Paradijselijk Cayo Blanco bij Cuba

Paradijselijk Cayo Blanco bij Cuba

Cuba is gaaf! Niet alleen Havana en Viñales zijn absolute aanraders, ook Trinidad en vele andere plaatsen móet je gewoon bezoeken. Ga je op vakantie naar Cuba of maak je (net als ik) een rondreis, regel dan vanuit Varadero zeker ook een tour naar de kleinere eilandjes vlakbij. Met een catamaran of boot kun je de zogenaamde cayos bezoeken, waaronder Cayo Blanco. Is het strand van Varadero al erg mooi (maar wel vreselijk toeristisch), hier waan je je écht in het paradijs!

Cayo Blanco

Onbewoonde eilandjes, extreem helder water en onwerkelijk wit zand. Alleen de palmbomen ontbreken nog. Je kunt er mooi snorkelen of gewoon wat relaxen. De foto’s zijn al iets ouder, met een ouderwetse analoge camera gemaakt, vandaar de korreligheid. Desondanks krijg je een goed beeld van hoe het er was. Ik hoop dat het nog steeds zo mooi is als toen. Ik heb via Google wat gezocht en het lijkt er wel op.

zee-Cuba-oceaan

mooi-cuba

droomeiland-droomplek

Tip: op sommige tours eet je ook nog versgevangen kreeft op de boot. Een beetje zielig, dat wel, ik besefte dat later pas, maar echt voortreffelijk, en weer eens iets anders dan de vele gerechten met rijst, bonen en kip die je op Cuba eet. Geen gehannes met tangen en kleine stukjes waar haast niks uitkomt, nee, gewoon echt een halve of hele kreeft. Je eet het puur, met alleen wat olie, zout en citroen en próeft het echt. En in tegenstelling tot in Nederland kost het daar ook nog eens haast niets.

kreeft-eten-cuba

Cayo Blanco Cuba

Verre Reizen zijn leuk! Als ik met een post als deze bezig ben wil ik meteen weer weg, met m’n backpack, zoals vroeger. Dit soort ‘ellende’ neem ik meteen voor lief.

En de foto hieronder? Dat ben ik. In mijn jongere jaren in Cuba. Op mijn 31e.

Zie ook: Mooie plekken waar het warm is in de winter (tip!)

Denise-Miltenburg-Cuba

Deze blogpost bevat affiliate links. 

Lees ook: Fidel Castro en de Cubaanse leuzen en street art in het straatbeeld.

5 gedachten over “Paradijselijk Cayo Blanco bij Cuba”

  1. Wat een prachtige stranden en mooie blauwe zee! Ik vraag me meteen af of je daar goed zou kunnen duiken 😉

    En zielig of niet, verse kreeft is gewoon superlekker! Gelukkig voor de kreeftenpopulatie eet ik het echt bijna nooit.

    1. Dat weet ik eerlijk gezegd niet meer. Gek genoeg kan ik me zelfs niet herinneren of we er gesnorkeld hebben. Terwijl dat in sommige landen onvergetelijk was. Misschien als ik de foto’s er weer bij pak.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven