Zwoele zomeravonden op het Zuiderstrand

Zwoele zomeravonden op het Zuiderstrand

Wat hébben we veel heerlijke zomeravonden gehad in september. Avonden waarop het nog tot laat aangenaam was. Zwoele zomeravonden waarop ik zowel met als zonder kinderen naar het Zuiderstrand fietste en van de zonsondergang genoot. En ik niet alleen.

mooiste-zonsondergang

De terrassen zaten vol en in het zand zaten overal mensen in groepjes bijelkaar. Met baby’s en kinderen, met flessen wijn en barbecues.

wijn-zuiderstrand

Lekker aan zee zijn werkt altijd ontspannend. Niet alleen overdag, maar zeker ook ’s avonds. Ga gewoon een keer en geniet van de zonsondergang. Hij is elke dag anders. Soms kleurt de lucht knaloranje, soms zie je alleen een felroze bol. Hoe vaak je het ook gezien hebt, het blijft mooi.

schelpen-branding

zonsondergang-zuiderstrand

jippe-bish-zuiderstrand

bo-bish-zuiderstrand

catamarans-zonsondergang

Dure camera of iPhone?

In juli werd Zonsondergang op het strand al flink geliked en gedeeld maar deze foto’s van nog meer zonsondergangen vind ik misschien nog wel mooier. Je hebt er geen dure camera voor nodig. Ik maakte ze gewoon met mijn iPhone SE. Er oog voor hebben en het juiste moment weten te pakken is vaak net zo belangrijk!

zuiderstrand-den-haag

catamarans-zuiderstrand

bootje-bij-zonsondergang

kunst-jippe

Anti-stress

Hoe druk je ook bent overdag of hoeveel je misschien ook aan je hoofd hebt (herkenbaar waarschijnlijk voor velen), doe het! Als je ‘s avonds naar het strand gaat doet dat eigenlijk altijd goed. En met anderen is het ook nog eens gezellig. Na zonsondergang brandden overal vuurtjes. Goed voor een op en top zomers gevoel.

bo-bish-geluk

Geluk is… altijd even naar het strand kunnen fietsen.

mama-jippe

Ook als het een dagje net iets minder is is het fijn…

Soms ziet de zon er zo uit:

zonsondergang-roze-zon

Kun je zelf niet naar het strand, maar heb je wel behoefte aan ontspanning? Bekijk dan dit filmpje van de zee bij ondergang. De zee werkt super heilzaam bij stress, dus het helpt vast!

Ken je het Zuiderstrand?

Het Zuiderstrand is het stuk strand ten zuiden van de haven van Scheveningen. Het is het strand waar vooral de mensen uit Den Haag zelf komen. Jaren geleden schreef ik dit artikel al: Zwoele zomeravonden aan zee, waarin ik verschillende beachclubs noemde, zowel aan het Noorderstrand als langs de boulevard van Scheveningen en richting Kijkduin.

Scheveningen is ook leuk, maar dit is net even anders!

la-cantina

Welke strandtenten zijn het leukst?

Drie strandtenten waar ik zelf veel kom, zijn de Staat (vanwege de relaxte sfeer en omdat het meubilair er gewoon lekker ín het zand staat), Zuid (omdat het er vaak gezellig is en er de meeste bekenden zijn) en La Cantina (gewoon omdat ik er met de kinderen het makkelijkst naartoe fiets).

zonsondergang-duinen-den-haag

Bereikbaarheid

Met de auto is La Cantina het makkelijkst bereikbaar (volgens mij is parkeren niet meer gratis). Zuid en De Staat kun je vanaf station Hollands Spoor met tram 12 bereiken. Een stukje door de duinen wandelen en je bent er. Uiteraard kun je ook naar Scheveningen of Kijkduin, maar kom je van buiten Den Haag, dan is dit weer eens wat anders.

De strandtenten staan er nog even, dus ga gewoon nog! Ook als het wat minder mooi weer is.

zuiderstrand-zonsondergang

bo-strand-followmyfootprints

Hoe vaak heb jij dit jaar de zon in de zee zien zakken? En ben jij ook zo dol op zwoele zomeravonden?

Boek snel een hotel in Scheveningen of Den Haag en geniet straks ook!

11 gedachten over “Zwoele zomeravonden op het Zuiderstrand”

  1. Lijkt me heerlijk, om op fietsafstand van zo’n fijn strand te wonen. Jullie boffen daar maar mooi mee! En wat een prachtige zonsondergangsfoto’s heb je hier verzameld. Denise. Super!

  2. De foto’s zijn echt stuk voor stuk prachtig! Wat een fijn sfeertje ook. Ik woon aan een meer en ook daar hebben wel een aantal fijne zonsondergangen gehad. Binnenkort weer op reis, hopelijk kunnen we ook daar nog van het zonnetje genieten!

  3. Ik had er al wat voorbij zien komen, heerlijke foto’s. Ik ben gek op het strand maar helaas nu te ver weg om er vaak heen te gaan. Juist zo even een uurtje uitwaaien, dat mis ik wel. Stiekem droom ik nog steeds van een huisje bij de zee, dus als je een keer een house-sitter nodig hebt 😉 ?

  4. Ik ben zó ontzettend jaloers op mensen die dichtbij het strand wonen! En met deze blogpost bewijs jij wel weer dat dat hartstikke terecht is 😉

    Het lijkt me heerlijk om daar de dag af te sluiten, inderdaad met een fles wijn en een camera.. De mooiste beelden schieten onder het genot van een wijntje – fijne combi!

  5. Heerlijk, met een wijntje aan het strand. Ik moet toegeven dat ik dit jaar nog geen zonsondergang bij het strand heb gezien :s Volgend jaar moeten we toch echt een weekend een strandhuisje huren denk ik. 

  6. Wat een heerlijke foto’s Denise en zo te zien hebben de kinderen het ook goed naar hun zin! Heerlijk dat jullie zo dicht bij het strand wonen 🙂 Toen ik nog in Den Haag woonde vond ik het ook heerlijk om ’s avonds lekker uit te waaien bij Scheveningen of Kuikduin. Fijn dat het dit jaar nog zo lang zomer blijft hè?

  7. Ik woon ook redelijk dicht bij het strand maar doe het gewoon veel te weinig (manlief heeft weinig met ‘ op het strand zitten’ die is liever elders actief, zelfde geld voor dochterlief, alleen ga ik toch minder snel). Maar de avonden dat we er waren hebben we heerlijk genoten van lekker eten bij strandtent en de zon onder zien gaan. Overigens kan je digitaal heel goed foto’s maken met smartphone, alleen als je groot moet uitprinten kan het net tekort schieten, maar voor digitaal gebruik prima te doen. Heerlijke foto’s!

  8. Heerlijk! Ik woon 800 meter vanaf het strand, en ik kan het altijd al precies zien of het een mooie zonsondergang wordt. Met je iphone kun je zeker prima foto’s maken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven