Oud en Nieuw in Den Haag: 3 rooftop party’s!

Oud en Nieuw in Den Haag: 3 rooftop party’s!

UPDATE NYE 2018-2019! Oud en Nieuw komt er weer aan! Wil je oudejaarsavond 2018-2019 eens op een unieke plek vieren? Dat kan, tijdens Oud en Nieuw in Den Haag! Niet zomaar ergens, maar op een feest op grote hoogte: bij een rooftop bar!

Kies één van de trendy hotspots hieronder uit. Drink bubbels, dans, bekijk het vuurwerk met uitzicht over de stad en zoen elkaar een gelukkig nieuwjaar! Zo wordt het een jaarwisseling om nooit te vergeten!

bubbels-oud-en-nieuw

Rooftop bars in Den Haag?

Maar wacht even hoor, zei je nou rooftopbars in Den Haag? Ja, Den Haag heeft ook rooftop bars! Eén middenin het centrum en één bij de Binckhorstlaan. Allebei nog vrij nieuw. En dat is nog niet alles, want de Penthouse, een andere bar met schitterend zicht over Den Haag, is er natuurlijk ook nog.

leuk-feest-den-haag-oud-en-nieuw

Waarom naar een Oudejaarsfeest op een dakterras?

Een dakterras is natuurlijk wel een hele coole plek om Oud en Nieuw te vieren. Los van het feit dat de genoemde rooftop bars van binnen sowieso al erg mooi zijn heb je ook nog eens fantastisch zicht op het vuurwerk; beter dan wanneer je het ergens anders in de stad viert. Gaaf toch?

Luid 2019 in op een rooftop party!

oud-en-nieuw-den-haag

Voor wie is zoiets leuk?

O ja, en je hoeft geen twintiger te zijn om te party’en. Wij dertigers en veertigers (oké, ik geef het toe, ik val in de laatste categorie) houden ook nog van een feestje. En ook daarna houdt het leven nog niet op. Op de bank zitten kan altijd nog. Of je nou single bent, een single parent of co-ouder zonder kids dit jaar of je wil gewoon met je partner naar een leuk feestje op een gave plek, geniet ervan!

Goede vibe en goede views!

Ik heb alledrie de plekken zelf bezocht; niet tijdens New Years Eve, maar wel op andere momenten en tijdens andere feesten. Welke je ook kiest, een hoogtepunt wordt het sowieso, want het uitzicht is natuurlijk fenomenaal.

3x Rooftop Party’s tijdens Oud & Nieuw

Wil je de jaarwisseling 2018-2019 in Den Haag vieren? Maak dan een keuze uit één van deze 3 bijzonder plekken! Bekijk de verschillende locaties hieronder en kies de leukste rooftop party uit om 2019 in te luiden.

NYE-bleyenberg

1. Oud en Nieuw feest op ‘het dak’ van Bleyenberg

Bleyenberg is de eerste echte rooftop bar in Den Haag. In de zomer van 2017 opende deze zaak die meteen een hippe hangout was. De Kantine van Bleyenberg, zoals het beneden heet, zit pal aan de Grote Markt, dus midden in de stad. Ideaal!

Vlak nadat Bleyenberg open was gegaan ging ik er al naartoe. Je kunt beneden zitten, maar ik wilde uiteraard vooral het dakterras uitproberen: het Dak van Blijenberg. Ik was verrast. Voor Haagse begrippen is dit wel uniek.

hippe-plek-den-haag

Los van het leuke zicht op de terrassen van de Grote Markt ziet de tent er zelf in elk geval ook helemaal hip uit. Een beetje bohemien ook. Leuk!

hotspot-den-haag

bar-bleyenberg-den-haag

Op 31 december 2018 organiseren ze voor de tweede keer een Oud & Nieuw feest op ‘Het dak’. Juist met Oud & Nieuw is dat wel heel gaaf natuurlijk! Centraler kun je niet zitten en het vuurwerk is er ongetwijfeld tof. Hier zie je een sfeerimpressie van het dakterras van Bleyenberg.

Leuke sfeer bij Bleyenberg!

rooftop-bar-grote-markt-den-haag

Dit jaar heet het feest ‘Gelukkig 1996!’ En dat betekent Oud & nieuw vieren ‘like it’s 1996′. Waarom 1996? Dat was het jaar dat John Bleyenberg voor het laatst aan het roer stond in de Kwantum (wat hier vroeger zat toen de rooftopbar nog niet bestond). Maar je hebt vast zelf ook herinneringen aan 1996. Ik ook, ik studeerde af in 1996!

DJ’s: Alex Meza, Alain Groove & Full House
Dresscode: 1996 (met een prijs voor de leukste outfit!)

Je betaalt een vast bedrag van te voren en hoeft op de avond zelf niet meer extra voor drankjes of fingerfood te betalen. Wel zo makkelijk. Meer over het NYE-event lees je op de Facebookpagina.

Tickets:
Early bird: 65 euro – SOLD OUT
Regular bird: 75 euro (excl fee)
Late bird: 80 (excl fee)

Bleyenberg is een roof top bar midden in de stad!

oud-en-nieuw-den-haag-2018-2019

2. BINK Rooftop New Years Eve Party

De BINK en de After Supper organiseren een groot feest in de BINK Rooftop. De BINK Rooftop is een horeca- en feestgelegenheid op de topetage van BINK36, wat bekend staat als dé creatieve hotspot van Den Haag. Je vindt hier verschillende kleine bedrijfjes en ondernemingen. Het zit in de Binckhorst.

Trendy place to be in Den Haag!

bink-rooftop-den-haag

In 2017 was ik bij de officiële openingsavond van de Bink Rooftop. Ik heb dus al van de sfeer en de views mogen proeven. Het ligt een klein beetje buiten het echte centrum van Den Haag, maar als je er eenmaal bent is het wel een hele gave plek! Je ziet de skyline van Den Haag en waant je bijna even in Bangkok. Nou ja, met een beetje fantasie dan.

rooftop-bar-den-haag

Het After Supper New Years Eve feest in de BINK belooft het beste feest tot nu toe te worden:

‘Get ready for live shows, rooftop fireworks with panoramic skyline views, champagne overdose, laser light-shows, international deejays and last but not least: our lovely & wonderful NYE style dressed audience.’

Muziek: High-quality House Music & House Classics tunes. Dress code oudejaarsavond in de BINK:

‘There is no such thing as being overdressed at After Supper. Let your creative juices flow and come as fashionable as you can possibly be! Dress to impress.’

Tickets:
Early Bird SOLD OUT / 1st, nd en 3rd release SOLD OUT / Group Tickets SOLD OUT
Duo Tickets €32.50 (bijna uitverkocht!)
Final Release €37.50 (bijna uitverkocht!)

oud-en-nieuw-den-haag-2018

Bink Rooftop is een 1200m2 rooftop venue op de bovenste verdieping van BINK36. Bink heeft ook nog 2 grote terrassen die overdekt en verwarmd zullen worden. Dat is natuurlijk dé plek om direct na middernacht het vuurwerk boven de skyline van Den Haag te bewonderen! 

Meer info: Facebook BINK NYE event.

Vóór het oudejaarsfeest serveert BINK een speciaal oudejaarsmenu: een verrassingsmenu inclusief welkomstdrankje (bubbels) voor €39,50 per persoon. Let op: dit is exclusief het entree ticket voor de New Year’s Eve Rooftop Party.

De BINK ligt op zo’n 10 minuutjes lopen van Den Haag Centraal. Doe je high heels in een tasje dan loop je op het feest ook nog lekker. Parkeren is gratis en kan dichtbij.

Leuk om te weten: in 2019 gaat After Supper ook weer op zoek naar nieuwe locaties voor feesten. De foto’s hierboven en hieronder maakte ik op het openingsfeest. Met Oud en Nieuw mag het qua kleding nog best wat feestelijker, dus doe je best!

bink-rooftop-feest

oud-en-nieuw-rooftop-party-den-haag

feest-den-haag-oud-en-nieuw

den-haag-rooftop-party-2017

3. Champagne Skyball in the Penthouse

De meest bekende plek in Den Haag om echt hoog in de lucht een feestje te vieren is The Penthouse. Het wordt officieel geen rooftop bar genoemd, maar het lijkt er wel op en hier zit je echt het allerhoogst. In The Penthouse zit een restaurant en een sky bar. De hele entourage is vrij luxe en je hebt er uiteraard een geweldig uitzicht.

penthouse-oud-en-nieuw

The Penthouse in de Haagse Toren (niet te verwarren met de Haagse kerktoren) is overigens geen nieuwe plek in Den Haag. Al jaren worden hier feestjes gegeven, het hele jaar door. In de skybar kun je dagelijks terecht voor een lunch, high tea, high wine of high champagne, maar ook bijvoorbeeld voor een bijzonder kerstdiner.

penthouse-haagse-toren-feest

Op New Years Eve organiseren ze jaarlijks de Sky Ball. Op maandag 31 december tot 2:30u op 1 januari. Met Taittinger Champagne rond midnight! Uiteraard kun je tijdens het vuurwerkmoment de balkons op voor de állermooiste views! Zoals ze zelf zeggen:

‘The most exciting way to celebrate NYE in The Hague! Spectacular views from our restaurant and the outside balcony.’

Als je wil kun je de avond starten met een luxe diner buffet, voorafgaand aan het feest.

‘Treat yourself to luxurious 4 course dining on the 42nd floor or our deluxe NYE Buffet on the 40th floor.’

Het buffet bestaat uit: roasted red cabbage salad with rabiola, pistachio & tangerine vinaigrette, paté of pheasant, pommes de terre tsarines, tompouce of beef tenderloin & ricotta, crispy salmon with seaweed & tobiko, haricot pepper with classic garnishes, wild boar roast, cranberry gravy & kale chips, salmon with lukewarm fennel salad, cod with parsnip cream, sauerkraut & smoked milk sauce. Dessert buffet.

Ticket inclusief 4 gangen diner (tafeltje aan het raam): 149 euro (uitverkocht!)
Ticket inclusief 4 gangen diner (andere tafel): 139 euro
Ticket incl buffet (later starten, tussen 20:00u en uiterlijk 21:00u): 119 euro
Alleen het feest (vanaf 22:00u): 79 euro (inclusief Taittinger Champagne om 0:00u)

Meer informatie over Oudejaarsavond in the Penthouse vind je hier: Champagne Skyball.

Het allermooiste uitzicht!

Uitzicht-Haagse-Toren

Hotel boeken in Den Haag tijdens Oudejaarsavond

Woon je niet in Den Haag, wil je lekker wat kunnen drinken, niet meer hoeven te fietsen of wil je gewoon kruipend naar huis kunnen? Boek dan een hotel en blijf in Den Haag slapen!

Boek een appartement of hotel voor de nacht van 31 december 2018 op 1 januari 2019. Vlákbij Bleyenberg vind je het Ibis City Centre Hotel en ga je naar de Penthouse dan kun je in een appartement in dezelfde toren als waar het feest is overnachten! Hoe cool is dat?

Wacht niet te lang met boeken, want sommige hotels zitten al vol en de prijzen stijgen!

 

Tip Den Haag

Ga in plaats van een avond of nachtje lekker een lang weekend of een volle week naar Den Haag. Er is altijd superveel leuks te doen in Den Haag en Scheveningen. Van foodhallen tot andere hotspots, ik schreef er veel verschillende blogs over. Ook voor wie Den Haag met kinderen wil bezoeken.

oud-en-nieuw-bleyenberg-den-haag

Nog meer feesten

Wil je nog meer keuze hebben of zoek je net een ander soort feestje? Bekijk dan het overzicht met feesten op oudejaarsavond dat ik 2 jaar terug maakte.

Kies uit wat bij je past en maak van 2018-2019 een onvergetelijke jaarwisseling!

oud-en-nieuw-feesten-den-haag

De credits voor de kopfoto van deze blog en dezelfde foto maar dan liggend en met het logo erbij gaan naar Bleyenberg. Normaalgesproken werk ik alleen met eigen beeld (zoals de rest van de foto’s), maar ik had geen foto in het donker van Bleyenberg. Ze hebben me deze foto speciaal toegezonden.

Zelf vier ik Oud & Nieuw dit jaar gewoon met de kinderen thuis, omdat ze dit jaar bij mij zijn. Ook dat is gezellig en ze verheugen zich erop! Vorig jaar was ik op Ibiza en een paar jaar terug vierde ik NYE in Dubrovnik.

Wat ga jij doen met Oud en Nieuw? Waar zou je het het liefst willen vieren? 

3 gedachten over “Oud en Nieuw in Den Haag: 3 rooftop party’s!”

  1. Bedankt, gaaf artikel! Leuke blogs, nice pics. Eentje om te volgen en nog eens langs te komen. Have fun met de kids vanavond!

    1. Beste Boudewijn, dit betreft een oud blog. Of de genoemde feesten er dit jaar weer zijn weet ik niet. Ik wil het blog nog graag updaten voor Oud & Nieuw 2023-2024, maar ik moet nog meer blogs updaten. Hopelijk ben je er inmiddels achter via de genoemde websites of heb je inmiddels een ander leuk feest gevonden. Alvast de beste wensen voor 2024 in ieder geval!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven