Roadtrip langs de mooiste plekken op Gran Canaria

Roadtrip langs de mooiste plekken op Gran Canaria

Schitterende natuur, spectaculaire ravijnen, heerlijke stranden, mooie dorpjes en een erg leuke hoofdstad. Dat is Gran Canaria. Huur een auto en maak een roadtrip langs de mooiste plekken van Gran Canaria. Door een ruig binnenland, langs onbekende kusten, wisselende landschappen en interessante plaatsen op Gran Canaria. Een prachtig en veelzijdig eiland. Ik vond het onvergetelijk!

De mooiste plekken ontdekken op Gran Canaria!

groen-binnenland-gran-canaria

zeewater-gran-canaria

valle-agaete

cactus-gran-canaria

auto-huren-gran-canaria

zuiden-gran-canaria

rustig-strand-gran-canaria

zandduinen-maspalomas

mooiste-plekken-gran-canaria

eliza-was-here-gran-canaria

flora-gran-canaria

roadtrip-binnenland-gran-canaria

groen-gran-canaria

gran-canaria-december

Tips en highlights: wat te zien op Gran Canaria?

Lees hier mijn zeer uitgebreide reisblog Gran Canaria boordevol highlights, persoonlijke tips, aanvullingen en foto’s. Het is bijna een reisgids Gran Canaria geworden zoveel mooie en interessante plekken komen aan bod.

Denk bij het horen van Gran Canaria of het zien van sommige hotels op Gran Canaria niet meteen ‘Trekt me niet!’, maar neem de moeite het eiland écht te ontdekken, want Gran Canaria is zoveel meer dan het toeristische zuiden! Je zult versteld staan!

Een vakantie naar Gran Canaria boeken? Dat kan bijv. bij TUI, Sunweb of de Vakantiediscounter, maar bekijk zeker ook Eliza was here en de originelere tips verder naar onderen!

Mooie route roadtrip Gran Canaria

Niet alleen lees je over de mooiste plekken en bezienswaardigheden op Gran Canaria, maar ook wat mooie autoroutes op Gran Canaria zijn voor als je met een huurauto Gran Canaria wil ontdekken. Wil jij dus een roadtrip Gran Canaria maken en de mooiste routes op Gran Canaria niet missen? Lees dit reisblog!

Een blog vol tips voor Gran Canaria! Het is bijna een reisgids Gran Canaria geworden!

gran-canaria-bezienswaardigheden

Bekende en onbekende plekken op Gran Canaria

Ten onrechte wordt Gran Canaria vaak als toeristische bestemming afgedaan. Vaak door mensen die er niet eens geweest zijn! Die denken dat het een en al holladiejee-massatoerisme is en laten het alleen al om die reden links liggen. Zonde! Je weet niet wat je mist!

Ja, er zijn een paar heel toeristische badplaatsen op Gran Canaria, zoals Playa del Inglés, maar Gran Canaria is zoveel meer dan dat! Ik vond Gran Canaria 1 van de mooiste eilanden van Europa.

onontdekt-gran-canaria-el-hornillo

gran-canaria-mooiste-plekken

Ontdek de geheimen van dit mooie Canarische Eiland!

centraal-gran-canaria

natuur-gran-canaria

Palmen, cactussen en naaldbomen

Gran Canaria is heel divers en heeft prachtige plekken! In de minder bekende delen van Gran Canaria waan je je ver van de gebaande paden. Mocht je denken dat Gran Canaria vooral dor en kaal is, dan vergis je je. Het ene moment rij je door valleien vol palmen, dan weer zie je overal cactussen en ga je wat verder de bergen in dan sta je ineens tussen de naaldbomen. Van weelderig groene valleien tot goudgele zandduinen, het is er allemaal!

vallei-agaete

Magisch mooie plekken op Gran Canaria!

reisblog-canarische-eilanden

gran-canaria-natuur

bijzondere-vrucht-gran-canaria

bijzondere-boom-gran-canaria

hike-gran-canaria

Natuurliefhebbers, wandelaars en rustzoekers

Echt, de natuur is zó mooi op Gran Canaria! La Palma en Tenerife staan er veel meer om bekend, bij Gran Canaria denken mensen vooral aan het strand, maar juist Gran Canaria is het ultieme eiland voor natuurliefhebbers en wandelaars. Combineer je roadtrip dan ook zeker met een mooie wandeling!

roque-nublo-top

Ver van de gebaande paden!

wandelen-gran-canaria

Archeologie en historie

Ook als je van geschiedenis en archeologie houdt zit je op Gran Canaria goed. Er is veel uit vroeger tijden te bewonderen in musea en op archeologische vindplaatsen. Ook de grotwoningen horen echt bij het eiland. En natuurlijk zijn er nog veel meer interessante en mooie plekken en bezienswaardigheden op Gran Canaria.

Duik het verleden in!

grotwoningen-gran-canaria

Leuke stadjes en mooie dorpjes op Gran Canaria

Ook zijn er op Gran Canaria veel mooie stadjes en dorpjes te bezoeken waar je heerlijk rond kunt dwalen. Bougainvilles sieren witte muren, kerkjes nodigen uit even naar binnen te gluren en musea willen je meer vertellen. Struin over pleintjes en bezoek een markt of lokaal restaurantje.

Ontdek de mooiste dorpen en plaatsen op Gran Canaria!

aguimes-gran-canaria

niet-toeristisch-gran-canaria

mooi-dorpje-gran-canaria

kerkje-gran-canaria

puerto-de-las-nieves

oostkust-gran-canaria

Gran Canaria: het meest veelzijdige Canarische Eiland

Van alle Canarische Eilanden heeft Gran Canaria het meest te bieden. Het heeft veel mooie stranden en zeer wisselende landschappen, maar zeker ook qua cultuur en historie is het een absolute aanrader. Blijf dus zeker niet op je gat op het strand liggen.

De andere eilanden zijn ook schitterend. Ik was zwaar onder de indruk van het desolate maar verrassende Lanzarote, zowel van het interessante noorden als van het schitterende zuiden, en ik zat in een mooie casita op La Palma, een bergachtig eiland met zwarte stranden en mooie plekken waar je heerlijk kunt wandelen, en ja, ik wil ook al heel lang naar La Gomera, Tenerife, Fuerteventura en El Hierro), maar Gran Canaria vond ik van die drie absoluut het meest veelzijdige Canarische Eiland. Je moet het echt een keer gezien hebben!

palmbomen-gran-canaria

Roadtrip Gran Canaria

Zoek je dus een mooi eiland voor een roadtrip dan is Gran Canaria ideaal. De afstanden zijn relatief klein (als je op de hoofdwegen blijft), dus je hoeft geen uren in de auto te zitten om veel van de mooiste plekken van Gran Canaria te kunnen zien. Het is een compacter eiland dan bijvoorbeeld SiciliëSardinië, Corsica of Kreta, eilanden waar het vaak uren duurt om van de ene kant van het eiland naar de andere kant van het eiland te komen en je gerust 2 of 3 weken kunt rondrijden en nog niet alles gezien hebt.

autorit-gran-canaria

De wegen op Gran Canaria

Op Gran Canaria kun je je snel verplaatsen over de grote weg in het oosten (waar de luchthaven van Gran Canaria ligt) maar kun je juist ook de bergen en de barranca’s in. Word jij juist blij van al die kleine kronkelweggetjes met om elke hoek weer een verrassing, dan kun je op Gran Canaria je hart ophalen. Gran Canaria heeft het allebei: goede wegen en spectaculaire slingerwegen.

touren-gran-canaria

Rijden door de mooiste natuurgebieden

Het rijden op Gran Canaria op zich is al schitterend. Het ene moment rij je nog op de snelweg en het andere moment slinger je je een weg door valleien vol palmen! Of je rijdt eerst door een groene oase in het noorden en dan ineens weer door Grand Canyon-achtige landschappen richting het zuiden! Er zijn hier hele mooie autoroutes uit te stippelen.

Valleien vol palmen en Grand Canyon-achtige landschappen!

binnenland-gran-canaria

Reistijd op Gran Canaria

Zit je in Gran Canaria eenmaal op de grotere weg of doorgaande wegen dan ben je snel van de ene kant van het eiland aan de andere kant. Neem je de kleine weggetjes met haarspeldbochten of rij je in het centrum van Las Palmas, dan neemt het uiteraard meer tijd in beslag. Het binnenland is bergachtig en in de stad kan het druk zijn of heb je in delen van de stad te maken met eenrichtingsverkeer. Maar voor de rest gaat het vaak snel. Op heel veel plekken op Gran Canaria ben je ook vrij snel weer op het vliegveld. Meestal binnen het half uur, soms ietsje langer. Neem het op de dag waarop je weer terug moet echter niet te krap.

gran-canaria-roadtrip-maken

Jeep huren op Gran Canaria

Ben je van plan heel veel bochtige weggetjes en moeilijker bereikbare bergen en ravijnen te doorkruizen huur dan eventueel (liefst van te voren) een jeep op Gran Canaria.

Welke auto je ook kiest je kunt zelf kijken op welke plek je ‘m graag wil ophalen en/of inleveren. Dit kan op verschillende locaties.

gran-canaria-mooie-rotsen

Bussen op Gran Canaria

Wil je op Gran Canaria rondreizen met de bus? Ook dan kun je in dit reisblog inspiratie op doen. Een auto is handiger, maar met de bus kun je ook veel bezoeken. Bussen op Gran Canaria heten guaguas. Er zijn verschillende busroutes op het eiland. Check de routes en timetables op guaguasglobal.com. Ze komen best op veel plekken.

Neem eens een guagua!

dorpje-gran-canaria

Relatief klein eiland

Of je nou maar een paar dagen of een week hebt, Gran Canaria is relatief klein en in een paar dagen kun je veel zien, vooral met de auto, maar eventueel ook met de bus. Boek je een vakantie van 2 weken dan kun je je ontdekkingstocht over het eiland afwisselen met dagen strand, een paar rondritten in het binnenland of mooie wandelingen. Maar ook in een week kan er eigenlijk al heel veel.

Ik ging maar 5 dagen en heb ontzettend veel gezien. Een ideaal eiland dus voor niet alleen een vakantie van 1 of 2 weken, maar ook voor een korte vakantie. En terugkomen kan altijd. Wedden dat je dat straks ook wil?

landelijk-gran-canaria

noordwestkust-grancanaria

Welk deel van Gran Canaria is het mooist?

Maar welk deel kies je? Welk deel van Gran Canaria is het mooist? Ga je een dagje of een paar dagen met een auto op pad op Gran Canaria, dan wil je natuurlijk het mooiste deel zien. Waar moet je dan zijn? Dat is moeilijk te zeggen: in elk deel van het eiland werd ik weer verrast!

Of je nou naar centraal Gran Canaria, noordelijk Gran Canaria, oostelijk Gran Canaria, westelijk Gran Canaria of toch ‘gewoon’ naar het zuiden gaat, elk deel is de moeite waard! Juist daarom zou ik zeggen regel lekker een auto voor de hele vakantie, boek een paar hotels of appartementjes op verschillende plekken of boek een pakketreis inclusief autohuur voor de hele vakantie en maak de mooiste tripjes!

vissen-gran-canaria

Afstanden en reistijden op Gran Canaria

Om je een idee te geven van de afstanden en de reistijden: als je in één keer doorrijdt ben je via de GC2 in slechts een half uur van Las Palmas in Agaete en Puerto de las Nieves. Rij je vanaf Agaete verder in zuidelijke richting over de mooie GC-231 dan zul je al snel merken dat je meer tijd nodig hebt. Ook in het midden, oosten en westen is dat soms zo. De wegen zijn goed, maar in de bergen rij je veel bochten.

wegen-gran-canaria

Snel van noord naar zuid op Gran Canaria

Ook als je voor de grote weg kiest die aan de oostkant van noord naar zuid loopt (de GC-1) ben je snel van noord naar zuid en terug. Dit is een grote meerbaans snelweg. Ook de luchthaven van Gran Canaria ligt aan de oostkust.

autohuur-gran-canaria

Reispilletjes

Op de GC-1 zijn reispilletjes niet nodig, maar gezien het feit dat Gran Canaria een bergachtig eiland is en er soms bochtige wegen zijn is het -mocht je snel last hebben van wagenziekte- slim voor de zekerheid reispilletjes mee te nemen.

fly-drive-gran-canaria

Wegenkaart Gran Canaria

Schaf zeker een goede wegenkaart van Gran Canaria aan. Uiteraard kun je ook op je telefoon kijken of een auto met GPS huren, maar hoe heerlijk is het om ’s avonds lekker met een biertje of wijntje, of ’s ochtends met je kopje koffie in het zonnetje mooie routes op de kaart van Gran Canaria uit te stippelen. Misschien ben ik ouderwets, maar wat mij betreft gaat er niets boven een plattegrond van papier en lekker speuren waar je allemaal naartoe zou willen:

Kaart Gran Canaria
Gran Canaria Tour & Trail Super Durable Map

Tip: schaf ook nog een gewone reisgids Gran Canaria aan.

roadtrip-canarische-eilanden

Tours boeken op Gran Canaria

Wil of kun je niet zelf rijden maar vind je met het openbaar vervoer ook niet ideaal? Vanuit verschillende plaatsen worden ook tours georganiseerd, bijvoorbeeld naar het noorden, of naar bekende bezienswaardigheden, maar ook tours met een bepaald thema: van fiets- en tapatours tot botanische tuinen en vulkanen. En boottours.

bootjes-gran-canaria

Must sees op Gran Canaria

Ga je zelf met een huurauto op pad dan zou ik er zeker meerdere dagen op uit te trekken als ik jou was. Gran Canaria is echt prachtig! Ga in elk geval naar het noordwesten en het binnenland van Gran Canaria! En natuurlijk mogen de zandduinen van Maspalomas niet ontbreken.

Maak de mooiste autoroutes op Gran Canaria!

rondreis-gran-canaria

Route roadtrip Gran Canaria samenstellen

Aan de hand van de highlights die ik per regio nog apart noem kun je jouw ideale roadtrip(s) samenstellen. Dat wordt nog best lastig, want er zijn zoveel mooie autoroutes op Gran Canaria mogelijk!

roadtrip-gran-canaria

autohuur Gran Canaria

Voorbeelden van roadtrips op Gran Canaria

Om je op weg te helpen noem ik hier alvast enkele voorbeelden voor mogelijke roadtrips op Gran Canaria. Deze heb ik (los van enkele zijweggetjes) zelf met een reisgenoot gemaakt.

gran-canaria-auto-rondreis

Mooie autoroute vanaf Las Palmas naar het noordwesten

Rij vanaf Las Palmas langs de noordkust naar het noordwesten van Gran Canaria. Maak een aantal stops bij bezienswaardige plaatsen onderweg (zie de aparte blog daarover) en rij vanaf Agaete door de vallei van Agaete richting Los Berrazales. Een erg mooie route door bergen, valleien en plantages.

Meer hierover lees je later in de blog over het noorden (en noordwesten) van Gran Canaria.

rondreis-auto-gran-canaria

poes

gran-canaria-met-huurauto

vakantie-gran-canaria

Een korte rondreis met de auto vanuit Maspalomas

Ben je met kleine kinderen op reis en wil je wel wat van het eiland zien, met een huurauto Gran Canaria
ontdekken, maar niet te ver weg? Vanuit Maspalomas kun je een klein rondje door het binnenland maken, met de klok mee of tegen de klok in. Een relatief kort maar spectaculair ‘rondje’!

Soms rij je door een canyon-achtig landschap! Zo gaaf!

gran-canaria-roadtrip

Rij eerst een stuk over de GC-1 en neem dan de GC-551. Of rijd nog een klein stukje verder door en ga dan over de GC-100 en de GC-550. Dan pak je ook Aguïmes en Temisas mee. Ten westen van Agüimes rij je dan via een schitterende route via Temisas richting Santa Lucía de Tirajana. Vanaf San Bartolomé de Tirajana ga je weer terug richting zuiden. Je komt dan door de Barranco de Fatagá en langs de Mirador de la Degollada de las Yeguas. Meer hierover lees je later in de blog over het centrale deel van Gran Canaria. Op de foto hierboven zie je de auto’s rijden als je goed kijkt. Het was zo mooi!

Rijdend van het ene naar het andere dorp kom je door een vrij kaal maar gaaf landschap met cacti en afgesleten bergen die eruitzien alsof je ineens in Zuid-Afrika of de Verenigde Staten bent. Onwijs mooi!! Echt zeer indrukwekkend!

mooie-autoroute-gran-canaria

Autoroute langs stuwmeren in het woeste binnenland

Ook in het westen van Gran Canaria kun je een mooie autotocht door het woeste binnenland maken. De route gaat langs verschillende stuwmeren (embalses). Vanaf San Nicolas de Tolentino loopt de weg richting Artenara. Je begint op 64 meter hoogte en eindigt op meer dan 1200 meter hoogte.

Hier worden ook wel jeepsafari’s naartoe georganiseerd. Als je het zelf doet hoeft een 4WD niet per se, maar mocht het slecht weer zijn doe het dan niet met een gewone eenvoudige huurauto.

Ga ook niet in het donker rijden. Ondanks dat de ravijnen heel diep zijn las ik dat er enkele jaren geleden geen vangrails stonden. Hoe het nu is weet ik niet, maar mocht je het programma de ‘Gevaarlijkste wegen van de wereld’ kennen, dan krijg je nu misschien toch wel een beetje de kriebels. Tip: Je kunt ook een jeep huren op Gran Canaria.

Ga het eiland verkennen!

roadtrip-gran-canaria-kust

Wat mag je zeker niet missen op Gran Canaria?

Hieronder deel ik de mooiste plekken op Gran Canaria, in het noorden, oosten, zuiden en westen. En niet te vergeten in het binnenland van Gran Canaria. Om het overzichtelijk te houden komt elk deel in een apart blog te staan waar je van hieruit in 1x naar door kunt klikken. De lap tekst en foto’s werd anders veel te lang.

noord-west-gran-canaria

Reisgids Gran Canaria

Ik had beter een reisgids Gran Canaria kunnen schrijven geloof ik. Met mijn aantekeningen erbij heb ik alles geprobeerd terug te zoeken en heel veel weten te herschrijven. Uiteraard heb ik het een en ander teruggezocht op internet zodat je actuele informatie hebt.

maspalomas-omgeving

Mooiste plekken op Gran Canaria

Goed, wat zijn de mooiste streken en meest bijzondere plekken op Gran Canaria? Welke plaatsen mag je niet missen? Wat zijn de highlights en de meest bezienswaardige plaatsen op Gran Canaria? En wat zijn de mooiste natuurgebieden per regio? Je ziet het hier:

ruige-kust-gran-canaria

zonsondergang-gran-canaria

Updates via Facebook

De komende tijd zal ik steeds een deel van Gran Canaria online zetten. Wil je de delen die nog volgen niet missen zorg dan dat je Follow My Footprints op Facebook volgt. Met het algoritme van Facebook krijgt niet iedereen altijd elk bericht te zien; sterker nog, het wordt steeds erger. Van de pagina’s die je volgt omdat je ze interessant vindt krijg je maar een minimaal deel de updates te zien. Wil je zeker weten dat je het wel voorbij ziet komen vink dan ‘Als eerste weergeven’ aan op Facebook. Dit kun je doen door naast de Vind ik Leuk-knop naar Volgend te gaan en dan via het pijltje te kiezen voor ‘Als eerste weergeven’. Ook kun je kijken of hier je meldingen wel aan staan.

blog-denise-gran-canaria

Beste plek op Gran Canaria

Wat de beste plek is om te verblijven op Gran Canaria hangt van je reisdoel af. Kom je vooral voor het strand kies dan voor het zuiden van Gran Canaria. Hier vind je de meeste stranden en de zon schijnt er net iets vaker dan in het noorden en in de hoofdstad Las Palmas. Hou je echter van de bedrijvigheid van de stad dan is Las Palmas juist wel weer leuk. Het is echt nog een typische Spaanse stad en ook hier kun je in een hotel aan zee verblijven.

palmboom

Tips voor als je een reis naar Gran Canaria wil boeken!

Waar verblijven op Gran Canaria?

Je kunt er voor kiezen op verschillende plekken te overnachten of op 1 plek te verblijven en van daaruit dagtours aar de mooiste plekken op Gran Canaria te maken.

Huur zelf een auto als je al een appartement of hotel op Gran Canaria hebt of boek een flydrive. Ook kun je vanuit Nederland vakanties boeken inclusief vlucht, verblijf en autohuur. Check zeker het aanbod van Eliza was here. Zij weten echt supermooie plekjes! En je auto en vlucht zitten er dan al bij in. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze?

mooie-accommodatie-in-agaete

Mooi verblijf in de vallei van Agaete.

Of boek deze mooie autovakantie van SNP Natuurreizen. Fervent wandelaars kunnen ook voor deze mooie wandelvakantie op Gran Canaria gaan.


finca-las-longueras

guayadeque-camino-del-fondo

gran-canaria-rondreis

Hotels en appartementen in het zuiden

Wil je echt in een badplaats verblijven vol voorzieningen voor toeristen, dan zit je in Playas del Ingles of Maspalomas goed. Persoonlijk vond ik Playa del Inglés niet leuk, maar bij Maspalomas heb je wel de zandduinen, en Puerto Rico, Arguineguin of Puerto Mogan zijn ook nog opties.

Ook kun je het aanbod van TUI.nl en Corendon bekijken. Je zit dan vaak wel in het toeristische deel van Gran Canaria. Bij TUI.nl kun je selecteren op ‘Best beoordeeld’ of op ‘Laagste prijs eerst’. Je kunt al voor minder dan 300 euro per persoon een week naar Gran Canaria. Of toch lekker all inclusive?

maspalomas-canarische-eilanden

Met kinderen naar Gran Canaria

Ga je met kinderen naar Gran Canaria dan zou ik als verblijfplaats misschien toch een fijn hotel of appartement aan de zuidkust kiezen. Er zijn zoals je inmiddels wellicht gezien hebt volop resorts die helemaal op kinderen zijn ingesteld, of je nou graag voor all inclusive kiest of liever een bungalowtje. Een kindvriendelijke accommodatie met zwembad elders kan natuurlijk ook; en dan van daaruit dagtripjes maken.

Plaatsen waar veel gezinnen met kinderen naartoe gaan zijn o.a. Playa del Inglés en Puerto Rico. Ook zijn er volop waterparken en themaparken op Gran Canaria, dus je kunt cultuur en natuur ook mooi afwisselen met leuke activiteiten voor de kinderen.

gran-canaria-winter

Meer accommodatietips Gran Canaria

Wil je juist weg van de drukte en helemaal tot rust komen op Gran Canaria, kies dan een mooie accommodatie meer in het binnenland. Overweeg eventueel om op 2 of 3 verschillende plekken te verblijven. Boek in dat geval je vlucht en auto los.

Mooie adresjes op Gran Canaria kun je ook zoeken via Booking.com. Van eenvoudig tot luxe.

Je vindt er zelfs accommodaties op super idyllische plekken voor slechts 40 of 50 euro per nacht!

Erg mooi gelegen is Hotel Rural Las Longueras bij Agaete. Je kunt deze accommodatie ook los boeken via Booking.com. Zoek zelf eventueel nog verder naar leuke landelijke adresjes. Naast de hotelkolossen in het zuiden zijn er echt ook heel veel mooie rustige en kleinschalige accommodatie op Gran Canaria te vinden.

Wauw, een paradijsje!

Of dit adembenemend mooie plekje dat een beetje Santorini-achtig aandoet: Vilna House, een huis met privé zwembad, ook in de buurt van de vallei van Agaete.

mooi-uitzicht-gran-canaria

Zelf verbleef ik in de hoofdstad Las Palmas, aan Playa de las Canteras.

hotel-met-zwembad-las-palmas

Overnachten kan bijvoorbeeld bij Hotel Reina Isabel, met een zwembad op het dak.

las-palmas-terras

Las Palmas is de ideale bestemming als je kort de tijd hebt en stad en strand wil combineren.

strand-las-palmas

Beste reistijd Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden kun je het hele jaar bezoeken. Dat is nou net het voordeel van de Canarische Eiland: het wordt er nooit écht koud. Het hele jaar door is het er aangenaam weer. Wel zijn er verschillen per maand en kleine verschillen per eiland. Sommige maanden kan het iets meer regenen dan andere maanden. Ik was er in december en ja, toen regende het inderdaad af en toe. Wij hadden echter de pech dat we net een staartje van een orkaan te pakken hadden, dus hadden we vooral in Las Palmas regen. Buiten Las Palmas was het beter.

las-palmas-de-gran-canaria

Zon in december

Je kunt in december ook geluk hebben en juist heerlijk zonnig weer treffen! Een vriendin ging ook in december en had schitterend weer met heel veel zon. Van haar zie je ook foto’s tussendoor.

In het late voorjaar en in de zomer regent het zelden! Tja, en het voor- en najaar zijn vaak sowieso ideaal.

Van mei t/m augustus is de regenkans nihil!

zonvakantie-gran-canaria

Hoeveel graden is het op Gran Canaria?

De gemiddelde temperatuur op Gran Canaria ligt rond de 24 graden, afhankelijk van wanneer je gaat. Zelden komt de temperatuur op Gran Canaria overdag onder de 20 graden en meestal is het tussen de 20 en de 25 graden. In de zomermaanden ruim 25 tot 30 graden.

Zelfs in december kon ik een keer in korte broek en jurkje, maar meestal had ik iets langers aan. Zonder jas kon wel. Heel warm is het er niet, maar aangenaam zeker! Slippers konden soms ook. Sommige avonden was het toch nog zacht.

temperatuur-december-gran-canaria

Zit je in het zuiden dan kun je ook in december best vaak lekker op het strand liggen. In de bergen is het wel koeler. In de avonden is het dan ook iets frisser, maar vergeleken bij ons in Nederland is het dan nog steeds zacht. Ga je tussen mei en oktober dan is het er heerlijk warm.

Gran Canaria is een heerlijke bestemming om de Nederlandse kou even te ontvluchten. Het voorjaar lijkt me ook een hele mooie tijd!

naar-de-zon-in-december

Hoeveel uur is het vliegen naar Gran Canaria?

Het is iets meer dan 4 uur vliegen naar Gran Canaria. De Canarische Eilanden liggen voor de kust van Afrika. Hier lees je ook over andere mooie eilanden van de Canarische eilanden.

reisblogger-denise-gran-canaria

Foto’s van Gran Canaria

De meeste foto’s in dit reisblog maakte ik zoals altijd zelf. De foto’s waar ik op sta (zoals deze hierboven) zijn gemaakt door Josefien van der Meide. Ook staan er foto’s tussen die gemaakt zijn door Henriette Berning. Zij bezocht Gran Canaria ook in december, had mooier weer en kwam met zulke schitterende foto’s terug dat ik haar gevraagd heb er een paar te delen. Ik gebruik het liefst alleen eigen beeld, maar zij heeft -naast de mooie foto’s die ik zelf al had van de wat ruigere gebieden- zo goed weten te ‘vangen’ wat Gran Canaria in het groene binnenland zo mooi maakt en verbleef op een droomplekje waarvan ik je de foto’s niet wilde onthouden.

Deze blogpost bevat affiliatelinks.

Zeg eens eerlijk: ben je verrast door de schoonheid en de natuur van Gran Canaria? En zou je ook wel eens een mooie roadtrip op Gran Canaria willen maken?

 

16 gedachten over “Roadtrip langs de mooiste plekken op Gran Canaria”

 1. Het lijkt me fantastisch om een roadtrip op Gran Canaria te maken. Het ruige landschap, idyllische dorpjes en mooie stranden. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een rondreis. 

 2. Zo dat ziet er mooi uit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een van die mensen ben die niet zo veel van Canarische eilanden moet hebben terwijl ik er nooit geweest ben. Ik denk dat ik er toch eens moet gaan kijken ?

 3. Ik ben nog nooit op Gran Canaria geweest, maar het lijkt me zeker een mooie bestemming! Vooral omdat je er prima kunt roadtrippen. Ik zie mezelf al helemaal op zo’n terrasje zitten 🙂

 4. Ik ken Gran Canaria eigenlijk alleen maar als strandbestemming. Had werkelijk geen idee dat het er zo mooi is, dat landschap is gewoon waanzinnig! Ik zie mezelf hier wel een roadtripje maken in de toekomst 🙂

 5. Dit eiland ken ik idd als feestbestemming en als zeer toeristisch eiland. Maar dat wil niet zeggen dat er niet meer achter schuilt. Het lijkt mij gezien de foto’s een perefect plek om meerdere hikes te maken. Kan je daar ook goed mountainbiken? Kan zijn dat je het hebt benoemd maar dat ik er overheen heb gelezen. 

 6. Wat een ruig en mooi landchap! En zo te lezen is het ook nog eens heel veelzijdig. Ben er nog nooit geweest, maar je hebt zeker mijn interesse gewekt!

 7. Ik was er van overtuigd dat Tenerife het hoogste op mijn wishlist stond, maar nu ga ik twijfelen. Wat ziet Gran Canaria er onwijs mooi uit! Ik wil er graag een roadtrip maken, lijkt me heerlijk rond deze tijd in het vroege voorjaar!

  1. Haha, ja, lastig altijd hè? Dan heb je iets moois in je hoofd en komt er nóg meer moois langs. Het is ook altijd lastig kiezen, elk eiland heeft zijn/haar eigen charme. Maar Gran Canaria is inderdaad wel echt onwijs mooi!
   Als het lukt plaats ik vandaag of morgen over een ander eiland dat heel erg aan Gran Canaria doet denken en ook echt heel erg mooi is! Ik denk dat dat je nóg meer aan het twijfelen brengt, of dat het gewoon je bucketlist nog langer maakt.

  1. Beste Patrick, onder aan de blog staat dat dit blog affiliate links bevat en ook in mijn disclaimer kun je hier over lezen. Je bent vrij om te boeken waar je wil. Naast Sunnycars noem ik soms ook andere verhuurmaatschappijen. Sunnycars staat echter goed bekend en ik heb er zelf ook goede ervaringen mee. Ik begrijp uit je reactie dat jij er niet zo’n goede ervaring mee hebt? Dat is jammer.

 8. Mede door je blog nieuwsgierig en enthousiast geraakt om dit eiland te bezoeken en ook het noorden als uitvalsbasis te kiezen, aanvankelijk viel onze blik op Las Longueras, maar even zoeken naar een naburige plek met ook zeezicht leidde me naar Redondo de Guayedra. Ze profileren zich als eco lodge en als je via de lodge zelf boekt ben je een fractie duurder uit. We hebben 11 dagen geboekt vanaf 1 juni. Ben benieuwd naar je verslag van het noorden. Ik zal zeker reageren na afloop van onze vakantie.

  1. Oh, dat ziet er leuk uit zeg! Prachtig! Ik moet dat blog inderdaad nog steeds afmaken. Eigenlijk is het al bijna klaar, dus hopelijk lukt het me volgende week. Mooi te horen in elk geval dat jullie door mijn blog enthousiast zijn geraakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven