Slapen in een wigwam. Dat klinkt als een kinderdroom toch? Stiekem leek het mij als ouder ook heel leuk om een keer in zo’n tipi te overnachten. En dus boekte ik een midweek in een wigwam deluxe op Vakantiepark Slagharen. Meteen de eerste week van de vakantie was ik er, samen met de kinderen.
Inmiddels ben ik terug en kan ik zeggen dat ik deze vorm van glamping een absolute aanrader voor gezinnen vind, zeker ook voor alleenstaande ouders. Hier lees je mijn ervaring. Tips (ook over wat eventueel nog mee te nemen), antwoorden op mogelijke vragen die je nog kunt hebben, aanbiedingen en boekingsmogelijkheden staan verderop in deze blog.
Heb je liever een bungalow op Vakantiepark Slagharen dan een tent? Lees dan ook verder.
Glamping in een wigwam de luxe in Slagharen
Eigenlijk ben ik niet zo heel dol op kamperen. Ik ben een mooiweerkampeerder en niet kunnen staan in een tent vind ik behoorlijk irritant. Maar in zo’n tipi wilde ik wel altijd al eens overnachten. Toen ik op een foto zag hoe groot deze wigwams van binnen zijn, twijfelde ik niet meer. Niet alleen ik, maar ook de kinderen waren meteen enthousiast toen ze de indianentent zagen. Hier wilden ze dolgraag naartoe.
Wat een superleuke wigwams!
Hierboven zie je de wigwams heel vroeg in de ochtend.
En hier zie je de wigwams bij zonsondergang.
De wigwam van binnen
Van binnen is de driehoekige tent net een huisje. Het is echt meer glamping dan kamperen. Er staat een keukenblok in met een koelkast en twee (elektrische) kookplaten. Ook staat er een tafel met 4 stoelen en 2 krukjes in de tent. Desgewenst kun je dat buiten zetten als het mooi weer is en je lekker in het zonnetje wil ontbijten.
Er zit verwarming in de tent. En zelfs een tv.
Hoe slaap je?
In de tenten zijn er cabines om in te slapen, twee laag en 1 hoog, met hout ertussen en helemaal opgevuld met matrassen. Kinderen kunnen dus niet uit hun compartiment vallen. Officieel kun je er met 2 volwassenen en 4 kinderen slapen, maar dat lijkt me een beetje vol, omdat de lage compartimenten aan de zijkanten schuin lopen. Voor de compartimenten hangen gordijnen.
Beddengoed boek je er standaard bij. Bedden opmaken kun je wel even zelf doen, dat scheelt weer.
Eigen douche en toilet bij je wigwam
Het enige wat me van te voren nog even deed twijfelen was het feit dat je geen douche en toilet in je tent hebt. Maar ook daar is een oplossing voor: elke wigwam heeft een eigen badkamer in een huisje naast de tent. Weliswaar niet ín je tipi, maar er wel vlakbij, en privé. Je hoeft maar en paar passen te zetten en je hebt je eigen hokje met warme douche, toilet en wastafel. Mooi van binnen, en nog best groot ook. Afsluitbaar ook nog, dus vreemden kunnen er niet in. En heerlijk verwarmd. Dat is toch wel heel luxe.
Wigwamwereld Slagharen: heel veel wigwams bijelkaar
Verwacht geen veldje met slechts een paar tipi’s. Het zijn er wel echt heel erg veel. Voor de grap postte ik op twitter een bericht met ‘Groetjes uit Tipistan’. Toen ik er van te voren op gegoogled had en een foto zag op internet schrok ik wel een beetje; ik vond het bijna een vluchtelingenkamp lijken, zo oneindig veel tenten bij elkaar.
De wigwamwereld bestaat inderdaad uit lange rijen wigwams naast elkaar (in totaal volgens mij 168 tenten!), maar als je er bent doet het heel anders aan. Het is toch heel leuk. De tenten zien er ook anders uit dan je op sommige oude foto’s nog ziet.
Genoeg ruimte om je tent
Het lijkt alsof de tenten dicht op elkaar staan (ook als je mijn foto’s ziet), maar je hebt toch redelijk veel ruimte vond ik, zowel in de tent als om de tent, zeker vergeleken bij wanneer je een bungalowtent huurt. Je hebt best veel gras om je tent en weinig inkijk. Ik vond dat echt heel erg mee vallen!
Om de tent loopt een paadje zodat je niet door het gras hoeft als het nat is. Ook lopen er een paar lange paden helemaal door naar achteren. Wel was ik blij dat we vrij vooraan zaten anders is het nog best een stukje lopen en zoeken geblazen.
Wigwams met verschillende afbeeldingen
De wigwams hebben verschillende afbeeldingen. Vooraan zie je vooral de indiaan en de buffel (of wat is het?) erop, maar meer naar achteren kom je ook andere afbeeldingen tegen. Van binnen zijn alle tipi’s wel hetzelfde.
Wat is verder nog handig om te weten?
- Elke wigwam heeft een eigen waslijn tussen 2 palen, meteen bij je tent.
- Je kunt aan de zijkanten van je tent flappen omhoog doen voor wat meer ventilatie.
- De deur of luifel kun je oprollen en vastzetten zodat er meer frisse lucht binnen komt of om makkelijk in en uit te lopen.
- Je doet de wigwam op slot met twee hangslotjes. Dat hoef je uiteraard niet zelf mee te nemen, maar zit er al.
Miste ik nog iets?
Op zich is het allemaal prima wat je in de wigwam hebt, alleen de kastruimte voor kleding was enigszins beperkt. Er is geen hangkast voor kleding, alleen een paar haken in de slaapcabines. Verder zijn er behalve de keukenkastjes 2 planken onder de tv en that’s it. Je kleding kun je dus beter een beetje handig inpakken en dan gewoon in je trolley laten die je onder het bed voor de volwassenen kunt schuiven.
Heb je genoeg ruimte in je auto dan zou je een waterkoker mee kunnen nemen en lekkere stoelen of een ligbed voor buiten. Een oventje of magnetron zou ik ook fijn hebben gevonden; persoonlijk heb ik dat liever dan een tv, maar dat geldt denk ik niet voor iedereen. Ook een vriesvak miste ik wel een beetje.
Wifi
Wat voor de één een pluspunt is is voor de ander een minpunt: geen wifi bij de wigwams. Ga je echter even bij de receptie van de Wigwamwereld zitten dan heb je wel wifi.
Met een baby, dreumes of peuter naar de wigwam
Als je kindje nog klein is zou ik een speelkleed of fleecedeken voor op de grond meenemen. De stenen ondergrond is anders erg hard en –afhankelijk van wanneer je gaat- best koud. Bij mooi weer is het gras uiteraard fijn. En neem (ook voor oudere kinderen) altijd meer sokken mee dan je van plan was. Die zijn altijd in no time nat of vies.
Een kinderwagen of buggy kan in de tent staan, maar daardoor heb je wel wat minder ruimte.
Een babybedje kun je huren maar zou ik er persoonlijk niet bij zetten. Als je in de buurt blijft kan je kindje redelijk veilig in de afzonderlijke compartimenten slapen. De middelste niet, die is hoog, maar aan beide zijkanten wel.
Eventueel kun je zelf een Deryan tentje kopen en meenemen. Je kunt het op het matras plaatsen. Ik was echt fan van dit kampeerbedje toen mijn kinderen nog klein waren!
Wat als het regent?
Regen klinkt in een tent natuurlijk extra leuk. Zolang je niet in het donker door het natte gras hoeft om naar de wc te gaan is een beetje liggen en luisteren naar het getik op het tentzeil alleen maar mooi. Fijn te weten is dat de tent niet lekt. Het hoosde echt flink toen wij er waren, en niet even maar echt langdurig en toch bleef alles droog. Ook is er in het geval van regenachtige dagen genoeg ruimte in de tent om met elkaar een spelletje te doen of wat te lezen.
Pech met het weer
Helaas hadden we dus heel veel pech met het weer. Op de een of andere manier heb ik dat bijna altijd als ik iets met de kinderen boek. Bijna elke dag hadden we wel wat regen (als de zon scheen maakte ik snel wat foto’s) en één dag regende het echt onophoudelijk.
Toch hebben we nog best veel gedaan. Alleen tijdens deze bui moesten we toch echt even schuilen…
Pas ’s avonds ging de zon weer schijnen. Het park was toen dicht, dus dan kun je er heerlijk rustig rondlopen.
Maar hoe hebben we het verder gehad?
Ondanks dat het weer niet ideaal was hebben we het toch heel leuk gehad. De kinderen waren veel buiten en genoten van het spelen met andere kinderen.
Hoe het in attractiepark Slagharen zelf was zul je in een aparte blog lezen. En ja, natuurlijk zat ik nog steeds liever in een lekker warm land of ver weg, maar het is echt waar:
Als zij blij zijn ben je ook blij!
Nieuwe vriendjes
Meteen de eerste dag hadden de kinderen al vriendjes gevonden om mee te spelen. In de tenten om ons heen zaten eigenlijk overal wel kinderen, dus dat was leuk. Meteen gingen ze met elkaar voetballen, rennen, spelletjes doen, etc.
Een les in loslaten
Zelf ben ik het niet zo gewend om mijn kinderen uit het oog te verliezen als ze spelen. Pas sinds kort laat ik ze soms even alleen ergens naartoe gaan wat vlakbij is, maar op zo’n vreemde camping moet ik daar echt nog aan wennen. Kinderen die uit een dorp komen of mensen die elk jaar naar dezelfde camping gaan zijn dat vaak veel meer gewend, ik zelf vroeger ook, maar in Den Haag is het anders.
Voor mij persoonlijk was het dus een lesje loslaten. Vertrouwen hebben dat ze geen dingen doen die niet mogen en niet in zeven sloten tegelijk lopen. Soms zag ik ze een uur niet en dat vond ik wennen. Ik ben dan toch licht ongerust en stiekem toch altijd bang dat er eentje valt, dat er tanden uit monden gaan of dat iemand ze mee lokt, maar het ging allemaal hartstikke goed. Alleen mijn zoontje kwam een keer drijfnat thuis omdat hij met kleren en schoenen en al het peuterbad in was gefietst. Oeps.
Gratis buitenzwembad Sunny Beach
Vlakbij de wigwams vind je dit aparte buitenzwembad voor (kleine) kinderen: Sunny Beach. Het is groot maar niet diep en erg leuk. Om de zoveel minuten wordt er een ton water naar beneden gestort wat het extra ‘spannend’ maakt. Voor de allerkleinsten is er een nog ondieper badje.
Om het zwembad heen staan ligbedden, er is gras en er staan een paar palmbomen. Als het mooi weer is kan ik me voorstellen dat het even lijkt alsof je toch in Zuid-Europa of verder weg op vakantie bent. Wil je iets eten of drinken of een ijsje kopen dan kan dat hier ook.
Plattegrond Slagharen
Op deze plattegrond van Slagharen zie je hoe het park opgebouwd is. Rechts ‘onder’ zie je het veld van de tipi’s. Ze liggen naast het gewone kampeerterrein. Ook zie je de receptie van de wigwamwereld en het aparte buitenzwembad zo dichtbij, wat ik een grote pre vond.
Op het kaartje van het attractiepark hieronder liggen de tipi’s net rechts buiten de kaart. Je kunt de weg oversteken of veilig over de loopbrug.
Gratis onbeperkt toegang tot attractiepark Slagharen
Waar veel mensen een verblijf op Vakantiepark Slagharen vooral voor boeken is natuurlijk vanwege het attractiepark. De wigwams op zich zijn al leuk, maar het feit dat je tijdens je verblijf onbeperkt toegang tot het pretpark hebt is voor kinderen natuurlijk helemaal het einde.
Vanaf je wigwam loop je zo naar de attracties toe. Dit is maximaal een paar honderd meter.
Waterpark Aqua Mexicana
Bij Attractiepark Slagharen hoort ook nog een waterpark: Aqua Mexicana. Voor dit waterpretpark moet je echter wel apart een kaartje voor kopen. Het is zowel binnen als buiten en er zijn verschillende uitdagende glijbanen. Hier zie je alle glijbanen in Aqua Mexicana.
Voor kleine kinderen zijn er ook aparte badjes, en er zijn bubbelbaden. Buiten is bovendien een strandje gecreëerd waar je lekker op een ligbedje kunt liggen (als je goed weer hebt, wat wij helaas niet hadden). Ook binnen zijn ligbedden. Ga op drukke regenachtige dagen al vroeg, meteen om 10:00u, anders zijn die allemaal al bezet. Wel zijn er nog gewone stoelen om op te zitten.
Glijbanen
De glijbanen binnen zijn er voor 1, 2 of meerdere personen. Je glijdt er met een band vanaf. Ik deed dit samen met de kinderen. Ik ben niet zo’n held wat steile glijbanen betreft, dus de MexiCone en de YukaTime durfde ik niet aan, maar de Magic Maya was goed te doen. Het voordeel was dat we die met z’n drietjes konden doen; de kinderen vonden het ook erg leuk. Uiteindelijk deden ze ‘m zelfs met z’n tweetjes, terwijl het naar boven tillen van de grote band/boot nog best een getil voor ze is.
Foto’s heb ik er niet van want in verband met privacy van de andere badgasten mocht je binnen geen camera’s gebruiken. Vanuit het treintje (de monorail) in het attractiepark maakte ik wel bovenstaande foto’s van het glijbanenpark.
Overigens moet je je kaartje scannen als je naar binnen gaat. Bewaar je ticket goed, want ook als je eruit gaat moet je weer scannen. Als je wil kun je dan later op de dag dan nog een keer gaan. Het is tot 20:00u ’s avonds open.
Voor Attractiepark Slagharen zelf hoef je geen tickets bij te boeken, dat heb je standaard gratis tijdens je hele verblijf.
Andere bij te boeken onderdelen
Behalve zwemparadijs Aqua Mexicana zijn er nog meer dingen die je los bij kunt boeken. Ik raad je aan om dat van te voren thuis al te doen. Wil je nog niet alles vastleggen, ook prima, maar sommige onderdelen zijn wel duurder als je het pas ter plekke regelt.
Bij te boeken onderdelen zijn bijvoorbeeld maaltijden, maar ook opgemaakte bedden bij aankomst (wat ik zelf niet had bijgeboekt), een handdoekenpakket (4 euro pp), keukendoek en theedoek (4,50), of een comfort pakket voor 9,95 per persoon. Hier lees je er meer over: bij te boeken extra’s. Lukt bijboeken niet (zoals bij mij), dan kun je het per mail regelen.
Kinderbed, kinderstoel en kinderfiets
Voor kleine kinderen kun je uiteraard ook nog een kinderbed (5,95) en kinderstoel (4,95) bijboeken. En fietsen huren kan ook. Een dames- of herenfiets kost 9,50 per dag, een kinderfiets 6,50 per dag. Zelf een fiets meenemen kan uiteraard ook. Ik kon dat niet, maar anderen (die zelf een busje of grotere auto hadden) hadden dat wel. Mijn kinderen fietsen en stepten daar ook op.
Goed ontbijtbuffet
Ook al is er op loopafstand op de grens van het attractiepark en het vakantiepark een supermarkt met verse broodjes, stokbrood en croissantjes, ik vond het wel leuk om een ontbijtje bij te boeken. Niet voor elke dag, maar gewoon twee keer. Dat voelt als een luxe en ik heb er zeker geen spijt van. Zowel mijn kinderen als ik zijn grote eters, dus dan is het het wel waard ook. Er was veel keuze, ook genoeg gezonde opties, en de kinderen vinden zoiets ook leuk.
Het ontbijtbuffet is in restaurant Big Jake, op het attractiepark, maar niet zo heel ver lopen van de wigwams vandaan. Voor 12 euro per volwassene en 6,50 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar boek je dit ontbijtbuffet van te voren bij. Ter plekke is het duurder. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis ontbijten.
Gewoon boodschapjes halen en bij je eigen tent ontbijten kan natuurlijk ook:
All you can eat diner buffet
Ook ’s avonds is er een buffet als je dat wil, weer in de Big Jake Dinner House, een restaurant met veel hout en helemaal in cowboy-sfeer. Je laat je voucher zien, krijgt een bandje om en kunt pakken waar je zin in hebt. Ik heb dit twee keer met de kinderen gedaan, omdat ik even niet hoeven koken en gewoon lekker kunnen kiezen wel relaxed vind.
De eerste avond dat we het deden viel mij vooral het grote aanbod aan ongezonde dingen op. De tweede keer was het beter: er waren zelfs zalmpakketjes. Verder kun je kiezen uit twee soorten soep, verschillende ‘salades’, pasta’s, patat, punten pizza, allerlei bittergarnituur en verschillende soorten vlees. Frisdrank en koffie zit er ook bij. En verschillende toetjes, gebakjes en ijs toe.
Hoe laat is het buffet en wat kost het?
Eten kan al vroeg, wat fijn kan zijn met kleine kinderen. Het is van 16:00u tot 20:00u,maar je kunt zelf bepalen hoe laat je komt. Het is mooi dat de tijden zo ruim zijn, maar persoonlijk vind ik tot 20:00u best vroeg voor de vakantie. Van mij zou het best tot 21:00u mogen duren. Ook vind ik het zelf altijd leuk om buiten te zitten. Dat kan helaas niet, maar goed, dat deed ik toen het droog was bij mijn tent wel weer.
Volwassenen betalen bij direct online boeken 22,50. Kinderen tot en met 12 jaar 11,95. Kinderen tot en met 3 jaar eten gratis mee. Frisdrank, koffie, thee en water zijn ook gratis.
Restaurant bij wigwams
Behalve bovengenoemd restaurant is er ook nog een ruim restaurant vlakbij de wigwams. Ook deze is met veel hout en in indianensfeer. Hier kun je patat krijgen en enkele dagschotels als saté, kibbeling, hamburger, etc., met friet en salade.
Voor kinderen zijn er kindermenu’s in een doosje. Het kost iets van 5 euro, inclusief drankje en verrassing, dus duur is het niet. Op het attractiepark zijn ook nog andere restaurants.
Mega familiepizza
Bij Randy’s Pizza & Pasta kun je een megapizza afhalen waar je met het hele gezin van kunt eten. De pizza heeft een doorsnede van en halve meter! Vergelijk het bord op de foto maar met de pizza en je ziet hoe groot hij is! Tijdens het wachten (het gaat supersnel hoor) kan je kind zich vermaken in de Coca Cola Chill Zone boven, met verschillende games. Als je deze pizza van te voren bestelt krijg je korting.
Extra opties
Boek je van te voren extra opties bij check dan goed de datum waarop die geboekt staan. Bij mij werd Aqua Mexicana automatisch op de eerste dage geboekt, de dag van aankomst. Maar als ik na een toch best lange reis ergens aankom, pas na 14:00u mag inchecken, een beetje wil uitpakken en even wil kijken waar wat is, dan ga ik niet om 16:00u of 17:00u nog eens naar een waterpark. Zoiets doe je als je lekker de hele dag de tijd hebt. Gelukkig kon ik het (omdat ik het op tijd zag) omzetten naar de woensdag, maar let daar dus even op.
Ditzelfde geldt voor van te voren geboekte maaltijden. Ook die staan op datum. Het is jammer als je met z’n allen klaar staat en trek hebt en dat dan de datum op je voucher niet blijkt te kloppen.
Winkels in Main Street
Op het attractiepark vind je ook nog allerlei winkels. De meeste shops zitten in Main Street, het straatje dat onder de stoeltjeslift door loopt van de ene kant van het pretpark naar de andere kant. Voor kinderen is er speelgoed in cowboy- en indianensfeer (van nepgeweren tot dromenvangers), maar je kunt ook truien laten bedrukken, naambordjes laten schilderen, je kind laten schmincken, vlechtjes laten maken of souvenirs en cadeautjes kopen. En slush puppies in alle kleuren tappen.
Is er ook een supermarkt op het vakantiepark?
Tussen het attractiepark en het vakantiepark in ligt de supermarkt. Het is een klein stukje lopen, maar niet zo gek ver. Je kunt een verkorte route nemen of voor de veilige route met een brug over de weg kiezen (wat ook fijn is als je kind eventueel al alleen richting park mag lopen). De supermarkt is wel relatief vroeg dicht vond ik. Bezoekers van het attractiepark mogen hier geen boodschappen doen, alleen wie op het park overnacht. Aan het bandje dat je draagt is te zien dat je er slaapt.
Attractiepark Slagharen
Een blog over het attractiepark en alle attracties alle attracties volgt apart. Wil je er op korte termijn al naartoe zonder op het vakantiepark te overnachten? Tot en met vandaag, maandag 17 juli, geldt een speciale zomervakantie actie! Je koopt dan een ticket voor slechts 13,50! Je kunt het ticket gebruiken tot en met 10 augustus. Kinderen onder de 4 gratis. Check hier de aanbieding t/m 17 juli 2017 (vandaag!). Daarna betaal je online 20,30. Aan de kassa van het park 29 euro. Hier vind je alle tickets met korting. En ook speciale abonnementen voor Slagharen.
Tickets voor Aqua Mexicana
Tickets voor Aqua Mexicana kun je daar voor 8 euro p.p. kopen. Voorwaarde is wel dat je ook een kaartje voor Slagharen zelf hebt gekocht.
Abonnement op Slagharen
Woon je in Overijssel of niet ver van Slagharen vandaan of wil je er gewoon vaker naartoe zonder er te overnachten dan is een abonnement wellicht aantrekkelijk. Je krijgt dan bovendien korting in de restaurants. Bij sommige abonnementen kun je gratis parkeren en mogen opa en oma gratis mee.
Openingstijden attractiepark
Het themepark met de vele attracties is geopend van 10:00u ’s ochtends tot 20:00u ’s avonds. Voor de zomerperiode vind ik dit wat vroeg, maar het voordeel is wel dat dan ’s avonds de rust weerkeert. En in principe heb je (als je een beetje mooi weer hebt) tijd zat om alle attracties uit te proberen. Ook op de dag van aankomst en op de dag van vertrek kun je nog de hele dag naar het park als je dat wilt.
Randy & Rosie
Bekende gezichten op het park zijn Randy & Rosie. Deze wasberen zijn de mascottes van het park en lopen rond in het attractiepark en in het buffetrestaurant. Kinderen kunnen ze knuffelen en er mee op de foto. Randy & Rosie werden op de Vakantiebeurs zelfs uitgeroepen tot Kids Vakantiemascotte van het jaar 2016.
Kidsclub en minidisco
Er is ook een kidsclub en minidisco (en ook nog andere shows), maar daar ben ik zelf met de kinderen niet naartoe geweest. Toen mijn kinderen nog net iets kleiner waren vonden ze een minidisco altijd superleuk, dus heb je nog een peuter, kleuter of kind dan zou ik er zeker naartoe gaan.
Wat voor soort mensen komen er?
Het viel mij op dat er veel Duitsers en Fransen waren. Ook Nederlanders uiteraard, uit alle lagen van de bevolking. Het is over het algemeen het ‘vakantieparkpubliek’ en ‘pretparkpubliek’, maar ook wel mensen die gewoon net eens even iets anders willen dan een gewone camping of die zelf wellicht het liefst op een natuurcamping staan, maar dit in verband met de onbeperkte toegang tot het attractiepark echt voor de kinderen boeken.
Single parents naar Slagharen
Wat ik persoonlijk erg leuk vond en niet verwacht had was dat er ook veel alleenstaande ouders in de wigwams verbleven. We hadden zelfs het vermoeden dat ze ons expres allemaal bijelkaar hebben gezet, want ik stond met 5 alleenstaande ouders bijelkaar. ‘s Avonds dronken we samen een wijntje.
Alle dagen hebben onze kinderen met elkaar gespeeld. Ik merkte dat mijn kinderen dat fijn vonden. Nu waren we (zij) eens geen uitzondering, maar gewoon normaal. Vooral de kinderen zelf hadden al snel door dat er bij die andere tenten ook geen vaders waren (en in 1 geval geen moeder).
Ondanks dat het qua prijs een stuk duurder is voor eenoudergezinnen dan voor gewone gezinnen wordt het kennelijk toch ook veel door alleenstaande ouders geboekt.
Overige tips, vragen en wetenswaardigheden
Check-in en receptie
Inchecken kan vanaf 14:00u. De check-in is bij de parkeerplaats. Kom je zoals wij met de bus of taxi aan dan moet je dus niet meteen met de dagbezoekers naar de ingang van het park lopen (waar ook een receptie zit), maar moet je even met je bagage via de overdekte route over het parkeerterrein naar het gebouw van de check-in lopen. Voor overige vragen later in de week en de check out moet je bij de receptie bij de Wigwamwereld zijn.
Verbljf je maar 1 of 2 nachten op het park vraag dan van te voren even goed waar je in moet checken, want het gebouw op de parkeerplaats was volgens mij alleen open op de standaard check-in dagen.
Versnelde check-in
Er zijn meerdere balies voor de check-in (wat wel nodig is ook, want heel veel mensen willen tegelijk inchecken). Ook is er één balie voor versnelde check-in. Dit kan alleen als je niks meer hebt bijgeboekt en alles al hebt betaald, en de betreffende mail uitgeprint bij je hebt.
Moet je zelf de tent schoonmaken?
Wat ik ook fijn vond was dat je geen brandschone tent hoeft achter te laten. De schoonmaak zit standaard verplicht bij de prijs in, dus je bent niet nog een uur aan het schrobben en vegen.
Als je wilt kun je zelfs nog voor 12,50 de Vertrek & Relax bijboeken. Het laatste afwasje dat je gedaan hebt hoef je dan niet af te drogen, maar kun je lekker laten staan, de bedden hoef je niet af te halen en zelfs de vuilnis hoef je niet weg te brengen. Je hoeft alleen maar je spullen in te pakken, de sleutel in te leveren en je kunt gaan.
Is het park autovrij?
Vakantiepark Slagharen is gedeeltelijk autovrij. Tussen de wigwams door rijden geen auto’s (die mogen daar niet komen), maar je mag wel met de auto het park op en kunt wel vlakbij de wigwams parkeren. Je krijgt een uitrijkaartje voor als je door de slagbomen moet.
Geluidsoverlast?
Van het attractiepark op zich heb je geen last. De momenten dat je in de ochtend of avond rustig bij of in je tent zit zijn de attracties toch gesloten. Ik had meer last van de mannen op de grasmaaiers, die ’s ochtends vroeg (maar ook in de middag) het gras om de tenten al begonnen te maaien. Het verbaasde mij dat ze behoorlijk hard over het terrein racen (er zal maar net een dreumes kruipen) en dat het eigenlijk weinig effect had dat maaien; ik zag het gras niet echt korter worden en echt nodig was het niet.
Zijn de wigwams gehorig?
Misschien vraag je je af of de wigwams zelf gehorig zijn. Tja, je slaapt of leeft in en rond een tent dus je hoort wel eens wat van buren. Mijn Franse buren die vlakbij zaten praatten best hard. En verstoppertje spelende kinderen spelen uiteraard ook niet altijd zonder geluid. Wie daar niet tegen kan moet er niet gaan zitten.
Met voetballen zei ik wel dat ze de bal niet tegen de tenten moesten schoppen, want dat is natuurlijk irritant.
Voor ’s nachts kun je oordopjes meenemen, maar ik heb ze niet nodig gehad. In principe moet het tussen 23:00u en 7:00u ook echt stil zijn.
Hoe zien de vloer en de ramen van een wigwam eruit?
De vloer is van steen. De ramen in de tent zijn van plastic.
Wil jij ook een midweek of weekend naar Slagharen?
Een midweek, een weekend of langer naar Slagharen?
We waren er maar kort. Natuurlijk kun je ook een week of zelfs twee weken boeken, maar boek je een midweek dan kom je op maandag aan (inchecken in de wigwams kan vanaf 14:00u), pak je uit en kijk je een beetje waar alles is en op vrijdagochtend vertrek je alweer (je mag nog wel van alle attracties in het attractiepark gebruikmaken als je wil!), dus eigenlijk heb je maar 3 volle dagen. Voor een echte vakantie best kort dus, maar toch kun je best veel doen.
Losse nachten boeken in de wigwam
Ik wist eerst niet eens dat het kon, maar je kunt ook losse nachten in de wigwam boeken. Eén nacht zou ik niet doen. Het is in verhouding duurder en het heeft weinig zin. Je checkt in na 14:00u en moet er de volgende dag om 10:00u al weer uit zijn. Ook al kun je het park dan nog op, je mist dan je accommodatie al. Boek dus minimaal 2 nachten, zodat je in elk geval 1 volle dag hebt waarop je niet met je spullen zit. Nog fijner is 3 of 4 nachten. Dan heb je alle tijd om en rustig aan te doen in of bij je accommodatie en het attractiepark en waterpark te ontdekken. Ook het andere buitenzwembad vlakbij de wigwams is leuk met (kleine) kinderen.
Last minute nog je vakantie in een wigwam boeken!
In augustus een week in een wigwam
In de zomervakantie zijn er ook nog mogelijkheden. Voor 600 euro verblijf je van 11 tot 18 of van 18 tot 25 augustus 2017 een week in een wigwam. Van vrijdag 25 augustus tot vrijdag 1 september 2017 voor 499 euro! Boek dus snel nog lastminute een vakantie!
In september in een wigwam
Vrijdag 1 tot 8 september, 8 tot 15 of 15 tot 22 september of 22 tot 29 september voor 399 euro! In oktober zelfs maar 319 euro. In de herfstvakantie kost het 499 euro.
Zoals je ziet is het als je laat zomervakantie hebt gunstig om helemaal aan het eind pas weg te gaan. Hier in Den Haag hadden we juist vroeg vakantie en dus was ook die eerste (mid)week juist aantrekkelijk.
Update: Slagharen 2019
TIP: boek uiterlijk 31 december 2018 een verblijf voor seizoen 2019, gebruik de kortingscode EARLYBIRD19 en ontvang 15% vroegboekkorting! Dit geldt ook voor de andere accommodaties die je kunt boeken via Slagharen.com.
Kun je ook in de winter naar Slagharen?
Je kunt zelfs in de winter naar Slagharen! Het lijkt mij ondanks de verwarming dan wel erg koud in de wigwams, maar het kan.
Het park is open van maart t/m oktober, maar ook in december.
Waar ligt Attractie- en Vakantiepark Slagharen?
Themepark & Resort Slagharen ligt bij het dorpje Slagharen. Slagharen ligt in Noord-Salland, in het Vechtdal, in de provincie Overijssel. Het ligt vlakbij de grens met Drenthe, maar ook niet ver van Duitsland vandaan; zo’n 10 kilometer van de Duitse grens. Het ligt in de driehoek Hoogeveen, Ommen, Coevorden. Mijn telefoon gaf in plaats van Slagharen steeds Lutten aan, het dorp ernaast.
Wat kun je in de buurt doen?
In de buurt liggen de plaatsen Ommen, Gramsbergen, Mariënberg en Hardenberg. Gramsbergen is een pittoresk vestingstadje met een burcht. In Ommen is het meest te doen. Verder kun je gaan kanoën over de Vecht, door het mooie Vechtdal, of klimmen, skiën of ziplinen bij Outdoor Centrum Drenthe. Voor de liefhebbers zijn er ook golfbanen in de buurt of ga eens een dagje naar Duitsland.
Met het openbaar vervoer naar Vakantiepark Slagharen
Voor iedereen die net als ik geen auto heeft is het een grote pre dat Slagharen bereikbaar is met het openbaar vervoer. Als je zelf een auto hebt denk je er wellicht nooit bij na, maar de meeste campings en vakantieparken in Nederland zijn erg slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Vaak moet je nog een kwartier lopen! Niet te doen met veel bagage (wat je nou eenmaal hebt als je gaat kamperen) of met kleine kinderen.
De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is een groot voordeel ten opzichte van andere parken!
Bereikbaarheid met trein en bus
Reis met de trein naar Hardenberg en dan met bus 30 naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Vanuit Den Haag neem je eerst de trein naar Zwolle en daar stap je over op de trein naar Hardenberg. Vanaf Zwolle met de bus kan ook, maar dan zit je erg lang in de bus, dus ik raad je aan in Zwolle over te stappen op de Arriva-trein (let op: even uitchecken bij NS en inchecken bij Arriva!) en dan vanuit Hardenberg de bus te nemen. Een taxi kan ook. Als je dit van te voren regelt (bijvoorbeeld bij J&D taxi) kan het voor ongeveer 20 euro.
Heet het geen Ponypark Slagharen meer?
Het park bestaat sinds 1963. Vroeger noemde iedereen het Ponypark Slagharen. Zelfs de hele wereld kent het nu wellicht zo, mede door het beruchte filmpje voor Trump, over Nederland. Op de afschriften staat nog Shetland Pony Park Slagharen, maar officieel heet het inmiddels Themepark & resort Slagharen.
De pony’s gaan verdwijnen begreep ik, maar je kunt nu nog wel een huisje boeken met pony erbij. Bij je vakantiehuisje heb je dan je eigen Shetland pony. Dat kan niet bij elk willekeurig huisje en ook niet bij de wigwams. Ik heb ze zelfs niet eens gezien, maar boeken kan kennelijk nog wel via PonyparkCity.
Tot en met eind augustus zijn deze huisjes volgeboekt, maar begin en eind september kan het (nu) nog en ook oktober is nog vrij. In de herfstvakantie is een week, weekend of midweek ook nog gedeeltelijk beschikbaar! Wees dus snel als je dat nog wil!
Ook als je de Buffalo Ranch boekt heb je een pony bij je huisje. Ik meen echter dat dit zou verdwijnen, maar ik kan het nergens terugvinden. dus check het een voordat je boekt.
Andere accommodaties op Vakantiepark Slagharen
Behalve de wigwams kun je op Vakantiepark Slagharen nog allerlei soorten bungalows en chalets boeken. Hier zie je de verschillende accommodaties op Vakantiepark Slagharen. Van de Cowboy Cottage tot de Colorado (een mobile home). En wat dacht je van deze leuke gekleurde houten haciendas? Wij liepen er een paar keer langs. Dit soort chalets vind ik ook echt heel leuk!
Nieuwe luxe bungalows
Er zijn ook bungalows met boxspring bedden, magnetron en vaatwasser. Dit vind je in de Yellowstone, de Nevada Deluxe en de Missouri. Nieuw in 2017 is de Raccoon Lodge, deze heeft naast wat ik net al noemde ook nog een bedstee.
De verschillende bungalows en chalets op Vakantiepark Slagharen zijn te boeken via Slagharen.com.
Met je eigen tent naar Slagharen
Met je eigen tent naar Attractiepark Slagharen kan ook. Hier boek je een gewone kampeerplaats op de camping van Slagharen.
Vakanties voor gezinnen
Zoek je dus nog een leuke gezinsvakantie met je peuter of kleuter in september of oktober, met schoolgaande kinderen in de herfstvakantie of kerstvakantie, of wil je het in de winter eens een weekend proberen? Volgens mij kan dat ook! Lees je dit pas volgend jaar en zoek je iets voor de meivakantie of zomervakantie dan is het helemaal een aanrader. Ook voor alleenstaande ouders!
Een verblijf op Vakantiepark Slagharen is echt een aanrader voor gezinnen met kinderen.
Wat kost een verblijf in zo’n wigwam?
Mocht je denken dat ik het als reisblogger gratis heb gekregen (wat bij pers- en blogreizen inderdaad zo is), in dit geval was dat niet zo. Ik heb het gewoon zelf geboekt. Je vindt soms al een week in een wigwam voor iets meer dan 300 euro (de voorbeelden gaf ik eerder in de blog). Zelf heb ik 438 euro betaald voor een midweek in de wigwam deluxe (er zijn geen gewone, ze zijn allemaal ‘deluxe’), maar volgens mij had dat goedkoper gekund. Ik had het geboekt via Voordeeluitjes. Check eventueel deze aanbiedingen en kijk of Slagharen er bij zit: Unieke Vakantieparkarrangementen.
Rechtstreeks boeken bij Vakantiepark Slagharen
Rechtstreeks boeken kan ook. Op Slagharen.com zie je de verschillende accommodaties op Vakantiepark Slagharen. Heb jij deze blog gelezen (wat zoals je kunt zien veel werk was) en ben je enthousiast dan help je mij door via een van de links in deze blog te boeken.
Boek snel jouw week in een wigwam. Soms moet je even doorklikken om bij de juiste accommodatie terecht te komen. Het is hoe dan ook inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark.
Wil je graag eens met de kinderen naar Slagharen, maar zitten de tipitenten en bungalows op het Vakantiepark net vol als jij wil gaan? Hier vind je eventueel nog meer accommodaties in de buurt van Attractiepark Slagharen.
Over het attractiepark zelf volgt nog een aparte blog!
Update
De tweede week van de vakantie zat ik met de kinderen in dit heerlijke strandhuisje, waar ik ook hier al over blogde. Weer totaal anders, maar zo heerlijk! Dit was het uitzicht bij zonsondergang. Überhaupt waren die zonsondergangen schitterend. En elke dag weer anders.
Tip
Lees ook: 15x bijzonder overnachten met kinderen!
Ik vind het leuk het verhaal over de wigwams en de andere dingen!
En het is ook leuk dat er zo veel foto,s bij staan van ik en jippe.
Als klein meisje droomde ik er echt van om een keertje in een wigwam te slapen hihi. Leuk om te lezen en het plezier te zien wat er bij je kids vanaf straalt!
Bedank voor je verhaal. Ik ga morgen ook met de kids alleen een midweek. Snap alleen niet hoe het met de incheck tijden zit. Lees op jou site 14 uur ergens anders 13 uur en op mijn email 15 uur
Beste Daniëlle, wat leuk, veel plezier! Ik zou als ik jou was de tijd in de mail aanhouden. Wellicht is het gewijzigd. Je kon bij ons ook eerder inchecken, maar dat gold dan voor het pretpark en dan kon je nog niet in je tent. Ik vond dat niet zo handig. Ik wilde eerst mijn tent in (ook ivm de bagage en zo) en dan eens rustig naar het pretpark. Veel plezier!
Het is erg leuk daar ik wil graag proberen om te verblijven tot zo ver deze info.
Met vriendelijke groet Trienko fransens