Waar naartoe in Zuid-Frankrijk: mooiste plekken in Provence-Alpes-Cote d’Azur en Occitanië

Waar naartoe in Zuid-Frankrijk: mooiste plekken in Provence-Alpes-Cote d’Azur en Occitanië

Zuid-Frankrijk is één van de meest favoriete regio’s van Nederlanders om op vakantie te gaan en niet voor niets! Je hebt er in de zomer vrijwel gegarandeerd mooi weer, de natuur is prachtig en afwisselend, het eten en de wijn zijn zeer goed en behalve stranden, baaien en eilandjes zijn er volop interessante steden, pittoreske plaatsjes, charmante bergdorpjes en bezienswaardigheden te ontdekken.

Waar moet je naartoe in Zuid-Frankrijk? Waar heen in de regio ’s Provence-Alpes-Cote d’Azur en Occitanië? Oftewel, wat zijn de mooiste plekken in Zuid-Frankrijk? Lees snel verder!

zuid frankrijk-mooiste-plekken

Mooiste plekken in Zuid-Frankrijk

Van turkooizen calanques tot roze zoutmeren en van paarse lavendelvelden tot het okerkleurige Colorado van Frankrijk (kijk!) of de rode rotsen van het Esterel massief. Kijk dat uitzicht! Wat een gave bezienswaardigheden! Als je op deze linkjes hebt geklikt, wil je er ook naartoe!

Van turkooizen calanques tot roze zoutmeren en van paarse lavendelvelden tot  okerkleurige rotsen

mooiste-plekken-van-frankrijk

Het landschap in (en onderweg naar) Zuid-Frankrijk is adembenemend mooi!

mooie-plekken-frankrijk

mooiste-plekken-frankrijk-bergen

Wat zijn de mooiste gebieden in Zuid-Frankrijk?

zuid-frankrijk

Zuid-Frankrijk

Behalve deze kleurrijke landschappen vind je in Zuid-Frankrijk kleine eilandjes waar je wellicht nog nooit van gehoord had, huiveringwekkende gorges, steile kliffen en machtige bergen. Wist je eigenlijk wel dat de natuur in Zuid-Frankrijkspectaculair is?

In de komende blogreeks neem ik je mee naar de mooiste plekken in het zuiden en zuidoosten van Frankrijk.

franse-bergen-zomer

Doen in Zuid-Frankrijk

Welke plekken mag je niet missen? Wat zijn mooie gedeeltes om op vakantie te gaan in de Provence en in de rest van Zuid- en Zuidoost-Frankrijk, aan de kust en in het binnenland? Wat moet je zeker zien en doen in Zuid-Frankrijk? Welke bezienswaardigheden in Zuid-Frankrijk móet je gezien hebben?

mooiste-plekken-zuid-frankrijk-kust

Als je straks al mijn Frankrijk-tips hebt gelezen snap je waarom mensen 20x naar Frankrijk gaan.

mooiste-plekken-in-zuid-frankrijk

cote-d-azur-zuid-frankrijk

Mooiste plekken in de Provence-Alpes-Cote d’Azur en Occitanië

Niet alleen de mediterrane kust van Zuid-Frankrijk komt in deze blogreeks aan bod, met de bekende Côte d’Azur, de Provence en de Languedoc Roussillon, maar ook mooie plekken iets verder het Zuid-Franse binnenland en de bergen in. Zo ontdek je de mooiste gebieden in de Franse natuur, ook onbekende plekken en charmante dorpjes in Zuid-Frankrijk. Er staan volop verrassende tips bij!

zuid-frankrijk-cote-d-azur

Mooie stranden, steden en streken in Zuid-Frankrijk.

waar-naartoe-vliegen-zuid-frankrijk

De mooiste plekken tussen de Alpen en de Pyreneeën.

waar-naartoe-provence

Frankrijk tips

Het vaakst was ik in Parijs en in de Franse Alpen (zomer en winter), maar daarnaast was ik ook 8x in Zuid-Frankrijk (als kind, als jongere, als dertiger en als veertiger, met en zonder kids). Ik heb best veel gezien, maar nog láng niet alles.

Geheimtips

Veel tips heb ik uit eigen ervaring, maar zoals dat gaat als je ergens bent, pas dan ontdek je wat er allemaal óók nog kan en kom je tijd te kort om ‘alles’ te zien. Ik vertel dus niet alleen wat de moeite waard is, maar verklap ook de ‘geheimtips’ die ik zelf nog op mijn lijstje heb staan, omdat dat er allemaal niet van kwam. Dit blog is dus een ervaringslijst en bucketlist in één. De foto’s in dit blog heb ik echter wel allemaal zelf gemaakt!

Dit blog is het gevolg van verschillende bezoekjes, maar ook het resultaat van een jarenlange verzameling van de mooiste plekken in Frankrijk die ik ook nog wil zien.

waar-naartoe-in-frankrijk-vakantie

Met de kinderen naar Zuid-Frankrijk, als baby, peuter, kleuter en tiener.

zuid-frankrijk-trein

Mooiste plekken Zuid-Frankrijk

Bladerend door mijn oude foldertjes van de Var, aantekeningen checkend, googelend in het Frans, speurend op websites van lokale toerismebureaus en me verwonderend over foto’s die ik vanuit het vliegtuig nam of op Instagram zag, verdwaalde ik steeds verder en ontdekte nóg meer mooie plekken en bezienswaardigheden. Ik maakte er bijna een studie van! Door deze zoektocht ben ik nog enthousiaster geworden en is mijn bucketlist alleen maar langer geworden!

zuid-frankrijk

Nieuwsgierig naar plekken die ik vanuit de lucht spotte of in de verte zag…

mooiste-plekken-provence-alpes-cote-d-azur

Welke regio’s in Zuid-Frankrijk?

Maar, even voor de oriëntatie nog, hoe zit het nou eigenlijk met die regio’s in Frankrijk? Welke regio’s vallen onder Zuid-Frankrijk? In dit blog over Zuid-Frankrijk (dat in delen zal verschijnen) vind je tips in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA), ook wel La Région Sud, en de regio Occitanië (L’Occitanie), de twee grote Franse regio’s die beide aan de Middellandse Zee grenzen, maar die allebei ook een groot deel ‘binnenland’ hebben. De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur ligt aan de kant van de Alpen en Occitanië ligt aan de kant van de Pyreneeën.

kaart-provence-alpes-cote-d-azur

Provence-Alpes-Cote d’Azur (boven) en Occitanië (onder).

occitanie-kaart

Waar naartoe in Zuid-Frankrijk? De Provence en Cote d’Azur? Of nog zuidelijker?

mooi-gebied-zuid-frankrijk

Departementen Zuid-Frankrijk

Voor ons Nederlanders is de verdeling van de regio’s in Zuid-Frankrijk best onoverzichtelijk, zeker sinds in 2016 de indeling ook nog weer veranderd is. Veel mensen hebben het nog steeds over de Languedoc-Roussillon (en dat kan ook prima, want ook reisorganisaties gebruiken die indeling nog), maar officieel is dit deel van Frankrijk in 2016 samengevoegd met de Midi-Pyrénées en wordt deze gehele regio nu Occitanië genoemd.

Deze regio’s in Zuid-Frankrijk (of eigenlijk in het zuidoosten van Frankrijk) zijn op hun beurt weer opgedeeld in departementen.

mooie-plekken-in-frankrijk

Regio’s en departementen Occitanië en Provence-Alpes-Côte d’Azur

Hieronder zie je welk departementen onder welke regio in Zuid-Frankrijk (Sud de France) en Zuidoost-Frankrijk (Sud-Est de la France) valt. Alle vetgedrukte regio’s heb ik wat uitgebreider bezocht; de andere regio’s kwam ik doorheen. Als je erop klikt zie je in Google Maps tussen de rode lijntjes waar het ligt:

Regio Occitanië

De regio Occitanië bestaat o.a. uit de departementen AudeGardHéraultLozère, Ariège en Pyrénées-Orientales. De Pyrénées-Orientales ken je misschien beter als Frans Catalonië of als de Roussillon. De andere departementen ken je misschien beter als de Languedoc. Wil je die kant op, bestel dan deze nieuwe wegenkaart Languedoc-Roussillon.

Regio Provence-Alpes-Cote d’Azur

De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur (afgekort PACA, maar ook bekend als Région Sud) beslaat de departementen Alpes-de-Haute-Provence (met Sisteron), Hautes-Alpes (met Gap en Briançon), Alpes-Maritimes (met Nice en het gedeelte dat aan Italië grenst), Bouches-du-Rhône (met Marseille), Var (met Toulon, Saint-Tropez en Fréjus) en Vaucluse (met Avignon en de Ocres). Grofweg de Côte d’Azur en de Provence dus, maar ook nog iets meer dan dat.

waar-heen-in-zuid-frankrijk

Mediterrane Pyreneeën

Als je Pyrénées-Orientales hoort of leest denk je misschien net als ik eerder aan bergen (de Pyreneeën) dan aan stranden (de regio loopt ook inderdaad nog een behoorlijk groot stuk landinwaarts), maar ook dit ‘Occitaanse’ departement heeft juist nog een prachtig stuk kust!

De website van Tourisme Pyrénées-Orientales heet in het Engels Mediterranean Pyrenees. Mediterrane Pyreneëen wordt in Nederland niet gebruikt, maar vind ik persoonlijk duidelijker aangeven welke regio in Zuid-Frankrijk het betreft dan een begrip als Oostelijke Pyreneeën.

Zuid-Frankrijk en Zuidoost-Frankrijk

Uiteraard ligt aan de zuidwestkant van Frankrijk ook nog een stuk Zuid-Frankrijk, maar aangezien ik alleen ervaring heb met de mediterrane kant (en een gedeelte van het binnenland) en mensen vaak bewust voor de Middellandse Zee kant (in plaats van de Atlantische kust) kiezen, focus ik in dit blog op Zuid-Frankrijk (Sud de France) en Zuidoost-Frankrijk (Sud-Est de la France) en niet op Zuidwest-Frankrijk (Nouvelle Aquitaine).

In dit blog (en de blogs waar ik naar zal doorverwijzen) focus ik op Zuid- en Zuidoost-Frankrijk: de mediterrane kant van Zuid-Frankrijk en het binnenland.

hond-zuid-frankrijk

Tips Frankrijk

Kortom, ben je van plan naar de Côte d’Azur, de Franse Rivièra, de Provence, Var, de Hérault, de Aude, de Pyrénées-Orientales of een ander mooi deel van Zuid-Frankrijk te gaan dan zul je in deze blogreeks zeker veel leuke tips tegenkomen, of het nu als mooie omgeving is om te verblijven of als plek om naartoe te reizen tijdens een rondreis door Frankrijk.

provence-alpes-cote-d-azur

Vakantie Frankrijk

Een roadtrip Zuid-Frankrijk, een strandvakantie Zuid-Frankrijk, een culturele, culinaire of actieve vakantie, in Zuid-Frankrijk en Zuidoost-Frankrijk kan het allemaal. Wandelen langs de kust, in de bergen of in het binnenland, zwemmen, kajakken, suppen, cultureel doen of culinair genieten. Elk soort vakantie is er mogelijk en slapen kan overal: luxe hotels, villa’s, vakantieparken, glampings en campings zijn er in overvloed. Ook charmecampings.

Of je nou iets in CannesCassis of Carcassonne zoekt, mooie adresjes zijn er genoeg, ook in minder bekende Franse plaatsen.

zuid-frankrijk

Blogs over Zuid-Frankrijk

Maak een mooie rondreis langs verschillende plekken in Zuid-Frankrijk of ga vanuit je vakantieadres dagjes op pad om de mooiste plekken van Zuid-Frankrijk te ontdekken, of je nu van steden en dorpen of van natuur houdt. Ik laat zien wat er allemaal voor moois is te zien en te doen in Zuid-Frankrijk. Het volgende komt in de komende reisblogs aan bod:

  1. Mooie landschappen en natuur in Zuid-Frankrijk
  2. Mooie kusten, kapen en calanques in Zuid-Frankrijk
  3. Mooie eilanden en eilandjes in Zuid-Frankrijk (o.a. Corsica!)
  4. Mooie meren in Zuid-Frankrijk
  5. Mooie steden in Zuid-Frankrijk
  6. Mooie dorpen en stadjes in Zuid-Frankrijk
  7. Mooie badplaatsen in Zuid-Frankrijk
  8. Mooie routes, roadtrips en rondreizen in Zuid-Frankrijk
  9. Leuke activiteiten, tours en tips in Zuid-Frankrijk
  10. Mooie vakantieparken en campings in Zuid-Frankrijk
  11. Luxe hotels, huizen, appartementen en B&B’s in Zuid-Frankrijk

De komende weken hoop ik de 11 blogs online te zetten. Ik heb hier bewust voor gekozen, omdat veel mensen aan hebben gegeven mijn blogs te lang te vinden en het is zonde als daardoor niet iedereen alles leest. Zodra een nieuw onderdeel online staat zal ik hierboven een linkje naar het betreffende blog toevoegen. Zelfs dit blog is alweer lang!

Update september: helaas ben ik door een crash van mijn pc 9 van de 11 delen kwijtgeraakt. Bijna complete blogs die alleen nog een finishing touch nodig hadden voordat ze online konden. Tienduizenden woorden zijn weg. Wéken had ik er al ingestoken. Dit is echt verschrikkelijk. Als ik de moed er weer voor kan vinden begin ik opnieuw of doe de mooiste alsnog, maar nu er al zóveel passie en onderzoek in zat valt me dat zwaar. Gelukkig kun je hieronder nog heel veel lezen èn staat er ook veel moois in deel 1 (over de natuur) en deel 2 (over de mooiste stranden en kusten).

In augustus, september of oktober naar Zuid-Frankrijk

Ga je de komende weken nog naar Zuid-Frankrijk (niet alleen in de zomer, maar ook in september of oktober is het vaak nog lekker weer in Zuid-Frankrijk) houd dan mijn blog in de gaten of volg me op Facebook waar ik de blogs ook zal delen. Hieronder alleen nog even de manieren waarop je naar Frankrijk kunt reizen en tot slot nog wat andere zaken, zoals het reisadvies, corona, etc.

Hoe naar Zuid-Frankrijk

De meeste Nederlanders rijden met hun eigen auto naar Zuid-Frankrijk, maar vliegen en dan een auto huren kan natuurlijk ook. Of met de trein en ter plekke met treinen, bussen en boten op pad. Heb je een huurauto (bijvoorbeeld via Sunnycars) dan kun je bijna alle mooie plekjes die nog aan bod komen bezoeken.

Route naar Zuid-Frankrijk

Om in Zuid-Frankrijk te komen kun je traditioneel voor de Route du Soleil kiezen, via een snelle route hard doorknallen richting Zuid-Frankrijk, maar uiteraard kun je ook met een omweg rijden, om ook in het binnenland van Frankrijk nog wat mooie plekken mee te pakken, in het gebied van de Rhône, de mooie Auvergne (hier vind je natuurhuisjes in de Auvergne) of de Ardèche. Of rijd aan het begin van de zomer, als de lavendel in bloei staat, langs de lavendelvelden bij Valensole of Grignan! Prachtig! Dat zou ik zelf ook nog wel een keer willen.

Via Lyon naar Zuid-Frankrijk

Rijd je gewoon de Route du Soleil dan kun je onderweg naar de Franse kust wel een nachtje in Lyon slapen. Lyon is leuk. Het is een historische stad met veel steegjes en ‘traboules’, het immense Place Bellecour en je kunt de heuvel op naar de Notre Dame de Fourvière voor een mooi uitzicht. Ik was er helaas maar kort met de kinderen, die vooral graag naar de speeltuin wilden, dus ik heb dat niet allemaal kunnen doen, maar ik wil er zeker een keer terug, want er is genoeg te zien!

Lees ook: Rijden en overnachten rond Zwarte Zaterdag.

speeltuin-lyon

Via de Franse Alpen naar Zuid-Frankrijk

Ook een combinatie met de Franse Alpen is een aanrader. Ik ben meerdere keren in de zomer in de Franse Alpen geweest en dat was altijd prachtig. Wij gingen er altijd via het Meer van Genève naartoe. Ook verbleven we een keer 10 dagen in de omgeving van Chambéry. Of kies voor het meer van Annecy, ten zuidoosten van de stad Annecy. En wat dacht je van de Vercors, niet ver van Grenoble? Via Grenoble en Sisteron kun je verder door naar Zuid-Frankrijk.

Tip: pak de Hautes Alpes, de Savoie of de Haute-Savoie mee.

Zelf ben ik ook meerdere keren in deze bergachtige regio’s geweest en die zijn ook echt prachtig! Je zag er aan het begin van dit blog al wat foto’s van. Je kunt ook een aparte combi boeken, bijvoorbeeld de Alpen en Argelès, of combineer zelf de mooiste plekken. Erg mooi ook is de Route des Grandes Alpes; een bekende route waar ik ook een deel van heb gereden en waar ik in deel 8 op terug kom.

Met een camper naar Zuid-Frankrijk

Met de camper naar Zuid-Frankrijk gaan kan natuurlijk ook. Wist je dat je ook een camper kunt huren? Een camper huren in Frankrijk kan via World Wide Campers.

Maak een rondreis met een huurcamper door Zuid-Frankrijk!

camper-huren-zuid-frankrijk

Handig voor je reis:

franse-riviera-vliegen

Vliegen naar Zuid-Frankrijk

Wil je vliegen naar Zuid-Frankrijk dan is Nice of Marseille het meest gebruikelijk. Toulouse is handig als je vooral Occitanië en de Pyreneeën wil ontdekken. Wil je vooral de kust zien kies dan voor Nice, Marseille of Montpellier. Wil je Zuid-Frankrijk combineren met de Alpen of wil je langzaam richting Zuid-Frakrijk afzakken, dan kun je ook naar Lyon, Grenoble of het in de Savoie gelegen Chambéry vliegen. Alledrie deze steden op zich zijn ook de moeite waard! Wil je naar Corsica dan vlieg je op Ajaccio, Bastia of Calvi, soms met een overstap, soms rechtstreeks.

vliegveld-cote-d-azur

Met de trein naar Frankrijk

Wil je niet met de auto of met het vliegtuig naar Frankrijk, ga dan met de trein. Boek via NS International een ticket naar bijvoorbeeld Marseille, Aix en Provence, Perpignan, Agde of Nice. Boek het 3 maanden van te voren. Lastminute is de trein helaas erg duur. Je kunt met de TGV of de Thalys. Met de Thalys kun je al in 6 a 7 uurtjes in Zuid-Frankrijk zijn. In 9 a 10 uur ben je in Narbonne, Agde of Perpignan.

De trein is duur, maar het scheelt enorm als je vroeg boekt. Meestal kan het 3 maanden van te voren, soms kan het iets eerder al.

station-valence

Hier zie je mijn kinderen in de Franse stad Valence en in de TGV.

reizen-met-de-trein-in-frankrijk

Interrail Frankrijk

Je kunt ook voor Interrail kiezen. Met je Interrailpas reis je naar en in Frankrijk. Ik deed dit ook met de kinderen. Heb je de tijd reis dan langzaam af richting zuiden. Wil je snel naar Zuid-Frankrijk dan moet je met de Thalys of TGV en betaal je wel een flinke toeslag!

Via Parijs naar Zuid-Frankrijk

Heb je de tijd combineer je reis naar Zuid-Frankrijk dan met een bezoek aan Parijs. Dit kan zowel als je met de auto reist als met de trein. Zelf was ik de laatste paar keren ook met de trein in Parijs. Ook met kinderen is Parijs hartstikke leuk. Er is zoveel te zien en te doen in Parijs! Hier lees je meer: Parijs met kinderen.

Reisadvies en corona Zuid-Frankrijk

Het reisadvies voor Frankrijk en Zuid-Frankrijk is momenteel geel. Je kunt er dus naartoe! Wel is een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, PCR-test of antigeentest verplicht die bij binnenkomst in Frankrijk (of, als je vliegt, bij vertrek op Schiphol) maximaal 24 uur oud is (na testafname). Ook heb je een erewoordverklaring nodig. De maatregelen zijn vorige week strenger geworden, dus check ten alle tijden zelf het meest recente reisadvies en kijk wat er nodig is qua testen en toegang. Ook wat betreft de pass sanitaire voor restaurants en andere gelegenheden.

Update 26 juli 2021: Vandaag werd bekend dat alle landen in Europa geel of groen worden, maar dat je wel voor terugkomst verplicht een PCR-test moet doen als je vanuit een geel land naar Nederland reist.

hotel-met-zeezicht-zuid-frankrijk

Beste reistijd Zuid-Frankrijk

Veel mensen bezoeken Zuid-Frankrijk in de zomermaanden en met name in juli en augustus is het er extra druk, maar juni en september zijn ook superfijn. Eén beste tijd is er eigenlijk niet, maar globaal is de beste tijd van mei tot en met september. Daarvoor kan het door de mistral nog fris zijn of kun je zelfs sneeuw hebben in de hoger gelegen gebieden, maar toch kan het af en toe ook al heerlijk lente achtig aanvoelen. En ook in oktober is het vaak nog heerlijk nazomerweer.

Juni, juli en augustus zijn perfect voor een zon-zee-strandvakantie, aangezien de kans op regen dan het kleinst is, maar als je niet van drukte of hitte houdt zou ik lekker buiten het hoogseizoen gaan.

Zelf bezocht ik Zuid-Frankrijk de afgelopen jaren eind februari (Nice, hieronder) en half juni (Côte d’Azur), maar langer geleden het vaakst in juli en augustus (Franse zuidkust en binnenland).

cote-d-azur-februari

Waar verblijven in Zuid-Frankrijk?

Zelf logeerde ik zowel in grote steden als in diverse badplaatsen aan de kust van Zuid-Frankrijk, en zowel op campings als in hotels. Ik reisde met de auto, de bus en de trein in en naar Zuid-Frankrijk en stapte er zelfs wel eens op de fiets.

Ervaring Zuid-Frankrijk

Ik verbleef een paar dagen in Nice en een paar dagen in Fréjus, maar vroeger ging ik vaak langer en verbleef 2 weken in Cap d’Agde, 2 weken in Canet Plage, 2 weken in Valras Plage, een nachtje in Olargues en een week in de Lozère (hieronder). Behalve in Zuid-Frankrijk was ik vaak in de Alpen (Haute Savoie en Savoie).

vakantie-lozere

Vakantie Zuid-Frankrijk

Een vakantie naar Zuid-Frankrijk kun je zelf samenstellen, maar uiteraard kun je ook bij de bekende reisorganisaties boeken:

-met TUI naar Frankrijk (zowel autovakanties als vliegvakanties)
-met Sunweb naar Frankrijk (autovakantie)
dé Vakantiediscounter
ANWB Reizen (autorondreizen)
SNP
Belvilla (vakantiehuizen)
Vacanceselect (camping & glamping)

leuke-camping-zuid-frankrijk

Hier zie je Domaine du Colombier. Meer verblijfstips volgen in deel 10 en 11.

waar-naartoe-in-zuid-frankrijk-met-kinderen

Informatie Frankrijk

Wil je alvast meer informatie over Frankrijk, over specifieke onderwerpen, thema’s of bestemmingen, dan kun je ook kijken op de website Explore France en op de websites van de verschillende regio’s zoals:

Daarnaast zijn er nog tal van websites en blogs die gespecialiseerd zijn in Frankrijk waar je nog weer meer specifieke tips kunt vinden. Bij het checken van mooie plekjes die ik op mijn lijstje had staan of terugzoekend waar iets ook alweer precies was kwam ik ze regelmatig tegen.

Check ook instagrampagina Explore Region Sud voor nog meer reisinspiratie!

Bezienswaardigheden Zuid-Frankrijk

Ben je dol op kant-en-klare lijstjes met tips? Hier vind je de mooiste bezienswaardigheden in Zuid-Frankrijk per populaire vakantieregio, samengesteld door de ANWB:

Reisgids Zuid-Frankrijk

Vind je het fijn een reisgids of kaart van Zuid-Frankrijk te hebben dan zit hier misschien iets voor je tussen:

Blogs Zuid-Frankrijk

De blogs die ik per thema schreef volgen de komende weken. Hier lees je ondertussen nog meer blogs over Zuid-Frankrijk:

Foto’s Zuid-Frankrijk

Alle foto’s in dit blog nam ik zelf of ik sta er zelf op. Ik maakte ze tijdens vele bezoekjes aan Frankrijk; je ziet dus zowel oudere als meer recente foto’s.

In de blogs die nog volgen zullen enkele foto’s van andere Frankrijkgangers verschijnen, omdat ik niet overal foto’s (meer) van heb of geen bruikbare foto’s, aangezien ik best veel plekken lang geleden bezocht. Je zult daarin ook foto’s van Fransen tegenkomen, want wie weet de mooie plekken nou beter te vinden dan een local?

Heb jij een ónwijs gave foto gemaakt van een niet zo voor de hand liggende en verrassende plek passend bij één van de 11 onderwerpen die ik in dit blog noemde en vind je het leuk als ik die in één van de vervolgblogs deel, uiteraard met naamsvermelding, stuur me dan een berichtje via info @ followmyfootprints.nl.

Chambery

1 gedachte over “Waar naartoe in Zuid-Frankrijk: mooiste plekken in Provence-Alpes-Cote d’Azur en Occitanië”

  1. Leuk Denise! Ik ben 1x 1 week in Zuid-Frankrijk geweest, maar wil er graag meer ontdekken! Wij vlogen naar Nice en reisden met huurauto rond de Gorges du Verdon en langs de Côte d’Azur. Wat is het daar mooi joh! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven