Voortreffelijk eten op het strand van Scheveningen

Voortreffelijk eten op het strand van Scheveningen

Heerlijk hè, die zomerse dagen. Fijn om nog even naar het strand te gaan of er ’s avonds na je werk lekker te gaan eten. Maar waar moet je zijn? Bij welke strandtent in Scheveningen kun je nou eigenlijk echt goed eten? Bij beachclub Buiten! Ik ken Buiten al lang, maar gewoon van een drankje. Afgelopen zondag at ik er voor het eerst en dat was echt voortreffelijk.

Lekker, leuk en echt goed eten op het strand in Scheveningen

Voor een drankje kun je in principe overal neerploffen waar je het er leuk uit vindt zien, maar wil je echt lekker eten op het strand van Scheveningen dan is het soms wel handig te weten waar je moet zijn.

Afgelopen zondag sprak ik met een vriend af (een ex waar ik het hier al eens over had). Hij stelde voor naar strandpaviljoen Buiten te gaan, omdat hij daar goede ervaringen had.

seafood-eten-bij-strandtent-buiten

Hoe ziet Buiten eruit?

Uiteraard kende ik Buiten al. Buiten is een relaxte strandtent met houten loungestoelen met kussens erin. Je kunt er lekker met je voeten in het zand zitten. Aan een gewone tafel zitten kan ook. Er heerst een ontspannen sfeer.

strandtent-buiten

Wat zullen we eens nemen?

We drinken witte wijn (een biologische sauvignon blanc uit Spanje) en kijken op de kaart. Je kunt gewoon voor de burger gaan, maar ik wil altijd het liefst iets nieuws, iets ‘anders’ of iets wat je zelf niet zo snel maakt of eet.

mosselen-eten-op-het-strand

Voorgerechten to share

Net als bij veel andere strandtenten kun je voor een tapasschotel gaan, met verschillende lekkere dingen (zoals calamares, ceviche en manchego), maar er staan nog meer gerechten om te delen op, zoals de mosselen op Thaise wijze of mosselen van de chef.

gambas-al-ajillo

Wij bestellen de gambas al ajillo (je ziet ze hierboven) en de iets verrassender kokkeltjes op z’n Portugees: ‘a bulhao pato’ (die je hieronder ziet). Ze doen mij aan Spaanse berberechos denken (dat is volgens mij hetzelfde), en ook lijken ze een beetje op vongole, maar dan iets groter.

De meeste zijn uit de schelp gegaan, dus het is even vissen, maar ze zijn lekker. Ik vind het echt heerlijk ‘vakantie-eten’. Voor het ultieme zomerse gevoel.

kokkeltjes

Voortreffelijk hoofdgerecht

De vis van de dag is een dorade van de grill. We zagen ‘m al voorbij komen voor onze achterburen. Dat zag er goed uit zeg! Tegen de tijd dat wij ‘m willen bestellen is hij helaas op. We gaan alsnog voor de mosselen en kiezen er nog iets anders bij, en daar krijgen we absoluut geen spijt van.

Het wordt de zeewier risotto met kokkels en (bijna rauwe) zalm tataki met vlokken Parmezaanse kaas. Ik vind het werkelijk waar uitmuntend. Die zalm… goddelijk. En die risotto! Echt, perfect! Zo zacht en romig en toch met een bite. En die combinatie met die zalm tataki. Heel erg goed! Zo maak je het zelden mee.

En kijk dan hoe mooi het eruit ziet!

beste-risotto

Nooit geweten dat het eten hier zo goed was!

Bijzonder toetje en theetje

De vriend met wie ik ben bestelt nog een toetje. Daar hou ik normaal ook wel van, en ik ben ook echt een grote eter, maar ik kan niet meer. Ik heb al zo gesmuld! Wel proef ik er nog even van. Het is een soort mousse van witte chocola, frambozen, cruesli en munt, opgediend in een glas. Ook al weer zo bijzonder! En de thee dan: een thee van verse gember met rode peper en citroen. Heel apart!

Ik ben oprecht verrast, door vrijwel alles wat ik proef.

Wat een fijne culinaire ervaring was dit zeg! Dat lukt je niet bij elke strandtent. Of heb ik gewoon geluk gehad? Nee, ik vermoed dat de overige gerechten ook meer dan gewoon goed zijn.

toetje-strandtent-buiten

Menu

De maaltijdsalades zien er trouwens ook erg goed uit. Origineel, daar hou ik van. Overweeg je er ook een keer te gaan eten en ben je nieuwsgierig naar het menu? Kijk dan hier: de kaart van Buiten (update menu 2019).

Kindermenu’s

Ik was zonder de kinderen, maar uiteraard keek ik even wat ze hadden als ik ze bij me had gehad. Keuze genoeg, en nog redelijk verantwoord, maar de kindermenu’s zijn wel maar tot 10 jaar zie ik. Persoonlijk vind ik dat dan een beetje jong. Mijn dochter is nu 10 en zou dat toch ook wel graag willen vermoed ik.

Ontbijt, lunch, koffie, shakes, etc.

Je kunt ook ontbijten bij Buiten, of lekker lunchen. Of gewoon iets drinken: van koffie tot biologische theeën, en van bier en wijn tot cocktails. Gezonde shakes als acaï met guarana en banaan, of abacaxi (ananas) hebben ze ook.

blue-hour

Lekkerste eten op het strand van Scheveningen

Op de site van Buiten staat ook dat ze altijd met verse producten werken en dat ze alles zelf bereiden. Waar mogelijk werken ze met biologische en fairtrade producten, en alleen met duurzaam gevangen vis. Zo garanderen ze ‘het lekkerste eten dat je op het strand zult vinden’.

Ik had van te voren niet gelezen dat ze dat schreven, maar ik ben het er 100% mee eens.

Echt lekker eten in Scheveningen? Bij Buiten kan dat!

Mocht je zelf een strandtent runnen waarvan je zegt ‘Wij kunnen het nog beter!’ dan ben ik wel heel benieuwd. Je mag me altijd een berichtje sturen.

Fleecedekentjes voor als het fris wordt

We zitten er totdat iedereen weg is. Het is al donker, en fris, maar gelukkig zijn er fleece dekentjes. Ik denk er nog maar niet aan dat ik nog terug moet fietsen. In plaats daarvan prijs ik mezelf gelukkig dat ik toch zo dicht bij zee woon en dat ik dit dus gewoon kan doen.

avond-in-scheveningen

Algehele sfeer

De bediening bestaat uit een aantal relaxte gasten. De jongen die ons hielp was in elk geval erg aardig. En verder? Wij hebben urenlang bijgekletst. Dat was gezellig! Verder zaten er wat groepjes vrienden (enkele ook met kinderen) en wat stellen, maar ook in je eentje kun je hier best gaan zitten.

Het strand doet altijd goed!

Denk nou niet: jeetje, nou schrijf je dit en nu is de zomer bijna voorbij! Ja, ik weet het, het weer wordt weer minder, maar naar het strand kun je nog steeds. Ook op regenachtige of gewoon minder zonnige dagen kun je er terecht. En ook als je niet in Den Haag woont is het echt de moeite waard!

Ga gewoon nog, ook als het minder mooi weer is!

Waar vind je strandtent Buiten?

Strandtent Buiten ligt bijna aan het einde van het Zwarte Pad in Scheveningen. Je kunt parkeren bij het Zwarte Pad, maar als het mooi weer is kun je er ook lekker vanaf de boulevard naartoe wandelen. Er loopt een pad van beton in het zand waardoor je er ook op hakken of met een kinderwagen gewoon naartoe kunt lopen. Je passeert vele andere strandtenten waar ik hier al eens over schreef: Strandtenten in Scheveningen. Met sterretjes gaf ik aan wat mijn favorieten zijn.

Eigen initiatief

Ik heb deze blogpost niet in opdracht geschreven. Ik ben niet door de strandtent uitgenodigd, maar uiteindelijk door degene met wie ik was. Ik was niet van plan een blog te schrijven, anders had ik binnen nog wat foto’s genomen. En een overzichtsfoto. Zoals altijd lees je hier mijn eerlijke mening. Ik geloof dat het niet meer nodig is te zeggen dat het erg lekker was? 😉

Volgen

Wil je op de hoogte blijven van leuke plekken in Den Haag? Volg me dan ook op Facebook, instagram of twitterPinterest kan ook, want daar wil ik meer mee gaan doen.

Er komen binnenkort nog meer hotspots aan!

Meer lezen

Meer leuke tips op het gebied van food, maar ook leuke dingen om te doen in Den Haag en Scheveningen vind je hier. Tip: boek hier je hotel in Scheveningen en geniet nog langer!

Waanzinnig mooie zonsondergangen in Scheveningen vind je hier en hier.

Waar vind jij dat je goed kunt eten op het strand van Scheveningen?

3 gedachten over “Voortreffelijk eten op het strand van Scheveningen”

  1. Leuk! Sinds ik in Hoofddorp woon kom ik maar zelden meer in Scheveningen; we gaan meestal naar Zandvoort hoewel ik Scheveningen veel gezelliger vind.
    Ik ben niet zo van de visgerechten maar schreef je nu ‘burgers’? Dat klinkt goed!

  2. Oh het klinkt echt heerlijk. Ik mis de zee enorm en woon tegenwoordig op zeker twee uur afstand. Een goede tip wanneer ik besluit naar Scheveningen te gaan. 

  3. Ik eet al jaren bij Buiten en ben altijd tevreden. Ik hield er ook mijn feest toen ik 50 werd, ook dat was een groot succes ondanks de regen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven