Volvo Ocean Race: foto’s, sport clinics en optredens

Volvo Ocean Race: foto’s, sport clinics en optredens

Na een zeilrace van meer dan 8 maanden over 4 oceanen zijn de boten van de Volvo Ocean Race afgelopen zondag aangekomen in de haven van Scheveningen. Ook ik zag de vloot, vanaf het strand van Scheveningen, en gisteren nog bij de Race Village. De strijd is gestreden maar het feest is nog niet voorbij. Nog de hele week zijn er tal van gratis activiteiten!

De Volvo Ocean Race is de langste en zwaarste zeilrace ter wereld!

Finish van de Volvo Ocean Race

Dit jaar eindigde deze legendarische race voor het eerst in de geschiedenis in Nederland. Al 2 jaar wist ik dat de finish hier in Scheveningen zou zijn. In 2016 waren de pilaren van de Pier namelijk ineens in allemaal felle kleuren geschilderd. Waarom was dat? Iedereen vroeg het zich af. Het bleek gedaan te zijn door Akzo Nobel waarvan een team meedeed, voor Nederland.

haven-scheveningen

Start van de Volvo Ocean Race

Afgelopen oktober 2017 startte de Volvo Ocean Race in het Spaanse Alicante. Hieronder zie je de haven van Alicante op een regenachtige dag in december, maar de zon schijnt er gelukkig ook erg vaak.

haven-alicante

Route Volvo Ocean Race

Vanaf Alicante ging de race via Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hongkong, Guangzhou, Auckland, Itajaí (Brazilië), Newport, Cardiff en Göteborg naar Den Haag. De finish was in Scheveningen!

volvo-ocean-race-finish

Foto’s van de Volvo Ocean Race

Zelf was ik dit weekend ook in Scheveningen omdat mijn dochter een powerkite feestje op het strand had. Met mijn zoon bleef ik op het strand zodat we nog wat in Scheveningen konden doen en niet weer een half uur terug hoefden te fietsen en een paar uur later weer een half uur heen en een half uur terug.

Uiteraard keken wij ook of we de boten al zagen. Naar de haven gaan kon toen net niet, want we moesten om half 6 mijn dochter weer ophalen van het kinderfeestje, wat precies tegelijk was met de finish tussen 17:00u en 17:30u.

Achteraf ben ik er blij om, want bij de haven was het ontzettend druk en op het strand eigenlijk helemaal niet. In de verte zag het wel zwart van de mensen, maar iets meer richting De Pier niet. Mooi, want zo zagen wij de vloot ook goed aankomen. Hoewel een verrekijker wel gaaf was geweest. En ik baalde dat ik mijn camera niet bij me had, alleen mijn telefoon. Het was mooi, want het licht veranderde steeds.

volvo-ocean-race-kinderen

Volvo-Ocean-Race-Scheveningen

Winnaar van de Volvo Ocean Race

Team Brunel, de Nederlandse boot die favoriet was, heeft helaas niet gewonnen. Het Chinese Dongfeng team won, met aan boord enkele Fransen én de Nederlandse Carolijn Brouwer. In het eindklassement werd MAPFRE tweede, Brunel derde en AkzoNobel vierde.

Hier lees je meer over winnares Carolijn Brouwer, die als eerste vrouw de Volvo Ocean Race won en die trouwens ook nog gewoon moeder is. Ik zag het op de site van Algemeen Dagblad omdat ik daar dit weekend toevallig zelf ook op stond. Ik was geïnterviewd door het AD en postte dat al op de Facebookpagina van Follow my Footprints.

volvo-ocean-race-boats

Leuke activiteiten t/m 1 juli

Tot en met 1 juli staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport en dus is er nog tot en met aanstaande zondag vanalles te doen rond de Volvo Ocean Race. Je kunt een korte cursus volgen in diverse sporten, zoals beachvolleybal, golf of powerkiten.

En sowieso is Scheveningen natuurlijk dé plek voor leuke watersporten.

surfen-scheveningen

kite-surfen-scheveningen

roeien-scheveningen

Speciale activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen zijn er deze week na de Volvo Ocean Race nog allemaal speciale activiteiten. De activiteiten zijn bijna allemaal bij de Race Village (bij het The Hague Beach Stadium, waar je altijd al leuk kunt sporten, kinderen ook). Het ligt aan de boulevard. Ik wandelde er laatst nog even langs.

the-hague-beach-stadium

Leuke clinics voor kinderen

Ook Optimist on Tour is aanwezig bij de festiviteiten rond de Volvo Ocean Race. Tijdens het rondreizende evenement Optimist on Tour kunnen kinderen op een veilige manier kennismaken met zeilen. Ook na de race worden er vanaf maandag 25 juni nog elke dag tussen 10:00u en 19:00u zeilclinics gegeven aan kinderen t/m 12 jaar. Maar niet alleen zeilen, ook kanoën, suppen of golfen kan.

scheveningen-volvo-ocean-race

zeilboten-volvo-ocean-race

Volvo Ocean Race Kidscorner

Ook is er een Kids Corner. Hier kunnen peuter, kleuters en jonge kinderen de hele dag leuke activiteiten en sportieve spelletjes doen. In het waterlaboratorium kunnen ze allerlei proefjes doen en zo meer leren over (schoon) water.

volvo-ocean-race-kids

Kids Day

Vandaag, woensdag 27 juni 2018, is het Kids Day bij de Volvo Ocean Race. De activiteiten die ik net noemde zijn er vandaag ook, maar daarnaast zijn er ook optredens voor kinderen.

Op het moment dat ik dit schrijf treden Ernst & Bobbie op, wat natuurlijk leuk is voor kleine kinderen (en ja, ik had dit blog natuurlijk gisteravond al online willen hebben, zodat je het nog op tijd las), maar later vandaag zijn er ook optredens voor oudere kinderen. Om 16:00u of 16:30u treedt zangeres Maan op, winnares van The Voice of Holland.

volvo-ocean-race-2018

Programma activiteiten Volvo Ocean Race

Verder is er catamaran zeilen, zijn er rondleidingen door de Race Village, is er een Innovation Pavilion en een Expo. Op 28 en 29 juni vindt ook nog de Ocean Summit plaats, in het Zuiderstrandtheater.

Hier vind je het volledige programma van de Volvo Ocean Race die leuk is voor iedereen, jong en oud, of je nu van sporten en zeilen houdt of niet.

volvo-ocean-race-haven-scheveningen

Bereikbaarheid Volvo Ocean Race en Race Village

Lees hier hoe je het beste naar de Race Village toe kunt. Speciaal in het kader van dit evenement heeft HTM een extra tramlijn ingezet: tram 31. Op de foto hieronder zie je de Race Village vanaf het zuidelijk havenhoofd. De Race Village ligt iets ten zuiden van de vuurtoren.

havenhoofd-scheveningen

Blogs over Den Haag en Scheveningen

Wil je sowieso graag een keer naar Den Haag of Scheveningen, zelf of met kinderen? Ik post regelmatig blogs over Scheveningen en Den Haag. Lees o.a. Den Haag en Scheveningen dit weekend, Scheveningen en Den Haag met kinderen. Of bekijk hier alle blogs over Scheveningen en hier alle blogs over Den Haag. Update: hier lees je nog meer nieuwe tips Scheveningen.

1 gedachte over “Volvo Ocean Race: foto’s, sport clinics en optredens”

  1. Leuk om ze in het echt te zien varen! De drukte lokt mij nooit aan maar zo te horen had ik ook prima op het strand kunnen staan kijken, volgende keer ga ik er wel heen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven