Paasontbijt op het strand (en nog 7 tips voor Pasen!)

Paasontbijt op het strand (en nog 7 tips voor Pasen!)

Het is bijna Pasen! Heb je nog geen plannen? Een paasbrunch of paasontbijt op het strand is leuk, ook met kinderen! Heerlijk bij een strandtent, lekker aan zee, wat voor weer het ook is. Bij veel strandtenten kun je met Pasen een speciaal paasbuffet reserveren, zowel op Eerste als op Tweede Paasdag. Maar… ik heb nog meer tips voor Pasen!

Dit blog is 27 maart 2024 van een update voorzien voor Pasen 2024! Je leest waar je dit jaar terecht kunt voor een paasontbijt of paasbrunch op het strand en ik geef nog een aantal extra tips voor Pasen in Scheveningen. Ook lees je wat er tijdens de Paasdagen te doen is in Den Haag.

scheveningen

Het weer met Pasen

Als ik de weersvoorspellingen voor Pasen 2024 bekijk zie ik dat het deze Paasdagen -Pasen 2024- niet zulk mooi weer wordt. Het wordt koud! Een graad of 15 en in de ochtend een graad of 10. De gevoelstemperatuur is ook laag. Jammer natuurlijk, want vaak is het met Pasen toch echt al een stuk warmer dan nu. Maar… vergis je niet, als het zonnetje doorkomt en je lekker uit de wind zit is het genieten geblazen! Zoals het er nu naar uit ziet kan dat ook deze Paasdagen zomaar het geval zijn. Laat je dus niet afschrikken door de lage temperaturen en trek er gewoon lekker op uit!

bora-bora-scheveningen

Wat als het regent?

Op regen met Pasen zit je natuurlijk niet te wachten. Het kan beide Paasdagen regenen, maar Eerste Paasdag ziet het er wel beter uit dan Tweede Paasdag. Laat je ook daar niet door afschrikken, we zijn niet van suiker! Zelfs met regen is het nog fijn aan het strand (mits je je er op kleedt) en eenmaal binnen is het gezellig en geniet je van zeezicht. Zeker als je de hele tijd allemaal lekkers kan pakken is dit ook bij regenachtig weer echt geen gek Paas-uitje.

Natúúrlijk is alles leuker met een zonnetje, maar die kan er zomaar zijn. Aan zee verandert het weer meestal best snel. Toen ik afgelopen week in Scheveningen was liep ik in de mist over de Pier (hier zie je m’n foto’s van Scheveningen in de mist) en een half uur later scheen de zon! Bovendien kun je bij redelijk wat strandtenten overdekt buiten zitten of bij een klein vuurtje, dat is ook heerlijk!

Strandtenten met een paasbuffet

Een aantal strandtenten biedt een speciaal paasbuffet aan: een Paasontbijt, een Paasbrunch of een Paaslunch. Sommige strandpaviljoens hebben altijd al een ontbijtbuffet op zondag, maar met Pasen wordt er extra uitgepakt. Bij een aantal kun je ook gewoon van de reguliere kaart bestellen, maar niet overal. Het verschilt een beetje per strandtent. Bij de meeste strandtenten kun je beide Paasdagen terecht voor een speciaal Paasbuffet.

Bij welke strandtenten in Scheveningen is een Paasontbijt of Paasbrunch mogelijk?

Lekker ontbijten of brunchen op het strand! Dat is altijd leuk, maar zeker ook met Pasen. Bij de beachclubs die zo volgen kun je terecht voor een heerlijk paasbuffet. Ik ben niet door de betreffende strandtenten benaderd, maar noem er gewoon zelf een paar. Je kunt ook andere strandtenten checken. Reserveer wel even!

Een lekker en gezellig paasontbijt op het strand!

Mocht je prijzen aan het vergelijken zijn, let dan ook op de drankjes: bij sommige zitten koffie en thee er al bij, bij andere niet of niet allemaal, dus check dat even. Ook levert de ene strandtent net iets hoogwaardiger producten dan de andere, maar genieten zul je sowieso.

Blue Lagoon

Eén van de strandtenten die een paasbuffet aanbiedt is  Blue Lagoon. Over het paasontbijt op 31 maart en 1 april 2024 zeggen ze: ‘Dit jaar verzorgt Strandpaviljoen Blue Lagoon weer haar beroemde Paasontbijt en High Tea. Op het 6 meter lange buffet staat allerlei lekkers, waaronder verse broodjes, diverse soorten beleg, verse eieren en pannenkoeken. Kinderen kunnen bovendien heerlijk vertoeven op onze mini paaskermis of eieren zoeken en dansen met de paashaas.

 • Paasontbijt (buffet): van 09:00 tot 12:00. Prijs: 22,50. Kinderen van 2 tot 12 jaar 14 euro.
 • Paas high tea (lunchbuffet): van 13:00 tot 15:00. Prijs: 22,50. Kinderen van 2 tot 12 jaar 14 euro.

paasontbijt-op-het-strand

Bora Bora

Ook bij het altijd leuke Bora Bora kun je paasbrunchen op 1e en 2e Paasdag. Op hun website staat over het BORA Paasbuffet op 31 maart en 1 april: ‘Met uitzicht op zee geniet je met familie of vrienden van ons superdeluxe buffet met héél veel lekkers inclusief een glaasje bubbels voor € 23,50. Kids krijgen een glaasje kinderchampagne en kunnen knutselen en kleuren. Kinderen tot 12 jaar € 11,00. Kinderen van 0 t/m 3 jaar gratis!’

Hoe laat is het Paasontbijt en de Paaslunch op het strand? Op Eerste en Tweede Paasdag is het luxe buffet geopend van 8.30 tot 11.30 (paasontbijt) en van 12:00 tot 14:30 (paaslunch). Reserveer een tafel via: info@borabora.nl.

Leuk detail: bij deze strandtent had ik ooit mijn eerste date met een ex (niet de vader van m’n kinderen, maar de vriend die ik daarvoor had; ik noemde hem in een blog over de mooie stranden van Sardinië al eens), dus zoek je een romantische setting, dan is Bora Bora ook zeker geschikt. Bij mooi weer helemaal, maar binnen zitten is er ook knus.

bora-bora-maart

Sol

Sol is ook nog steeds leuk. Op de website van Solbeach staat dat ze van op Eerste en Tweede Paasdag weer een zeer uitgebreid paasbuffet voor de hele familie hebben. Hoe laat? De paasbrunch is van 10:00u-13:00u. Wat kost het? Voor volwassenen betaal je 19.50 en voor kids t/m 12 jaar 9.50. Ik moest even zoeken tot ik het gevonden had, maar via de gele button rechtsboven op de website kun je reserveren voor de Paasbrunch 2024.

Voor gezinnen met jonge kinderen is het een fijne plek want er is genoeg om mee te spelen. Hier zie je de zijkant. Het terras is verder nog veel groter hoor. En als het ‘solletje’ schijnt is het er natuurlijk heerlijk!

sol-pasen

Boonoonoonoos

Hier lees je wat je met Pasen kunt doen bij Boonoonoonoos. Er is een paasontbijt op 1e en 2e paasdag, voor 22,50 per persoon! Voor kinderen tot 12 jaar is er een speciaal kinderontbijt voor 12,50.

Wat is er nog meer te doen voor kinderen? Voor kids die komen ontbijten: om 11.00 uur eieren zoeken en om 12.30 uur gezicht schminken.

paasontbijt-scheveningen

Copacabana

Paasbrunchen bij Copacabana kan ook. Paasbrunch (van 10u tot 12:45) en paaslunch (van 13u tot 16u). De paashaas zal voorbij huppen en kinderen kunnen eieren beschilderen. Hierboven zie je mijn zoon nog toen hij klein was (en nog blond was).

Let op: dit is (binnen) al VOL! A la carte kan nog wel. Reserveer dan wel even voor de zekerheid.

paasbrunch-strand

Twins

En ook bij beachclub Twins kun je terecht voor een Paasontbijt of Paasbrunch. Het Paasontbijt is vanaf 8:30u, de brunch vanaf 12:00u. Prijzen staan op de website. Kinderen krijgen korting en de allerkleinsten mogen gratis mee.

Zelf zit ik hier eigenlijk nooit, maar ook deze strandtent heeft met Pasen een buffet. Voor kinderen is er sowieso een springkussengiraf; deze stond er vorige week ook al en is er ook na Pasen nog gewoon. Update: ook nu, in 2024, zag ik de grote opblaasgiraf waar kindjes in kunnen springen weer staan.

springkussen-scheveningen

Is een paasbuffet op het strand ook leuk met kinderen?

Het lijkt me duidelijk: een paasontbijt of paasbrunch op het strand is juist heel geschikt om met kinderen te doen! Zo’n paasbuffet is dus een goed idee en zeker een aanrader voor gezinnen. Juist omdat het een buffet is is er altijd wel wat wat ze lusten. Kinderen krijgen korting en hele kleintjes (meestal t/m 3 jaar) eten zelfs gratis. Bovendien wordt er bij veel strandtenten nog het een en ander speciaal voor kinderen georganiseerd, zoals paaseieren zoeken of andere leuke spelletjes en activiteiten zoals schminken. Ook hebben veel beach clubs en speelplekje voor kinderen: een springkussen, een kleine glijbaan, schommels of enkele speelhuisjes. Een een zandbak natuurlijk, een hele grote!

strandtent-kinderen

Welke strandtent moet ik kiezen?

Er is niet één strandtent die het leukste is of die het beste paasbuffet heeft. De meeste strandtenten doen wel even extra hun best en het is maar net welke sfeer je aanspreekt. Je kunt de verschillende websites aanklikken. Goed te weten: behalve de strandtenten die ik genoemd heb zijn er nog veel meer, dus je kunt ook zelf zoeken. Reserveren is vaak wel slim of soms zelfs verplicht!

Strandtenten boulevard Scheveningen

Voor 2024 is het goed te weten dat de boulevard vernieuwd wordt. De gehele boulevard is gewoon te bewandelen, maar door de werkzaamheden in Scheveningen ligt de reeks strandtenten ten zuiden van de Pier nu ietsje verder het strand op en niet direct aan de boulevard. Dat is niet erg, want er is gewoon een verhard pad langs alle strandtenten, zowel aan de voor- als aan de achterkant van elke zaak, dus ook als je slecht ter been bent, in een rolstoel zit of met een kinderwagen wandelt is dat allemaal te doen, maar het is wel fijn als je het even weet. Het oogt daarom tijdelijk ietsje anders, maar de strandtenten op zich zijn nog steeds heerlijk om naartoe te gaan! Kies je voor de strandtenten aan de kant van de haven of bij het eindpunt van tram 11 of bij het Zwarte Pad dan heb je er geen last van, maar de andere strandtenthouders zijn je natuurlijk dankbaar als je dat kleine stukje omloopt.

Behalve bij de strandtenten aan de boulevard kun je ook kijken bij de strandtenten aan het Zwarte Pad.

zwarte-pad-scheveningen

Bijvoorbeeld bij strandtent Buiten waar je ook echt heerlijk kunt eten…

lekker-eten-scheveningen

Strandtenten Zuiderstrand

Of… kies juist voor één van de vele strandtenten ten zuiden van de haven van Scheveningen, zoals Zuid, op het Zuiderstrand of, nog iets zuidelijker, in Kijkduin. Overal worden volop paasontbijtjes en brunches aangeboden. Het is nou eenmaal iets wat mensen graag doen met Pasen. Het Zuiderstrand is ‘ons’ strand van en nog altijd een beetje een ‘geheimtip’, dus verklap het niet.

Wil je weten waar de strandtenten precies liggen zoek ze dan gewoon even in Google Maps. Ze grenzen grotendeels aan het mooie Westduinpark, dus combineer je ontbijt, lunch of brunch met een lekkere wandeling door de duinen! Er zijn gave uitzuchtpunten!

Korting voor kinderen

Kinderen krijgen korting op een paasontbijt of -brunch (bij de meeste strandtenten betaal je voor hen maar de helft) en de allerkleinsten eten vaak gratis mee. Is zo’n paasbuffet toch boven je budget? Ontbijt dan lekker thuis en ga daarna op pad. Je kunt later op de dag altijd nog ergens een drankje drinken. Of een harinkje happen.

Strandtenten Den Haag

Behalve de strandtenten bij de boulevard van Scheveningen, zijn er nog veel meer strandtenten:

 • Strandtenten Zwarte Pad (trendy beach clubs, soms iets jonger publiek)
 • Strandtenten Zuiderstrand (het ‘geheime’ strand van de locals, grenzend aan het Westduinpark)
 • Strandtenten Kijkduin (krijgt later in het strandseizoen een update)

Strandtenten Nederlandse kust

Uiteraard kun je op nog veel meer plekken in Nederland van een paasontbijtje of Paasbrunch op het strand genieten, of dat nou in bekende badplaatsen als Zandvoort of Noordwijk is, in Wijk aan Zee, op de Wadden of in Zeeland. Langs de hele Nederlandse kust zijn zóveel strandtenten te vinden!

Lees ook: Nieuw in Scheveningen!

pasen-scheveningen

Tips Pasen

Behalve lekker ontbijten, lunchen of brunchen op het strand heb ik nog meer tips voor je. Onderstaande tips zijn leuk als je het Paasweekend in Den Haag of Scheveningen doorbrengt of een dagje Scheveningen of Den Haag doet met Pasen.

Paaseieren zoeken op het strand

Elk jaar kun je weer paaseieren zoeken op het strand. Niet alleen bij verschillende strandpaviljoens, maar ook ‘groter’. Dit jaar kun je op zoek naar het gouden ei! Kijk op de Instagrampagina van Buitengewoon Scheveningen voor meer informatie.

Uitwaaien op de Pier

Wat voor weer het ook is: lekker uitwaaien langs het strand of op De Pier is altijd fijn. Wandel over het bovendek van de Pier en geniet van het uitzicht. Is het echt te regenachtig? Loop dan lekker binnendoor. Klim ook zeker even omhoog de toren in. Of… maak een mooi ritje in het reuzenrad op de Pier! Je ticket koop je hier.

Ziplinen vanaf de Pier

Wil je iets spannends doen met Pasen? Ga dan ziplinen vanaf de bungy toren op de Pier! Ik deed het laatst voor een blog en had niet gedacht dat ik het zou durven, maar ik deed het! Hier lees je mijn zipline ervaring. Uiteraard mag je de SkyView ook niet missen!

zipline-scheveningen

Saltmarket op de Pier

Ook dit Paasweekend kan het weer: naar de Salt Market op en om de Pier. Een markt met kraampjes met mooie en lokale producten.

salt-market-pier

Paasmarkt op het Lange Voorhout in Den Haag

Op het Lange Voorhout is traditioneel weer de Paasmarkt. Ik was er vorig jaar met mijn kinderen. Toen regende het erg, maar we zijn toch nog even geweest. Vanwege het slechte weer was het vorig jaar erg rustig op de Home Made Easter Market, zoals de paasmarkt in Den Haag officieel heet. Hopelijk komt het zonnetje er deze Pasen iets vaker door, zodat het wat drukker wordt. De ondernemers verdienen het! Kinderen kunnen gewoon mee naar deze doorgaans heel gezellige ‘braderie’. Voor hen is er ook dit jaar weer een draaimolen!

Waar is de Home Made Paasmarkt in Den Haag? De Home Made Easter Market is te vinden op het Lange Voorhout in Den Haag. Ook zijn er kraampjes op het pad langs de Hofvijver (op de Lange Vijverberg). Update 2024: Ik ben Goede Vrijdag al gegaan. Hier zie je foto’s van de paasmarkt in 2024!

Wanneer is de Paasmarkt in Den Haag? De Home Made & Antiek Easter Market 2024 is op 29 maart, 30 maart, 31 maart en 1 april 2024. Beide Paasdagen dus, maar ook al op de vrijdag en zaterdag ervoor.

home made easter market

paasmarkt

Shoppen in de stad

Ook veel winkels zijn gewoon open op Tweede Paasdag, dus je kunt ook lekker gaan shoppen in het centrum van Den Haag.

den-haag-shoppen

Paasbrunch in de stad

Vorig jaar genoot ik met mijn tieners van een Paasontbijt/Paasbrunch in de stad. Niet in het centrum, maar bij een leuke hippe zaak in een andere Haagse buurt. Deze zaak heeft nu een nieuwe naam gekregen, Buza, maar ook nu kun je er met Pasen terecht. Sowieso is het blog leuk om even te bekijken, want er staan nog meer leuke nieuwe hotspots in Den Haag in.

paasbrunch-den-haag

Pasen door de jaren heen

Hieronder nog wat foto’s van de oorspronkelijke tips in dit blog, zoals ‘Ringen aan Zee’, een voormalig kunstproject.

ringen-aan-zee

ringen-aan-zee-scheveningen

Paasontbijt thuis

Hoe leuk ik paasbrunches ook vind, om budgettaire redenen eet ik meestal ook gewoon thuis hoor. Hier wat (oude) foto’s van ontbijtjes thuis met m’n kinderen, toen ze nog kleiner waren. Altijd gezellig, maar naar het strand gaan is natuurlijk ook wel echt heerlijk! Het strand, De Pier en de boulevard van Scheveningen zijn altijd een leuk uitje, in elk seizoen.

Of ga (als het tóch wat mooier weer wordt) picknicken op het strand. De croissantjes op de kopfoto bakte ik ook gewoon zelf. Dat is wel te zien ook. 😉

paasontbijt

beschuitje-met-aardbei

superfood-strandtent

Met de trein naar Den Haag en met de tram naar Scheveningen

Met Pasen is het altijd vrij druk in Scheveningen, zeker als het zonnetje schijnt. Kom lekker met de trein naar Den Haag en neem vervolgens de tram. Vanaf Hollands Spoor kun je tram 11 nemen en vanaf Den Haag Centraal kun je met de tram naar Het Kurhaus (dat vlakbij de Pier ligt) of 1 halte verder naar het eindpunt bij het Zwarte Pad van Scheveningen of 1 halte eerde, vlakbij het Kurhaus. Er zijn dus verschillende manieren om met het openbaar vervoer bij de boulevard in de buurt of elders in Scheveningen te komen.

Hotel in Scheveningen of Den Haag

Kom je van buiten Den Haag dan kun je natuurlijk ook lekker blijven slapen. Wel zo relaxed. Regel snel een hotel of appartement in Den Haag of Scheveningen. Je kunt klikken op de link en meteen boeken. Veel zal al vol zitten, maar hopelijk lukt het je nog!

Weekendje weg boeken in mei, juni, juli, augustus of september

Vind je het nu nog iets te koud? Boek dan nu een heerlijk weekendje Scheveningen in april, mei, juni, juli of augustus. In de meivakantie of de zomervakantie. Of lekker in september of begin oktober nog. Pas begin oktober gaan de meeste strandtenten weer weg! Boek je nu dan heb je nog wat keuze wat hotels betreft, zeker voor een weekendje tussendoor!

Ondertussen verlangen we natuurlijk ook weer naar dit soort avonden met mooie zonsondergangen… Bekijk wat dat betreft ook de foto’s in het blog Nieuw in Scheveningen.

scheveningen

Meer leuke tips met Pasen, ook met kinderen, lees je in het blog Last minute tips met kids voor Pasen.

Wat ga jij met Pasen doen?

2 gedachten over “Paasontbijt op het strand (en nog 7 tips voor Pasen!)”

 1. Wat een goed idee! Lekker uitwaaien en daarna lekker eten aan het strand.
  Wij gaan graag naar Bergen, Groet of Zandvoort… Misschien dat we daar deze paasdagen ook wel te vinden zijn!

  1. Dat zijn ook fijne plaatsen. In mijn jeugd ging ik ook vaak naar de plaatsen die je noemt. En Schoorl. En Noordwijkerhout.
   Zandvoort komt binnenkort nog op m’n blog.
   Ben je uiteindelijk nog naar het strand geweest met Pasen? Nou ja, anders dit weekend. Dat kan ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven