Strandtenten Zwarte Pad en Noorderstrand

Strandtenten Zwarte Pad en Noorderstrand

De zon schijnt. De strandbedjes staan. Kussens erop en je kunt weer heerlijk genieten van zon, zee en strand bij de leukste strandtenten van Scheveningen, op het Noorderstrand. Strandtenten aan het Zwarte Pad of langs de boulevard. Maar welke strandtent kies je? Wat zijn de mooiste en beste beach clubs? Je leest het hier.

Strandtenten Scheveningen

Relaxte strandtenten, trendy beachclubs en leuke strandpaviljoens met wat speeltoestellen voor kinderen, je vindt ze hieronder allemaal in een mooi lijstje. Het zijn er zo veel dat ik begin met de strandtenten bij het Zwarte Pad tot aan De Pier op de boulevard. De strandpaviljoens ten zuiden van De Pier (wat ook nog het Noorderstrand heet) en op het Zuiderstrand volgen een andere keer.

Coronacrisis update: op zonnige dagen kan het erg druk worden op het strand van Scheveningen. Het advies is nog steeds ‘vermijd drukte’. Kom dus liever een keer doordeweeks of lekker meteen in de ochtend al. Ook met minder mooi weer is het heerlijk op het strand en veel strandtenten bieden take away!

strandhuisje-scheveningen

leuke-strandtent-Scheveningen

beachclub-scheveningen

Het Zwarte Pad in Scheveningen

Het Zwarte Pad in Scheveningen is een begrip. Zowel locals uit Den Haag en Scheveningen als toeristen en dagjesmensen weten het al sinds jaar en dag te vinden. De meeste strandtenten die ik in dit artikel noem liggen aan dit bekende Zwarte Pad, maar ook een aantal ligt aan het noordelijk deel van de boulevard.

Een overzicht van de strandtenten ten noorden van de Pier van Scheveningen.

De strandpaviljoens zijn grotendeels met elkaar verbonden door een betonnen pad op het strand, wat handig is als je bijvoorbeeld met een kinderwagen of buggy komt, een rolstoel of als je per se op je hoge hakken in plaats van flipflops wil. Alleen voor de eerste twee strandtenten (die wat verder weg liggen) moet je echt door het zand.

bomen-strand-scheveningen

Weer of geen weer: op het strand is het altijd goed toeven

Je hoeft trouwens niet op goede weersvoorspellingen te wachten. Soms lijkt het in het binnenland slecht en blijkt het aan zee toch mooi zonnig te zijn, en is het dat niet dan is het toch heerlijk toeven aan het strand. Regen, wind of kou, het maakt niet uit. Veel strandtenten hebben haardvuurtjes en fleecedekens. Bestel warme choco of een ander lekker drankje, wat lekkere hapjes erbij en ik zweer je:

Je wil niet meer weg!

Boeddha-strandtent

In het weekend, op een doordeweekse ochtend of spontaan een avondje

Plan een bezoek aan Scheveningen niet alleen in een weekend, maar ga juist eens op een doordeweekse dag. Het kan op het Noorderstrand heel druk zijn, maar dan is het juist heerlijk. Neem een ochtend vrij en geniet met een theetje, een cappuccino of een koffie verkeerd van de rust aan het strand. Ook -of misschien wel juist-  gewoon in je eentje.

Het zal je goed doen!

koffie-noorderstrand

De zilte lucht, zicht op zee en de zonsondergang

Of ga onverwachts een avondje naar zee. Ook al woon je niet dichtbij, is het een uurtje rijden of treinen, en ook al werk je misschien tot 5 of 6 uur, dóe het. Een paar uurtjes bij een strandtent met zeezicht en zilte lucht maakt dat het voelt alsof je de hele dag vrij bent geweest. Neem een vestje mee en blijf tot je de zon hebt onder zien gaan. Je krijgt er absoluut geen spijt van!

surfer-scheveningen

Leuke activiteiten

Bij heel veel strandtenten in Scheveningen kun je overigens veel meer dan alleen een hapje of drankje doen. Veel beachclubs organiseren leuke bedrijfsuitjes, themafeesten en soms kinderfeestjes. Bij sommige kun je aan yoga doen, gemasseerd worden of surfles krijgen. Of trouwen!

hartje-strand

baby-strand-scheveningen

Met kinderen naar een strandtent

Met een baby kun je eigenlijk overal naartoe, met de wagen of de draagzak. Hierboven zie je mijn dochter Bo toen ze nog een baby was, toen we met haar langs het strand van Scheveningen wandelden.

Ga je je met een peuter of kleuter naar Scheveningen? Tegenwoordig hebben best veel strandtenten een klein speeltuintje, een speelhuisje of glijbaan voor kinderen. Hebben ze dat niet, dan maakt het ook niet uit. Neem wat schepjes, emmertjes, een zeefje en wat vormpjes mee en ze vermaken zich wel. Voor iets oudere kinderen is een visnet leuk, en kunnen ze alleen de zee in, dan kun je iets als een bodyboard meenemen.

De meeste strandtenten hebben wel een kindermenu. En anders friet, pasta, pizza (ja, dat pizza-etende lachebekje hieronder is mijn dochter weer, een paar jaar later) of lekker finger food. En een smoothie erbij voor de vitamientjes. Of laat ze gewoon lekker van jouw bord mee eten of zelf iets bestellen. Soms kun je een kan limonade bestellen; dat drukt de kosten een beetje, dat is ook fijn.

kids-noorderstrand

Lekker eten op het strand

Bij een aantal van deze strandtenten kun je echt heerlijk eten. Doe dat ook zeker een keer! Op plotseling mooie en dus drukke dagen kan het eens voorkomen dat je -waar je ook zit- eens wat langer op je gerecht moet wachten. Word niet boos, maar relax… Je bent op het strand!

pizza-carpaccio

smoothie-op-strand

De tofste strandtenten aan het Noorderstrand van Scheveningen

De strandtenten waarvan ik persoonlijk vind dat ze iets extra’s hebben of die me qua sfeer en uitstraling meer aanspreken dan andere heb ik een sterretje * gegeven. Mijn persoonlijke favorieten hebben zelfs twee sterretjes **! Een aantal strandtenten verscheen eerder al in het artikel Zwoele zomeravonden aan zee dat ik voor een iPad magazine schreef.

In de loop van de tijd zal ik enkele strandtenten wat uitgebreider beschrijven en van echt zomers beeld voorzien, compleet met bruine benen, gekleurde tenen, frisse rosétjes en barbecues. Nu is het meer een overzicht. En toch, het klinkt misschien gek, maar de naam en het logo (en de site) zeggen vaak al heel veel. Vaak weet ik daardoor meteen al wat me qua tent aanspreekt. Dat heb jij vast ook wel.

Scheveningen-strand

Zijn de strandtenten al open?

Sommige foto’s hieronder maakte ik vorig jaar maart; nog niet alle strandtenten waren toen open, vandaar de foto’s van de logo’s. Mocht je een enkele tent er dus nog een beetje ongezellig uit vinden zien, dan snap je waarom. Kijk even op de betreffende site en je krijgt een betere indruk.

Nu (eind maart) zijn wel vrijwel alle strandtenten open; een enkele opent in april. Je kunt altijd de Facebookpagina van de betreffende strandtent even checken.

Beachclub-Culpepper

Alle strandtenten op het Zwarte Pad

en het Noorderstrand

van noord naar zuid

Hieronder zie je de door mij samengestelde lijst met strandtenten in Scheveningen van noord naar zuid. Ik heb de strandtenten op volgorde gezet, zodat je precies weet welke waar zit en welke naast elkaar zitten. Tip: wandel je vanaf De Pier in noordelijke richting lees dit blog dan van onder naar boven. Je kunt doorklikken naar de site van de betreffende beachclub als je meer wil weten.

witte-wijn-strandtent

Het Puntje

Strandtent ‘t Puntje zit in de verste uithoek, helemaal aan de noordkant van Scheveningen. Aan het begin dus, of juist het einde, het is maar hoe je het bekijkt. Ten noorden van het Noorderstrand in elk geval. Op het naaktstrand.
Direct achter het Puntje ligt het mooie natuurgebied Meijendel.

het-Puntje

Naturel *

Ook Naturel ligt vrij afgelegen, maar daar krijg je dan wel wat voor terug: rust. Een tent om echt te relaxen dus.

Noorderstrand-Scheveningen

Downunder *

Bijna ‘bovenaan’ het Zwarte Pad zit Down Under.

DownUnder-Scheveningen

Buiten **

Beachclub Buiten is een fijne plek om te zijn. Het eten is er ook nog eens erg goed! Lees dit aparte artikel dat ik schreef over het voortreffelijke eten bij Buiten.

Wil je écht goed eten aan het strand van Scheveningen dan is strandtent Buiten een absolute aanrader!

Dus wat let je nog? Hup, naar Buiten!

Strandtent-Buiten

Buiten-Scheveningen

Whoosah *

Whoosah heeft gezellige loungebanken, maar is ook de plek voor beach party’s.

Whoosah

Whoosah-Scheveningen

Indigo **

Leuk sfeertje. Het ultieme reisgevoel. Backpackertijden herleven. Van Indigo word ik blij!

Indigo-strandtent

Colorado Charlie *

Vroeger zat op deze plek de welbekende strandtent De Karavaan (wat je nog op mijn foto ziet). Die is weg. Hiervoor is in 2018 Colorado Charlie in de plaats gekomen. Ik heb nog geen kans gezien een kijkje te nemen, maar in het persbericht staat: ‘Een plek waar zonaanbidders de strakke en statige lounge- en beachclubs snel zullen vergeten.’

‘Bij Colorado Charlie komen alle natuurlijke elementen die je aan strand en ontspanning verbindt samen. Relaxen is bij Colorado Charlie tot een kunst verheven. Geniet in de late avonduren van een drankje bij het knisperende vuur met livemuziek, pak een lekker feestje op zondag, kijk naar de beste films tijdens de filmavond óf doe je te goed aan de uitgebreide barbecue met vrienden.’

‘We willen het ultieme strandgevoel weer terugbrengen naar Scheveningen en blijven ver weg van de opgedofte strandfeestjes,’ aldus Stefano Richetta, een van de creatieve breinen achter Colorado Charlie.

Karavaan-Scheveningen

Boomerang *

Ik ben maar 1 of 2x bij Boomerang Beach geweest, dus het wordt tijd om (nog) eens te gaan.

Boomerang-strandtent

glijbaantje-schommel-strand

Barbarossa *

Opvallend en (wat mij betreft iets te) groot, maar een mooie tent. Prachtig interieur. Barbarossa oogt bijna meer als een trendy restaurant dan puur als strandtent.

Barbarossa

strandtent-noorderstrand

Culpepper **

Heerlijke tent. Culpepper was jarenlang één van de favoriete tenten van mijn ex en mij. Toen de kinderen nog klein waren kwamen we er vaak, vanwege de sfeer, de heerlijke relaxbanken, maar ook de uitmuntende pizza’s met carpaccio, gerookte zalm of rauwe tonijn. En de salade met rauwe tonijn… Mmmm!

Zwarte-Pad-met-kinderen

pizza-tonijn

Strandtent-Scheveningen-met-baby

Oase Beach Club

Oase Beach Club heeft het wat mij betreft net wat minder dan de strandtenten hierboven. Ik mis er een bepaald sfeertje, maar misschien denk jij er anders over.

Oase-beach-club

Beach club Wow

Voor wie kleine kinderen heeft was WOW vorig jaar een mooie optie omdat er veel speeltoestellen voor peuters en kleuters stonden. Daarnaast was het voor gezinnen met kinderen tot 10 jaar aantrekkelijk om er te eten. Ze hadden toen de actie ‘Een kindergerecht per ouder gratis’.

speeltuintje-strand-Scheveningen

beachclub-wow

Soomers

Of wordt het strandtent Soomers? Je kunt bijna niet meer kiezen toch?

Soomers-maart

strandtent soomers

Manta Beach

Beachclub 57 is in 2018 Manta Beach geworden. Beachclub 57 was altijd een leuke strandtent die maar een klein stukje ten noorden van de boulevard lag, met een leuk houten strandhuisje (zie hieronder) waar kinderen in konden spelen.

Manta ziet er ook leuk uit, maar heb ik nog niet uitgetest.

glijbaan-zwarte-pad

Patagonia Beach **

Strandtent Patagonia ligt vlakbij de boot aan het noordelijke uiteinde van de boulevard van Scheveningen. Leuke sfeer. Veel hout. Daar hou ik van. Er zijn hangmatten (yeah!) en vorig jaar waren er ook wat speeltoestellen voor kinderen. Je kunt er ook terecht voor yoga, ook voor kinderen!

Patagonia-strandtent

Patagonia-beach

speeltuintje-noorderstrand

Reddingsbrigade

Als ik me niet vergis zit op dit punt (zie op de foto hieronder) de Reddingsbrigade.

Scheveningen 2021

Update maart 2021: er wordt al enige tijd flink gebouwd aan deze kant van de boulevard van Scheveningen. Ik zal binnenkort wat up to date foto’s van Scheveningen anno 2021 laten zien.

opbouw-strandtenten

Carlton Beachclub

De strandtent die bij het Carlton Beach hotel hoort: Carlton Beachclub.

Carlton-Beachclub-Scheveningen

Strandrestaurant Werelds

Strandrestaurant Werelds was nieuw in 2016. Ook in 2017 staat hij er weer. Ze hebben het concept van sharing: kleine (wereldse) gerechtjes delen. Soms hebben ze thema-avonden met show cooking. Je kunt er workshops doen, zoals salsa dansen, djembé spelen en cocktails of sushi maken. Een speeltuintje voor kinderen is er ook.

Werelds-strandtent

Bliss

Ook Beach Club Bliss ontdekte ik vorig jaar pas. Volgens mij waren ze toen net nieuw. Dit jaar staan ze er weer. Laat je verrassen, probeer eens iets nieuws!

strandtent-Bliss

Peanuts

Sommige namen van strandtenten zou ik zelf niet kiezen, zoals Peanuts, maar het kan. Het is dé tent voor wie (volgens hun site) op zoek is naar een ongedwongen sfeer met een tikkeltje Amerika.

beachclub-Peanuts

El Bully

Een Spaanse tapasbar aan het strand: El BullY.

El-Bully-tapas

Zeezicht

Zeezicht is een erg grote strandtent en daardoor vind ik ‘m persoonlijk iets minder sfeervol. Iets te massaal, maar misschien denk jij daar totaal anders over. Het zit vrij dicht op De Pier en het reuzenrad (wat je op deze foto niet ziet, maar als je de link volgt wel).

Zeezicht-Scheveningen

Update maart 2021

Aangezien er al geruime tijd werkzaamheden aan deze kant van Scheveningen zijn oogt het ietsje anders dan toen ik bovenstaande foto’s maakte. De nieuwe foodhall op de boulevard, met diverse restaurants, is er in 2020 ook bijgekomen.

De Pier

Je bent nu bij de Pier aanbeland. Op de Pier zit de food boulevard met nog heel veel horeca, ook bovenop en aan de zijkant, in de open lucht. Naast de Pier vind je de trampolines en de politie.

reuzenrad-Scheveningen

Strandtenten langs de boulevard van Scheveningen en op het Zuiderstrand

Ten zuiden van de Pier liggen nog veel meer strandtenten, allemaal langs de boulevard.  Die komen een andere keer aan bod. Net als het Zuiderstrand, dat tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin in ligt. Dat is het strand waar ik zelf het meest kom. Dit zijn mijn favoriete strandtenten op het Zuiderstrand.

houten-speelhuisje

Reviews van strandtenten

In de loop van de lente en zomer zal ik -als ik er tijd voor kan vinden- wisselende strandtenten bezoeken en over de leukste en fijnste aparte blogs schrijven. Ben je zelf eigenaar van het strandtent en wil je dat jouw strandtent in het zonnetje gezet wordt, laat het me via de mail weten, dan kunnen we misschien iets voor elkaar betekenen.

Mocht je alleen maar even een korte mededeling willen doen of er is iets waarvan je zegt: ‘Dát is belangrijk om te weten!’ reageer dan hieronder bij de reacties. Of het nou iets bijzonders qua gerechten is, een niet te missen feest in de zomer, een bijzondere activiteit, iets leuks voor kinderen of je hebt voor mijn part een paar lekkere hangmatten of leuke schommels opgehangen, laat het weten.

Ook als jij als lezer iets nieuws hebt ontdekt of enthousiast bent over een bepaalde strandtent, laat het weten bij de reacties!

footprints-strand

Strandweg

Als adres hebben de meeste strandtenten Strandweg. De nummering begint bij de haven van Scheveningen, dus hoe hoger het nummer, hoe meer noordelijk het op de kaart ligt. In dit overzicht begint het dus bij de hoogste nummers. De onderste strandtenten liggen aan de boulevard.

Uiteraard kun je ook op Google Maps kijken. In bijna alle gevallen klopt dit gewoon.

Haagsche-stadsfiets

Parkeren en bereikbaarheid strandtenten Zwarte Pad

Parkeren kan bij het Zwarte Pad. Dit is niet overdekt. Je moet bij de slagboom omhoog rijden. Om daarna lopend bij de strandtenten te komen, zijn er twee paden. Je hoeft geen traptreden te nemen dus. Zitten alle parkeervakken vol, dan is de Zwolsestraat ook een optie (BKS Parking, wel overdekt). Of bij het Kurhaus, maar dan zit je ietsje verder van het Zwarte Pad af.

Met het openbaar vervoer naar het Noorderstrand

Woon je niet op fietsafstand dan is het het slimst om met de trein en de tram te komen. De eindhalte van de tram is direct bij het Zwarte Pad. Met de bus naar het Kurhaus kan ook. Vanaf daar kun je lopend over de boulevard richting Zwarte Pad. Op superzomerse dagen kan het wat drukker zijn in de tram, maar in de file staan en geen parkeerplek vinden is ook niet ideaal.

Woon je dichtbij? Dan pak je natuurlijk lekker je fietsje!

cocktails-scheveningen

Hotel bij het Zwarte Pad

Wil je lekker wat kunnen drinken, na de zonsondergang nog blijven hangen, eens in alle vroegte joggen op het strand of gewoon eens een weekendje Scheveningen plannen? Dan kun je overnachten in het Carlton Beach. Je zit dan vlakbij de strandtenten die ik genoemd heb. Er zit ook een spa bij. Of ga voor het Kurhaus!

Ook vrij dichtbij (maar net niet aan zee) ligt het Bilderberg Europa hotel. Ik sliep daar eens tijdens een blogtrip. Ze hebben een lekker ontbijtbuffet.

Bilderberg-Europa-hotel-scheveningen

Overnachten in Scheveningen

Meer hotels en appartementen in Scheveningen vind je hier. Overnachten op de Pier kan ook. Lees mijn uitgebreide blog (met eigen foto’s) over de Pier Suites en je bent vast enthousiast!

Strandtenten in Scheveningen en Kijkduin

De strandtenten ten zuiden van de Pier volgen een andere keer. Bekijk ook mijn blog over de strandtenten aan de noordkant van Kijkduin eens: De leukste stranden van Kijkduin. Voor ristzoekers is ook het Zuiderstrand en met name het Stille Strand een aanrader. Dit strand ten noorden van kduin grenst aan het mooie Westduinpark, dus is ook ideaal als je een bezoekje aan een strandtent graag combineert met een wandeling in de duinen.

Meer blogs

De foto’s in dit blog zijn zoals altijd door mij gemaakt. De meeste foto’s maakte ik vorig jaar. 

surfers-scheveningen

Heb jij al zin gekregen om naar Scheveningen te komen?

9 Comments

 1. Niels

  Het lente gevoel begint hierdoor weer een stukje meer te worden. Niet alleen van het vooruitzicht maar ook omdat je een aantal nieuwe plekjes hebt laten zien om te ontdekken, de volgende keer dat we in Scheveningen zijn. Het is altijd fijn om een strandtent te hebben waar het ook nog wel eens rustig kan zijn. Dus niet op de overvolle en drukke pier. Naar de zee gaan en lekker uitwaaien zouden we vaker moeten doen. Je knapt er altijd wat van op. Het klopt wat je zegt, al ben je er maar even geweest, je gaat met een goed gevoel naar huis alsof je er de hele dag al was. Bedankt voor de tips.
  Niels onlangs geplaatst…Sabbat, bijna niks geopend en toch genoeg te doen!My Profile

  1. Denise

   Hoi, dank je voor je bericht. Ik wil dat inderdaad nog doen. Ik ben afgelopen week twee keer op de vernieuwde noordboulevard geweest, maar dan vooral op de boulevard zelf.
   Meer strandtenten komen ook nog een keer aan bod.
   In dit blog noemde ik er ook al een paar: https://www.followmyfootprints.nl/11x-nieuw-in-scheveningen-nieuwe-hotspots-restaurants-foodhall-hotel-en-andere-hoogtepunten-in-scheveningen/
   Denise onlangs geplaatst…11x nieuw in Scheveningen: nieuwe hotspots, restaurants, foodhall, hotel en andere hoogtepunten in ScheveningenMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *