vind je onderaan de blog Altijd doen in Den Haag en hier vind je nog een overnachtingstip op het Anna Paulownaplein.

De vernieuwde Pier

Eigenlijk wilde ik een uitgebreide post schrijven over wat voor leuks er nu allemaal op de nieuwe Pier te vinden is, maar het werd zo veel dat ik ervoor heb gekozen eerst wat beelden te laten zien, van toen en nu. Dus over de nieuwtjes, de horeca en De Pier zelf lees je in een volgend blog meer: Fun & Food op de Food Boulevard van Scheveningen.

Ik heb geen supercamera, maar toch zijn het mooie sfeervolle foto’s geworden. Bijzonder licht doet al veel. En er een beetje oog voor hebben helpt ook. Welke foto vind je het mooist?

37 gedachten over “Fotoblog: de nieuwe Pier van Scheveningen”

 1. Ook de oude pier heb ik denk ik maar 1 keer in mijn leven gezien, dus het wordt hoog tijd dat ik weer eens naar Scheveningen ga! 🙂 Leuk om deze prachtige verzameling foto’s zo bij elkaar te zien. Wat heerlijk dat je er zo dichtbij woont!

  1. Dank je wel. Ja, dat is zeker fijn. Meestal fiets ik naar een strand dat dichterbij is (het Zuiderstrand, 15-20 minuten fietsen), maar Scheveningen (half uurtje) is soms toch ook leuk. Het blijft vrij toeristisch en toch heeft het ook wel wat. En de nieuwe Pier is toch echt wel leuk geworden.

 2. Jeroen Vroegop

  Ziet er fantastisch uit Denise, moet er binnenkort maar weer eens gaan kijken. Die suites op de pier lijken me btw ook wel wat.

 3. Mooie foto’s hoor Denise! Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe pier, volgens mij is het echt heel leuk geworden 🙂 Ik dacht trouwens even dat die surfer géén wetsuit aan had, daar vind ik onze zee toch iets te koud voor! >.<

 4. Eigenlijk zijn alle foto’s heel mooi, maar als ik moet kiezen, de foto van een redelijk vol strand van bovenaf en de foto van de surfer in zee. Heel mooi!

 5. Gave foto’s Denise! Ik ben afgelopen weekend ook een kijkje gaan nemen, ik was benieuwd naar het reuzenrad. De cover foto met de gekleurde pilaren vind ik het leukst. Ik word gewoon vrolijk van al die kleurtjes 🙂 en in de grijs en grauwe winter fleuren deze felle kleuren de pier mooi op! 

 6. Wat een prachtige plaatjes. Ben pas nog in Scheveningen geweest een weekend maar het was zo wisselvallig qua weer en zo druk dat ik mn camera in het hotel liet 😛

 7. Wat is het gaaf geworden! Ik wil met de kids vaker een stad bezoeken en dan een fiets huren (anders kom je nergens). Ik denk dat Den Haag de volgende stad wordt en dan door naar de pier 🙂

 8. Mooie foto’s Denise! Vooral die foto vanop de pier naar het strand toe is cool! 
  Deze Belgjes hier zullen binnenkort ook eens Scheveningen gaan bezoeken dankzij jouw post hier 🙂

 9. Wauw, wat ziet het er mooi uit. Erg opgeknapt! Had er nog niks van gezien. Binnenkort maar weer een keer die kant op 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven