Top 9 Instagram en meest gelikete foto van 2023

Top 9 Instagram en meest gelikete foto van 2023

Ieder jaar is het weer traditie: het delen van de 9 meest gelikete foto’s op Instagram. Uiteraard deed ik ook weer mee. Welke 9 foto’s kregen dit jaar de meeste likes? En wat was de meest gelikete foto van het jaar? Hier zie je m’n Top 9 Instagram-foto’s en de beste foto van 2023! 

Top 9 Instagram 

Zo’n ‘top 9’ of ‘best 9’ maak ik al 9 jaar! Ben je nieuwsgierig naar de reizen en reisfoto’s van voorgaande jaren? Klik dan op de linkjes voor m’n top 9 van 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016 en 2015

Top 9 Instagram 2023 

Als reisblogger deel ik natuurlijk vooral reisfoto’s op Instagram, maar daarnaast ook mooie momenten en interessante plekken in eigen land. Zo’n ‘top 9’ of ‘best 9’ laat echter niet per definitie de beste foto’s zien. Foto’s die veel likes krijgen zijn niet altijd de beste foto’s. Bovendien ontbreken er foto’s in de top 9 die ik er juist graag in had gezien, omdat het zulke toffe bestemmingen waren, maar ja, zo gaat dat.  

Een echt goed beeld geeft zo’n top 9 dus niet, maar het is toch altijd leuk om even te doen, want het geeft wel een indruk. Ik zie zon, zee, strand en natuur. Mooie plekken. En ja, daar hou ik van.  

Instagram-Top-9-followmyfootprints

Waar maakte ik de top 9 Instagram-foto’s?  

De foto’s die in mijn top 9 terechtkwamen maakte ik op de volgende plekken:  

  1. Scheveningen (met op de foto het beroemde Kurhaus).
  2. Schiereiland Ras R’mal, Djerba! Ooooh, wat was het heerlijk om al in april op Djerba te zijn, zowel op het eiland als in het zuidelijke binnenland van Tunesië. Als je m’n blog over Djerba nog niet gezien had, moet je zeker even kijken!  
  3. Ik in Nationaal Park Van Gogh in Brabant. 
  4. Het centrum van Den Haag, de stad waar ik woon.  
  5. Turkije! Samen met mijn kinderen bezocht ik een hele fijne Turkse bestemming deze zomer. Aan zee, maar we zijn ook veel de natuur in geweest. Zodra ik kans zie wil ik daar komend jaar nog veel meer van delen. Ben je nog nooit in Turkije geweest? Lees dan sowieso mijn eerder geschreven blog met redenen om op vakantie naar Turkije te gaan.  
  6. Natuurgebied de Moerputten in Brabant (leuke vlonderpaden in het groen)
  7. De Moerputtenbrug stond al een tijd op m’n bucketlist; hier zie je mij op de brug, gefotografeerd door de vriendin met wie ik er was.  
  8. Kreta bezocht ik vorig jaar 2x. Je leest erover bij de maanden juni en juli in m’n vorige jaaroverzicht. In 2024 wordt het echt de hoogste tijd dat ik al het moois erover nog deel!
  9. Balos op Kreta… zo waanzinnig! Boek een vakantie naar Kreta en/of kies voor een accommodatie in de buurt van Chania, dan zit je er niet zo ver vandaan! 

Je kunt alle foto’s uiteraard allemaal terugvinden op Instagram.  

Meest gelikete foto van 2023 

De meest gelikete foto van 2023 is… deze! Ik maakte ‘m op een winderige dag in Scheveningen, vanaf het strand, met het Grand Hotel Amrath Kurhaus in beeld. Vlakbij huis dus eigenlijk! Meer mooie foto’s van Scheveningen vind je in dit blog over Scheveningen.

meest-gelikete-foto-2023

Welke foto’s ontbraken? 

Foto’s die ik er absoluut graag in had willen hebben waren foto’s van Aruba (hieronder zie je er een) en meer foto’s van Turkije. Ook enkele foto’s van Rhodos vond ik zelf erg mooi. Scroll door mijn Instagramfeed en je komt ze vanzelf tegen. Bekijk ook de stories in de highlights eens, bijvoorbeeld die van Rhodos! Als je dat ziet wil je meteen die kant op!

Hieronder zie je een van de mooiste stranden die we op Aruba bezochten!

top-9-aruba

Hoe maak je een top 9?    

Je kunt natuurlijk handmatig kijken hoeveel likes elke Instagramfoto heeft gekregen die je dit jaar gedeeld hebt en daar zelf een collage maken, maar makkelijker is het om een app te gebruiken. Er bestaan verschillende apps voor zoals Top 9 en Top Nine. De eerste gebruikte ik gratis, de andere verleid je om toch meer te willen weten of er meer mee te willen doen en dan betaal je eenmalig 2,99. Dat is aan jou.  

Terugblik 

Het leuke aan zo’n top 9 is dat je toch weer even terugblikt op mooie reizen, mooie bestemmingen en mooie momenten. En dat is waardevol. Om die reden maak ik ook nog elk jaar een jaaroverzicht en terugblik, maar die moet nog even wachten, want… ik vertrek vandaag en vlieg het jaar dus nog even uit.  

Instagramwaardig 

Vannacht slapen we op een bepaald niet Instagramwaardig adres voor 50 euro per nacht (het was de enige betaalbare accommodatie die ik nog kon vinden, alle betere plekjes waren minimaal 250 per nacht!) maar wie weet komt één van de plekken die we de komende dagen willen bezoeken wel in m’n top 9 van 2024 terecht.  

Update januari 2024: dit is natuurlijk wel een kanshebber!

Ik was de afgelopen tijd wat minder aanwezig op sociale media, omdat ik even niet alle ballen hoog kon houden of in de lucht kon houden (ik weet ineens niet meer hoe je het zegt), maar in 2024 zie je me weer actiever terug.  

Jaaroverzicht 2023

Het jaaroverzicht volgt sowieso nog, met een mindere terugblik, maar ook een leuk nieuwtje!   

Ben je vrij en heb je al zin om iets leuks voor het nieuwe jaar te boeken bekijk dan dit uitgebreide blog boordevol vakantie- en reistips eens!  

Hoe dan ook: alvast een heel gelukkig, gezond en reislustig 2024 gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven