Sushi Festival JOY met Asian street food

Sushi Festival JOY met Asian street food

UPDATE 2019! Sushi & Asian Street Food Festival JOY komt er weer aan! Van vrijdag 17 mei t/m zondag 19 mei 2019 in Den Haag. Dit foodfestival is hét festival voor sushifans en foodies, en voor iedereen die van Aziatisch eten en street food houdt!

sushi-eten

Sushi & Asian Street Food Festival Joy

Sushi & Asian Street Food Festival Joy is een walhalla voor Asian street food fans! Met verse sushi, sashimi en dim sum, met sukiyaki en yakitori, maar ook vele andere Aziatische hapjes als bao buns, gyoza, springrolls, tempura en zeewier bites. De beste bites uit Azië dus, van noodle bowls tot Japanse poffertjes.

Lekker in het park of in de open lucht, met food trucks en veel gezelligheid. Zet het snel in je agenda!

Hét festival voor sushi fans

Als sushi fan móet je daar natuurlijk bij zijn. Lekker de hele middag of avond sushi eten, gewoon her en der bij een food truck of zittend aan de vijftig meter lange lopende band vol heerlijke sushi en sashimi. Loopt bij jou het water je ook al in de mond als je dit ziet?

onbeperkt-sushi

Meer Aziatisch streetfood

Hou je niet zo van sushi (wat?!) maar op zich wel van de Aziatische keuken? Geen nood! Zoals ik al zei vind je er niet alleen sushi, maar nog veel meer. Of je nou kiest voor een dampende kom noodle soep, voor Chinese dum sum of iets culinairs met zeewier.

Liever iets knapperigs voor bij de borrel? Zet je tanden in tempura of klets bij met wat crispy bites.

Kom ook en proef de beste bites uit Azië!

dumplings

Bao buns en onbekende bites

Het meeste street food ken je misschien al of heb je wellicht al eens in Azië geproefd, maar er is vast ook wel wat bij waar je nog nooit van gehoord had. Zoals bao buns, Taiwanese lotusbroodjes.

poke-bowl-zuid

Poké bowls

En kende je de poké bowl al? Een kom met stukjes vis (meestal) en groenten dat van oorsprong overigens Hawaiiaans is. Gezond en lekker. Ik at de poké bowl o.a. al eens bij food court MingleMush, op het festival Haagse Wereld Hapjes (waar ze gemaakt werden door Ohana Poké & More), bij September op de Grote Markt en bij strandtent Zuid (de heerlijke foto hierboven).

Helemaal hip!

Sushi workshop

Op een sushi festival mag een workshop sushi maken natuurlijk ook niet ontbreken. Wil jij eens echt van een zeer ervaren sushi docent leren hoe je zelf sushi rolt? Dat kan. Je kunt zowel sushi met vis als vegetarische sushi maken. Onder begeleiding maak je twee maki rollen van 6 sushi per stuk. Het duurt 45 minuten en het kost 15 euro. Hier lees je meer: sushi workshops. Let op: je moet je wel van te voren opgeven en de bevestiging van inschrijving meenemen of op je telefoon kunnen laten zien. Zorg dus dat je telefoon dan niet net leeg is.

sushi-festival

Wat is er nog meer te doen op het sushi festival Joy?

Behalve het proeven van bekende en onbekende bites bij de vele food trucks op de food market kun je ook gewoon alleen wat drinken. Er is Japans entertainment, er is een gameroom, er is muziek en je kunt je laten masseren. Een heerlijk dagje in andere sferen dus, compleet met lampionnetjes en al. En durf je aan de karaoke mee te doen?

Geurige gerechten, Aziatische biertjes en heeeel veel sushi. Ik wil!

En die Japanse poffertjes? Die at ik op de Vakantiebeurs al eens. Wat waren die lekker zeg!

japanse-poffertjes

UPDATE 2019: wanneer is het en waar?

Het Asian Street Food Festival reist rond. Ook deze zomer is het weer in 4 Nederlandse steden. Via de Facebookpagina van Festival Joy vind je de event-pagina’s per datum en stad. Het is elke keer van vrijdag t/m zondag. Dit zijn de data:

  • 17 t/m 19 mei 2019 op het Lange Voorhout in Den Haag

Vrijdag 16.00 – 23.00 uur
Zaterdag 14.00 – 23.00 uur
Zondag 14.00 – 21.00 uur

Nog updaten:

  • 24 t/m 26 augustus 2018 in Den Bosch
  • 31 augustus t/m 2 september 2018 in Utrecht
  • 14 t/m 16 september 2018 in Maastricht

Wat kost het?

Het festival is gratis. Alleen voor een drankje vragen ze je eenmalig 2,50 te betalen voor je glas. Dit zie je op meer festivals. Het glas is van milieuvriendelijk (hard) plastic kun je bij elke volgende bestelling ruilen voor een nieuw glas. Aan het eind van de dag of avond kun je ‘m niet meer terugwisselen voor je geld, maar mag je ‘m houden. Zo blijft het terrein schoner en wordt op plastic bespaard.

Is Asian Street Food Festival Joy ook geschikt voor kinderen?

Ja, kinderen kunnen gewoon mee. Er is een kinderprogramma met kookworkshops, theater, spelletjes en knutselen.

De foto’s in deze blogpost maakte ik van sushi en andere gerechten elders. 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *