Paarse reisfoto’s op Paarse Vrijdag

Paarse reisfoto’s op Paarse Vrijdag

Het is Paarse Vrijdag. In plaats van paarse kleding dragen deel ik vandaag paarse reisfoto’s. Meer dan 80 foto’s met iets paars erop, op reis gemaakt, of gewoon in Nederland.

Wat is Paarse Vrijdag?

Paarse Vrijdag is een dag waarop middelbare scholieren en studenten paarse kleding dragen op school om zo hun steun te betuigen en solidariteit te tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders.

Wanneer is het Paarse Vrijdag?

Sinds 2010 wordt in Nederland elk jaar op de tweede vrijdag van de maand Paarse Vrijdag gevierd. Nou ja, ‘gevierd’, het is helaas nog steeds nodig. Dit jaar is het op vrijdag 14 december 2018. Vandaag dus.

In 2019 valt Paarse Vrijdag op vrijdag de dertiende…

paarse-foto-denhaag

Paarse foto’s

Hoe dan ook, Paarse Vrijdag is een mooie gelegenheid om paarse foto’s te delen. Ik maakte ze in heel veel verschillende landen: in o.a. Frankrijk, SpanjeItaliëGriekenlandTurkije, Jordanië, Thailand en Bali, maar ook in Amsterdam. Van paars in de natuur tot paars op een muur. Met soms een zweempje roze of iets anders.

Het zijn er meer dan 80! En dan heb ik niet eens al m’n mapjes doorgespit. De kleine foto’s hieronder stonden allemaal op mijn telefoon.

paarse-vrijdag paarse-reisfoto's paarse-reisfotos paarse-reisfotos paarse-reisfoto's paarse-reisfoto's paarse-foto's-reizen paarse-foto's paarse-foto's paarse-foto's paarse-foto's paarse-foto's paarse-foto's paarse-foto paarse-foto paarse-foto paarse-foto paarse-foto  paars

paars

Zakynthos:

uitzicht-Zakynthos

Zuid-Spanje:

spanje-follow-my-footprints

Turkije:

lycische-kust-turkije

De Keukenhof:

paarse-tulpen

Mangosteen op Bali:

paarse-vrucht-bali

Isola di Burano in Italië:

paars-huis

Bollenvelden vanuit de trein:

paarse-bollenvelden

Museum in Porto:

museum-porto

Ronde aubergines op Sicilië:

aubergine-sicilie

Ice Expo in Scheveningen:

ice-expo-scheveningen

Amsterdam:

amsterdam-paarse-vrijdag

Update paarse foto’s 2019:

Ik heb nog even wat nieuwe paarse reisfoto’s toegevoegd. Ik heb niet al m’n tienduizenden foto’s doorgespit, maar hier zie je wat paarse foto’s die ik dit jaar maakte. Vooral street art met paars erin (in Den Haag (bovenaan in het blog), Athene, Belgrado en Sarajevo, en paarse zonsondergangen: de meeste op de Cycladen en nog één van het hotel waar ik laatst verbleef in de Algarve.

paars-roze-athene

paarse-foto

paars-athene

paarse-muurschildering

paarse-foto

paarse-lucht

paars-lucht-griekenland

paars-lucht-mykonos

paars-cycladen

paarse-lucht

Update: paarse foto’s 2020:

Ondanks dat 2020 geen echt ‘reisjaar’ te noemen is, maakte ik toch nog wat paarse foto’s in Frankrijk en Portugal èn bovenal in Nederland. Dé plek voor paarse foto’s in Nederland is natuurlijk de heide, aan het eind van de zomer, als de heide in bloei staat!

paarse-heide-posbank

De meest paarse foto’s maakte ik dit jaar van de paarse heide bij de Posbank.

Meer kleurrijke foto’s

Kleurrijke plekken

Er zijn zoveel kleurrijke plekken op de wereld. Kijk maar eens naar Villajoyosa, BuranoCinque TerreMarsaxlokk, Popeye Village, VenetiëAlicanteFrejus, Porto, Sardinië en Tunesië.

1 gedachte over “Paarse reisfoto’s op Paarse Vrijdag”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven