Sfeervol Lissabon in februari: Baixa ontwaakt

Sfeervol Lissabon in februari: Baixa ontwaakt

Naar Lissabon in februari. Ik deed het en ga weer! Is het lekker weer in februari in Lissabon? Is Lisboa leuk in februari? Ja, met een beetje geluk is het er overdag heerlijk lenteachtig! In dit blog lees je over de sfeer en het weer in Lissabon in het voorjaar.

baixa-lissabon

Lissabon in februari

Het is nog vroeg en een tikkeltje fris. De lucht is blauw. Zonnestralen bereiken de smalle steegjes nog niet. Geklikklak van hakjes, onderweg naar werk. De straten worden schoongemaakt. Natte keitjes glanzen in het ochtendlicht. Rolluiken gaan omhoog. Tafeltjes worden verschoven, kleedjes erover. Parasols worden buitengezet.

Baixa ontwaakt

Vanaf het balkon van mijn kamer drie hoog sla ik het stadsleven in de wijk Baixa gade. Het ontwaken van Lissabon. Langzaam laat ik mijn blik over de oranje dakpannen glijden, langs zalmroze, zonnig gele en beige façades met gietijzeren balkonnetjes. Ik kijk omhoog, in de verte zie ik de Elevador de Santa Justa.

elevador-santa-justa

Het dagelijks leven in Lissabon

Aan de overkant gaat een deur naar een klein plaatsje op het dak open. De deur klemt even, het oude hout trilt nog een paar tellen na. Een stevige Portugese dame zet een wasmand neer en hangt een paar lange onderbroeken aan de waslijn.

Temperatuur Lissabon

Nog even en de temperatuur gaat omhoog, de zon kruipt de steegjes binnen en zal dan de zo kunstig van de straatstenen gemaakte geometrische figuren beschijnen. Toeristen en locals zullen plaatsnemen op terrasjes, voor een bica (espresso) of een galao (koffie verkeerd).

weer-lissabon

Koffie met pasteis de nata

Op de hoek van de straat staat een man met een krant. Een andere man roept iets naar hem. Hij groet. Twee ‘pasteis de nata’ worden op tafel gezet.

pastei-de-nata-lissabon

Een rustige start in levendig Lissabon.

Lissabon

Dit is Lissabon, de meest westelijk gelegen hoofdstad van Europa, waar de zon vaak heerlijk schijnt. Vergeleken bij andere Europese hoofdsteden als Rome en Parijs is de Portugese hoofdstad nog steeds wat minder bekend, maar ten onrechte, want Lissabon is superleuk voor een stedentrip.

Lissabon is een ontzettend leuke stedentripbestemming!

Lissabon, de ‘stad der zeven heuvelen’ met moderne en historische wijken om heerlijk doorheen te zwerven. Een prachtige stad aan de Taag die iets verderop uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Lissabon is alles tegelijk

Lissabon… Herkenning uit bekende mediterrane steden, maar tegelijkertijd zo anders. Lieflijk en levendig. Ingetogen en toch imposant. Kleurrijk en met karakter. Bedrijvig maar bescheiden. Cool en toch charmant. Lissabon is alles tegelijk. En wat is er veel te zien en te doen in Lissabon!

Kijk hier welke bezienswaardigheden je allemaal wil bezoeken in en om Lissabon!

Stad met duizend-en-één plekjes om van te houden

Naast de bekende bezienswaardigheden vind je in Lissabon hippe boetiekjes en steeds meer trendy designhotels en boetiekhotels, die nog altijd stukken goedkoper zijn dan in andere landen. Ook de beroemde oude wijk Alfama blijft onveranderd aantrekkelijk. Lissabon, mooie en relaxte stad met duizend en één plekjes om van te houden.

We kijken op de plattegrond. Waar gaan we naartoe?

Verhaal over Lissabon

Dit verhaal schreef ik 8 jaar geleden voor Hip & Hot Magazine, een ipad magazine. En niet alleen dat, maar ook heel veel tips. Ik schreef een uitgebreide Special over Lissabon.

lissabon-in-februari

In februari naar Lissabon

Ik bezocht Lissabon in februari. In de ochtenden en avonden was het fris, maar overdag was het heerlijk lenteachtig. Soms konden we lekker even zonder jas rondwandelen en we konden zelfs 2x lekker buiten lunchen op een terras. We hadden geluk, want het kan ook wel eens een beetje regenen.

Tickets Lissabon

Ondanks dat de zon volop scheen had ik me voorgenomen een volgende keer iets later in het jaar naar Lissabon te gaan, als het er net nog ietsje warmer is. En toch ga ik nu weer in februari (vandaag!), omdat het zo uit kwam. Tickets naar Lissabon zijn in februari namelijk vaak erg goedkoop, zeker als je net als ik vroeg geboekt had. In maart ook trouwens! In maart naar Lissabon is dus ook geen gek idee.

Lissabon in de meivakantie

Of ga lekker in april of mei naar Lissabon. Zelfs in de meivakantie naar Lissabon kan vaak nog best goedkoop, al rond de 100 euro retour. Een beetje schuiven met dagen en je kunt echt voordelig naar Lissabon vliegen. Helemaal als je vroeg geboekt had, maar ook nu nog, als je goed zoekt! Bekijk de prijzen vanaf Eindhoven eens, dat scheelt vaak al!

Hotel Lissabon boeken

Een hotel zoek en boek je eenvoudig via Booking.com: hotel in Lissabon. Ook hotels zijn in februari goedkoper dan in sommige andere maanden.

Stedentrip Lissabon boeken

Boek je liever je vlucht en hotel in één keer dan kun je een citytrip Lissabon o.a. boeken bij:
De Vakantiediscounter
TUI

lissabon-februari

Beste maand om naar Lissabon te gaan

Eigenlijk is Lissabon altíjd leuk, in welk seizoen je ook gaat. Er zijn genoeg musea en markthallen om naartoe te vluchten als er toch een buitje valt. Er is dus geen ‘beste’ maand om naar Lissabon te gaan. Lissabon is altijd een goed idee!

Het weer in Lissabon

Eind februari of begin maart is het meestal rond de 20 graden in Lissabon. Er kan eens een druppeltje regen vallen, maar grote kans dat je ook al lekker wat zon meepikt en dat is natuurlijk zalig!

Blogs over Portugal

Ben je nog nooit naar Portugal geweest? Ik ben 6x in Portugal geweest. Ben je nieuwsgierig waar? Lees dan hier al mijn blogs over Portugal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven