Reisfoto’s: oranje in de wereld

Reisfoto’s: oranje in de wereld

Het is de dag waarop de wereld een beetje oranje kleurt. Nederland althans. Maar niet alleen Nederland kent oranje, of heeft oranje. Oranje vind je overal. Op markten en muren, in stenen en woestijnen, in kleding, lucht en lekkernijen, in de zon en op het strand…

Ik ben niet zo dol op oranje, maar op reis hou ik ervan.

Oranje in Spanje:

spanje-foto's

Oranje in Italië:

italie-foto's

Oranje in Turkije:

turkije-foto's

Oranje in Tunesië:

fotó's-Tunesie

Oranje in Egypte:

foto's-egypte

Oranje in Marokko:

marokko-foto's

Oranje in de wereld

Natuurlijk heb ik op nog veel meer plekken ter wereld oranje gezien. Van Thailand, Laos en Myanmar tot Cuba, Venezuela en Senegal. Maar als er in mijn herinnering één stad buiten Europa oranje was dan was het Bhaktapur wel. Arme mensen in Nepal… In Nederland wordt feest gevierd, terwijl de naasten van de slachtoffers en getroffenen in Nepal zo’n verdriet hebben en hun huizen en levens verwoest zijn. Natuurlijk, het leven elders gaat door, maar het voelt raar.

Oranje in Nepal

Deze foto maakte ik er in 1998 (ongelofelijk dat het zó lang geleden is!) en weet je wat nou zo bizar is? Hij zat in een oranje fotoalbum. Het enige oranje fotoalbum dat ik heb.

Bhaktapur

Oranje in Nederland

Tot slot een foto van vandaag. Het Koningsplein in Den Haag. Oranje. Want het is Koningsdag. 😉

Koningsdag-DenHaag

Wat is de meeste oranje plek waar jij ooit geweest bent?

Of hou je meer van blauw? 😉

Ben je dol op mooie reisfoto’s? Volg me dan ook op Instagram!

10 gedachten over “Reisfoto’s: oranje in de wereld”

  1. Bij oranje denk ik aan mijn verjaardag op Koninginnedag in Utrecht. Aan de feestjes thuis, de vrijmarkt en afsluiten bij mijn studentenvereniging. 

    Oranje in het buitenland is voor mij ook Nepal. De monikken op Durban square en Bhaktapur.

  2. Super leuk Denise! Je foto’s van Marokko zijn mijn favoriet, daar wil ik ook heel graag nog een keertje heen. 🙂

    Ik denk dat jij ook een geweldig fotoarchief heb om een regenboogcollage te maken. Dus niet alleen maar oranje, maar alle foto’s op kleur: http://vinkacademy.nl/fotografietips/creatief-maak-een-regenboog-collage/

    1. Hé, wat leuk dat juist jij reageert. Jouw foto’s zijn altijd zó mooi! Ik wilde bij jou reageren maar het lukte niet (hij gaf aan dat ik ingelogd was als Laura), dus even zo: Ik heb even gekeken. Leuk! Wauw, ja, mooi! Ik doe het ook wel eens met andere kleuren, maar zoals jij het hebt gedan, als regenboog, nog niet. Gaaf hoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven