Het bergachtige eiland Corsica is misschien wel het best bewaarde geheim van de Middellandse Zee. Ondanks de verbluffend mooie stranden is het geen standaard zonvakantiebestemming en dus nog relatief onbekend bij de massa. Corsica is echter een perfecte strand-, wandel- en roadtripbestemming!
Zien en doen op Corsica
Waar moet je zijn en wat is er te zien en doen op Corsica? Welk deel van Corsica is mooi voor een roadtrip, wandeling of stranddag? In dit blog vind je de mooiste plekken, mooie stranden, interessante bezienswaardigheden, insider tips en foto’s om bij weg te dromen.
Corsica, een ruig maar romantisch eiland met een magische aantrekkingskracht.
Foto’s Corsica
De meeste foto’s in dit blog zijn gemaakt door Thibaut Dini, de kopfoto van dit blog en enkele andere foto’s zijn van Philippe Santini (van het mooie Maquis Magazine) en de overige foto’s heb ik zelf gemaakt.
Corsica
Corsica, het Franse ‘Île de Beauté’, oftewel ‘eiland van de schoonheid’ is het ultieme eiland voor een mooie roadtrip of lekker lange vakantie, want de stranden zijn er schitterend. Vooral natuurliefhebbers komen hier goed aan hun trekken, want Corsica is echt een natuureiland. Toch is er ook wat bezienswaardigheden betreft genoeg te ontdekken!
Hoe je er komt, waar je tof kunt overnachten en waar je een reis naar Corsica kunt boeken lees je verderop in dit blog. Eerst ontdek je waarom ook jij naar Corsica wil…
Waar ligt Corsica?
Voor wie de ligging niet helemaal helder heeft, het eiland Corsica (Corse) ligt hier, in de Middellandse Zee. Het hoort bij Frankrijk, maar zoals je ziet, ligt Corsica dichter bij Italië (Toscane) dan bij de Franse kust. Lange tijd hoorde Corsica bij de Republiek Genua in Noord-Italië. Pas in de 18e eeuw kwam Corsica los van Italië te staan.
Aan de zuidkant grenst Corsica bijna aan het Italiaanse eiland Sardinië. Corsica en Sardinië hebben best veel overeenkomsten, qua landschap, betoverende stranden en deels een gezamenlijke geschiedenis, maar zijn toch allebei weer heel anders. Ook de Toscaanse eilandjes Capraia, Pianosa en natuurlijk Elba (op m’n foto hieronder) ligt vlakbij Corsica.
Het Franse Corsica ligt vlakbij de Italiaanse eilanden Elba (boven) en Sardinië.
Welk deel van Corsica is het mooist?
Corsica is één van de mooiste eilanden van Europa. Het is een groot eiland, dus het hele eiland in één keer ontdekken is nog best een uitdaging. De meeste mensen kiezen voor enkele hoogtepunten of ontdekken een bepaalde hoek en een andere keer een ander deel van het eiland, maar of je nou naar het noorden van Corsica of naar het zuiden van Corsica gaat, beide kanten van het eiland zijn mooi!
Wat is mooier: Noord-Corsica of Zuid-Corsica?
Je kunt dus niet echt zeggen dat het noorden (Haute Corse) mooier is dan het zuiden (Corse du Sud) of omgekeerd. Zowel in Noord-Corsica als in Zuid-Corsica valt genoeg te ontdekken, ook in alle rust. Mis ook zeker de westkust en het bergachtige binnenland niet!
Spectaculaire wegen en slingerpaden leiden je naar de mooiste plekken!
Mooie steden op Corsica
De bekendste en grootste steden op Corsica zijn Ajaccio en Bastia, maar ook Porto-Vecchio, Calvi, het prachtig gelegen Bonifacio en de stad L’Ile Rousse zijn een bezoek waard. Niet alleen de grotere plaatsen trouwens, maar de kleinere stadjes ook, zoals het kleine middeleeuwse ‘stadje’ Sartène en vergeet ook de mooie plaatsjes in het binnenland niet.
Mooiste dorpen op Corsica
Ontdek de vele mooie dorpen en pittoreske kustdorpjes in het noorden van Corsica, zoals Erbalunga, Algajola, Lama, Pino, Pigna, Belgodère, Corbara, Rogliano, Sainte Lucie de Tallano en Sant’Antonino. Mis ook bergdorp Corte wat verder in het binnenland niet!
Sommige dorpjes lagen lang geïsoleerd van de rest en hebben hun authentieke sfeer dus goed weten te behouden. Sartène (wat ik net al noemde) wordt zelfs ‘la plus Corse des villes Corses’ genoemd, het meest Corsicaanse dorp.
Zoek de dorpjes eens op op Instagram, zo ontdek je vaak ook weer nieuwe plekjes en mooie accounts om te volgen zoals Maquis Mag. Via via ontdekte ik ook het mooie account van Melissa Guillaumin. Onderstaande foto’s in het boek zijn echter weer van Thibaut Dini.
Landschap Corsica
De mooie natuur en het landschap van Corsica is één van dé reden waarom mensen voor dit eiland kiezen. Corsica is ruig en bergachtig, maar heeft ook valleien en meren. Het is een grotendeels groen eiland, maar ook rotsachtig met steile kliffen.
Elk deel van Corsica is weer anders en je vindt er nog volop ongerepte plekken, dus is het extra leuk om (via Sunny Cars bijvoorbeeld) een auto te huren (als je niet met je eigen auto bent) en het binnenland in te gaan. Steeds weer word je verrast!
Wat dacht je bijvoorbeeld van de Piscines Naturelles de Pucaraccia in het zuidoostelijke binnenland van Corsica? Ik ontdekte ze al googelend toen ik iets anders zocht. Het ziet er zó gaaf uit!
Op Corsica vind je nog coole en ongerepte plekken (klik!) ver weg van het massatoerisme.
Routes Corsica
De routes in het binnenland zijn natuurlijk leuk en spannend om te ontdekken, maar ook is het gaaf om mooie kustroutes op Corsica te rijden. Touren langs de Golfe de Porto bijvoorbeeld (de hoogtepunten zie je hieronder) of roadtrippen in Natuurreservaat Scandola. Wauw, kijk wat mooi het daar is met die oranje rode rotsen!
Lees ook: Prachtige natuur in Zuid-Frankrijk!
Bezienswaardigheden Corsica
Zowel in de steden als aan de kust en in het binnenland kom je allerlei bezienswaardigheden tegen waarvan er veel vrij te bezoeken zijn, zoals tientallen Genuese torens, maar ook Romaanse kapelletjes, kloosters, haventjes, oude mijnen, steengroeves, vuurtorens, bastions en archeologische vindplaatsen met overblijfselen als dolmens en menhirs uit de prehistorie.
Cultureel erfgoed, musea, middeleeuwse architectuur, oude treintjes, thermaalbaden, watervallen, bijzondere bruggen en coole uitkijkpunten, er zijn genoeg bezienswaardigheden op Corsica. De Genuese torentjes spreken ook tot de verbeelding van kinderen als je ze over piraten in vroeger tijden vertelt.
Genuese torens, Romaanse kapelletjes, prehistorische nederzettingen en nog veel meer bezienswaardigheden.
Mooiste stranden van Corsica
Wil je vooral de lekkere zee in? Er zijn zoveel mooie stranden en baaien op Corsica! Naast bekende stranden vind je er wat meer afgelegen stranden en kleine verscholen baaitjes met kraakhelder water! Mini rotseilandjes ook en ruige kusten waar je aan het eind van de wereld lijkt te zijn.
Mooiste stranden in het noorden van Corsica
In het noorden van Corsica vind je fantastisch mooie stranden, zowel verborgen baaien als lange zandstranden. Schitterend is het strand van Ostriconi, in het noorden van Corsica. En wat dacht je van Plage du Lotu of het strand van Saleccia?
Mooiste stranden in het westen van Corsica
De prachtige calanques van Piana staan zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Je vindt er afgelegen strandjes zoals Plage de Ficaghjola en Plage de Bussaglia, op de foto van Thibaut Dini hieronder. Gaaf!
Mooiste stranden in het zuiden van Corsica
En wat dacht je van Plage De Saint Antoine in het zuiden van Corsica? Wauw! Dit doet me een beetje aan de Algar de Benagil in de Algarve denken. Ook het ten zuiden van Porto-Vecchio gelegen Plage de Santa Giulia is prachtig.
Plage De Saint Antoine in Zuid-Corsica zag je al als kopfoto. En wat dacht je van Plage de Paragan? Of Plage de la Rondinara? Het strand van Rondinara ligt in een rondlopende baai, is ongerept en heeft superturkooizen water.
Lavezzi eilanden
De Lavezzi eilanden dan! Wauw, wat een parels! De gelijkenis met de Maddalena archipel bij Sardinië zie je direct! En dat is niet zo gek, want miljoenen jaren geleden verbonden deze eilandjes Corsica met Sardinië. Al in de prehistorie werden deze prachtige eilandjes bewoond. Op Cavallo en Lavezzu zijn neolithische nederzettingen gevonden, maar ook sporen uit de Romeinse tijd en scheepswrakken bij de riffen. En dat wáter, het lijken de Seychellen wel!
Hier waan je je bijna op de Seychellen!
Wandelen op Corsica
Wil je wandelen op Corsica kijk dan op dit kaartje van Corsica naar mogelijke routes. Wat dacht je van de Strada Vecia Madonetta bij Bonifacio? De klifwandeling over de kliffen bij Bonifacio is ook gaaf, met l’Escalier du Roi d’Aragon, De Trap van Koning Aragon, diagonaal uitgehakt in de rotsen. Kijk hier maar. Zo gaaf!
Bekend op Corsica is ook het Sentier des Douaniers. Deze wandelroute langs een oud douanepad ken je misschien van de Franse Atlantische kust, maar Corsica heeft ‘m ook. Helemaal op het uiterste puntje van Cap Corse loopt dit kustpad en als ik de ervaringen lees denk ik: Gaaf!
Wil je ook gaan wandelen op Corsica? Koop eventueel een gidsje met korte wandelingen of dit boekje met berg- en kustwandelingen op Corsica.
Meerdaagse wandelingen zijn er ook, zoals de ‘Mare a Mare’ (van zee tot zee) die zowel in het noorden als in het zuiden te lopen is (van de oostkust naar de westkust). Ben je een zeer ervaren hiker? Wandel dan de GR20, ook wel ‘the toughest trail in Europe’ genoemd’. De Nederlandse reisorganisatie SNP Natuurreizen biedt ‘m aan!
Douanepaden, klifwandelingen en langeafstandswandelingen op Corsica.
Fietsen op Corsica
In het wilde weg googelend stuitte ik op het verslag van een man die in twee weken Corsica is rondgefietst. Zijn verslag is voorzien van vele foto’s. Ben je een sportieve fietser en lijkt je dit ook wel wat dan is het zeker leuk ter inspiratie. Je ziet goed wat voor soort landschappen je onderweg kunt verwachten.
Auto huren op Corsica
Wil je echt veel zien op Corsica, maar ben je niet zo’n wandelaar of fietser? Met de auto rondtouren kan er natuurlijk ook. Op Corsica kun je prachtige panoramische routes rijden en dus is het een perfect eiland voor een mooie roadtrip! Zie je jezelf hier al rijden, langs de kust van Cap Corse? Of hier, in de streek Balagne?
Tip: Ook Madeira, Gran Canaria, Kreta en Sicilië zijn toffe eilanden voor een roadtrip!
Wil je echter alle plekjes die ik noemde of de vele tips uit het boek (zie onder) ontdekken, dan doe je er verstandig aan van te voren een auto te huren (als je niet met je eigen auto bent). Een auto huren op Corsica kan o.a. via Sunny Cars. Wacht niet te lang, want er is schaarste. Reserveer gewoon, want annuleren kan gratis. Of boek een fly drive Corsica, dan zit je auto er bij in.
Verlangen naar Corsica
Bergwegen rijden, door kustdorpjes slenteren, met blote voeten in het helderste water wandelen en overnachten op plekken als deze. Les Oliviers de Palombaggia moet een wel heel heerlijk plekje zijn! Een paadje tegenover het landgoed leidt na een wandeling van 20 minuten naar een prachtig ongerept strand! Plage de Carataggio wordt ook wel Tahiti Beach genoemd!
Boek jij even? Ik ga wel mee.
A Corse. Le Paradis.
Niet te missen op Corsica
Cap Corse, het uitstekende puntje in het noordoosten van Corsica is één van de mooiste delen van het eiland. Alleen al hier kun je makkelijk een week doorbrengen als je bedenkt dat alleen al de ‘vinger’ van Corsica groter is dan het nabijgelegen eiland Elba!
Ook Calvi, de streek Balagne en de Désert des Agriates staan op menig lijstje, maar mis ook zeker de westkust niet die net bij mooie routes al aan bod kwam.
In het zuidelijk deel van Corsica vind je Bonifacio, de Sartène, Alta Rocca (met Le Trou de la Bombe), de Aiguilles de Bavella (ook wel ‘de Corsicaanse Dolomieten‘) en het Lac de l’Ospedale (zie m’n accommodatietips verder naar onderen!), maar mis daar vooral ook de mooie stranden, eilanden en wandelpaden niet.
Meer informatie over activiteiten en bezienswaardigheden op Corsica vind je op de website Visit Corsica.
Corsica, een schitterend eiland met Franse èn Italiaanse trekjes
Bladerend door het boek ‘Corsica’ zie ik het ene moment gelijkenissen met Zuid-Frankrijk (zowel qua stranden als qua rustige stukjes van plaatsen als Saint-Tropez, het oude deel van Fréjus en vooral dorpjes in de Var, en dan weer met Sardijnse plaatsjes en stranden van Sardinië. En toch is het net weer anders, maar aantrekkelijk absoluut!
Steeds denk ik: ‘Ik wil daar zijn… Nu!’
Vliegen naar Corsica
Hoe kom je op Corsica? Je kunt op verschillende manieren naar Corsica. De snelste manier is met het vliegtuig, ware het niet dat er momenteel helaas weinig rechtstreekse vluchten zijn. Volgens mij waren er vroeger veel meer rechtstreekse vluchten naar Corsica. Wil je per se rechtstreeks naar Corsica? Transavia heeft een directe vlucht vanaf Rotterdam naar Bastia.
Met Transavia vlieg je rechtsreeks vanaf Rotterdam naar Bastia.
Luchthavens Corsica
Er zijn uiteraard meerdere luchthavens op Corsica: Ajaccio in het westen, Bastia in het noord(oost)en en Calvi in het noordwesten. Ook is er bij Figari in het zuiden nog een vliegveld. Hier kun je dus ook op vliegen, maar in een aantal gevallen moet je nog overstappen of kijk naar directe vluchten vanaf Charleroi en Brussel Airport.
Trein naar Corsica
Met de trein naar Corsica kan ook, maar dat is vooralsnog best een onderneming. Je kunt bijvoorbeeld met de trein naar Toulon of met de trein naar Nice en dan met de boot naar Corsica, maar je moet helaas wel overstappen nog.
Hopelijk schiet het de komende jaren een beetje op met de directe treinen en nachttreinen naar meer bestemmingen, zodat je op niet al te lange termijn hopelijk rechtstreeks naar steden als Genua en Nice kunt treinen. Momenteel kan het via GreenCityTrip wel naar een aantal andere Italiaanse steden, zoals Milaan, Verona, Bologna en Florence, maar helaas niet naar havenstad Genua.
Trein op Corsica
Treinroutes op Corsica zelf zie je hier (ik heb zelf de reis van de Treinreiswinkel al vaker bekeken, die lijkt me zo leuk om te doen!), maar je kunt ook op de website Train Corse kijken. De bergachtige trajecten (klik en kijk!) op Corsica lijken me schitterend, bijvoorbeeld tussen Corte en Bocognano, langs het Forêt de Vizzavona en de door Eiffel gebouwde brug.
Maar ook het traject tussen Calvi en de stad l’Ile de Rousse moet erg mooi zijn. Daar rijdt de trein langs de kust. Gaaf vind ik dat altijd! Tijdens het interrailen in Spanje reed ik met de kinderen ook een stuk langs de kust bij de Costa Dorada en in Italië met de trein langs de dorpjes van de Cinque Terre in Ligurië.
Met de boot naar Corsica
Uiteraard kun je ook met je eigen auto naar Corsica. Je neemt dan de boot vanaf Genua, Nice, Toulon, Marseille, Savona of Livorno. Ferry’s varen frequent en de auto kan gewoon mee. Veerdiensten die naar Corsica varen zijn o.a. Corsica Ferries en Moby. Zowel vanuit Nice als vanuit Elba zag ik boten naar Corsica varen.
Deze foto’s van Corsica Ferries maakte ik in Portoferraio (Elba) en in Nice.
Overnachten op Corsica (leuke tips!)
Los van een enkele accommodatie die ik al noemde kun je zelf natuurlijk naar jouw ideale plekje zoeken, of je nou in een stadje wil zitten of juist wat rustieker, vlakbij een strand of in het binnenland. Wat dacht je hiervan?
- L’Aiglon in Serriera (Oh!)
- Résidence de Luxe in Pietralba (ook mooi!)
- Hotel Le Ruesco in Olmeto
- Rose des Mers in Erbalunga (veel ruimte en leuk centraal gelegen)
- Hotel La Signora in Calvi (vlakbij de luchthaven en toch prachtig gelegen!)
Ben je met een groep vrienden of een grote familie? Boek deze moderne villa in het oosten van Corsica. Of deze riante villa met zwembad aan zee. in het zuid(west)en van Corsica.
Liever eenvoudig en terug naar de natuur? Ga dan voor deze ronde pods of neem je tent mee en ga kamperen in een oude boomgaard.
Googelend op Lac de l’Ospedale ontdekte ik ineens dit: Cocoon Village. Wauw!
Liever in een huisje? Kies voor dit natuurhuisje of kijk eens bij Belvilla. Je kun selecteren op ‘aan zee’ en/of met (privé)zwembad, maar ook op omheinde tuin (fijn met jonge kinderen) en er zijn huisjes waar je huisdier welkom is.
Eén van de mooiste plekken om te overnachten op Corsica is l’Aiglon in Serriera.
Waar kun je een reis naar Corsica boeken?
Heb je na alle foto’s zin gekregen om zelf ook naar Corsica te gaan en dus meteen een reis naar Corsica te boeken? Dat snap ik! Ik namelijk ook! Wil je niet zelf naar accommodatie op Corsica zoeken of wil je zelfs liever een pakketreis boeken, dan kun je bij de volgende reisorganisaties terecht:
- ANWB reizen: fly drive Corsica (inclusief vlucht van Rotterdam naar Bastia)
- SNP Natuurreizen (pittige wandelreizen, maar ook iets lichtere wandelvakanties, actieve rondreizen en rondreizen met een huurauto, zoals deze rondreis Corsica).
- VacanceSelect: diverse campings op Corsica.
- Veel geboekte campings op Corsica via de Vakantiediscounter
Kijk ook eens bij de Vakantiediscounter, TUI en de natuurhuisjes op Corsica!
Corsica combineren met Frankrijk, Italië of Sardinië
Corsica is groot genoeg voor een vakantie op zich (en zelfs voor meerdere vakanties), maar kom je met de auto en de boot en wil je onderweg ook nog iets anders zien of week eiland combineren met een week vasteland, dan is Corsica goed te combineren met Noord-Italië, Nice of andere plekken in Zuid-Frankrijk (natuur of wandelen en stranden) of met Toscane.
Een combinatie met Elba kan zelfs, maar ook met het zuidelijker gelegen Sardinië. Op m’n foto’s hieronder zie je het schitterende Spiaggia Pelosa in Stintino, in het noorden van Sardinië, waar je tegenwoordig in de zomermaanden 3,50 entree voor moet betalen, zodat ze de kwetsbare natuur kunnen blijven beschermen.
Zuid-Corsica en Noord-Sardinië is een mooie combinatie!
Insider tips Corsica
Zoals je ziet staan er in dit blog enkele foto’s van mij, maar vooral foto’s uit het boek ‘Corsica, Kleine Atlas voor Hedonisten’. In het 255 pagina’s tellende boek staan echter nog veel meer foto’s en uiteraard heel veel tips, dus dat wil je gewoon hebben! Of je nou voor het eerst naar Corsica gaat en je wil oriënteren of als je juist al een ervaren Corsicaganger bent, ‘Corsica, Kleine Atlas voor Hedonisten’ is een must have!
Van dorpjes op de Route des Sens Authentiques tot Landgoed Saparale. De echte geheimtips vind je in het boek.
Zelfs fervent Corsicagangers zullen hier nog veel verrassingen in ontdekken.
Doen op Corsica
Op de achterkant van het boek staat: ‘Lees over de geschiedenis van de Genuese overheersing. Maak een wandeling door de zonnige wijngaarden van Patrimonio. Geniet van het uitzicht op het meer van Monte Cintu. Proef de culinaire specialiteiten van het Île de Beauté. Bezoek een van de oude palazzu. Help bij de hazelnotenoogst van Cervione. Kom meer te weten over de geologie van het eiland. Geniet van de thermale bronnen. Volg de route van de ambachten in de Balagne.’
Achtergrondverhalen Corsica
In het boek lees je achtergrondverhalen over flora en fauna, over wijngaarden, olijfbomen en andere inheemse bomen. Meer dan je in een doorsnee reisgids Corsica leest.
Lees ook: 2 miljoen olijfbomen op 1 eiland.
Maquis, cedraat en posidonia
De Corsicaanse maquis komt ook veel in het boek terug. Maquis zijn de zo typerende struiken op Corsica. De cedraatteelt ook. Cedraat is de vrucht van de sukadeboom. Sommige dorpen werden er in de negentiende eeuw rijk mee, maar ook nu wordt het weer geteeld. De oogst is jaarlijks tussen september en november.
Dingen die je nog niet wist over Corsica…
Ook lees je over de hazelnoten van Cervione, over rood koraal, over erosie en over posidonia, wat je op veel plekken in het Middellandse Zeegebied ziet, zoals op Sicilië en Formentera, maar ook aan de kust van Montenegro.
Visvangst, charcuterie en Corsicaanse wijn
Visvangst, charcuterie, Corsicaanse wijnen, thermaalbaden en het Corsicaanse lexicon, je komt vanalles te weten. Ook staan er interviews met lokale ondernemers in, zodat je de bestemming nog beter leert kennen.
Voor wie meer wil weten dan wat de mooiste stranden en hoogtepunten zijn.
‘Corsica, Kleine Atlas voor Hedonisten’
Kortom, de ultieme Corsica tips lees je in ‘Corsica, Kleine Atlas voor Hedonisten’. Het is een prachtig boek waarin je Corsica ruikt, proeft en beleeft. Een boek waar je écht wat van opsteekt, een boek vol bijzondere reistips, maar bovenal een boek om bij weg te dromen. Een boek dat je langzaam wil doorbladeren, dat je wil showen en dat je wil bewaren. Ter voorbereiding op een reis, maar zeker ook later om in terug te bladeren.
‘Corsica, Kleine Atlas voor Hedonisten’ is perfect voor de voorpret. De betoverende foto’s doen je verlangen naar daar. De routes inspireren en de informatie over allerhande onderwerpen maakt dat je het eiland straks nog intenser beleeft.
Een boek waar iedereen vanzelf in wil bladeren. Wie het doet wil daarna nog maar één ding: naar Corsica!
Koffietafelboek
Laat je niet misleiden door het woord ‘kleine atlas’. Het gaat echt om een dik boek van 255 pagina’s met een flink dikke kaft. Een stevig koffietafelboek van 26,5 bij 20cm en een dikte van ruim 3 centimeter, dus niet een gidsje voor in je broekzak!
Geen gidsje voor in je broekzak, maar een prachtig koffietafelboek vol inspiratie.
Corsica, Kleine Atlas voor Hedonisten is een boek om te hebben náást je reisgids. De reisgids neem je mee op vakantie, het boek gebruik je ter inspiratie vooraf en bewaar je. Stippel mooie autoroutes uit, bekijk welke wandelingen je wel zou willen doen of welke wijngaarden je wil bezoeken. Een boeiend boek van begin tot eind!
Het boek Corsica, Kleine Atlas voor Hedonisten bij mij thuis op tafel.
Laura Benedetti
Het boek kwam vorig jaar eerst in het Frans uit en is geschreven door Laura Benedetti, die deels op Corsica en deels in Italië woont. Ze houdt zich zowel met kunst als met journalistiek bezig. Haar schrijf- en creatieve werk is vaak een combinatie van literatuur, beeldende kunst en radio. Ook werkt ze aan artistieke projecten.
De oorspronkelijke titel van het boek is ‘Corse: Petit Atlas Hédoniste‘.
Thibaut Dini
Op de voorkant van het boek prijkt de Punta Lunarda, gefotografeerd door Thibaut Dini. Thibaut Dini maakt schitterende foto’s die je direct naar Corsica doen verlangen. Ruig en toch zacht en dromerig, met een mooie magische sfeer. Het overgrote deel van de foto’s in het boek Corsica, Kleine Atlas voor Hedonisten is door hem gemaakt, ook foto’s die je in deze review terugvindt (foto’s die ik van het boek heb gemaakt, voor deze review).
Philippe Santini
Ook staan er foto’s van Philippe Santini in. Philippe is oprichter van het tijdschrift Maquis, een magazine over Corsica. Het mooie strand dat ik als kopfoto van dit blog heb gekozen is een foto van Philippe Santini. De originele foto staat op bladzijde 228 van Corsica, Kleine Atlas voor Hedonisten.
Mo’media
‘Corsica, Kleine Atlas voor Hedonisten’ is uitgegeven door Mo’media. Je kent Momedia ongetwijfeld van hun populaire Time to momo reisgidsen. Het boek over Corsica is niet via hun website te bestellen, maar wel via BOL.com:
Kleine Atlas voor Hedonisten
Behalve dit boek over Corsica –dat in april 2022 uitkwam- zijn er inmiddels meer delen van de Kleine Atlas voor Hedonisten. In de nieuwste twee boeken zie je nog twee superfotogenieke bestemmingen: Venetië en IJsland. Iedere liefhebber van deze bestemmingen wil dit boek hebben!
Corsica, Berlijn, Venetië en IJsland
Behalve het boek over Corsica is inmiddels ook Venetië verschenen! Berlijn was er al. ‘IJsland, Kleine Atlas voor Hedonisten’ verschijnt in oktober.
De Kleine Atlas voor Hedonisten bevat niet alleen prachtige foto’s, maar ook:
- Kaarten per gebied waarop de belangrijkste bezienswaardigheden staan;
- Themapagina’s waarmee je de plek ontdekt, leert kennen en begrijpt;
- Een overzicht van hoogtepunten om niets te missen;
- Wandel/autoroutes waarmee je elk gebied op een andere manier ontdekt.
Het boek over Venetië lijkt me ook prachtig! Venetië is namelijk ook zó fotogeniek!
Ben je fan van Berlijn? Bestel dan Berlijn, Kleine Atlas voor Hedonisten.
Review Kleine Atlas voor Hedonisten
Wat deze boekenreeks zo bijzonder maakt en zo anders dan een gewone reisgids (bijvoorbeeld een gewone reisgids Corsica) is dat je de bestemming niet alleen leert kennen door een introductie over de bestemming en een opsomming van informatie over bekende bezienswaardigheden en andere tips, maar juist ook door verhalen over historie, cultuur en natuur. Door de interviews en achtergrondverhalen leer je de bestemming nog beter kennen. Ook de fotografie is prachtig! Je hebt dus niet alleen veel aan de tips, maar juist door de foto’s voel je ‘Daar moet ik naartoe!’
Ik kreeg het boek ‘Corsica, Kleine Atlas voor Hedonisten’ gratis van uitgeverij Mo’media om er een review over te schrijven. Ik wil al heel lang naar Corsica en heb me er al vaak in verdiept, maar het is er nog niet van gekomen. Des te leuker vond ik het om over deze mooie mediterrane bestemming te lezen (ook gezien mijn achtergrond in de ‘Mediterrane Studies’) en er net even een ander soort review van te maken dan standaard.
Hopelijk heb ik je met dit blog (en de foto’s die ik –in eigen huis en tuin- van het boek maakte) niet alleen warm gemaakt voor een bezoek aan Corsica, maar wil je nu je dit gezien hebt ook zo’n mooi boek voor hedonisten bestellen.
Momedia heeft zelf geen bestelmogelijkheid op hun eigen website, dus bestellen kan hier:
Lees ook:
Jeetje dit is nog eens inspirerend….gaat het dit jaar toch eindelijk Corsica worden.? wordt dan wel in September als de temperaturen iets lager zullen zijn….
Heb er nu al zin in….
Leuk om te horen Edwin. Ga je het nog doen? Ik ben benieuwd!