Regen en kou, tijd om je vakantie te boeken!

Regen en kou, tijd om je vakantie te boeken!

Regen, kou en nattigheid. Bah! Stiekem verlangen we naar zon, toch? Naar mooi weer en naar lekker op vakantie. gaan. Ochtenden als deze hebben we liever niet. Nee, liever dromen we weg. Weg naar mooie plekken. Naar een zorgeloos gevoel, ver van hier. Maak het waar en boek je vakantie nu! Onderaan deze blog kan het. Nu eerst de setting.

Fietsers gehuld in regenpakken

Het is kwart over 8, in de stad. Een lange rits fietsers gehuld in regenpakken en grauwe jassen is op weg naar school en werk. Een enkeling probeert al fietsend een paraplu in bedwang te houden. Van onder capuchons kijken gehaaste mensen of ze de drukke Laan van Meerdervoort over kunnen steken. Auto’s razen voorbij. Een tram. Nog een auto. Steeds meer fietsers verzamelen zich, natgeregend en chagrijnig kijkend. We kunnen.

Iemand ziet een fietser van rechts niet, een ander steekt door regendruppels heen woest een hand omhoog naar een automobilist die iets onhandigs doet in de Reinkenstraat.

Natte kleren

Mijn zoontje zit gebogen en met opgetrokken schouders voorop op de fiets. Hij weigerde een regenbroek aan te doen. Een gloednieuwe, met reflectie. Ik hoopte dat hij dat wel stoer zou vinden. ‘Wil je dan een droge broek mee?’ ‘Nee.’ Dat is ook niet cool natuurlijk. ‘Een handdoek dan, voor de zekerheid?’ Ook niet. Nou ja, dan zou hij er zelf wel achter komen.

Drijfnat komen we aan

Ik zet mijn fiets aan de overkant van de school neer. Mijn haar plakt tegen mijn voorhoofd. Dochter wil daar haar regenbroek al uit, want dat doe je niet op het schoolplein natuurlijk. ‘Dat maakt niks uit lieverd,’ zeg ik. ‘Heel veel kinderen hebben nu een regenpak aan. We zijn bovendien heel vroeg, er is haast nog niemand.’

Dat ook ik vroeger al om het hoekje van de school mijn regenpak uit deed, zeg ik maar niet. Maar had mijn leven er nu heel anders uit gezien als ik ‘m gewoon altijd bij de kapstok had uitgedaan? Vast niet.

Verwarming

De spijkerbroek van mijn zoontje is nat. ‘Zullen we volgende keer dan toch maar een regenbroek aan doen?’ ‘Jahaa.’ Oké. ‘Ga zo maar even bij de verwarming staan. Je mag volgens mij al naar binnen. Je bent toch nog vroeg.’ Ik geef twee kussen op koude gezichtjes en loop met een nat regenpak terug naar mijn fiets.

Als ik terug fiets voel ik dat de regen zelfs door mijn dikke winterjas heen is gedrongen. Mijn legging plakt aan mijn benen. Gelukkig kan ik zo in een joggingbroek achter mijn pc mijn werk doen. Met koffie. Want ja, gelukkig is er koffie! Dat scheelt al íets.

In regen en kou onderweg naar werk

Ondertussen zijn honderdduizenden Nederlanders nog in de regen onderweg naar hun werk. Ze wachten op koude perrons, staan in volgepropte en ongetwijfeld vertraagde treinen tussen jassen die naar regen ruiken. En kijken tevergeefs door beslagen ruiten.

Met zijn allen vervloeken we het weer. Want regen en kou, nee, dat is niks. Ik ken niemand die zegt: o jawel hoor, de combinatie van regen en kou, daar hou ik nou zó van! Ja, als je eenmaal weer gezellig binnen bent. Dan ja. Of als het een tropische bui in een warm land is. Dan ook. Maar regen, kou en wind? Nou nee, dank u.

Bijna lente

Het is maart, nog twee weken en de lente is begonnen. Toch moeten we nog even volhouden, want de fijne temperaturen, die duren nog even. Gelukkig gaan de eerste strandtenten weer open en wordt er volop opgebouwd, dus er is weer hoop.

el-gouna-kinderen

Wegdromen

Ondertussen droomt Nederland stiekem weg, denkend aan fijne vakanties, aan zonnige en warme bestemmingen, aan plekken waar het mooi is, en droog. Stiekem dromen vandaag vast ook veel mensen over het runnen van een bed & breakfast in het buitenland. Of een droomhuis onder de zon. Over wonen in het buitenland, in een totaal andere omgeving, op een plek met een heel ander klimaat dan hier, een plek waar het bijna altijd mooi weer is.

En wie in de krokusvakantie nog op wintersport was, verlangt waarschijnlijk hier weer naar.

Vandaag je vakantie boeken?

Misschien toch vandaag die zomervakantie maar eens boeken? Ja, het is er wel het moment voor. Dan staat het tenminste maar vast vast. En dan heb je iets om naar uit te kijken de volgende keer dat je vloekend op je fiets zit. Lekker naar Griekenland, Spanje of Italië? En wat dacht je van een reis naar Thailand? Of gewoon een heerlijk tripje tussendoor. Naar een mooie stad of zo.

Wacht niet te lang met het boeken van de zomervakantie! Dus… eens kijken, wat wordt het? Je kunt meteen boeken hoor. Daar help je mij ook een heel klein beetje mee. Hieronder een aantal tips!

Vakantie boeken naar een mooi plekje in Zuid-Europa met Eliza was here

Een mooi plekje in Zuid-Europa, ergens rond de Middellandse Zee? Een beetje een bijzondere accommodatie, mooi gelegen, en met autohuur? Naar Andalusië bijvoorbeeld. Of lekker naar Lanzarote. Of Ibiza! Of met de kinderen naar Menorca. Of Portugal, de Costa de Lisboa. Bekijk de mooie plekjes op de site van Eliza was here.

Vakantie boeken naar een plek waar je nog nooit van gehoord had

Of probeer eens iets waar je misschien nog nooit van gehoord had, zoals El Gouna, wat je op de foto’s ziet.

El-Gouna-met-kinderen

Ken je Bebsy al?

En heb je de deals van Bebsy al eens bekeken? Bezoek de adverteerder en regel het meteen. Fijn om iets te hebben om naar uit te kijken. Moet je nog overleggen? Bewaar deze blog dan. Of stuur ‘m even door aan degene moet wie je op vakantie gaat.

Goedkoop ver weg met Corendon

Wil je echt ver weg? Ga dan goedkoop met Corendon naar Sri Lanka, Curaçao of Bali. Bezoek de adverteerder en kijk wat er mogelijk is.

Egypte-met-kinderen

Follow the sun… met Sunweb!

Follow… follow the sun…

‘Follow… follow the sun…’ zing ik in gedachten. De reclame van Sunweb, je kent ‘m ongetwijfeld. Voor het aanbod ga je naar Sunweb Vakanties. Want een zonvakantie klinkt heerlijk nu. Een rondreis ook. Lekker weg. Nieuwe plekken ontdekken…

Which way the wind blows…

Of ga je gewoon rijden en zie je wel waar je uitkomt?

Hoe dan ook, ik ben benieuwd: ben jij de kou en regen ook zat?

En… Heb jij al een zomervakantie geboekt? Tips lees je in het blog: reisinspiratie voor het boeken van je vakantie. Ook met kinderen!

Tip: 

Lees ook: 20x zonvakantie maar niet te ver vliegen!

12 gedachten over “Regen en kou, tijd om je vakantie te boeken!”

    1. Wat leuk! Kom dan voor die tijd nog een keer terug hier, want ik ga er in het voorjaar al naar toe. Op een blogreis. Zie de link hieronder.

  1. haha echt een goede timing dit artikel met zo’n vies regenachtig weer vandaag. Ik krijg meteen kriebels om naar de zon te gaan, heerlijk! Ik weet nog niet wat mijn bestemming gaat worden deze zomer en eigenlijk maakt me dat ook niet zo heel veel uit. Er zijn nog zoveel mooie plekken die ik wil zien! 🙂

  2. Heel veel opties voor het boeken van een vakantie zo te zien! Vroeger gingen mijn ouders altijd gewoon rijden en dan kwamen we vanzelf wel ergens uit waar we dan een weekje bleven. Nu boek ik zelf altijd ruim van te voren een vakantie en ben ik dan al bezig met lijstje maken wat ik daar wil zien enzo 🙂

  3. Ja nu heb ik dus ECHT zin in vakantie. Ik hou van vakantie, hou er gewoon écht van! 🙂 Leuke tips van de wat minder bekende plekken en mooie foto’s!

  4. Mijn stedentrip naar Marrakech heb ik geboekt bij Bebsy en ook bij Eliza was here wil ik een keer boeken. Maar dan naar Ibiza. Zij hebben echt mooie opties daarvoor zag ik. Oke, oke, eerst centjes sparen maar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven