De woestijn van Sharjah vanuit mijn window seat

De woestijn van Sharjah vanuit mijn window seat

Wauw, wat een gaaf gezicht was dat: de woestijn van Sharjah vanuit de lucht. Echt, fenomenaal! Misschien was het wel mijn allermooiste vlucht ooit. Zo bijzonder om te zien: de woestijn van bovenaf, gewoon vanuit het vliegtuig. Intens genieten dus vanuit mijn window seat. Bekijk snel mijn foto- en videoblog met best wel unieke beelden!

Woestijn-Sharjah

window-seat

Sharjah, één van de Verenigde Arabische Emiraten

Sharjah is één van de Verenigde Arabische Emiraten. In totaal zijn er zeven emiraten: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Fujairah, Ras al-Khaimah, Ajman en Umm Al Qaywayn. Dubai en Abu Dhabi ken je ongetwijfeld van naam, Sharjah misschien ook nog wel, maar van Fujairah, Ras al-Khaimah, Ajman en Umm Al Qaywayn had je waarschijnlijk nog nooit gehoord.

Vlakbij Dubai

Sharjah ligt vlakbij Dubai. Het grenst eraan, de stad zelf ligt nog geen 10 kilometer van Deira vandaan, het ‘oude’ Dubai, en in principe ben je er ook over land snel, maar er is ook een internationale luchthaven. Er wonen ongeveer een half miljoen mensen in Sharjah.

Wat is er te zien in Sharjah?

Wat bezienswaardigheden betreft heeft Sharjah een aardig aantal musea, moskeeën en souks, en daarnaast ook een aquarium en uiteraard de woestijn en de kust. Het ligt aan de Perzische Golf.

Raamplaats-vliegtuig

Sharjah vanuit de lucht

Een bezoek aan Sharjah stond voor mij niet op de planning, en ‘beneden’ heb ik het ook niet gezien, dus feitelijk ben ik er niet geweest, maar wat een traktatie was het om het zó mooi te zien liggen vanuit de lucht. Die immensheid van de woestijn, die tinten geel en vooral oranje, wat was dat mooi. Eerst die grote bergrug in de woestijn. Was het Fossil Rock?

Hier zie je een kort filmpje:

En hier de foto’s:

Vliegen-boven-Sharjah

Sharjah

Weg-fossil-rock-Sharjah

Verenigde-Arabische-Emiraten

De woestijn van bovenaf gezien

En daarna werd het nog mooier. Al dat zand! Ook een heel bijzonder gezicht was dat! Op een bepaalde manier leek het de zee wel. Zó bizar…

Als je goed kijkt zie je de auto’s op de weg rijden; een weg midden in de woestijn, midden in het ‘niets’. Op het filmpje hieronder kun je het zien.

En hier nog meer foto’s. Ik bleef maar klikken. Kijk wat gaaf!

Woestijn-Verenigde-Arabische-Emiraten-lucht

Zand-woestijn

Wegen-zand-Sharjah

Sharjah Verenigde-Arabische-Emiraten

wereld-lucht

Sharjah-UAE

aarde-boven

Dagje Sharjah of een overnachting boeken

Ga je op vakantie naar Dubai dan is een dagje Sharjah zeker een optie. Wil je er overnachten? Bekijk hier de mogelijkheden: hotels, appartementen en resorts in Sharjah.

Emirates-VAE

Vliegen-boven-VAE

Met welke camera maakte ik de foto’s?

Ik maakte de foto’s en video’s op 16 januari tijdens mijn vlucht van Bangkok naar Dubai met Emirates Airlines. Alle foto’s en video’s heb ik gewoon met mijn eenvoudige iPhone gemaakt.

Wil jij dit ook? Boek hier meteen een vlucht:

Zie ook: Oman vanuit de lucht en Ras al Khaimah vanuit de lucht

6 gedachten over “De woestijn van Sharjah vanuit mijn window seat”

  1. Prachtig! En die wegen die door de woestijn lopen dan, echt gaaf om te zien! Ik had tijdens een vlucht naar West Canada ook geluk, zo zag ik IJsland en Groenland. Ik bleef maar uit het raam kijken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven