Follow my footprints jaaroverzicht 2016

Follow my footprints jaaroverzicht 2016

Het jaaroverzicht van reisblog Follow my footprints! De mooiste foto’s en herinneringen, de bestemmingen die ik bezocht (zowel privé als op blog- of persreis), de reis waar ik het meest enthousiast over was, de landen waar ik het lekkerst at en de leukste plekken waar ik in 2016 verbleef, zowel in Zuid-Europa als in Nederland, het komt allemaal terug in dit Follow my footprints Jaaroverzicht.

Follow my footprints Jaaroverzicht

Ik zal iets vertellen over statistieken, social media toppers, inkomsten, mijn blogs voor Flair, bloggers die ik op bloggerevents ontmoette en nog veel meer. De best gelezen blogs vind je hier al.

Comino

Welke landen en eilanden bezocht ik in 2016?

In 2016 bezocht ik weer verschillende mediterrane landen en eilanden. Ik was op Malta, in Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland. In Nice, aan de Cote d’Azur, op Gozo, in het binnenland van Toscane en aan de Etruskische kust, in Alicante en aan de Costa Blanca, op Zakynthos (de foto hieronder) en op Sithonia, Chalkidiki, in het noorden van Griekenland.

Marathonissi

Nieuwe landen en buiten Europa

Ik was minder op reis dan vorig jaar (zie hier mijn jaaroverzicht 2015) maar heb toch weer veel mooie plekjes mogen ontdekken. Geen nieuwe landen en ook op reis gaan buiten Europa kwam er dit jaar helaas niet van, maar hopelijk in 2017 wel weer. In veel landen kun je 10x terug komen en nog steeds totaal nieuwe regio’s ontdekken.

Cote-Azur

Nice in februari

De eerste reis van het jaar was een tripje naar Nice. Wat was ik verrast door die knalturkooizen zee! Ik postte er deze mooie fotoblogpost over. Ik genoot van de oude stad en viel onverwacht middenin het carnaval van Nice! Wil jij dat ook? Houd de deals met bijvoorbeeld Transavia in de gaten, je kunt er in februari of maart vaak al supervoordelig naartoe.

Wat was het schrikken toen er in de zomer dit jaar op diezelfde boulevard waar ik heel wat voetstappen had gezet die verschrikkelijke aanslag plaatsvond…

Zakynthos-accommodatie

Mooiste plekje van het jaar in… Griekenland!

Het mooiste plekje dat ik dit jaar bezocht was een plek waar ik met de kinderen verbleef. De accommodatie zelf komt nog apart op mijn blog, maar het strandje zie je hier. We hadden het gewoon voor ons zelf! Op Zakynthos was het, in de meivakantie, wat de ‘zomervakantie’ van mij en de kinderen was. Meer blogs die ik over Zakynthos schreef vind je hier: van mooie grotten tot de ontelbare olijfbomen.

Azure-Window-Gozo

Heerlijke persreis naar Malta en Gozo

Perstrips en blogreizen zijn vaak keihard werken, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik van de reis naar Malta en Gozo ook wel héél erg genoten heb. Mooi weer, met een klein gezellig clubje travelbloggers lekker de hele dag op pad zijn, veel zien en de heerlijkste lokale gerechten proeven. Fijn toch? Even niet de dagelijkse stress en drukte van het alleenstaande ouder zijn en weg van de pc en mijn rommelige huis. Ik heb al veel over Malta geschreven, maar ook hierover staan nog steeds meer blogs op de ‘planning’.

Update 2017: helaas is er verdrietig nieuws over de Azure Window, de bekende bezienswaardigheid die je hierboven nog op de foto ziet. Hij is ingestort.

Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt was het zien van Comino vanuit de lucht! Zie de tweede foto in deze blogpost. En een dieptepunt dat we er uiteindelijk niet naartoe konden vanwege de te woeste zee. Heel jammer, want ik wilde zo graag!

Toscane

Naar een eco resort aan de Etruskische kust

Als familytravelblogger werd ik uitgenodigd een eco resort aan de Etruskische kust in Toscane te komen bekijken. Vervoer, verblijf en eten werden geregeld en samen met de general manager van het resort kreeg ik ook nog de kans wat van de omgeving te zien. Het was niet mijn eerste keer Toscane, maar zeker ook niet mijn laatste.

Vakantiepark-Toscane

Zoek je een mooi vakantiepark annex camping in Toscane voor komende zomer dan kan ik Paradù Tuscany Eco Resort dan ook van harte aanbevelen. Ken je mensen die met kinderen naar Toscane willen, deel dan deze blog met ze. Meer blogs over Toscane volgen nog, ook een top accommodatietip voor wie er zónder kinderen naartoe wil.

Leuke accommodatie-Zuid-Holland

Mooie kleinschalige camping in Nederland

In de zomer wilde ik toch graag nog even weg met de kinderen. Niet te duur en het moest zonder auto bereikbaar zijn. Dat valt nog niet altijd mee! Veel campings en bungalowparken liggen best afgelegen en lang niet altijd komt er een bus vlak in de buurt.

Het werd een kleinschalige camping met erg leuke tenten en enkele bijzondere soorten accommodaties. Gewoon in Zuid-Holland. Hier wil ik nog steeds een blog over schrijven, dus nog even geduld!

Strand Chalkidiki

Opdracht voor Ilovegriekenland.nl

In september ging ik op pad voor de campagne Ilovegriekenland.nl van het Grieks Verkeersbureau en TUI. 100 bloggers mochten naar 100 verschillende bestemmingen. Ik was er één van. Het werd een korte reis naar… Chalkidiki! Ik schreef er zowel op mijn eigen blog over –Waarom je naar Sithonia moet– als voor IloveGriekenland.nl: De wondermooie wateren rond Sithonia.

Mount-Athos

Ook postte ik onlangs over fietsen en wandelen op Chalkidiki. En de komende maanden volgen nog meer blogs, o.a. over stranden en restaurants, en over Athos (hierboven) en de Drenia islands.

Santa-Cruz-Alicante

Laatste trip: Spanje!

De meest recente trip was een ultrakorte. Begin december vloog ik naar Alicante. Ik proefde één avond de superleuke sfeer van deze stad en bezocht de dag erna in één dag Alicante, Villajoyosa en Elche! Hier zul je binnenkort dus óók nog meer over lezen!

Vaak op reis

Mocht je nu denken ‘Jeeeetje, wat ga jij veel op reis’, dan valt dat best wel mee hoor, of tegen. De meeste reisbloggers zijn veel meer dagen per jaar weg dan ik. Echt veel meer. Mijn trips zijn altijd maar kort. Tegen trips in Nederland zeg ik bijna altijd nee. Als de kinderen hier zijn ben ik met de kinderen, die hebben ook gewoon hun dingen en sporten, vooral in het weekend. En als ze er niet zijn benut ik de weekenden ook om juist weer extra blogs te kunnen schrijven. Een mens kan nou eenmaal niet alles. Toch kan ik in principe om de week 5 dagen weg. Als een trip daar dus precies in valt en bij mijn blog past, zeg ik zeker geen nee. Dus zo kan er nog best veel!

Vakantie

Privé ben ik in totaal maar iets meer dan 2 weken weggeweest. Extreem weinig dus eigenlijk. En dan had ik nog vaak regen ook. En niet voor het eerst. Lees mijn blog 9 steden bij regen maar. Ja, ik heb zoooo’n zwaar leven, ha ha. Nou ja, soms wel, maar daar lees je niet over.

O ja, en op vakantie in de zin van echt relaxen en bijkomen? Dat kan ik me niet eens meer heugen. Ook in 2016 kwam dat er niet van. Toch had ik geen enkel tripje willen missen. Ik heb wél weer heel veel moois gezien. En dat koester ik.

Bijzondere ontmoetingen

Op elke reis ontmoet je wel wat locals met een bijzonder verhaal. Daarnaast ben ik als single ook altijd wel een beetje benieuwd naar de eh… mannen. Ik hou namelijk wel van dat mooie mediterrane. Dit jaar ontdekte ik dat de Franse mannen in Nice wel héél erg knap zijn (zo mooi dat je er bijna niet naar durft te kijken), maar wandelde ik ook zomaar ineens met een leuke Griek bij 27 graden over een donker strand op Sithonia (ja, dat wist je nog niet hè?) en had ik in Alicante leuke spontane ontmoetingen met Nederlanders die al jaren iets met de stad hadden.

Mdina-Malta

Leuke ‘nieuwe’ travel bloggers

Op de vele reis events, pers presentaties en workshops van PR-bureaus ontmoette ik ook weer veel vertegenwoordigers van bestemmingen, mensen uit de reiswereld, medewerkers van PR-bureaus en andere bloggers. Vooral travel bloggers, maar ook food bloggers en daarnaast mamabloggers en lifestyle bloggers. Sommige kende ik al, andere waren nieuw voor me, zoals Wanda Bregman die voor Daily Cappuccino mee ging naar Malta (op de foto hierboven zie je Mdina), en Naline Roodbeen, die voor Stop & Stare mee was. Anderen die ik op events ontmoette waren bijvoorbeeld Wies van der Sluis van Under the Olivetree, Jan Hazevoet van Reisdier, Edwin Otto van Vaders op Reis en nog vele anderen.

Groei van 300%

Follow my footprints groeide van 3,5K unieke bezoekers in januari naar meer dan 10.000 nieuwe bezoekers in juli en augustus! Aangezien mijn blog dit jaar bijna elke maand een groei van 300% ten opzichte van vorig jaar liet zien verwacht ik in januari weer makkelijk over die 10.000 heen te komen. In de zomer van 2017 hoop ik zelfs ruimschoots de 20.000 unieke bezoekers te halen. Misschien zelfs de 25.000 wel. Dat lijkt veel, maar onmogelijk is het niet!

Chalkidiki-restaurantje

Meest gelezen blogs

De blogs die het meest gelezen werden het afgelopen jaar staan al in een overzicht met de beste blogs van 2016. Welk land was favoriet? En welke andere landen deden het ook goed? En welke plekken in Nederland staan in de top 10 best gelezen blogs? Je leest het hier.

Meest populair op Pinterest

Op Pinterest post ik altijd mijn nieuwste blogs, maar verder doe ik er nog steeds veel te weinig mee (lees: ik weet nog steeds niet goed hoe het werkt), terwijl het me juist heel leuk lijkt. Ik móet dat in 2017 echt gaan doen. Ik weet zeker dat ik dan van de 120 volgers er snel veel meer kan maken. De blog/foto die volgens mij het meest bewaard is op Pinterest was deze: Een heerlijk hotel in een natuurlijke omgeving. Precies 100x!

Meest populair op instagram

Op Facebook liet ik al 6 van mijn 9 beste instagramfoto’s zien. De kopfoto van deze blog was de foto die de meeste likes kreeg in 2016. Ik maakte de foto in juli, op het Zuiderstrand, gewoon hier in Den Haag! Daarnaast vond ik het leuk om ook een overzichtje te maken van mijn mooiste reisvideo’s op instagram. Nog maar weinig mensen doen het, maar ik vind het leuk om af en toe een filmpje van 15 seconden (lager kan namelijk niet) te posten. En dan bedoel ik dus niet die instagram stories, maar gewone filmpjes, blijvende dus.

Inkomsten door boekingen via Follow my footprints

Heel vaak krijg ik de vraag: ‘Maar wat is je verdienmodel?’ Zonder hier heel uitgebreid op in te gaan kan ik je vertellen dat ik vooral verdien met affiliate links. Qua inkomsten daarvan gaat het steeds ietsje beter. Boek jij een hotel of reis via mijn blog dan betaal je niks extra’s maar krijg ik wel een klein percentage. Heel fijn dus als jij je volgende vakantie via mijn blog boekt, ik heb immers ook veel werk aan mijn blogs gehad!

Ik promoot vaak verschillende reisorganisaties. Dat kan een reis zijn van Eliza was here (boek je uiterlijk vandaag, 31 december 2016, een reis voor vertrek tussen 1 april en 31 oktober 2017 dan krijg je 30 euro korting!) of Karin’s Choice, maar ook een hotel of appartement via Booking.com of een goedkope pakketreis van CorendonTUI, Sunweb of Dé Vakantiediscounter. Of gewoon je reisgids of iets anders via Bol.com.

Was je sowieso al van plan via één van deze aanbieders te boeken dan zou ik het supertof vinden als je het via deze linkjes doet. Dan help je mee aan het succes van Follow my footprints!

Mooiste herinneringen van 2016

Ik heb niet mijn hele agenda teruggebladerd, maar 2016 was niet zo’n heel fijn jaar. Terugblikkend vind ik –net als altijd- de reizen toch weer de mooiste herinneringen, ook al waren het maar korte tripjes. Wat ik ook heel mooi vond aan dit jaar waren de heerlijk nazomeravonden in september. Samen met de kinderen heb ik echt genoten van de warme avonden en de spectaculaire zonsondergangen op het strand. Maar ook de mooie luchten in de herfst en winter maakten me blij. Het leek wel alsof er dit jaar veel mooiere zonsondergangen waren dan andere jaren. En dat gewoon in Nederland!

Travelblogger-Denise

Privé

Mijn privésituatie blijft lastig en daar kan ik helaas niks aan veranderen. Er komt begin februari nog een rechtszaak aan, dus dat is niet echt een fijne start van het nieuwe jaar. Daarnaast blijft mijn grootste frustratie dat ik nog veel meer blogs zou willen schrijven dan ik kan. En dat ik het leven vaak echt heel druk vind. Ik heb er weer heel wat wallen, rimpels en grijze haren bij gekregen, maar we houden vol.

10 blogs per dag

Er zijn nog zoveel verhalen te vertellen, mooie plekken te delen en foto’s om te laten zien… Ik vind het zo zonde om daar niks mee te doen! Soms zou ik wel 10 blogs op een dag willen schrijven. Maar laat ik dat maar als een luxe positie zien. Geen ideeën hebben is immers ook niet leuk.

Blogs voor Flair

Wist je trouwens dat ik ook wekelijks voor Flair blog? Daar lees je meer over mij als persoon en over gewone dingen en herkenbare situaties. Over de hectiek van het dagelijks leven bijvoorbeeld: Ik wil rust. Over het mooie aan moeder zijn. Over uitgaan in je eentje. Over een leuke ontmoeting. Over een gesprek met een taxichauffeurSingle zijn op Valentijnsdag. Een one night stand. Of Rutte. Of over de hoogte- en dieptepunten van vorig jaar.

Maar ook wel eens over reizen of bijvoorbeeld leuke ideeën voor dagjes weg. Of over de heerlijke Griekse keuken. Over het op reis inspiratie opdoen voor kindernamen. Over hoe het is om reisblogger te zijn. En dit is echt een blog om te bewaren (en te delen!): een blog boordevol reistips voor 2017.

Reisplannen voor 2017

‘Heb je nog leuke tripjes staan?’ Hoe vaak ik die vraag wel niet krijg… Nou, ik zal eerlijk zijn. Nee. Nog niet. Maar dat zegt niks. Er komt namelijk altijd wel weer wat. Ik hoop zelfs in januari nog even weg te kunnen. Uiteraard heb ik wel nog een hele lange reiswensenlijst, zowel voor bestemmingen binnen als buiten Europa, maar daarover een andere keer meer.

Bedankt!

Dank je wel voor het lezen van mijn blogs. Follow my footprints is mede door jou ontzettend gegroeid! Hopelijk heb ik je tot mooie reizen geïnspireerd. Ook in 2017 zal ik dat weer doen. Spannend wat het jaar zal gaan brengen!

Jouw hulp is fijn!

Wil je me helpen? Dat kan. Hoe? Door posts op Facebook te liken, er via Facebook op te reageren of ze te delen (wat ook altijd via de icoontjes onder elk blog kan). Zo vergroot je de zichtbaarheid van Follow my footprints. Zie je iets wat misschien leuk is voor iemand die je kent, deel het, of tag iemand! Dat is altijd fijn.

Facebookpagina van Follow my footprints

Zorg in elk geval dat je de Facebookpagina van Follow my footprints volgt. Door het algoritme van Facebook wordt echter niet elk bericht aan iedereen getoond. Wil je niks missen? Kies dan via het vinkje naast Vind ik leuk bovenaan de pagina voor de optie ‘Als eerste weergeven’.

Ben je meer een instagrammertwitteraar of gebruik je liever Pinterest? Ook dat kan! En kijk ook eens op YouTube! Droom bijvoorbeeld even weg bij deze foto’s…

Heb jij al reisplannen voor 2017? Deel ze hieronder. Ik ben benieuwd! 

 

10 gedachten over “Follow my footprints jaaroverzicht 2016”

  1. Een mooi reisjaar! Hieruit blijkt maar weer dat je helemaal niet naar nieuwe landen hoeft om mooie plekken te ontdekken en een super fijne tijd te hebben. Ook ik ben van mening dat Europa super mooi is! En er is zoveel te zien. Vervelend dat het privé nog niet helemaal lekker gaat. Hopelijk kun je dat in 2017 afsluiten. Ik wens je in ieder geval een heel fijn 2017!

  2. Ik kan echt genieten van je blog 🙂 Mijn favoriet blijft nog altijd je Valencia overzichten; wat een toffe stad was dat en ook handig omdat we met familie en een jong kind waren. Door jou krijg ik ook reiskriebels om meer van het mooie Europa te ontdekken. Ik hoop dat 2017 ondanks een paar strubbelingen ook een fantastisch jaar voor je gaat worden!

  3. Wat een mooie cijfers! Dat doet mij denken dat ik wellicht ook wat meer doelen zou moeten / willen stellen. En wat vervelend van de privé-situatie. Hoe je het ook went of keert, dat heeft ook altijd zijn weerslag. Ik ga dit jaar wat vaker op je site rondsnuffelen. Een beetje jammer dat ik toevallig geheel spontaan in december voor het eerst via Eliza Was Here heb geboekt (alleen dus niet via jou). Voor ik het wist was ik daar aanbeland en ik moest heul snel boeken, anders was wat wij wilden in de zomer van 2017 al weg (eerste keer dat we nu ín de zomervakantie met vakantie moeten gaan).

  4. Klinkt als een heel fijn jaar! Aan de foto’s te zien zijn het vast stuk voor stuk prachtige reizen geweest. Ook al waren ze soms maar kort. Jammer dat het privé nog niet zo gaat als je zou willen. Hopelijk komt daar komend jaar verandering in!

  5. Wat leuk om te lezen Denise, zoveel mooie bestemmingen weer! Heb goede herinneringen aan ons tripje naar Malta. Hopelijk komen we elkaar gauw weer eens tegen, op een mooi eiland óf gewoon in Nederland 🙂

  6. Wat een fijn jaaroverzicht. Wat je zegt is zo waar: je hoeft niet elke keer een nieuw land te ontdekken om iets moois en nieuws te zien. Er zijn zoveel landen en plekken op dezelfde wereld die ik zou kunnen blijven bezoeken! 

    Fijn dat je blog zo goed gaat. Ik duik dat je de 25k gaat halen!

  7. Mooi reisjaar had je! Ik ben erg benieuwd naar Malta en Gozo, maar dat eco resort lijkt me ook erg gaaf. En Zakynthos lijkt me sprookjesachtig. Fijn reisjaar lady!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven