TBEX Europe aan de Costa Brava

TBEX Europe aan de Costa Brava

Als je dit leest ben ik er. Op een grote internationale bloggerconferentie en meetup genaamd TBEX Europe. In, hou je vast, Lloret de Mar.

‘Lloret? Wat moet jij nou in Lloret?’

Nou, naar TBEX dus. Voor m’n blog. En voor een artikel.

‘Maar Lloret is toch…’

Ja, dat klopt. Je kent Lloret waarschijnlijk niet van een serieuze kant, maar alleen als badplaats met een hoog partygehalte. Ja, ook ik was er toen ik 19 was. Vanuit Barcelona waar ik destijds au pair was. Na een nacht stappen besloten een ander Nederlands meisje en ik meteen door te gaan naar Lloret en Tossa. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Het werd uiteindelijk een spannend avontuur omdat we zo stom waren te gaan liften. Natuurlijk troffen wij net een foute vent die een zijweg in sloeg, een paadje off road, en ons met zijn geval al uit zijn broek, een nogal oneerbaar voorstel deed. Ik weet niet of ik ooit zo hard een heuvel af heb gerend, tussen moestuinen en waslijnen door, maar we hebben het overleefd.

Mijn allereerste buitenlandse reis ooit ging (begin jaren 70) trouwens ook naar de Costa Brava. Ik heb een foto waarop je mij als baby op m’n kop ziet staan op het strand van Rosas. Maar ook daarna ben ik vaak in Catalonië geweest, ook langdurig, omdat ik twee keer in Barcelona heb gewoond. Meer daarover lees je in mijn bio.

In weekenden of als ik vrij was bezocht ik vanuit Barcelona veel plaatsen aan de kust, het hele rijtje ten noorden van Barcelona, de relatief onbekende Costa del Maresme, met plaatsen als Badalona, Mataró, Arenys de Mar, Canet de Mar, Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat en Blanes. Het leuke is dat je er vanuit Barcelona gemakkelijk met de trein naartoe kunt, de route loopt helemaal langs de kust. Tot Blanes. Daar houdt het spoor op en begint (vanuit Barcelona gezien, in noordelijke richting tot aan de Franse grens) de Costa Brava met bekende badplaatsen als Lloret en Tossa de Mar.

Denise aan de Costa Brava

In het noorden bezocht ik nog het mooie Cadaqués (aanrader!) en de grensplaats Port Bou, maar daartussen liggen aan de ‘woeste’ kust nog allemaal andere hele mooie plaatsjes, met vele baaitjes. In Playa d’Aro, Palamos, S’Agaro, het mooie Cala S’Alguer, en het schilderachtige vissersdorpje Calella de Palafrugell ben ik nog nooit geweest, maar ik ben er erg benieuwd naar. Een aantal van deze mooie plekken ga ik komende week met eigen ogen zien.

Ook ten zuiden van Barcelona bezocht ik verschillende badplaatsen: Castelldefells, Sitges, Salou en de stad Tarragona. Vooral in Sitges ben ik vaak geweest, ook al is het lang geleden. Catalonië is echter veel meer dan Barcelona en de kust alleen. Ook in het binnenland valt veel interessants te ontdekken. Van Montserrat, Tortosa en Lleida meer zuidelijk tot Girona, Figueres, Vic meer in het noorden van Catalonië.

Ook plaatsjes even buiten Barcelona zoals Sant Cugat, en het toeristisch minder interessante Sabadell en Terrassa bezocht ik, gewoon uit nieuwsgierigheid. Ik wandelde in de Serra de Collserola, en ging met mijn aupairfamilie destijds richting de Pyreneeën: naar Camprodón, la Molina en de in Frankrijk gelegen Spaanse enclave Llivia. En zelf ging ik nog naar een plaatsje in de bergen waar ik me zo gauw de naam niet van kan herinneren.

Best veel hè? En toch valt er echt nog heel veel te ontdekken. Zonde dus dat zoveel mensen wél een bezoek aan Barcelona brengen, maar niet verder kijken. Aan de Costa Brava liggen trouwens ook hele mooie campings in prachtige kleine baaien. Leuk dus om die –als je een auto tot je beschikking hebt-  allemaal eens te ontdekken.

Goed, en nu ben ik er dus weer… In Lloret, aan de Costa Brava, in Catalonië. Voor werk. Mooi toch?

Na de conferentie doe ik een tour. Ja, ik heb het geluk dat ik ben ingedeeld op de famtrip van mijn tweede keuze: een tour met de naam´Where the Mountains meet the coast´. Dat klinkt al goed toch? Ik ga naar de strek Empordà, de Gavarres in, en een aantal kustpaden lopen, dus ik hoop maar dat mijn knieën dat trekken, want die heb ik met een coastal trail in de Cinque Terre behoorlijk overbelast.

Maar eerst komt het serieuze deel eraan: een paar dagen een vol programma vanuit hotel Evenia in Lloret, met sprekers en interessante presentaties die allemaal supernuttig zijn voor bloggers, maar misschien ook wel leuk voor jou. Als je me op twitter volgt krijg je er ongetwijfeld wat van mee. Ik zal hier en daar wat quotes het web opgooien.

Follow-my-footprints-TBEX

O ja, en weet je wat nou zo leuk is? Het hele TBEX-bloggersgebeuren wordt voorafgegaan door een openingsfeest. Een beachparty! Een strandfeest in Lloret. Waar we met bootjes naartoe gaan. Ik ben heel benieuwd!

Tip: volg me op twitter, instagram en Facebook om alvast wat mooie beelden te zien van waar ik verblijf en wat voor moois ik zie. Wil je alvast meer weten over de Costa Brava? Hier vind je meer informatie.

Denk je: hoe doet ze dat met de kinderen? Die zijn nu volgens de gebruikelijke regeling bij hun vader, net als de eerste week van de meivakantie. De tweede week zijn ze weer bij mij, en daar kijk ik natuurlijk ook naar uit!

UPDATE: 10 mooie en leuke hotels en hostals in Catalonië en aan de Costa Brava.

8 gedachten over “TBEX Europe aan de Costa Brava”

 1. Hahahahah dat verhaal met dat liften, oh my, wat zul je er achteraf hard om gelachen hebben, maar het moment zelf… Vreselijk zeg! Veel plezier, ik kijk uit naar je verhalen.  Had er graag bijgeweest, maar moet helaas even pas op de plaats doen. Next year! Enjoy Lloret, lang geleden dat ik daar was (vanuit Calella)!

 2. Een meneer en een geval komt me bekend voor…. Tijdens een verblijf in Calella, vroegen mijn nichtje en ik de weg. Een bestelbusje stopte…. nou ja, de rest laat zich raden.

  Waar ik geweest ben? Eens even denken. Zo uit mijn hoofd, kom ik nu op de volgende plaatsen: Calella – Barelona – Malgrat de Mar – Blanes – Tossa de Mar – Sant Feliu de Guixols – S’Agaro
  Figueras – Banyolas – Gerona – Calella de Palafrugell, maar het zullen er vast wel meer zijn.
  Geniet van je verblijf aan de Spaanse Costa en TBEX.

 3. ‘S Agaro ,kan ik me niet zo heel goed meer herinneren. Beetje mondain, geloof ik. Palafrugell is een ‘best kept secret’ aan de Costa Brava als je het mij vraagt. Enjoy!

  1. Ja, Calella de Palafrugell vond ik inderdaad ook heel mooi. Helaas was ik er op een bewolkte dag, maar er komt wel een aparte blog over! Het is immers zo anders dan sommige toeristenplaatsen in de buurt…

 4. Hannah Bolsius

  Beste Denise, we spraken elkaar vluchtig in de bus naar Girona Airport.
  Wij hadden een week gelopen langs de kust. Wij kwamen o.a langs Cadaqués en sliepen daar in een prachtig, zeer sfeervol B&B genaamd: Tramuntana. Een aanrader! Het wordt gerund door een schat van een vrouw en haar man. Zij heet Rosa. Ze zijn net een jaar open. Mooie lichte inrichting met prachtige kleuren. Bij het ontbijt echte verse jus en zelfgebakken taarten. Koffie, thee, yoghurt en fruit onbeperkt (gratis) verkrijgbaar.
  De B&B zit aan de Carrer de la Torre nr 9
  Tramuntanahotel.com

  misschien heb je wat aan deze info.
  wens je heerlijke week in de boomhut! met glijbaan en volgens mij wordt het heerlijk weer.
  groet Hannah Bolsius.

  1. Wat leuk dat je m’n blog hebt opgezocht en meteen reageert! Ja, het klonk heel leuk wat jullie gedaan hebben. Ik heb de B&B even opgezocht en die ziet er inderdaad ook echt heel erg mooi uit! Heel sfeervol en smaakvol. Dank je wel voor de tip. Cadaques heb ik lang geleden bezocht en vind ik een van de mooiste plaatsjes van de Costa Brava. Mocht ik er eens terug gaan dan weet ik in elk geval waar ik kan overnachten. Dank je wel! Een vraag nog trouwens: als jullie langs de kust wandelden, hoe deden jullie dat dan met jullie bagage? Werd dat door iemand vervoert, of liepen jullie altijd weer terug en reisden jullie dan met de bus verder? Dat vroeg ik me nog af. En mijn moeder ook, die het ook prachtig lijkt. Ik vertelde haar gisteren aan de telefoon over jullie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven