Oud en Nieuw in Den Haag: 3 rooftop party’s!

Oud en Nieuw in Den Haag: 3 rooftop party’s!

Oud en Nieuw komt er weer aan! Wil je oudejaarsavond 2017-2018 eens op een unieke plek vieren? Dat kan, tijdens Oud en Nieuw in Den Haag! Niet zomaar ergens, maar op een feest op grote hoogte: bij een rooftop bar!

Kies één van de trendy hotspots hieronder uit. Drink bubbels, dans, bekijk het vuurwerk met uitzicht over de stad en zoen elkaar een gelukkig nieuwjaar! Zo wordt het een jaarwisseling om nooit te vergeten!

bubbels-oud-en-nieuw

Rooftop bars in Den Haag?

Maar wacht even hoor, zei je nou rooftopbars in Den Haag? Ja, als je in Den Haag woont heb je het waarschijnlijk wel gehoord inmiddels, maar zo niet: sinds enkele maanden heeft Den Haag 2 kersverse rooftop bars! Eén middenin het centrum en één gloednieuwe bij de Binckhorstlaan. En dat is nog niet alles, want de Penthouse, een andere bar met schitterend zicht over Den Haag, is er natuurlijk ook nog.

leuk-feest-den-haag-oud-en-nieuw

Waarom naar een Oudejaarsfeest op een dakterras?

Een dakterras is natuurlijk wel een hele coole plek om Oud en Nieuw te vieren. Los van het feit dat de genoemde rooftop bars van binnen sowieso al erg mooi zijn heb je ook nog eens fantastisch zicht op het vuurwerk; beter dan wanneer je het ergens anders in de stad viert. Gaaf toch?

Luid 2018 in op een rooftop party!

Vuurwerk-oud-en-nieuw-den-haag

Voor wie is zoiets leuk?

O ja, en je hoeft geen twintiger te zijn om te party’en. Wij dertigers en veertigers (oké, ik geef het toe, ik val in de laatste categorie) houden ook nog van een feestje. En ook daarna houdt het leven nog niet op. Op de bank zitten kan altijd nog. Of je nou single bent, een single parent of co-ouder zonder kids dit jaar of je wil gewoon met je partner naar een leuk feestje op een gave plek, geniet ervan!

Goede vibe en goede views!

Ik heb alledrie de plekken zelf bezocht; niet tijdens New Years Eve, maar wel op andere momenten en tijdens andere feesten. Welke je ook kiest, een hoogtepunt wordt het sowieso, want het uitzicht is natuurlijk fenomenaal.

3x Rooftop Party’s tijdens Oud & Nieuw

Wil je de jaarwisseling 2017-2018 in Den Haag vieren? Maak dan een keuze uit één van deze 3 bijzonder plekken! Bekijk de verschillende locaties hieronder en kies de leukste rooftop party uit.

NYE-dak-bleyenberg

1. Oud en Nieuw feest op ‘het dak’ van Bleyenberg

Bleyenberg is de eerste echte rooftop bar in Den Haag. Afgelopen zomer opende deze zaak die meteen een hippe hangout was. De Kantine van Bleyenberg, zoals het beneden heet, zit pal aan de Grote Markt, dus midden in de stad. Ideaal!

Vlak nadat Bleyenberg open was gegaan ging ik er al naartoe. Je kunt beneden zitten, maar ik wilde uiteraard vooral het dakterras uitproberen. Ik was verrast. Het uitzicht is weliswaar niet súperspectaculair, maar het had zeker wat. Voor Haagse begrippen is het wel uniek. Meer foto’s van hoe het overdag is zal ik een andere keer delen.

hippe-plek-den-haag

Los van het leuke zicht op de terrassen van de Grote Markt ziet de tent er zelf in elk geval ook helemaal hip uit. Een beetje bohemien ook. Leuk!

hotspot-den-haag

bar-bleyenberg-den-haag

En nu organiseren ze dus voor het eerst een Oud & Nieuw feest op ‘Het dak’. Juist met Oud & Nieuw is dat wel heel gaaf natuurlijk! Centraler kun je niet zitten en het vuurwerk is er ongetwijfeld tof. Hier zie je een sfeerimpressie van het dakterras van Bleyenberg.

Leuke sfeer bij Bleyenberg!

Officieel wordt het feest pas volgende week aangekondigd, maar ik heb alvast wat inside information voor je weten te achterhalen via de mensen van Bleyenberg zelf. Hoe ziet de avond eruit? Het begint om 22:00u en vanaf dat moment is het tot 4:00u party time! Er zullen DJ’s draaien en om 12:00u ’s nachts kun je uiteraard het vuurwerk bewonderen.

rooftop-bar-grote-markt-den-haag

Kaarten kosten 75 euro, maar dat is dan wel mooi inclusief bubbels en borrelhapjes. Goed om te weten is dat zelfs bier, wijn en fris all in zijn! Gin tonics e.d. zijn niet inbegrepen, maar worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Zorg dat je de Facebookpagina van Bleyenberg volgt, want daar wordt het NYE event begin volgende week op aangekondigd. Kaarten zijn dan via de event-pagina te koop. Update: het staat inmiddels online! Dit is de Facebookpagina van het Oudejaarsfeest op Het Dak van Bleyenburg.

Bleyenberg is een roof top bar midden in de stad!

oud-en-nieuw-den-haag-2017-2018

2. After Supper New Years Eve Rooftop Party in de BINK

De BINK en de After Supper (The Hague events) organiseren een groot feest in de pas onlangs geopende BINK Rooftop. De BINK Rooftop is een horeca- en feestgelegenheid op de topetage van BINK36, wat bekend staat als dé creatieve hotspot van Den Haag. Je vindt hier verschillende kleine bedrijfjes en ondernemingen.

Trendy place to be in Den Haag!

bink-rooftop-den-haag

Begin deze maand was ik bij de officiële openingsavond van de Bink Rooftop. Ik heb dus al van de sfeer en de views mogen proeven. Het ligt een klein beetje buiten de stad, maar als je er eenmaal bent is het wel een hele gave plek! Je ziet de skyline van Den Haag en waant je bijna even in Bangkok. Nou ja, met een beetje fantasie dan.

rooftop-bar-den-haag

oud-en-nieuw-den-haag-2018

De New Years Eve Party in de Bink is van 20:00u tot 4:00u. Wil je meer over het feest weten? Bekijk dan de Facebookpagina van het event.

Het NYE-feest van de BINK rooftop is in samenwerking met de After Supper onder welke naam een aantal keer per jaar een upscale feestje wordt gegeven op een wisselende locatie. Tijdens de opening vond ik iedereen er vrij casual uitzien, maar doorgaans is het juist best chic publiek. Voor dit feest kun je dan ook gerust je allermooiste outfit uit de kast trekken, want, zoals ze zelf zeggen:

‘There’s no such thing as being overdressed, so let your creative juices flow!’

De BINK ligt op zo’n 10 minuutjes lopen van Den Haag Centraal. Doe je high heels in een tasje dan loop je op het feest ook nog lekker. Parkeren is gratis en kan dichtbij.

bink-rooftop-feest

oud-en-nieuw-rooftop-party-den-haag

feest-den-haag-oud-en-nieuw

den-haag-rooftop-party-2017

3. Champagne Skyball in the Penthouse

De bekendste plek in Den Haag om echt hoog in de lucht een feestje te vieren is The Penthouse. Het wordt officieel geen rooftop bar genoemd, maar het lijkt er wel op en hier zit je echt het allerhoogst. In The Penthouse zit een restaurant en een sky bar. De hele entourage is vrij luxe en je hebt er uiteraard een geweldig uitzicht.

penthouse-oud-en-nieuw

The Penthouse in de Haagse Toren (niet te verwarren met de Haagse kerktoren) is overigens geen nieuwe plek in Den Haag. Al jaren worden hier feestjes gegeven, het hele jaar door. In de skybar kun je dagelijks terecht voor een lunch, high tea, high wine of high champagne, maar ook bijvoorbeeld voor een bijzonder kerstdiner.

penthouse-haagse-toren-feest

Op New Years Eve organiseren ze jaarlijks de Sky Ball. Als je wil kun je de avond starten met een VIP dinner, voorafgaand aan het feest. Tijdens het vuurwerkmoment kun je de balkons op voor de állermooiste views!

Meer informatie over Oudejaarsavond in the Penthouse vind je hier: Champagne Skyball.

Het allermooiste uitzicht!

Uitzicht-Haagse-Toren

Hotel boeken in Den Haag tijdens Oudejaarsavond

Woon je niet in Den Haag, wil je lekker wat kunnen drinken, niet meer hoeven te fietsen of wil je gewoon kruipend naar huis kunnen? Boek dan een hotel en blijf in Den Haag slapen!

Boek een hotel of appartement voor de nacht van 31 december op 1 januari 2018. Vlákbij Bleyenberg vind je het Ibis City Centre Hotel en ga je naar de Penthouse dan kun je in een appartement in dezelfde toren als waar het feest is overnachten! Hoe cool is dat? Wacht niet te lang met boeken, want sommige hotels zitten al vol en de prijzen stijgen!

oud-en-nieuw-feest-bink

Tip

Ga in plaats van een avond of nachtje lekker een lang weekend of een volle week naar Den Haag. Er is altijd superveel leuks te doen in Den Haag en Scheveningen. Van foodhallen tot andere hotspots, ik schreef er veel verschillende blogs over. Ook voor wie Den Haag met kinderen wil bezoeken.

oud-en-nieuw-bleyenberg-den-haag

Nog meer feesten

Wil je nog meer keuze hebben of zoek je net een ander soort feestje? Bekijk dan het overzicht met feesten op oudejaarsavond dat ik vorig jaar maakte.

Kies uit wat bij je past en maak van 2017-2018 een onvergetelijke jaarwisseling!

toffe-oud-en-nieuw-feesten

De credits voor de kopfoto van deze blog en dezelfde foto maar dan liggend en met het logo erbij gaan naar Bleyenberg. Normaalgesproken werk ik alleen met eigen beeld (zoals de rest van de foto’s), maar ik had geen foto in het donker van Bleyenberg. Ze hebben me deze foto speciaal toegezonden.

Naar welk feest zou jij wel willen? En ook al kun je niet, welk feest lijkt je dan het leukst of welke locatie spreekt je aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *