boeddha-strand-kijkduin

Naarstig zoeken naar zomer in Kijkduin

Het was nog bar koud, maar dat mocht de pret niet drukken. De strandtenten staan er weer, dus dat moest gevierd worden. Omdat Bo naar een partijtje was, fietste ik met Jippe door naar Kijkduin. Op zoek naar het zomergevoel op deze gure dag in maart.

kijkduin-duinen

kijkduin-zee

Eerst wilde hij een ijsje.

‘Een ijsje? Echt? Nu? Vind je dat niet te koud?’

Nee, natuurlijk niet. Voor ijs is het nooit te koud.

Je wilde toch een zomergevoel?

We haalden een hoorntje met twee bolletjes bij Capri. Bij het zien van de naam alleen al waande ik me meteen terug in Napels, de kust bij Amalfi en het eiland Capri zelf, waar ik lang geleden was.

ijsje-eten

Na het ijsje wandelden we verder naar Habana. Een strandtent die al járen bestaat en waar ik als ik in Kijkduin ben, het liefst kom. Het was verre van Caribisch warm, maar Jippe vermaakte zich prima. Hij zocht schelpjes en speelde bij het glijbaantje. En ik? Met een koffie verkeerd in mijn koude handen geklemd verlangde ik naar een mooie zomer vol zon en warmte. Kijk jij er ook zo naar uit? Lees dan dit alvast: Zwoele zomeravonden aan zee.

Habana-Kijkduin

schelpjes-zoeken

speeltuintje-kijkduin

strandtent-habana-kijkduin

schelpjes-strand

menukaart-habana

life-better-beach

koffie-strandtent

Binnen zaten mensen heerlijk warm bij vuurtjes. In lekkere banken en kussens gedoken met een geliefde of gezellig aan de zondagmiddagborrel met vrienden. Daar was het inderdaad wel een dag voor.

kinderen-kijkduin

Op de korte promenade van Kijkduin spotte ik een nieuwe tent, de Hudson Bar & Kitchen (bekend uit het Statenkwartier, maar sinds eind november ook in de lange Houtstaat, waar ik toen op de opening was).

hudson-kijkduin

En ik zag dat je bij het Griekse restaurant Apollo, waar ik nooit geweest ben, dus de kwaliteit ken ik niet, nu elke dinsdag t/m donderdag vanaf 16:00u onbeperkt –uniek in Den Haag zeggen ze zelf- mezzedes kunt eten tijdens een all you can eat mezzedes tapas menu. Voor volwassenen 22,50, voor kinderen t/m 12 jaar slechts 10 euro.

grieks-restaurant-kijkduin

En natuurlijk speelde Jippe nog even op de piratenboot.

kinderen-boot-kijkduin

O ja, en niet helemaal mijn ding, maar met kleine kinderen kun je ook hier haast niet om heen. Een ritje in de draaimolen.

draaimolen-kijkduin

strand-kijkduin

De komende maanden zal ik veel aandacht schenken aan leuke strandtenten in Den Haag. Van het Noorderstrand en Scheveningen tot aan het Zuiderstand en Kijkduin. Ik heb mezelf voorgenomen vaker op locatie te gaan werken. Om in dit drukke, hectische en stressvolle leven waarin er altijd tijd te kort is toch ook nog een heel klein beetje aan ontspanning toe te komen. Dus waar kun je dan beter werken dan bij een strandtent aan zee?

Ik kies graag zelf leuke plekjes uit, maar heb of run jij een strandtent die je graag in de picture wil zetten? Neem dan contact op via het contactformulier op de pagina’s bovenaan de site.

Voor Hip & Hot Magazine schreef ik al eens een artikel over de leukste strandtenten in Den Haag. Je kunt het teruglezen op www.denisemiltenburg.nl.

4 gedachten over “Naarstig zoeken naar zomer in Kijkduin

  1. Sheelagh

    Heerlijk joh, zo’n dagje strand. Als is het fijner als het warmer is natuurlijk. Ik ben wel benieuwd naar die mezzedes, hoor het wel van je als je er geweest bent 🙂 Liefs!

    1. Denise

      Noodgedwongen eigenlijk, omdat Bo een feestje die kant op had en het geen zin had (ik geen zin had) om weer helemaal terug te fietsen, een half uurtje thuis te zijn en dan weer te moeten. Maar Jippe vond het leuk, en ik dus toch ook. 😉 Maar wel KOUD!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *