Sushi Festival JOY met Asian street food

Sushi Festival JOY met Asian street food

Sushi Festival JOY (ook wel Sushi & Asian Street Food Festival JOY) komt er weer aan! Van vrijdag 17 mei t/m zondag 19 mei 2019 in Den Haag. Dit Sushi Festival is hét foodfestival voor sushifans en foodies, of eigenlijk voor iedereen die van Aziatisch eten, sushi en street food houdt!

UPDATE: in september 2020 kon het festival wegens de coronamaatregelen helaas niet doorgaan, maar hopelijk gaat Festival JOY in 2021 wel weer door! Niet alleen in Den Haag, maar ook in andere steden!

sushi-eten

Food Festival Joy

Sushi & Asian Street Food Festival Joy (voorheen Sushi Festival JOY) is een walhalla voor Asian street food fans! Met verse sushi, sashimi en dim sum, met sukiyaki en yakitori, maar ook vele andere Aziatische hapjes als bao buns, gyoza, springrolls, tempura en zeewier bites. De beste bites uit Azië dus, van noodle bowls tot Japanse poffertjes.

Mmmm… Sushi & Asian street food!

Lekker in het park of in de open lucht, met food trucks en veel gezelligheid. Zet het snel in je agenda!

Hét festival voor sushi fans

Als sushi fan móet je daar natuurlijk bij zijn. Lekker de hele middag of avond sushi eten, gewoon her en der bij een food truck of zittend aan de vijftig meter lange lopende band vol heerlijke sushi en sashimi. Loopt bij jou het water je ook al in de mond als je dit ziet?

Zelf sushi maken? Koop een DIY sushi kit, zoals deze sushi rollers of sushi kits!

onbeperkt-sushi

Meer Aziatisch streetfood

Hou je niet zo van sushi (wat?!) maar op zich wel van de Aziatische keuken? Geen nood! Zoals ik al zei vind je er niet alleen sushi, maar nog veel meer. Of je nou kiest voor een dampende kom noodle soep, voor Chinese dum sum of iets culinairs met zeewier.

Liever iets knapperigs voor bij de borrel? Zet je tanden in tempura of klets bij met wat crispy bites.

Kom ook en proef de beste bites uit Azië!

dumplings

Bao buns en onbekende bites

Het meeste street food ken je misschien al of heb je wellicht al eens in Azië geproefd, maar er is vast ook wel wat bij waar je nog nooit van gehoord had; zoals bao buns, Taiwanese lotusbroodjes.

poke-bowl-zuid

Poké bowls

En kende je de poké bowl al? Een kom met stukjes vis (meestal) en groenten dat van oorsprong overigens Hawaiiaans is. Gezond en lekker. Ik at de poké bowl o.a. al eens bij food court MingleMush, op het festival Haagse Wereld Hapjes (waar ze gemaakt werden door Ohana Poké & More), bij September op de Grote Markt en bij strandtent Zuid (de heerlijke foto hierboven).

Helemaal hip!

Sushi workshop

Op een sushi festival mag een workshop sushi maken natuurlijk ook niet ontbreken. Wil jij eens echt van een zeer ervaren sushi docent leren hoe je zelf sushi rolt? Dat kan. Je kunt zowel sushi met vis als vegetarische sushi maken. Onder begeleiding maak je twee maki rollen van 6 sushi per stuk. Het duurt 45 minuten en het kost 15 euro. Op de website van Sushi Festival JOY lees je meer.

Of schaf een boek aan en ga lekker thuis zelf sushi en sashimi maken!

Tip: Blogger Sparkles Inside deelt op haar blog haar recept van een zelfgemaakte sushitaart! Die ziet er echt héérlijk uit!

sushi-festival

Wat is er nog meer te doen op het sushi festival Joy?

Behalve het proeven van bekende en onbekende bites bij de vele food trucks op de food market kun je ook gewoon alleen wat drinken. Er is Japans entertainment, er is een gameroom, er is muziek en je kunt je laten masseren. Een heerlijk dagje in andere sferen dus, compleet met lampionnetjes en al. En durf je aan de karaoke mee te doen?

Geurige gerechten, Aziatische biertjes en heeeel veel sushi. Ik wil!

En die Japanse poffertjes? Die at ik op de Vakantiebeurs al eens. Wat waren die lekker zeg!

japanse-poffertjes

UPDATE 2019: wanneer is het en waar?

Het Asian Street Food Festival reist rond. Ook deze zomer is het weer in 4 Nederlandse steden. Via de Facebookpagina van Festival Joy vind je de event-pagina’s per datum en stad. Het is elke keer van vrijdag t/m zondag. Dit zijn de data:

  • 17 t/m 19 mei 2019 op het Lange Voorhout in Den Haag
  • 24 t/m 26 augustus 2018 in Den Bosch (nog updaten!)
  • 31 augustus t/m 2 september 2018 in Utrecht (nog updaten!)
  • 14 t/m 16 september 2018 in Maastricht (nog updaten!)

Food Festival JOY kon in september 2020 niet doorgaan, maar hopelijk in 2021 wel weer!

Wat kost het?

Het festival is gratis. Alleen voor een drankje vragen ze je eenmalig 2,50 te betalen voor je glas. Dit zie je op meer festivals. Het glas is van milieuvriendelijk (hard) plastic kun je bij elke volgende bestelling ruilen voor een nieuw glas. Aan het eind van de dag of avond kun je ‘m niet meer terug wisselen voor je geld, maar mag je ‘m houden. Zo blijft het terrein schoner en wordt op plastic bespaard.

Is Asian Street Food Festival Joy ook geschikt voor kinderen?

Ja, kinderen kunnen gewoon mee. Er is een kinderprogramma met kookworkshops, theater, spelletjes en knutselen.

De foto’s in dit blog maakte ik van sushi en andere Aziatische gerechten elders. 

2 gedachten over “Sushi Festival JOY met Asian street food”

  1. Ohhh wat jammer dat ik hier nu pas achter kom, anders was ik dit weekend naar mijn vriend in Den Haag gegaan. Ik ben gek op sushi, dus hoe leuk is zo´n festival?! Misschien kan ik nog wat regelen… Malou x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven