Oud Fréjus in 25 foto’s

Oud Fréjus in 25 foto’s

Oud Frejus: gekleurde huizen, een paar leuke steegjes, een gemoedelijk pleintje met terrasjes en enkele bezienswaardigheden. Het oude centrum van Fréjus is een heerlijke plek om even rond te wandelen, te fotograferen, door de Rue des Artistes te lopen, een museumpje te bezoeken, koffie te drinken op een terrasje of lekker lui te lunchen in de schaduw. Het is een plek waar je tot rust komt.

Het was juni. Ik had het er best druk verwacht, maar dat was het helemaal niet. Er waren wel enkele toeristen, maar toch was het heerlijk rustig en stil. Er heerste vooral een fijn Frans sfeertje. En dat voor zo’n populaire badplaats aan de Côte d’Azur!

gekleurde huizen cote d azur

De oude stad: het centre historique van Fréjus

Fréjus bestaat uit twee delen: enerzijds Fréjus Port en Fréjus Plage, en anderzijds, net iets meer landinwaarts, het oude gedeelte van Fréjus, het historische deel. Dit centre historique dat ik ‘Oud Fréjus’ noem is maar klein (kleiner dan bijvoorbeeld Saint-Tropez, wat ik eigenlijk ook kleiner vond dan ik gedacht had), maar wat mij betreft zeker een stop waard, gewoon omdat het een charmant Provençaals stadje is.

Ga je mee?

Zit je op een camping of vakantiepark, in een appartement of huis aan de rand van Fréjus, dan moet je er natuurlijk ook even naartoe. Ik neem je alvast mee middels een paar mooie foto’s die ik er nam. Zo zie je een beetje wat de sfeer was en hoe het eruit ziet.

Een wandeling in 25 foto’s door het historisch centrum van Fréjus:

oude centrum frejus

oranje huis

steegje-frejus

groenten en fruit stalletje frejus

authentiek-frejus

Fréjus

cooperative-vinicole-frejus

gekleurd huis

herbes de provence

franse-luiken

oud frejus

kleurrijk stadje cote d azur

rue des artistes frejus

old frejus

huis in frankrijk

oleander frankrijk

bezienswaardigheden-frejus

plein frejus

klooster frejus

amfitheater-frejus

kerktoren frejus

lunchen in frejus

huis frejus

Oud Fréjus

Had jij bij Fréjus altijd een ontzettend toeristische plaats in je hoofd? Dan zullen deze foto’s van de oude stad je zeker verrast hebben. In juli en augustus zal het er vast drukker zijn, maar ook wel gezellig.

Als je dit ziet zou jij vast ook wel even door Fréjus willen dwalen toch?

Meer over Fréjus

Een aparte blog met bezienswaardigheden in dit oude deel van Fréjus en met allerlei activiteiten in en om de haven en het strand volgt nog apart. Update: hier lees je het!

Wil je alvast meer weten over Fréjus? Check de site van Fréjus Tourisme. Tip: De Nederlandse vertaling is niet echt heel goed, dus je kunt ook in het Frans kijken.

Meer leuke tips in Fréjus en Saint-Raphaël lees je hier.

Een vakantie boeken naar Zuid-Frankrijk

Wil je een vakantie boeken naar Zuid-Frankrijk? Domaine du Colombier in Frejus kan ik van harte aanraden. Dat is echt een mooi park! Of kijk anders eens bij de Accommodaties van Carazur. Liever iets luxer? Check de Vakantiewoningen en villa’s in Frankrijk. Of kijk op de site van Vacances Provence.

terras-cote-d-azur

Bezoek niet alleen Fréjus, maar ga ook zeker naar Saint-Tropez!

Ben jij wel eens in Fréjus geweest?

7 gedachten over “Oud Fréjus in 25 foto’s”

  1. We zijn 3 jaar geleden op vakantie geweest aan de Cote d’Azur, maar hebben helaas geen bezoek gebracht aan Fréjus. Heb daar na het zien van deze prachtige foto’s best wel een beetje spijt van…. Goeie reden om nog een keer die kant op te gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven