Samenwerkingen & statistieken

Samenwerkingen & statistieken

Wil je samenwerken met reisblog Followmyfootprints.nl, maar wil je eerst graag meer weten over de doelgroep en focus van Follow my footprints? Wil je weten hoeveel unieke bezoekers reisblog Follow My Footprints heeft, wat de cijfers op social media zijn en op welke kanalen gepost wordt? Hieronder lees je er meer over.

Let op: Deze pagina wordt nog verder geüpdatet!

Follow My Footprints

Reisblog Followmyfootprints.nl richt zich voornamelijk op zonnige en warme bestemmingen waar genoeg te zien en te doen is. ‘Het onbekende’ en ‘het andere …’ maar ook ‘het mooie achter de massabestemmingen’ die ook in andere seizoenen de moeite waard zijn.

De focus ligt op Zuid-Europa en de landen rond de Middellandse Zee, maar ook interessante landen en bijzondere plekken ver weg. Mooie plekken in Nederland vind je ook op Follow My Footprints. 

reisblog-zuid-europa

Doelgroep reisblog Follow my footprints

Reisblog Follow my footprints is bedoeld voor mensen die van mooie steden, natuur en strand houden, van lekker lokaal eten en een goed glas wijn, maar ook van wandelen. Mensen die ter plekke graag rondreizen en die het leuk vinden om veel te zien.

Veel lezers boeken meerdere vakanties per jaar, of dat nou een vakantie naar de zon is (waar ze ook graag veel willen ontdekken), een verre reis of een weekendje weg naar een mooie stad of leuk huisje.

Ontspannen en ontdekken, mooie plekken bezoeken en leuke dingen doen; mét of zonder kinderen. Als stel, als gezin, als single parent; solo of samen. De doelgroep is 30+.

reisblog-denise-miltenburg

Reisinspiratie, mooie foto’s en concrete tips

Follow my footprints is een travel blog voor wie reisinspiratie wil opdoen voor een volgende vakantie naar de Méditerranée of verder weg, wie mooie foto’s wil zien, concrete tips wil over een bepaalde bestemming, wie soms ook echte verhalen wil lezen of voor wie gewoon even lekker weg wil dromen.

statistieken-reisblog

Statistieken Followmyfootprints.nl

Reisblog Followmyfootprints.nl is sinds de livegang in februari 2015 enorm gegroeid. Met name richting de zomer lopen de bezoekersaantallen altijd flink op, zoals bovenstaande grafiek duidelijk te zien is. Dit blijkt ook uit de cijfers (unieke bezoekers) volgens Google Analytics van de afgelopen jaren.

Unieke bezoekers per maand reisblog Follow my footprints

De afgelopen jaren werd reisblog Follow My Footprints door gemiddeld 60.000 a 70.000 unieke bezoekers per maand bezocht, met uitschieters richting de 100.000 unieke bezoekers. Helaas ben ik flink geraakt door de Helpful Content Update van Google in september 2023, maar ik hoop er snel weer van te herstellen.

  • januari 2023: 69.383
  • juli 2023: 65.367
  • augustus 2023: 65.357

Onderstaande foto is van een paar jaar geleden:

reisblogger

Juli en augustus beste maanden

De zomermaanden zijn altijd de beste maanden. Het najaar minder, maar vanaf januari -als doorgaans de meeste vakanties geboekt worden- schieten de bezoekersaantallen altijd weer omhoog, met als topmaanden juli en augustus. Deze trend is al jaren duidelijk zichtbaar. Nog steeds haal ik elk jaar in juli en/of augustus een nieuw bezoekersrecord! In augustus 2022 waren het zelfs meer dan 96.000 unieke bezoekers! 

  • mei 2022: 71.343 
  • juli 2022: 83.229 
  • augustus 2022: 96.598
100000 bezoekers

100.000 unieke bezoekers

Die 100.000 unieke bezoekers halen is voor veel reisbloggers een droom. Voor mij ook al jaren. Corona gooide roet in het eten, maar gelukkig kwamen de bezoekers terug en het werden er zelfs meer dan ervoor!
De unieke bezoekers worden doorgaans weliswaar per kalendermaand gerekend, maar… de tweede helft van augustus checkte ik dagelijks mijn bezoekers van de afgelopen 30 dagen en jawel, tussen 24 juli en 22 augustus 2022 kwamen exact 99.999 unieke bezoekers naar Followmyfootprints!

reiseblog-niederlande

Meer informatie over de lezers van Follow my Footprints: wanneer zijn ze actief, hoe lang blijven ze en waar komen deze bezoekers vandaan?

Followmyfootprints.nl heeft veel trouwe volgers. Bezoekers lezen gemiddeld meer dan 2 minuten en meerdere pagina’s. Dat is mooi! Het is dus bezoek dat niet teleurgesteld is en meer dan 1 pagina leest of vaker terugkomt. En engagement is natuurlijk goed.

Mijn blog wordt het drukst bezocht op zondag en maandag, de hele dag door, en de hele week door in de avonden. Veel bezoekers komen op zondag- en maandagavond, maar ook op de dinsdagavond en woensdagavond zie ik een piek.

MOZ-score: DA

Goed om te weten is dat reisblog Follow my Footprints een hoge DA heeft. Een DA (domain authority) van boven de 30 wordt als goed gezien. Ik heb een DA van 34-35. Je kunt de Moz score gratis online checken via verschillende websites. Google maar op website SEO checker.

Bezoekers via Google, social media en direct

De meeste bezoekers komen via Google (organic search, dus d.m.v. zoektermen); ruim 10% komt direct (trouwe volgers), en 5% komt via sociale media (met name Facebook, maar ook twitter). De meeste lezers komen uit Nederland (80-85%), daarna België (10%) en vervolgens Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland en Griekenland (vnl. Nederlanders die daar op vakantie zijn en ter plekke mijn blogs over die landen nog checken).

Follow my footprints op social media

Ook op social media is nog steeds een groei zichtbaar. In totaal heb ik daar inmiddels ook meer dan 16.000 volgers! De meeste volgers heb ik op twitter -X- (ruim 6.400), waar ik overigens ook vaak foto’s op deel, maar ook op de andere kanalen, zoals de Facebookpagina van Followmyfootprints (5.000+) en instagram (5.600+). En daarnaast nog Pinterest en YouTube.

Ruim 17.000 volgers op social media!

Samenwerken met Followmyfootprints?

Follow my footprints staat open voor samenwerkingen. Hiervoor kunt u mij (Denise Miltenburg) altijd mailen via info @ followmyfootprints.nl. Ik ben de eigenaar van Follow my footprints.

Goed te weten: Ik gebruik alleen eigen tekst en beeld en ben niet geïnteresseerd in het publiceren van kant en klare content. Eventuele sponsored posts schrijf ik zelf. Hierbij vermeld ik dat het om een gesponsorde blog gaat en gebruik ik no follow links. Voor een voorbeeld zie o.a. de blogs die ik voor Van Verre schreef (over Azië) en voor Better Places (over Midden-Amerika).

blog-Denise-Miltenburg

Foto’s Follow my footprints

Vrijwel alle foto’s op Followmyfootprints.nl zijn door mij gemaakt (tenzij ik er zelf op sta). Ik gebruik dus geen stockfoto’s, maar vind het juist belangrijk eigen beeld te gebruiken. Zie je een foto die je graag wil gebruiken, neem dan contact met mij op. Gebruik zonder toestemming is niet toegestaan.

Het rechtstreeks delen van foto’s in social media uitingen kan uiteraard wel, mits het originele bericht in tact wordt gehouden en mijn naam Denise Miltenburg en Followmyfootprints.nl zichtbaar zijn en op Facebook de Facebookpagina Followmyfootprints getagd wordt.

Persreis, gesponsord blog of ander idee?

Heb je ideeën voor een review, een sponsored post, een persreis, blogtrip of een andere samenwerking? Neem contact met mij op via followmyfootprints.nl (info@). Ik stuur je dan mijn mediakit of meest recente bezoekersaantallen toe!

Tip: volg me alvast op mijn social media kanalen. Zie hiervoor de buttons rechtsboven op de blog.

Would you like to work with me? Please send an email to followmyfootprints.nl (info@). Mediakit can also be provided. You can also check my social media channels. See the buttons on the top right of the website.

Hablo español. Parlo italiano.

reisblogger

Eerdere samenwerkingen

Ik heb samengewerkt met verschillende marketing en PR-bureaus, tientallen bestemmingen, accommodatieverschaffers, reisorganisaties en verwante partijen. Verkeersbureaus en bestemmingen waar ik persreizen of opdrachten voor heb gedaan zijn o.a. Visit Benidorm, Visit Valencia, Visit Costa Brava, Visit Portugal, Visit Azores, Visit Morocco, Visit Malta en Visit Greece.

Daarnaast werk ik met diverse affiliatepartners.

Ben je eigenaar van of werkzaam bij een DMO, reisorganisatie, accommodatie, media-, marketing- of PR-bureau en heb je een voorstel voor iets wat bij mijn blog past? Stuur gerust een mailtje naar followmyfootprints.nl (info@).

Met vriendelijke groet,

Denise Miltenburg
Follow my footprints
KvK: 60793120

Scroll naar boven